Solgt: 1 525 000 kr
Nørve

Nørvegata 7 a

Prisantydning

1 600 000 kr

Fellesgjeld: 295 000 krOmkostninger: 8 219 krTotalpris: 1 903 219 kr
Etasje
2
Byggeår
1965
Soverom
1
Areal (P-ROM)
78 m²
Tomteareal
5161.9 m²
Fasiliteter
Veranda
Fellesutgifter
4 763 kr

Andelsleilighet i etablert og populært boligområde. Romslig balkong med utsikt og gode solforhold

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Andelsleilighet beliggende i 2. etasje i etablert og populært boligområde. Romslig balkong med utsikt og gode solforhold. Kort vei til buss, butikk, skoler og barnehage. Flotte turmuligheter i nærområdet.

Eiendommen

Nørvegata 7 a, 6008 Ålesund
Gnr. 134, bnr. 210, i Ålesund kommune.
Andelsnr. 37,
Borettslaget Nørvegata 5 AL, org.nr. 953 968 053

Områdebeskrivelse

Leiligheten er beliggende i populært boligområde i Nørvegata ca 3 km øst for Ålesund sentrum. Eiendommen ligger i et etablert boligområde med i all hovedsak boligblokker i nærmiljøet. Det er kort vei til nærbutikk, skoler, småbåthavn, friområde med badeplass og turområder på byfjellet Aksla. 

Veibeskrivelse

Når du kjører Borgundvegen innover tar du til høyre i Nørvegata ved Hellandbakken. Følg Nørvegata utover og blokka ligger på høyre side før gangbroen til Volsdalsberga.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Volsdalen skole (1-7 kl.) 11 min
286 barn, 14 klasser 0.7 km
Steinerskolen i Ålesund (1-10 kl.) 24 min
48 barn, 10 klasser 1.8 km
Larsgården skole (1-7 kl.) 5 min
228 barn, 11 klasser 2.5 km
Kolvikbakken ungdomsskole (8-10 kl.) 12 min
406 barn, 15 klasser 0.9 km
Ålesund vgs. - Volsdalsberga 10 min
270 barn, 12 klasser 0.8 km
Fagerlia videregående skole 20 min
960 barn, 65 klasser 1.6 km

Fjelltun barnehage (2-5 år) 9 min
29 barn, 2 avdelinger 0.7 km
Borgundvegen barnehage (0-5 år) 11 min
22 barn, 1 avdeling 0.8 km
Jugendby barnehage 14 min

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 86 kvm
Totalt bruksareal: 78 kvm
Totalt primærrom: 78 kvm

Primærrom:
2. etasje, 78 kvm: Stue, kjøkken, bad, gang, vindfang og soverom.

Sekundærrom:
Underetasje, 5 kvm: 3 boder

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra takstrapport datert 31.10.2018 utført av Birkeland Taksering AS v/Roger Birkeland. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 5.161,9 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er opparbeidet med forstøtningsmurer, støpte trapper og platter, plenarealer med diverse beplanting. 

Parkering

Det er parkering i gate. Det er tillaget noen garasjer i underetasjen av blokkene. Disse kan leies av borettslaget etter ansiennitet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i betongkonstruksjoner som er kledd med fasadeplater og stedvis pusset og malt mur. Flat takkonstruksjon tekket med papp/membran e.l. Vinduer av pvc-material med 2-lags energiglass. Fasader på blokken ble oppgradert ca. 2003/2004 med nye fasadeplater, nye vnduer samt nye inngangsdører til leilighetene. 

Veranda mot sør på ca. 12 kvm. Verandaen er oppført i betong med terrassebord på gulv, rekkverk av betong og metall. Utekontrakt. Det er tillaget et lite bodskap på verandaen. 

Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 08.08.2013. Denne ferdigattesten gjelder for rehabilitering av nordfasader og gavlvegger. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Leiligheten er beliggende i 2. etasje og har følgende standard på innvendige overflater: 

Gulv: 
Parkett på gulv. Flis på bad. 

Vegger: 
Malte og tapetserte vegger. 

Tak: 
Malte himlingsplater. 

Kjøkkeninnredning i eik med ventilator over integrert komfyr, integrert oppvaskmaskin, mikrobøleovn, kjøl- og fryseskap. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. 

Badet har fliser på vegger og gulv. Varmekalbler. Badet er utstyrt med dusjkabinett, innebygd badekar, toalett, hel servantplate med underskap, opplegg for vaskemaskin, elektrisk avtrekk, innebygd v-v-bereder. Stoppekran for vann. 

Det er skyvedørsgarderobe på soverom. 

Det hartidligere vært 3 soverom i leiligheten.

Av tekniske installasjoner nevnes: 
- Automatsikringer
- Vedovn
- V.v.bereder
- Varmelist lang gulv med egen termostat. 
- Røykvarsler
- Porttelefon

Oppvarming

Elektrisk samt vedovn. Varmekabler i baderomsgulv. Varmelister langs gulv med egen termostat. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E4

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Nørvegata 5 AL.
Borettslaget består av 3 blokker med tilsammen 64 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp, tlf. 22 86 55 00
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt.  
Foretatt påkostninger de senere år: Fasader på blokken blokken ble oppgradert ca. 2003/2004 med nye fasadeplater, nye vinduer samt nye inngangsdører til leilighetene.
Planlagte påkostninger: Det er pågående utredning angående rehabilitering av fasader og balkonger mot sør. Dette vil føre til at andel fellesgjled og fellesutgifter øker.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Ingen har valgt å benytte seg av forkjøpsretten ved dette salget.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Ingen servitter tinglyst på borettslagets eiendom.

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til konsentrert boligbebyggelse iht. "Reguleringsplan for områdene omkring ny innfartsveg Buholmsundet - Sørneset" stadfestet 24.08.1976. Iht. samme plan er det regulert et miljølokk over innfartsvegen som går sør for blokken.

Det foreligger et varsel om oppstart av reguleringsarbeid for "Volsdalsneset sør" som ligger sør for eiendommen og innfartsvegen. Formålet med planarbeidet er å legge til rette for boligbygging i blokkbebyggelse med ca 150 leiligheter av ulik størrelse, allmenn tilkomst til strandsona og til friomårde i nordøst.
Utsnitt av reguleringskart med tegnforklaring, samt en del av varsel om oppstart av reguleringingsarbeid er vedlagt prospekt. Reguleringsbestemmelser, utsnitt av kommuneplan samt mer informasjon knyttet til reguleringsarbeidet for Volsdalsneset sør kan ses hos meglerforetaket. Dersom det er ønskelig med ytterligere opplysninger knyttet til reguleringsforhold så oppfordrer vi interessenter til å kontakte Ålesund kommune. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR71.196

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 4.763,- pr. mnd. og inkluderer: Styrehonorar, revisjonshonorar, forretningsførerhonorar, drift og vedlikehold, byggforsikring, kommunale avgifter (VAR og eiendomsskatt), fellesstrøm, Kabel-TV, andre driftskostnader og lån (avdrag og renter).
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Strømforbruk ikke opplystr.
Boligen er tilknyttet Canal-Digital som leverandør av kabel-tv og avgift er inkludert i fellesutgifter. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 579.852,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.087.467,20. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 24.364,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 295.000,- pr. 01.10.2018

Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 17.151.235,- pr. 25.10.18, og lånevilkårene er:

Lån 1 - kr 8. 257.586,-;
Rentebetingelser: 3,4 %
Lånets løpetid: Rest 20 år og 4 mnd.
Avdragsfrihet: Nei

Lån 2 - kr 8.893.379,-:
Rentebetingelser: 4,8 %
Lånets løpetid: Rest 20 år og 4 mnd. 
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.556,- (OBOS)

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 1.902.598,- Av dette beløpet utgjør kr 295.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-.Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
fasade
balkong
balkong
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Nørvegata 7 A er spesielt anbefalt for enslige og godt voksne. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 25 lokalkjente.

Transport

Transport

Hellandbakkenwalk
5 min
Ålesund Lufthavn, Vigradrive
18 min
Skoler

Skoler

Ålesund vgs. - Volsdalsber...walk
10 min
Volsdalen skole (1-7 kl.)walk
11 min
Kolvikbakken ungdomsskole ...walk
12 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Kiwi Nørvewalk
1 min
Esso Kolsingwalk
6 min
Bunker Oil Nørevikawalk
10 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Nørvegata 7 A
A
A
A
A
B
C
C
C
C
D
D
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F
G

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 29 000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Even Roth
Fagansvarlig/Eiendomsmegler

Even Roth

Telefon 70 30 07 59

Lurer du på noe

Even svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...