Oscars gate/Frogner

Oscars gate 39

Prisantydning

17 500 000 kr

Fellesgjeld: 9 205 krOmkostninger: 438 942 krTotalpris: 17 948 147 kr
Etasje
2
Byggeår
1886
Soverom
3
Areal (P-ROM)
204 m²
Tomteareal
1108.6 m²
Fasiliteter
Garasje
Fellesutgifter
6 002 kr

Påkostet og gjennomgående selveier med ettertraktet beliggenhet - Carport - Takhøyde 3.5 meter - Utleiemulighet

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Oscars gate ligger i vakre omgivelser på Frogner, sentralt, men likevel tilbaketrukket og rolig. Leiligheten er påkostet og holder en høy og stilfull standard og disponerer plass i carport. Her får du en god kombinasjon av det moderne og det klassiske. Innholdsrik og lekker selveierleilighet med god standard fra 2010. Leiligheten har en gjennomgående god planløsning med store rom og sjeldent god takhøyde på hhv. 3.5 og 3.2 m. Videre kan leiligheten by på flotte klassiske detaljer som rosett, stukkatur og doble fløydører. Kvalitetskjøkken fra Invita med integrerte hvitevarer fra Gaggenau. Stort hovedsoverom samt romslig bad. Utleiemulighet* i separat del med kjøkken, stue og bad. *Den del av boligen som er innredet som en utleiedel(31kvm) er ikke godkjent som separat boenhet av kommunen

Eiendommen

Oscars gate 39, 0258 Oslo
Gnr. 213, bnr. 290, snr. 3 i Oslo kommune.

Områdebeskrivelse

Attraktiv beliggenhet i et meget representativt, sentralt og tilbaketrukket område på Frogner. Bebyggelsen består av herskapelige bygårder fra tidlig 1900-tallet. 

Fra boligen har du kort vei til byens mangfold av fasiliteter. Bogstadveien/Hegdehaugsveien ligger kun et steinkast unna og er kjent for sine rike tilbud av hyggelige kaffebarer, bakerier, delikatesseforretninger og spisesteder samt eksklusive spesialforretninger innen klær og mote. Av treningsfasiliteter i området kan man bla. velge mellom SATS Bislett, Fresh Fitness og Bislet Bad samt gangavstand til flere grøntområder som Slottsparken, Uranienborgparken, Stensparken og St. Hanshaugen med sine fine tur og rekreasjonsmuligheter. 

Flere trikkelinjer, bussruter og baner i nærheten. Ellers er det gangavstand til både Majorstuen og Nationaltheatret hvor man også har et rikelig kollektivtilbud. Nationaltheateret med lokal- og flytogforbindelse retning Lillestrøm/ Gardermoen, Asker/ Drammen. En trikke- eller busstur fra Majorstuen tar deg enkelt til skog og mark, badeplasser samt skianlegg. Høyskolesenteret ligger rett ved, og det er enkle kommunikasjonsmuligheter til flere skoler/ universiteter, som f.eks. UiO, Blindern, BI mfl.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Skoler
- Uranienborg skole (1-10 klasse)
- Ruseløkka skole (1-10 klasse) 1 km
- Bolteløkka skole (1-7 klasse) 1.1 km
- Kristelig Gymnasium ung.skole (8-10 klasse) 0.6 km
- Fagerborg skole (8-10 klasse) 20 min
- Hartvig Nissens skole
- Kristelig gymnasium

Barnehager
- Uranienborg barnehage (2-5 år) 5 min, 31 barn, 2 avdelinger 0.4 km
- Grønneberg barnehage (1-6 år) 6 min, 27 barn, 2 avdelinger 0.5 km
- Treklang barnehage (2-5 år) 6 min, 30 barn, 2 avdelinger 0.5 km

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 224 kvm
Totalt bruksareal: 204 kvm
Totalt primærrom: 204 kvm

Primærrom:
Leilighet; hoveddel: 
2. etasje 173 kvm: Stue, kjøkken, 2 soverom, bad, hall, gang og spisestue.

Leilighet; separat del: 
2. etasje 31 kvm: Stue, kjøkken, entré og bad.

I tillegg disponerer boligen 2 stk kjellerboder på 14 m² og 11 m². 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.12.2019 utført av Aleksander Olsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 1.108,6 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er pent opparbeidet med hage på forsiden med felles sittegruppe samt bakgård med carport. Elektrisk port fra Oscras gate. 

Parkering

Eier av leiligheten disponerer biloppstillingsplass i felles carport-anlegg i bakgården. Det er planlagt oppgradering av carporten, se mer under informasjon om sameiet.

Ellers er det innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann en bygård med valmtak tekket med korrugerte blikkplater. Yttervegger i teglstein og utvendigpussede teglsteinskonstruksjon. Etasjeskiller i tre. Bygget er fundamentert til antatt faste masser.

Overflater: 
Vegger: Malte flater. Fliser på bad.
Gulv: Tregulv. Fliser på bad.
Himlinger: Malte flater, rosett og stukkatur på innvendig himling.

Diverse:
Vinduer: Vinduer med enkelt glass fra byggeår. Fabrikkmalt vindu med 2-lags isolerglass fra 2010 på badet.
Dører: Malte/profilerte innerdører fra byggeår. Malt/profilert innerdør på badet av eldre årstall dog restaurert i 2010. Entredør med glassfelt fra byggeår.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder tilstandsgrad 2 og 3:

Tilstandsgrad 2 i hoveddel:
- Innerdører med normal bruksslitasje og fremstår med tiltenkt funksjon, men det gjøres oppmerksom på alder der justering av dørblader er påregnelig.
- Vinduer: Malte vinduer med 2-lags isolerglass fra 1993. Vinduer fremstår med normal bruksslitasje med tanke på alder og tiltenkt funksjon.
- Ytterdør: Entrédør med glassfelt fra byggeår. Tilstandsgrad er gitt med tanke på alder og normal forventet levetid. 

Tilstandsgrad 2 i separat del: 
- Kjøkken og røropplegg på kjøkken. Tilstandsgrad satt på bakgrunn av alder (antatt 1990-tallet).
- Varmtvannsbereder på 120 L fra 1994. Tilstandsgrad er satt på bakgrunn av alder. 
- Bad fremstår med normal bruksslitasje og tiltenkt funksjon, men tilfredsstiller ikke dagens tekniske forskrifter med tanke på tettehet generelt samt rundt rørgjennomføringer. Membran kan ikke kontrolleres da sluket ligger under dusjkabinett. Fall på gulv er fravikende teknisk forskrift. Det mangler ventilasjon på badet og bør opparbeides. Tilstandsgrad er gitt med tanke på opprinnelig alder og nevnte forhold. Dokumentasjon på utført arbeid/oppgraderinger i 2014 foreligger ikke.

Alle øvrige forhold er tildelt tilstandsgrad 1. Selger opplyser at det har blitt observert svertesopp på badet i den separate delen ved en enkelt anledning. Det har ikke blitt observert siden.

Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Renovert/oppusset

2010

Ferdigattest

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen, men en uattestert byggeanmeldelse fra 1885. Iht. originale byggetegninger er leilighetens planløsning endret ved at kjøkken er etablert (tidl. stort spisskammers), lettvegg i spisestue er fjernet, samt bad er utvidet ift. opprinnelig størrelse. Ifm. etablering av separat del ble leilighetene separert og det foreligger ingen gjennomgang mellom leilighetene. Det ble ikke omsøkt eller godkjent som separat boenhet av kommunen da den ble delt i 2010. Dersom kommunen krever at leiligheten tilbakeføres til én bruksenhet vil dette fullt ut være kjøpers ansvar og risiko. Originale byggetegninger ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligen som er innredet som en utleiedel (31 kvm) er ikke omsøkt eller godkjent som separat boenhet av kommunen. Dersom kommunen krever at leiligheten tilbakeføres til en bruksenhet vil dette fullt ut være kjøpers ansvar og risiko.

Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Standard

Gjennomgående selveierleilighet beliggende i andre etasje i en klassisk og velholdt bygård oppført i 1885. Leiligheten gjennomgikk en omfattende renovering i 2010 og er godt vedlikeholdt siden det.

En meget pen og klassisk Frognerleilighet hvor de klassiske elementene kommer til sin fulle rett som stukkatur, rosetter, fløydører og særdeles god takhøyde. Leiligheten kan by på hele 3,5 meter i spisestue, stue og hovedsoverom samt 3,2 meter på kjøkken og barnerom.

Leiligheten holder en gjennomgående høy standard på overflater og utstyr. I dag fremstår boligen med et morderne preg samtidig som de klassiske detaljene er bevart.

H O V E D D E L

E n t r é
Inngang fra romslig trapperom inn til stor entré/hall med plass til oppbevaring av yttertøy og sko samt bokhylle/garderobeskap. 

K j ø k k e n
Separat kjøkken med doble fløydører inn mot spisestuen. Invita kvalitetskjøkken med hvite/slette fronter, Corian benkeplate med kum og fliser over benk samt ett-greps blandebatteri. Integrert i innredningen har du eksklusive hvitevarer fra Gaggenau som oppvaskmaskin, ovn, kaffemaskin, induksjonstopp og mekanisk avtrekk fra ventilator i stål. Kjøleskap medfølger ikke. 

S p i s e s t u e
En fantastisk og herskapelig spisestue på ca. 40 kvm med flott rosett, stukkatur og peis i engelsk stil fra Roger Pearson. Her har du god plass til stort spisebord og diverse møblement. Lekker og herskapelig lysekrone setter prikken over ien i dette flotte rommet. 

S t u e
Lekker og romslig stue med karnapp med utsyn over Oscars gate og hagen til sameiet. I stuen har du plass til møblering av sofa, TV samt lenestoler ved karnappet. 

H o v e d s o v e r o m
Romslig hovedsoverom/stue med god plass til dobbeltseng. Stor skyvedørsgarderobe. Rommet vender ut mot Oscare gate, en rolig sidegate uten mye trafikk. 

S o v e r o m
Med inngang fra spisestuen har du soverom nr. to som idag benyttes som barnerom. Her er det plass til dobbeltseng og ytterligere nattbord og kommode. Stor skyvedørsgarderobe med god plass til oppbevaringg. Rommet vender ut mot rolig bakgård. 

B a d
Pent flislagt bad fra 2010 med varmekalber, dusjsone med regnfallsdusj fra Vola, dobbeltservant med Vola blandebatteri med underksap og speil samt egen nisje med toalett og vaskemaskin med flislagt hyller/benk med plass til stellebord eller diverse. 

S E P A R A T D E L

Det er opprettet en separat del i enden av leiligheten som har vært leid ut for kr. 9.000,- pr. måned, på 31 kvm, med egen inngang fra trappeoppgang. Denne delen holder en enkel standard og inneholder følgende: 

K j ø k k e n
Kjøkkeninnredning med slette fronter, laminert benkeplate med fliser over benk og nedfelt benkebeslag med ett-greps blandebatteri. Integrert oppvaskmaskin og mekanisk avtrekk fra ventilator med kullfilter samt opplegg for vaskemaskin. 

S t u e / s o v e r o m
Stue med plass til seng, sofa, garderobeskap og tv.

B a d
Bad med fliser på gulv og brystpanel på vegger. Dusjkabinett, klosett og servant.

Info vedrørende balkong: 
Det ble gitt igangsettingstillatelse til å bygge balkonger ut mot bakgård 17.02.2014 (ut fra den separate delen). De tre andre leilighetene bygde balkong den gangen, men ikke denne seksjonen. Igangsettingstillatelsen er utgått da den har to års frist og er ikke gyldig lengre. En evt. ny søknad er på kjøpers regning og risiko. Det vites ikke om kommunen og byantikvaren vil godkjenne en slik søknad.

Oppvarming

Leiligheten blir oppvarmet med elektrisk fyring samt vedfyring i spisestue. 

Energimerke Energimerket F5

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameiet Oscarsgate 39 med sameiebrøk 230/1471.
Sameiet består av 7 leiligheter.
Forretningsfører er Sameiet Oscars gate 39. 
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for de andre seksjonseierne.

Foretatt påkostninger de senere år: 
- Drenering
- Oppussing av fasade og tak (indre og ytre tak)
- Utbedring av varmekabler på tak
- Utbedring av støy fra vifte
- Elektrisk port ut mot Oscars gate
- Nytt avfalsskur

Planlagte påkostninger: 
Det er planlagt å skifte ut caportene. Kostnad for dette er foreløpig vurdert til et sted mellom kr 50-100.000,- per seksjon iht. informasjon fra styreleder. 

Iht. sameiets vedtekter må kjøper skrive under på og godkjenne ansvaret som følger av vedtektene. Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser. Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

Det er tinglyst 4 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet: bestemmelse om benyttelse og gjerde, kloakkledning, garasje/parkering samt en urådighet i seksjon 1 som omhandler følgende: endring av formål er betinget av samtykke fra hjemmelshaverne i samtlige seksjoner i sameiet. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til spesialområde for bevaring (bolig) i henhold til reguleringsplan S-2997 datert 07.09.1988 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.

Det informeres også om følgende plansak i nærområdet:
Saksnummer 201801161. Saken gjelder: Forslag om midlertidig forbud mot tiltak - Kvartalet mellom Parkveien, Hegdehaugsveien, Oscars gate og Uranienborgveien. Se: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201801161 for mer informasjon. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR40.19291

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 6.002,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-TV fra GET, trappevask, betjening av fellesgjeld, kommunale avgifter og felles forsikring.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist økt 01.01.2019.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 25.000,- pr. år. / 25.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet alarm fra Verisure for kr. 399,- i mnd. Avtalen kan overtas av kjøper. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2019 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen, men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca kr 13.852,- for 2019 dersom boligen benyttes som primærbolig. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 2.880.379,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 10.369.364,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 0,- pr. 27.11.2019
Andel fellesgjeld er kr. 9.205,- pr. 27.11.2019

Total fellesgjeld for sameiet er kr. 58.876,- pr. 25.11.2019 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 8,65% per 27/11-2019
Lånets løpetid: Lånet er nedbetalt 01/03-2020
Avdragsfrihet: Ingen

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 17.938.942,-
Av dette beløpet utgjør kr 9.205,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning over leiligheten - gjennomgående og romslig
Leiligheten ligger i andre etasje i meget representativ bygård på Frogner
Leiligheten har en fantastisk spisestue på ca. 40 kvm med takhøyde på 3.5 meter, peis og rikelig med plass
Doble fløydører mellom spisestue og kjøkken.
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Oscars gate 39 er spesielt anbefalt for etablerere og enslige. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 157 lokalkjente.

Transport

Transport

Uranienborgveienwalk
2 min
Riddervolds plasswalk
3 min
Nationaltheatretwalk
11 min
Skoler

Skoler

Uranienborg skole (1-10 kl...walk
5 min
Hartvig Nissens skolewalk
6 min
Kristelig Gymnasium ung.sk...walk
7 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Kiwi Hegdehaugsveienwalk
4 min
Apotek 1 Hygiea Oslowalk
4 min
Joker Briskebywalk
5 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
TilbakeAvstand til byer

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Eksklusiv salgsoppgave: kr 3.700,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Susanne Heiberg
Eiendomsmegler

Susanne Heiberg

Telefon 22 95 55 51

Lurer du på noe

Susanne svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.