Solgt: 6 600 000 kr
Nordstrand

Nordstrandveien 59 A

Prisantydning

6 950 000 kr

Omkostninger: 174 972 krTotalpris: 7 124 972 kr
Byggeår
1929
Soverom
3
Areal (P-ROM)
151 m²
Tomteareal
1320 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda
Fellesutgifter
1 300 kr

Meget sentralt beliggende del av tomannsbolig med dobbelgarasje, god lagringsplass og romslig trafikkskjermet hagedel

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Påkostet halvpart horisontaldelt bolig over 2 plan med en gjennomgående god standard og planløsning. Boligen fremstår som meget tiltalende i lyse og moderne farger. Inneholder bl.a. 3 soverom og 2 bad og dobbelgarasje. Boligen ligger solrikt til, med 1 særdeles solrik veranda og 1 sydvendt usjenert markterrasse. Usjenert, trafikkskjermet og privat hagedel. Meget sentral beliggenhet med kort vei til skoler, offentlig kommunikasjon og servicetilbud på Sæter. 

Eiendommen

Nordstrandveien 59 A, 1163 Oslo
Gnr. 181, bnr. 379, snr. 1 i Oslo kommune.

Områdebeskrivelse

Solrikt beliggende i et attraktivt boligområde på Nordstrand. Meget sentral beliggenhet med umiddelbar nærhet til bl.a. nærbutikker, offentlig kommunikasjon, skoler og et rikt servicetilbud på Sæter. Fra eiendommen er det kun ca 250 meter til Sæter med nytt hyggelig torg med pent opparbeidete utearealer og mange nye caféer, spisesteder og butikker, samt Meny og Rema1000. På Sæter ligger også bussholdeplass og trikkestasjon. 
Det heller ikke langt til Lambertseter og Holtet. Lambertseter Senter kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino, mens man på Holtet bl.a. finner den populære delikatessebutikken Jacobs.

Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. gangavstand til flere badestrender langs fjorden og til Østmarka med flotte tur og rekreasjonsmuligheter, sommer som vinter. Mot sentrum finner du området rundt Ekebergsletta som kan tilby lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, den nye skulpturparken og Ekebergrestauranten m.m. 

Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Få minutters gange til Nordstrand IF på Niffen med håndballhall og fotballbane med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre. Ny flott hall er akkurat ferdigstilt.
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Bekkelaget sportsklubb (BSK) - håndball, fotball m.m. Anlegg på sportsplassen med bl.a. kunstgressbane, samt Ekeberghallen.
Kort avstand til områdets lokale alpinbakker - Sloreåsen og Leirskallen.
Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner på Lambertseter - svømmehall i tilknytning til Lambertseter skole samt lokal lysløype på Bergkrystallen.
Treningsstudio: Evo på Sæter, BestHelse på Holtet og ELIXIA på Lambertseter.
Området byr på et trivelig miljø med mange barn og er et attraktivt bosted for familier som ønsker nærhet til et rikt frilufts- og fritidstilbud, kort reisevei unna sentrum.
En kort kjøretur unna finner man også bl.a. Holtet og Lambertseter Senter. På Holtet finner man bl.a. den populære delikatessebutikken Jacobs, mens Lambertseter Senter kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino.

Busstopp i Nordstrandveien for buss nummer 79 i umiddelbar nærhet.
Ca 5 minutters gange til Sæter trikkestasjon med rute 18 og 19 til hhv. Majorstuen o/Briskeby og til Rikshospitalet, begge via Oslo sentrum. Bussholdeplass også på Sæter. Nordstrand togstasjon og Munkelia T-banestasjon ligger dessuten en kort spasertur unna. (Se www.ruter.no for rutetider)

Veibeskrivelse

Ta av fra Nordstrandveien ved nr. 59 A.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Flere private og offentlige barnehager i området.
I følge utdanningsetatens nettsider sogner Nordstrandveien 59 A til populære Munkerud skole. Steinerskole i krysset Nordstrandveien og Solveien.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med bydelsadministrasjonen.


Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 172 kvm
Totalt bruksareal: 155 kvm
Totalt primærrom: 66 kvm

Primærrom:
Trappegang, bad, vaskerom, kjellerstue, innredet rom, omkledningsrom.: 66 kvm

Entre/trappegang, gang, kjøkken, vinterhage/innbygd veranda, stue/spisestue, wc, soverom.: 85 kvm

Sekundærrom:
Bod.: 4 kvm

I tillegg har boligen en dobbel garasje på ca. 27 kvm. med lagringsloft på ca. 16 kvm. i gulvareal.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.09.2018 utført av Taksator AS ved Finn Halvor Bjørntvedt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 1.320 kvm som tilhører sameiet. Felles gruset adkomst og gårdsplass. 
Seksjon 1 har vedtektsbestemt bruksrett til 477 kvm av sameiets tomt. Stor, privat og skjermet hage i naturlig tilknytning til boligen. Solrik og inngjerdet hage, pent opparbeidet med plenarealer, beplantning og markterrasse.

Parkering

Dobbelgarasje med meget god lagringsplass som tilhører seksjonen samt 2 biloppstillingsplasser. 1 plass ved innkjøringen og 1 plass mellom garasjene. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat stikkvei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport, datert 10.09.2018 oppført i oppført i 1929. Betongsåle til antatt fast grunn, grunnmur i støpt betong. Etasjeskillere i trebjelkelag. Yttervegger i panelt bindingsverk, isolert med innblåst mineralull, malt/beiset fasade. Takkonstruksjon i sperrekonstruksjon med påliggende rupanel, sløyfer og lekter, utvendig tekket med metallplater. Vinduer med isolerglass fra 1997.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Det er i tilstandsrapporten pekt på følgende som bør utbedres: Dreneringen av kjelleretasjen er ev eldre dato, det bør også tas en gjennomgang av utevndige takplater. Innvendig er det følgende om undersøkes nærmere: Badet i kjelleren ble flissatt i regi av tidligere eier og det antas at dette ble gjort på 90-tallet. Tilstandsgrad er gitt på grunn alder og konstruksjon/oppbygging. Dusjkabinettet bør ikke fjernes for å dusje rett på vegg og gulv uten at det legges membran.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1927.
Det foreligger et uattestert ekspedisjonsdokument fra 1927.
Det foreligger "godtatt melding" på dobbelgarasje fra 15.09.2004.

Rommene som er innredet i kjeller som varige oppholdsrom er ikke byggemeldt til Oslo kommune ved plan og bygningsetaten. Rommene tilfredstiller således ikke dagens krav til varige oppholdsrom.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Halvpart horisontaldelt bolig oppført i 1929. Romslig sydvestvendt hage, terrasseplatting og meget sentral beliggenhet gjør at eiendommen er spesielt attraktiv for barnefamilier, da hagen er usjenert og har mye sol. Nærhet til nærsenter, kollektiv transport og populære Munkerud skole. Nåværende eier overtok boligen i 2006 og har fått utført følgende: 

I 2006 ble vegger og himlinger fornyet/malt. Det ble samtidig lagt skipslaminat på gulvet i stue/spisestue. I 2009 ble det montert ny trapp i entre/trappegang samt at trapp som gikk fra dagens soverom og ned i kjellerstue ble blendet.

I 2010 ble det montert ny kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer. I 2016 ble det montert ny toalett, baderomsinnredning og dusjkabinett i badet. I 2018 har det blitt montert ny toalett, servant og underskap i separat toalett. Det elektriske anlegget gjennomgikk i 2018 "el-sjekk", påpekte forhold ble utbedret. Lampen over spisestuen medfølger ikke boligen.

Halvpart horisontaldelt bolig over 2 plan som inneholder følgende:

1. Etg:. Felles inngangsparti med naboen. Entre/trappegang med garderobe. Praktisk gjestetoalett med ny innredning, toalett og servantskap. Fra gangen kommer man inn i en hyggelig stue med peis, videre kommer man inn i spisestuen som ligger i naturlig tilknytning til kjøkkenet. Lys og hyggelig vinterhage. Fra vinterhagen kan man gå ned på en hyggelig solrik platting, på ca. 11 kvm og videre ut i en stor og usjenert hage med masse sol og plenarealer. Kjøkkenet har innredning fra 2010. Høy kjøkkeninnredning med høyglansfolierte fronter. Nedfelt kjøkkenbeslag i laminat benkeplate. Avtrekksvifte hvor kanal er ført ut av vegg og "flis"-plater over benk. Integrert induksjonstopp, stekeovn, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin. Nisje for kjøleskap, kjøleskapet medfølger. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. 2 gode soverom med skapplass. 

Kjelleretasjen: Trappegang med utgang til hagen. Praktisk lagringsbod. Adskilt bad og vaskerom. Vaskerommet har nedfelt skyllekum samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Gulvsluk. Badet har heldekkende servant, underskap, speilskap, wc, badekar og dusjkabinett. Badet ble flissatt i regi av tidligere eier og det antas at dette ble gjort på 90-tallet. Arbeidet omfattet skifte av sluk. Videre fra gangen kommer man i en hyggelig kjellerstue/ungdomsrom. Fra kjellerstuen går man inn i hovedsoverommet. Der har nåværende eier innredet deler av rommet til garderoberom. Romhøyde 200 cm under bjelkene og 207 cm under himlingsplater mellom bjelkene. Ingen av rommene i kjelleren er godkjent til varig oppholdsrom, da de er endret fra sitt opprinnelig bruksområde uten byggemelding og godkjennelse.

Oppvarming

Eiendommen har elektrisk oppvarming via panelovner. Det er lagt varmekabler i følgende rom: vinterhage/innbygd veranda i 1. etasje samt i bad, kjellerstue og soverom i kjeller. Peisovn i stuen.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G5

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert og boligen er tilknyttet et Nordstrandveien 59 boligsameie bestående av 3 boenheter, en enebolig og en tomannsbolig, sameiebrøk 176/614 
I følge vedtektene er de andre sameierne forpliktet til å godkjenne en eventuell reseksjonering av sameiet ved ytterligere utnyttelse av den delen av eiendommen sekjonsnummer 1 har eksklusiv bruksrett på.


Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. 

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 25. Pantet er begrenset oppad til 1G, (G = folketrygdens grunnbeløp). I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglys følgende servitutter på eiendommen.
Tinglyst 13.05.1958 med dagboknr. 5262: Erklæring/avtale. Bestemmelse om vann- og kloakkanlegget på eiendommen. 

Eier påtar seg det fulle ansvaret for vann- og kloakkledninger på eiendommen.
Dagboknr. 18669, tinglyst 09.10.1973: Skjønn: Servitutten antas å ikke ha betydning for seksjonen, men hefter i eiendommen.
Dagboknr. 63439, tinglyst 08.11.1994 - Erklæring/avtale: Reseksjonering.
Dagboknr. 67773, tinglyst 14.11.2000 - Bestemmelse om vann/kloakkledning: Sameiet har det fulle og hele ansvaret for vann- og avløpsledninger - Vann- og avløpsvesnet skal godkjenne evt. endringer av anlegget.
Dagboknr. 46748, tinglyst 13.08.2001 - Erklæring/avtale - Midlertidig dispensasjon fra Avstandsbestemmelsene i vegloven. Eier av garasjen plikter å fjerne eller endre garasjen når som helst Plan og Bygningsetaten måtte forlange det.

I tillegg er det tinglyst 4 servitutter med diverse bestemmelser fra 1927-1930. Dokumentene er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen. Kjøper overtar ansvaret for servitutten. 

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser S-4220 datert 15.03.2006. 

Naboeiendommen mot øst, Nordstrandveien 61, har fått godkjent oppføring av en enbolig i hagen.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR4418168

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 1.300,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter og fullverdi forsikring for bygningen..
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert april 2017.

Eiendomsskatten er kr 3.474,- for 2018.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 25.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Vikenfiber som leverandør av kabel-tv og internett. Nåværende eier betaler kr 1.144,- pr. mnd. Dette inkluderer pvr og en ekstra tv-boks. Prisen variere med hastighet på nett og kanalpakke. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sikkerhetsgruppen AS alarmselskap som koster kr 5.600,- pr. år. Ny eier kan overta avtalen dersom det er ønskelig.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2016 var kr 1.799.418,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 6.477.904,80. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2016. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.124.972,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Planskisse 1. etg.
Planskisse kjelleretasje
Stemningsbilde av usjenert terrasse
Stemningsbilde av terrassen mot hagen
Stemningsbilde av terrassen
Se alle bilder i galleriet
Nordstrandveien 59 A

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.


Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. 
 
Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 0,8 % av salgssummen.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 16.000,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Eksklusiv salgsoppgave: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Trond Ødegård
Eiendomsmegler

Trond Ødegård

Telefon 23 16 52 04

Lurer du på noe

Trond svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...