ÅMOT

Østre Embretsfossvei 15

Prisantydning

1 450 000 kr

Omkostninger: 37 472 krTotalpris: 1 487 472 kr
Byggeår
1890
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
119 m² / 143 m²
Tomteareal
1639.8 m²
Fasiliteter
Garasje

Enebolig med oppussingsbehov. Garasje. 1,6 mål tomt. Kort vei til Åmot sentrum og elva!

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Boligen har en innholdrik planløsning. Enkel standard og er å anse som et oppussingsobjekt.

Beliggende i utkanten av boligområde med nærhet til flotte turområder og fiskemuligheter i Drammenselva.

 • Kort vei til Åmot sentrum
 • Solrik tomt med utsikt
 • Garasje med god lagringsplass i tillegg til plass for en bil

Eiendommen

Østre Embretsfossvei 15, 3340 Åmot
Gnr. 52, bnr. 131 i Modum kommune.

Områdebeskrivelse

Beliggende i utkanten av boligområde med nærhet til flotte turområder og fiskemuligheter i Drammenselva. Eiendom med utsikt og fine solforhold rett ved Embretsfoss kraftstasjon og Drammenselva. 

Kort vei til Åmot sentrum med bla. Åmotsenteret og de fleste servicetilbud. Videregående skoler og idrettsanlegg i sentrum. 

Modum kommune byr på mange spennende fritidsaktiviteter innen kultur, idrett og friluftsliv. Innen kort kjøreavstand fra eiendommen finnes Blaafarveverket, Furumo (turløyper/idrett/svømming), Modum Bad med spennende kulturtilbud, Kunstnerdalen, Vikersund med alpint og hoppanlegg, Tyrifjorden/Bergsjø med bading/fiske/båtliv, fiskesti langs elven og flotte turmuligheter i markaområder.

God lokal bussforbindelse til Vikersund, Hønefoss og Drammen. Det er ca. 15 min å kjøre med bil til Hokksund og 30 min til Drammen.

Veibeskrivelse

Se kart i nettannonsen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Variert utvalg av kommunale og private barnehager i Modum. De nærmeste barnehagene er Gustadmoen, Mælumenga og Bårudåsen foreldrelagsbarnehage.

Enger barneskole (1.-7. klasse) midt i Åmot sentrum. Søndre Modum Ungdomsskole (8.-10. klasse). Rosthaug videregående skole i Åmot sentrum. Dersom skoletilhørighet er avgjørende for kjøp av boligen anbefales det at interessentene sjekker med Modum kommune for mer info om hvilken skole eiendommen tilhører. 

Se for øvrig www.modum.kommune.no 

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 155 kvm
Totalt bruksareal: 143 kvm
Totalt primærrom: 119 kvm

Primærrom:
1.etg.: Vindfang, gang, kjøkken, spisestue, stue, wc: 69 kvm
2.etg.: Gang, 2 soverom, kontor, bad: 50 kvm

Sekundærrom:
Kjeller: 2 kjellerrom: 17 kvm

2.etg.: Bod: 7 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 15.02.2019 utført av Benjaminsen Takst og Eiendom AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 1.639,8 kvm. Opparbeidet med plen og diverse beplantninger. 

Parkering

Plass for en bil i garasje. Ellers parkering på egen tomt. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med vedlikeholdsansvar. Naboen har veirett over denne eiendommen. Kjører mellom huset og garasjen. 

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett for vann via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Eiendommen er tilknyttet privat avløpsløsning via septiktank. Ingen pålegg om endring av tilknytningsforhold pr idag, men dagens anlegg oppfyller ikke de rensekrav som stilles til et slikt anlegg. På sikt vil det bli pålegg om oppgradering av anlegget. For mer info om små avløpsanlegg se: www.godtvann.no, velg Tilsynet for små avløpsanlegg i Drammensregionen i venstremeny. Anleggseier er ansvarlig for å overholde krav og vilkår som stilles i utslippstillatelsen og kjenne til hvordan anlegget skal driftes for å fungere forskriftsmessig.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på grunnmur av granitt/naturstein og tegl. Yttervegger over grunnmur av laftet tømmer/plank. Utvendig liggende og stående kledning. Saltak tekket med takstein. 

Garasje oppført i 1988 på leca ringmur, uisolerte yttervegger i bindingsverk med utvendig liggende kledning. Vippeport og dør. Saltak med undertak av bord, tekket med takstein. Renner og nedløp i stål. Innlagt strøm. Støpt betonggulv. Plass for en bil og god lagringsplass. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på og det er fastsatt ulike tilstandsgrader (TG) for å angi eventuelle byggetekniske avvik. TG2 betyr at det er avdekket vesentlige avvik fra dagens byggetekniske krav, mens TG3 betyr at det er avdekket store eller alvorlige avvik. For denne eiendommen er det bla. opplyst om at det har vært en lekkasje ned i kjøkkentak fra bad og skader etter lekkasje fra bad må utbedres. Badet må på grunn av alder/tilstand rehabiliteres. Det er flere områder som har fått TG2. Takstmann skriver bla i sin konklusjon: "Boligens tilstand anses sett ut i fra alder som noe dårlig vedlikeholdt innvendig. Utvendig er det sannsynlig ingen drenering eller fuktsikring mot grunn. Vinduene er fra 80-tallet og utskifting bør påregnes. Kledningen ble også skiftet på 80-tallet og er noe overflateslitt. Taket ble lagt om ca 1991. Det er dårlig vanntrykk i boligen og utskifting av rør og sanitær kan påregnes. El-anlegget er kontrollert, men er av eldre årgang. Alle innvendige overflater og rom kan påregnes oppussing. Skade i kjøkken tak etter lekkasje fra overliggende bad. Det må påregnes kostnader til utbedring, oppgradering og vedlikehold."

Eier opplyser bla. i vedlagte egenerklæringen at under snøsmelting på våren kan det komme litt fukt inn i kjeller, det har vært lekkasje fra sluk på badet og vannet er drenert i kjøkken tak. Lekkasjen ble utbedret, men det kan være fukt i etasjeskillet mellom bad og kjøkken. I tillegg kom det setteskader på yttergang under sprengningsarbeidene på Embrettsfoss i forrige eiers eiertid. Boligen har dårlig vanntrykk.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca. 1890. Kommunen opplyser at byggeåret er ukjent, men at det er skiftet kledning, vinduer og innebyggning av inngangspartiet i 1982. Garasje er fra år 1988. Finnes ingen midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest, heller ikke krav om dette fra denne tiden. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Boligen holder en enkel standard og er å anse som et oppussingsobjekt. Det må påregnes kostnader til utbedring, oppgradering og vedlikehold. 

Vinduer og utvendig panel byttet på -80 tallet (eldre vinduer i kjeller og noen punkterte vinduer må påregnes). Taktekke er trolig fra ca. 1991. El-anlegg er nylig kontrollert og godkjent. El-anlegget få kurser, er noe underdimensjonert i forhold til dagens behov for elektrisitet og bør skiftes/oppgraderes.

Overflater i oppholdsrom: 
Gulv har vinylbelegg, laminat eller parkett.
Vegger har panel/malt, malt strie og malte overflater. Flatfinerte innerdører og furu fyllingsdører. 
Himlinger med stubbloft, malt panel og takess.

Innhold: 
1.etg.: 
Terrasseplatting ved inngangsparti.

Kjøkken med original plassbygd innredning med malte fronter. Skader etter lekkasje fra bad og kjøkken bør derfor påregnes å utbedres. Koselig spiseplass på kjøkkenet. Ingen hvitevarer medfølger.

Toalettrom med wc og servant. 

Stor stue med utgang til hagen. Taklampen over spisestuen følger ikke med i salget. 

2.etg.: 
Gang med plassbygget skap. 

3 soverom og kontor. Ett soverom med skap.

Ett soverom har inngang til bad med badekar, servant og opplegg til vaskemaskin. Enkelt bad med behov for renovering. 

198 liter Oso varmtvannsbereder av eldre årgang. Varmtvannsbereder er plassert på soverom.

Oppvarming

Vedovn i stue og i det ene soverommet. Forøvrig elektrisk oppvarming via panelovner. Dagtank som ikke har vært i bruk av nåværende eier eller forrige eier.

Energimerke Energimerket G4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst 1 stk servitutt på eiendommen. Dagboknr xxx, tinglyst 1981, type heftelse: Bestemmelser om privat vei over gnr. 52 bnr7, vedlikeholdsansvar for veien og gjerdeplikt. I tillegg har naboen med bnr. 123 (boligen bak denne boligen) veirett over eiendommen. Det vil si at naboen kjører mellom huset og garasjen til Østre Embretsfossvei 15 for å komme til sitt hus nr 17. 
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendom er regulert til boligbebyggelse i reguleringsplan for Embretsfoss kraftverk. Kopi av forenklet reguleringsplan for Embretsfoss Kraftstasjon forslag til reguleringsbestemmelser vedtatt 30.03.2009 kan fåes ved henvendelse til megler. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR19.197

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter for år 2018 er kr 2.317,-, fordelt på tre terminer i året. Boligen har installert vannmåler og avgiften vil variere med forbruket.

I tillegg kommer utgifter til privat septikk:
Slamtømming kr 2.343,- pr tømming (Tømmefrekvens jfr lokal forskrift er hvert 2. år, evt oftere ved behov)
Tilsyn av avløpsanlegg kr 526,- pr år.

Renovasjonsavgift for år 2019 er kr 3.353,-. Avgiften deles på to terminer i året.

Feie avgift ca. kr 559,-. Dersom det er flere pipeløp så er det 1/2 pris på pipeløp nr. 2. 

Ingen utgifter til børyting av privat vei pr i dag, da eier opplyser at det er kommunen som brøyter til tomtegrensen. Det kan komme utgifter til brøyting av privat vei i fremtiden. 

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca.17.000 kwh. pr. år i forbruk.

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av tv. Bredbånd via Telenor. Det er ikke fiber i boligen. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Pris avhenger av pakkevalg. 

Boligforsikring ca. kr 4.245,- pr år. 
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 593.364,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.136.110,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle Panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1.487.472,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Velkommen til Østre Embretsfossvei 15
Hage
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Østre Embretsfossvei 15 er spesielt anbefalt for familier med barn og husdyreiere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 11 lokalkjente.

Transport

Transport

Grønlundwalk
10 min
Vikersund stasjondrive
11 min
Oslo Gardermoendrive
99 min
Skoler

Skoler

Enger skole (1-7 kl.)walk
13 min
Rosthaug videregående skol...walk
16 min
Søndre Modum ungdomsskole ...walk
16 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Rema 1000 Åmotwalk
13 min
Åmotsenteretwalk
13 min
Apotek 1 Åmotwalk
13 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
Østre Embretsfossvei 15
B
C
C
C
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 2,5% av salgssummen
Minimumsprovisjon: kr 42.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Turid Borgersen
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

Turid Borgersen

Telefon 31 00 19 93

Lurer du på noe

Turid svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...