Torshov

Oskar Braatens gate 5

Prisantydning

5 950 000 kr

Omkostninger: 26 222 krTotalpris: 5 976 222 kr
Etasje
5
Byggeår
2018
Soverom
2
Areal (P-ROM)
56 m²
Tomteareal
522 m²
Fasiliteter
Veranda Heis
Fellesutgifter
3 100 kr

Ny 3(4) roms toppleilighet - Høy standard - Solrikt balkong - Heis - Felles takterrasse

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Oskar Braatens gate 5 er en ny, lekker toppleiligehet. Leiligheten fremstår som lekker, hvor farge- og materialvalg er holdt i en moderne og tidløs stil. Planløsningen er spennede hvor rommene er store og luftige. Stuen kan enkelt deles av slik at leiligheten får 3 gode soverom.

Stor solrik balkong på hele 12 kvm. og eksklusiv felles takterrasse som er inndelt i soner. Herfra er det også svært solrikt og en flott utsikt.

Meget attraktiv og sentral beliggenhet på Torshov med umiddelbar nærhet til et variert utvalg av butikker, kaféer, restauranter, kino/teater og diverse servicetilbud.

Eiendommen

Oskar Braatens gate 5, 0474 Oslo. Gnr. 225, bnr. 387, snr. 35 i Oslo kommune.

Områdebeskrivelse

Meget attraktiv og sentral beliggenhet på Torshov med umiddelbar nærhet til et variert utvalg av butikker, kaféer, restauranter, kino/teater og diverse servicetilbud. Beliggenhet i Bydel 3, som er en urban og pulserende bydel med alle mulige fasiliteter og servicetilbud. Kort gangavstand til Grunerløkka - Ila - Sagene - Sandaker og sentrum. Flotte tur- og rekreasjonsmuligheter i Torshovparken og langs Akerselva hvor du finner gang og sykkelstier samt flere populære badesteder, bl.a. populære Stilla. Det er også enkel tilgang til marka med gode turmuligheter både sommer som vinter. Kort spasertur til Handelshøyskolen BI og NMH i Nydalen og kjøpesentre på Sandaker, Grünerløkka (Ringnes Park med Ringen kino) og Storo.

Kort vei til trikk i Vogts gate og buss i Griffenfeldtsgate (Ring 2).

Et rikt fritidstilbud i nærområdet med alt av hva Oslo by har å tilby. Kort vei til parker og rekreasjonsområder.

Oskar Braatens gate 5 har en svært attraktiv og tilbaketrukket beliggenhet på Torshov. Her er det trafikkstille og fredelig, samtidig som man bor rett i nærheten av alt som skjer. 

Torshov gir en perfekt følelse av å bo i et svært hyggelig område samtidig som en har alt man trenger rundt seg. 
Rett i nærheten finner man Trikkestallen og Vertshuset Grisen. Begge med fantastisk uteservering på sommerstid. Øvrige spisesteder i nærheten som bør nevnes er; Hvaskjer, Caminito Café og Pizzeria og Soria Moria med både bar, restaurant, teater og konserter.

Av nærbutikker/matbutikker kan det nevnes;. Bunnprisbutikken (åpent kl. 09-23) som ligger tvers over gaten, har i tillegg søndagsåpent. Coop, ca 2 minutters avstand (åpent kl. 07-23) og Rema 1000 med postkontor og apotek i motsatt ende av gaten. Foretrekkes det ferske kjøttvarer, så er slakter Strøm-Larsen kun noen få kvartal unna. Deli de Luca og 7-Eleven er døgnåpne. Blomsterbutikk og vinmonopol finner du på Sandaker senter. 
 
En liten spasertur unna finner man både Torshovparken og Torshovdalen hvor det er fint å grille og nyte sommerdagene Her er det også volleyballbaner, basketballbane, minigolf m.m. Det er flotte rekreasjonsmuligheter langs hele Akerselva (elven går helt opp til Maridalen og helt ned til sentrum).
Gode treningsmuligheter i nærheten er; Myrens treningssenter med treningsstudio, klatrehall og squash, Sats Sagene og Elixia Ringen. Gangavstand til Ringnes Park på Grünerløkka med treningssenteret Elixia.

Grünerløkka ligger ti minutters gangavstand unna med sitt yrende uteliv og spisesteder. Her finner man blant annet Ringen Kino som er en av Oslos beste kinoanlegg.

Det er forøvrig kort vei til Storo Storsenter med over 130 butikker, spisestedermed og alt man trenger av servicetilbud samt kort avstand til BI Nydalen og Blindern m.m.

Leilighetens interne beliggenhet: 
Leiligheten har en ny toppleilighet med stor balkong med mye sol. Felles takterrasse med flott utsikt. 

Offentlig kommunikasjon:
Meget god bussforbindelse: Nr. 20 til Majorstua/Skøyen til Galgeberg, 30 til Nydalen og Bygdøy gjennom sentrum med busstopp ca 100 meter unna.
Buss nr 21 (Aker Brygge/Helsfyr) fra Chr.Michelsens gt.
- Trikk (nr. 11, 12 og 13).
- Nærmeste T-bane er Carl Berner (ca 8 min gangavstand eller to busstopp).
- Flybussekspressen går til Gardermoen i Christian Michelsens gate - busstopp Københavngata, hver halvtime.

Veibeskrivelse

God offentlig kommunikasjon med trikk og buss i Vogts gate, med kun noen få minutter reisetid til sentrum. Ellers effektiv adkomst til ring 2 og 3. Det vil bli skiltet med Krogsveen skilt på alle felles visninger.

Barnehager og skoler

Diverse offentlige og private barnehager i området. Iht. Utdanningsetaten sokner eiendommen til Sagene skole. Godt kollektivtilbud til de fleste høyskoler og Universiteter.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 65 kvm
Totalt bruksareal: 56kvm
Totalt primærrom: 56 kvm

Bruksareal:
Gang, bad, kjøkken/stue, 3 soverom.: 56 kvm

Primærrom:
Gang, bad, kjøkken/stue, 3 soverom.: 56 kvm

Stuen har utgang til balkong på ca. 12 kvm.

Leilighetens gulvareal er på ca. 61 kvm., grunnet skråtak er ca. 5 kvm. ikke målbart. 

I tillegg disponerer boligen 1 bod i kjelleren. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 20.06.2019 utført av takstmann Terje Larsen.

Tomten

Eiet tomt på 522 kvm som tilhører sameiet. Tomten og takterrassen er fellesareal og disponeres av beboerne i begge byggene.
Asfalterte gangveier, kantstein i granitt i overganger mellom asfalt og grøntareal. Hagen er ellers opparbeidet med armert gress og diverse beplatning. 

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Offentlig. Fra det offentlige tilknytningspunktet er sameiet selv ansvarlig for private stikkledninger til boligene.

Bebyggelse

Boligblokk i betong-, mur- og trekonstruksjoner. Betongsåle, antar fundamentert til komprimerte masser. Grunnmur i betong. Ytterveggene er pusset og malt samt felter med utfyllende bindingsverksvegger som utvendig er kledd med liggende kledning. Vinduer og verandadør/terrassedør med isolerglass. Entredør med brann- og lydklassifisering. Stuen har utgang til terrasse på ca 12 m². Kryploft med ventilasjonsaggregat med tilkomst via nedfellbar stige i gang. Leiligheten er sprinklet. Heis i oppgang.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 28.12.2018.
 
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: 

Montering av balkonger og terrasse. 
Rekkeverk på takterrasse.

Selger opplyser at alle punkter er utført og at entreprenør vil fremskaffe ferdigattest så snart dette er mulig. Kjøper overtar ansvaret for dette. Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leiligheten er bygget etter TEK10 som innebærer at nødvendige radontiltak gjennomføres.Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. 

Standard

Unik sjanse til å flytte inn i nyoppført leilighet sentralt på Torshov.

Tegnet av Arkitekt Helge Løkeland. Leiligheten er gjennomtenkt og godt tilpasset tomten og strøket. Arealeffektivt og med god planløsning o gjør dette til en leilighet som burde tilfredstille de fleste behov.

Bygget har et moderne arkitektonisk utrykk og leiligheten holder en gjennomgående eksklusiv og tidløs stil. 

Entré:
Entreen er lekker og innbydende i delvis åpen løsning mot gang, kjøkken og stue. Gulvet er avrettet og det er lagt 30*60 fliser med gulvvarme i den ytre delen, i resten av entreén er det lagt enstavs parkett i hvitlasert eik. Rommet har led- downlights innfelt malt glatt himling. Glatte vegger malt i tidløs gråtone. 

Kjøkken:
Kjøkkene er fra Huseby type Lyra i farge grå skifer. Benkeplaten er type Foss Laminat 30 mm. tykkelse med rett forkant i farge Soft Concrete. Oppvaskum type Blanco Livit 45 ST. Innredningens plassering og form har godt med skapplass, og funksjonelle arbeidssoner. 

Kort oppsummert - et tidløst kjøkken av høy kvalitet på innredning og hvitevarer, sosial sone med barløsning i tilknytning til kjøkkenøyen.

Enstavs parkett i hvitlasert eik med gulvvarme. Rommet har led- downlights innfelt malt glatt himling. Glatte vegger malt i tidløs gråtone

Stue/spisestue i 1. etasje:
Stuen er et lyst og lekkert rom i åpen løsning med kjøkken. Stuens løsning deler det store rommet opp i naturlige soner. Fra den del som er innredet med spisestue er det skyvedør ut til ut til den store balkongen på 12 kvm. Spisestuen innbyr til trivelige lag med venner og familie. Videre så inneholder stuen eget lounge område/TV-stue. Herfra er det også utgang til balkongen.

Enstavs parkett i hvitlasert eik med gulvvarme. Rommet har led- downlights innfelt malt glatt himling. Glatte vegger malt i tidløs gråtone

Mulighet til å etablere det tredje soverommet i stuen iht. opprinnelige tegninger. Selger bekoster dette dersom dette er ønskelig.

Bad:
Badet er tidløst og moderne og flisene er levert av Modena. Baderomsinnredningen er levert fra Modena type Design 60 cm. i grafite høyglans MODE80GRG. Speil med belysning. Alt sanitærutstyr leveres i hvit utførelse. Vegghengt toalett. Servantbatteri type Oras Safira 1004F NRF. nr. 4200168. Dusjbatteri med dusjutstyr (Oras Hydra) type Oras Cubista 2874 NRF. nr. 4202825. Dusjvegger i klart herdet glass fra Modena type art. nr. RAG1QV70C01Z. Opplegg for vaskemskin og tørketrommel.

Soverom:
Leiligheten har 2 gode soverom. Enstavs parkett i hvitlasert eik. Rommene har takpunkter montert ti malt glatt himling. Glatte vegger malt i tidløs gråtone. 

Lagringsplass sikres i bodrom i kjelleren.

Se vedlagte rapport fra takstmannen og selgers egenærklæring for ytterligere informasjon.

Oppvarming

Varme i gulv på baderom. Ellers oppvarming med panelovner etter gjeldende krav.

Ventilasjon:
Balansert varmegjenvinnende ventilasjonsanlegg med gjenvinningseffekt av varmeforbruket. Avtrekk i våtrom og kjøkken samt tilluft i alle oppholdsrom iht. plantegning.

Energimerke Energimerket C4

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Oskar Braatens gt. 1-5 sameie, med sameiebrøk 70/1128.
Sameiet består av 25 leiligheter og 1 næringsseksjon.

Forretningsfører er Ever. 

Dugnad samt trappevask må påregnes.

Dyrehold er tillatt. 

Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Sameiet vil få legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 25. Pantet er begrenset oppad til 1G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr. 919976, tinglyst 21.08.1872:
Bestemmelse om gjerde.
Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i sameiets eiendom. Kjøper overtar ansvaret for servitutten. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.

Dagbokr. 502890, tinglyst 25.02.1964:
Erklæring avtale.
Rettighet og forpliktelse til å tilknytte eiendommen offentlig vann- og avløp.

Dagboknr. 504360, tinglyst 24.03.1964:
Best. om garasje parkering.
Plassering av revet garasje i strid med gjeldende regulering. Eldre servitutt har ingen betydning i dag.

Det gjøres oppmerksom på at det vil bli tinglyst nødvendige erklæringer/avtaler knyttet til gjennomføringen av prosjektet bl.a. veierklæring. Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for dette. Kjøper aksepterer videre at eiendommen kan påheftes nye private og offentlige rådighetsinnskrenkninger dersom offentlig myndighet krever det.

Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger. Reguleringsplan: S-2255 endret til S-2937. Reguleringsplan, vedtatt 22.04.2009.

Bygg 1(det eksisterende bygget) er registrert på gul liste.

Utsnitt av reguleringsplan og tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler. Interessenter oppfordres til selv å undersøke reguleringsmessige forhold hos kommunen da det kan skje endringer som ikke selger er kjent med.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR44.19132

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.100,- pr. mnd. og inkluderer: Forretningsførsel, revisjon, styrehonorar, bredbånd, kommunale avgifter, forsikring, vedlikehold, m.m.

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. 

Da boligen er nyoppført er det ikke beregnet eiendomsskatt. 
Oslo kommune har innført eiendomsskatt fra og med 2016. Skattesatsen for 2018 er fastsatt til 3 ‰ og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst hva eiendomsskatten utgjør, men basert på eiendommens salgsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret eller megler for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Da boligen selges som bygg under oppføring er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.

Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut i fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.

Det første året boligeiendommen skal formuesverdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.

Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2018 skal ikke overstige 30 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2018 ikke overstige dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av tomteverdi (kr. 1.000.000,-) kr. 25.000,-, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.326.222,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-. 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Balkong.
Felles takterrasse.
Utsikt fra felles takterrasse.
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Oskar Braatens gate 5 er spesielt anbefalt for enslige og studenter. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 169 lokalkjente.

Transport

Transport

Vogts gatewalk
2 min
Biermanns gatewalk
4 min
Sinsenwalk
18 min
Skoler

Skoler

Sagene skole (1-10 kl.)walk
4 min
Lilleborg skole (1-7 kl.)walk
4 min
Grünerløkka skole (1-7 kl....walk
9 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Apotek 1 Torshovwalk
2 min
Bunnpris Presidentwalk
4 min
Joker Toftes Gatewalk
5 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 0,8% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 16.250,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Eksklusiv salgsoppgave: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Laster objekter...
Eirik Norheim
Eiendomsmegler

Eirik Norheim

Telefon 23 16 52 07

Lurer du på noe

Eirik svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.