Olsvika

Østre Hovdenesveg 1

Prisantydning

5 750 000 kr

Omkostninger: 147 472 krTotalpris: 5 897 472 kr
Byggeår
2011
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
200 m² / 260 m²
Tomteareal
817.9 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda

Flott enebolig med stor solrik terrasse - dobbel garasje - populær og barnevennlig beliggenhet

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Lys og innbydende enebolig med flott beliggenhet i Olsvika. Boligen går over to etasjer og inneholder bl.a: Stor, lys og åpen stue med vedovn, romslig kjøkken med stor spiseplass og innholdsrik kjøkkeninnredning, godt med skap og benkeplass. Utgang til terrassen fra stuen og kjøkkenet. Mindre terrasse utenfor hovedsoverom. 3 bad, to soverom, vaskerom og gang. Utenfor stue og kjøkken er det utgang til solrik veranda på ca 57 kvm. Dobbelgarasje med to porter og god plass til to biler. Garasjen er isolert. Støpt gulv.

Eiendommen

Østre Hovdenesveg 1, 6019 Ålesund
Gnr. 34, bnr. 377 i Ålesund kommune.

Områdebeskrivelse

Eneboligen ligger i Østre Hovdenesvegen i Olsvika ca 13 km øst for Ålesund sentrum. Boligen ligger i et nyetablert boligfelt med eneboliger i nærmiljøet, den ligger fint til i terrenget med gode solforhold. Det er kort vei til barnehage og turterreng. Ca 2 km handelssentrum til Moa. 

Veibeskrivelse

Dersom man kommer fra Breivika, ta av andre til høyre i rundkjøringa innpå Brusdalsvegen, følg vegen til du fortsetter inn på Alvikvegen, ta deretter til venstre ned Storskjervavegen, ta så høyre inn på Østre Hovdenesveg. Huset ligger da på høyre side av vegen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. 

Barnehager og skoler

1-7 kl. Spjelkavik barneskole 3.4 km
1-7 kl. Åse skole 4 km
1-7 kl. Lerstad skole 5.3 km
1-7 kl. Blindheim barneskole 6.7 km
8-10 kl. Spjelkavik ungdomsskole 3.3 km
Borgund vidaregåande skole 2.6 km
Spjelkavik videregående skole 2.6 km
Olsvika barnehage (0-6 år) 0.3 km
Askepott barnehage (0-3 år) 0.7 km
Tommeliten barnehage (0-5 år) 2.4 km
Spjelkavik Treningssenter 3 km
Moa gras 3 km
Sprek365 Spjelkavik 3.1 km
Herd kunstgress 3.5 km
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 275 kvm
Totalt bruksareal: 132 kvm
Totalt primærrom: 200 kvm

Bruksareal:
Enebolig 260 kvm
Primærrom:
Enebolig: 
1. etasje 132 kvm: Hall m/trapp, bad 1, bad 2, vaskerom, stue, soverom. 
2. etasje 68 kvm: Gang m/trapp, stue, kjøkken, bad, soverom. 
Sekundærrom:
Enebolig: 
1. etasje 60 kvm: Kjølerom, bod, garasjerom.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.09.2019 utført av Stig Vatne. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 817,9 kvm. Pent oppabeidet tomt med beplantning, støttemur med gjerde, lite plen, hekk og stor asfaltert gårdsplass.

Parkering

Dobbel garasje, samt stor gårdsplass med plass til flere biler. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i isolert bindingsverk med liggende bordkledning, støpte fundamenter. Det er 20 cm isolasjon i yttervegger. Etasjeskillere av trebjelkelag i huset. Takstoler med kinavipp. Taktekking og membraner, Zanda rustikk betongstein. 
Renner, nedløp og beslag - Utvendige beslag er plastbelagt stål. Vannbord i treverk under vinduer. Loddbord i treverk. Noe manglende endebeslag på takrenner. Registrert nedløp som kun går til bakkenivå. Overvann skal føres bort fra boligen i tette rør, så tg2 grunnet dette. 
Furutrapp med repo. Håndlist på begge sider. 
Utenfor dør og kjøkken er det veranda på ca 57 kvm. Mindre veranda utenfor soverom mot nord på 4 kvm. med bodrom under. Overbygd over store deler av verandaen utenfor stue og kjøkken og tettet ut med søyler. Ikke 100% tett konstruksjon, men det er uteareal under, så dette er ikke uvanlig. Noe fuktmerker på plater. Synlig at vann kan komme inn på vegg med inngangsparti. Rekkverk er noe lavere enn dagens krav som er 100 cm. 
Søyler burde stått på søylesko, nå er det treverk helt ned til den støpte platen. Dette gjør at det er noe stedvis slitt maling på rekkverk. 
Systempipe. 
Vinduer - 2-lags isolerglass.


Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder tilstandsgrad 2: Nedløp som kun går til bakkenivå. 
Ikke 100% tett konstruksjon, men det er uteareal under, så dette er ikke uvanlig. Rekkverk er noe lavere enn dagens krav som er 100 cm, som også var kravet i 2011/2012.
Søyler anbefalt plassert på søylesko, nå er det treverk helt ned til den støpte platen. Eier opplyser om at rekkverk var bygd på 100 cm, men det er lagt terrasseplatt i ettertid som gjør at det blir lavere til toppen. 

Bad 1: Flatt badegulv uten fall mot sluk. Noe forhøyet sokkel. Noe misfarging i fuger. Bom under et par flis. Ikke registrert avrenning fra innebygd sisterne. 
Sprekker litt opp i fuger mellom flis og veggplater som er lagt helt ned mot gulv. Med denne løsningen med flis på gulv og våtromsplater på vegg er det anbefalt med sokkelflis nederst på vegg, så plater med bunnlist over. 
Det er dusjkabinett på badet, så det er ikke registrert fuktproblemer under befaring. 

Bad 2 i 1.etg: Rommet står som bad på tegningene, men har idag ikke badekar eller dusjløsning, så rommet fremstår idag som wc-rom. Badet har fått TG2 pga. Flatt gulv, ikke fall mot sluk. Ikke registrert sisterne. Litt forhøye terskel ved dør. Veggplater som er lagt helt ned mot gulv her. Med denne løsningen med flis på gulv og våtromsplater på vegg er det anbefalt sokkelflis neders på vegg, så plater med bunnlist over. 

Bad 3: (2.etg.) 7 mm høydeforskjell mellom topp slukrist og topp tetting vad dør (anbefalt min 25 mm). Eier har i år hevet terskel noe, men ikke tatt hele gulvet/overlappet membran. Bom under noen fliser. Noe missfarging i fuger. Drenshull under sisterne, men denne ligger noe høyt på vegg. Sprekker litt opp i fuger mellom flis og veggplater som er lagt helt ned mot gulv. Med denne løsningen med flis på gulv og våtromsplater er det anbefalt med sokkelflis nederst på vegg, så plater over. Bruk dusjkabinett og badekar. Ikke registrert fukt fra rom under badet. 
Vaskerom TG2 pga. Forholdsvis flatt gulv med 5 mm høydeforskjell mellom topp slukrist til topp tetting ved dør på hall. Så lite fall med forholdsvis flatt gulv. Bom under en flis ved ytterdør. Veggplater som er lagt helt ned mot gulv. Ikke registrert fukt i rommet. 

Kjølerom TG3 pga - Ikke fagmessig utførelse. Ikke bygd slik et kjølerom skal bygges, skal bygges som eget rom i rommet. Litt løse takplater. Her må det utbedringer til. Anbefalt å fjerne konstruksjonen. 


Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Selger opplyser om i sitt egenerklæringsskjema at: Terrassen er bygget som nesten tett, da det var meningen å sette opp glassdører på hele fasaden. 
Eidsnes elektro har gjort alt det elektriske i huset. 
Betong og bygging av huset er gjort på egeninnsats under oppsyn av Wadset Byggelag. 
I første etasje er det gjort forberedelse på fremtidig utleiedel. Det er eget sikringsskap og strømopplegg for hybel. Det er rør til vask på kjøkken, varmt og kaldt vann er klart, bare å koble på. 
Dette rommet som selger omtaler som hybel er ikke godkjent utleiedel, dette må søkes om til kommunen. Pr idag. er dette rommet innredet som soverom, men på de byggemeldte papirene til kommunen er dette rommet godkjent som et disponibelt rom. Det er egen inngangsdør til dette rommet. 

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 23.01.2012 Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom på at i de byggegodkjente papirene til kommunen er stuen/sovertommet i første etg. omtalt som disp rom. Idag er dette rommet innredet til stue/soverom. Det er ikke byggemeldt som soverom til kommunen. 
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Lys og innholdsrik enebolig med attraktiv og populær beliggenhet i Olsvika. Boligen går over to plan og fremstår lys og innbydende. Boligen er malt i lyse farger, har et stort og innholdsrikt kjøkken, stor stue og god planløsning. 
Standard: 
1 etg. inneholder: Romslig hall m/trapp, to bad/wc, vaskerom og to soverom. 
2.etg. inneholder: Gang m/trapp, stue, kjøkken, bad og soverom. Stuen er lys og luftig med plass til flere salonger og utgang til en stor og solrik terrasse. Flott peisovn på stuen fra Nordpeis. 
Kjøkkenet er romslig og lyst med innholdsrik kjøkkeninnredning fra Ikea. Hvite malte profilerte fronter og laminat benkeplate. Flere fronter med glassfelt. Fliser på vegg over benk. Integrert platetopp, komfyr, micro og oppvaskmaskin. Ny benkeplate for to år siden. Miele platetopp og pytolyse på komfyr. Ventilator. Lys i skapene med glassfelt. Stor spiseplass på kjøkkenet. Utgang til terrasse fra kjøkkenet. 
Hovedsoverommet er lyst og luftig med god plass til dobbelseng og garderobe. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Boligen har flott eikeparkett i alle rom for uten på badene. Det er varmekabler i gulv i 1.etg. Mdf-smartpanel på alle vegger.
Rør-i-rør på vannrør og plast på avløpsrør. 2 skap. Stor varmtvannstank på 300 liter. 
Varmepumpe.
Flexit. Balansert ventilasjon. Skiftet filter sist i 2018. 
Automatsikringer fra byggeår. 
Sentralstøvsuger. Også uttak i garasjen. 
Skyvedørsgarderobe i hall og på soverom i 2.etg. 

Bod: Enkel utebod under veranda mot nord. 
Støpt gulv og trevegger. Innlagt strøm. Låsbar dør og vindu. 

Oppvarming

Balansert ventilasjon. Varmepumpe. Vedovn i stuen. Varmekabler i hele 1.etg., samt i bad oppe. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket B4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. 
I tillegg er det tinglyst andel i realsameie den 28.08.2009, med dagboknr.631555. Denne gjelder endring av realsameie. 
Det er tinglyst bestemmelse iflg. skjøtet, datert 28.08.2009, dagboknr. 631555 - Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger mm.
Det er tinglyst en urådighet på eiendommen den, 28.08.2009, dabgboknr. 631555, denne gjelder parsellen gnr 34, bnr 377 kan ikke viderselges/avhendes innenfor en periode på fem år uten samtykke fra Ålesund kommune. Dette gjelder også for herværende andel av gnr 34, bnr 339, 1/20, ligger til eiendommen gnr 34, bnr 377 og kan ikke omsettes / avhendes separat fra denne. Det er nå gått over fem år siden denne urådigheten ble tinglyst, den er derfor ikke gyldig lenger. 
Kjøper overtar ansvaret for servitutten. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig (formål)i henhold til reguleringsplan datert 09.02.2004 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 24.05.04.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR76.1930

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 11.051,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 7.932,- pr år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 39404 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på ca kr 12.000,-.
Boligen er tilknyttet Canal digital som leverandør av kabel-tv. Selger har ikke oppgitt pris til megler, valg av kanaler bestemmer pris. 
Boligen er tilknyttet Securitas alarmsystemer. Årlig kostnad på kr 3240,- 
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.288.411,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4.638.279,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.099.972,-
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning 1 etg
Floorplan letterhead - Østre Hovdenesveg 1 - 2. Etasje - 2D Floor Plan
Project letterhead - Østre Hovdenesveg 1 - 2D Floor Plan
Stue med vedovn
Lys og luftig stue
Stor stue med god plass til spisestue
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Østre Hovdenesvegen 1 er spesielt anbefalt for familier med barn og husdyreiere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 26 lokalkjente.

Transport

Transport

Olsvollenwalk
9 min
Ålesund Lufthavn, Vigradrive
30 min
Skoler

Skoler

Borgund vidaregåande skoledrive
5 min
Spjelkavik videregående sk...drive
5 min
Spjelkavik ungdomsskole (8...drive
7 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Kiwi Breivikawalk
24 min
REMA 1000 Breivikadrive
4 min
Rema 1000 Moadrive
5 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-
Visningshonorar: kr1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Elisabeth Skjold
Eiendomsmegler

Elisabeth Skjold

Telefon 70 13 44 05

Lurer du på noe

Elisabeth svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.