Tolvsrød/Gårdbo

Østre vei 11 A, B og C

Prisantydning

9 400 000 kr

Omkostninger: 236 222 krTotalpris: 9 636 222 kr
Byggeår
1961
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
149 m² / 158 m²
Tomteareal
744.3 m²

Enebolig + 2 boligtomter - i et svært populært boområde - selges samlet

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

* ENEBOLIG

* 2 BOLIG TOMTER

Eiendommen ligger på en høyde med sjøutsikt. Flott beliggenhet i solrikt og barnevennlig boligområde på populære Ringshaug. Forøvrig er det gangvei til Ringshaug barne- og ungdomsskole. Det er idrettsanlegg i området med fotballbane på Flint og Slagenhallen for innendørs idrett. På Tolvsrød, også i gangavstand fra eiendommen har man mange forretningstilbud, Meny matvareforretning med Mester Grønn blomsterforretning og post i butikk, populære klesforretninger, bokhandel, bakeriutsalg, apotek, frisør mm. Det er søndagsåpen Kiwi butikk på Gauterød og et hyggelig butikksenter på Olsrød med mange hyggelige butikker.

Eiendommen

Østre vei 11 A, B og C, 3152 Tolvsrød
Gnr. 140, bnr. 644, 1296, 1297 i Tønsberg kommune.

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger på en høyde med sjøutsikt. Flott beliggenhet i solrikt og barnevennlig boligområde på populære Ringshaug. Med kort gangvei fra Ringshaugstranda, Vestfolds kanskje fineste sandstrand. Her er det flott lekeplass for barn, på den lange sandstranden er det sandvolleyball bane, koselige sitteplasser. Stranden ender opp ved moloen, hvor det er tradisjon for isbading. Her har man supre rekreasjonsmuligheter året rundt i naturskjønne omgivelser. 

Forøvrig er det gangvei til Ringshaug barne- og ungdomsskole. Det er idrettsanlegg i området med fotballbane på Flint og Slagenhallen for innendørs idrett.

På Tolvsrød, også i gangavstand fra eiendommen har man mange forretningstilbud, Meny matvareforretning med Mester Grønn blomsterforretning og post i butikk, populære klesforretninger, bokhandel, bakeriutsalg, apotek, frisør mm. Det er søndagsåpen Kiwi butikk på Gauterød og et hyggelig butikksenter på Olsrød med mange hyggelige butikker. Følger man sykkelstien mot Tønsberg, passerer man Kilen handelsområde med mange tilbud før man kommer til Tønsberg med sentrum og brygga.

Veibeskrivelse

Fra Tønsberg sentrum kjører man i retning Åsgårdstrand via Kilen. I rundkjøringen i Olsrødkrysset følger man veien til Vallø. Når man har passert forretningsområdet på Tolvsrød, tar man Tolvsrødveien til inn til venstre (rett før bakken ned mot Vallø) hvor Østre vei er første stikkvei til høyre. 

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Ringshaug barne- og ungdomsskole. Barnehager i nærheten. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 173 kvm
Totalt bruksareal: 158 kvm
Totalt primærrom: 149 kvmBruksareal:
Enebolig 158 kvm

Primærrom:
Enebolig: 
Kjeller: 30 kvm: Vindfang, hall m/trapp og stue
1. etasje 119 kvm: Vindfang, vaskerom, kjøkken, stue/spisestue, hall m/trapp, 3 soverom, bad og wc

Sekundærrom:
Enebolig: 
Kjeller: 30 kvm: Gang, 2 boder og teknisk rom/fyrrom

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.01.2019 utført av Boligtakst Vestfold AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 744,3 kvm. En pent opparbeidet eiertomt hvor eneboligen ligger på et høydedrag. Stedet er solrikt til med flott utsikt, hvor den delvis overbyggede terrassen utenfor stuen ligger sydvendt med plen med hyggelige beplantning og en liten bergknaus oppe i dagen. På østsiden skråner tomten, denne delen er også beplantet med busker. BOLIG TOMTENE:

De 2 utskilte tomtene – en mot øst og en mot nord er utskilt med egne bruksnumre.

Østre vei 11 B Tomt 2 - gnr/bnr 140/1296 ca.: 668 kvm 
Østre vei 11 C Tomt 3 - gnr/bnr 140/1297 ca.: 525 kvm

Maks BYA på tomt 2 blir ca. 198 kvm (inkludert parkering på 36 kvm).
Maks BYA på tomt 3 blir ca. 154,5 kvm (inkludert parkering på 36 kvm).

Parkering

Parkering på egen grunn. Øvrig parkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommene har adkomst fra kommunal vei, med felles avkjørsel hvor Tønsberg kommune er hjemmelshaver. Eiendommene har felles ansvar for vedlikehold av veien, herunder snømåking m.m. 

Boligeiendommen 11 A, er i dag tilknyttet kommunalt ledningsnett i Gårdboveien, via private stikkledninger, delvis sammen med nabo, Østre vei 13. Eier(e) er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Ved bebyggelse av tomtene må det etableres nytt ledningsnett, dette må antatt føres opp til offentlig nett med tilknytning i Østre vei. Ved ny tilkobling til ledningsnettet påløper tilkoblingsavgifter for ny bebyggelse. Se gebyrer på Tønsberg kommune sine nettsider om kommunaltekniske gebyrer eller kontakt megler for informasjon. Det tas forbehold om endringer av kommunale gebyrer.

Bebyggelse

Eneboligen er iht. tilstandsrapport oppført i i tre over grunnmur i 1962. Boligen er oppført i en etasje samt sokkeletasje/kjeller under deler av boligen. Frittliggende garasje med bod oppført i tre. En del av boligens sokkeletasje har blitt ominnredet fra garasje til bolig (ukjent årstall).

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad. Registrert fukt i deler av gulv. Det antas at rommet er fra 1962. Det anbefales kun tradisjonelt karbad så lenge rommet har sin nåværende utførelse. Ombygging må påregnes. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i vaskerom som har tilnærmet flat gulvkonstruksjon uten fall til sluk. Registrert fukt i deler av gulv. Det antas at vaskerommet er fra 1962 som ikke betraktes som våtrom etter dagens standard og krav til utførelse.. Stedvis knirk i frittbærende dekker. Ombygging må påregnes. I flg. opplysninger i tidligere boligsalgsrapport ble taktekkingen omlagt/skiftet i 1997. Tak konstruksjon, taktekking og membran har tg. 2 pga. alder. Renner, nedløp og beslag har tg. 2 pga. alder. Enkelte vinduer ble skiftet i 2004. Under henvisning til glassenes alder kan punktering påregnes i de eldre vinduene. Sprekk i glass i verandadør. Råte diverse kledningsbord østvegg. Bygningen har ingen drenering eller fuktsikring som kan sammenlignes med dagens standard og krav til utførelse. Boligen fremstår for øvrig slik den ble bygget i 1962. Værslitasje/elde i utvendige overflater. Bruksslitasje/elde i innvendige overflater. Boligen gir for øvrig et vanlig godt inntrykk. 


Nåværende eier ikke har bebodd eiendommen og således ikke har kjennskap til eneboligens tilstand og standard. 

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca. 1961.

Kommunen opplyser at det mangler byggesaksmappe på eiendommen, har derfor dessverre hverken f.attest, brukstillatelse, byggeår eller tegninger.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. 
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Standard

Den arkitekttegnede boligen har en spennende planløsning med en hyggelig velkomst i en romslig hall med fin lystilgang gjennom store vinduer, her er det også er plass til en sittegruppe. Til hallen ligger det en kjellerstue også med store vinduer ut til gårdsplassen. Førøvrig er det gang videre inn til boder og fyrrom. Boligens 3 halvplan gir god kontakt mellom etasjene. På neste halvplan har man alle hovedfunksjonene; En stor, flott vinkelstue med plass til flere sittegrupper og en spisestue, fra stuen er det utgang til en skiferbelagt terrasse med den hyggelige og solrike hagen på utsiden. Kjøkkenet har en enkel innredning antatt fra byggeår, praktisk med benkeplasser på langsidene og direkte adkomst til vaskerommet, hvor det er en separat utgang. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. Separat toalett med tilkomst fra vaskerommet ligger også på dette halvplanet. I øvre del er det en hyggelig repos løsning hvor det er tilkomst til de 3 lyse og romslige soverommene og et badeværelse med badekar og håndvask. Fra både boligen og den koselige hagen kan man nyte den flotte utsikten. Huset har en gjennomgående og opprinnelig standard og har behov for modernisering. 

De byggeklare tomtene, mot øst og nord, vil kunne endre utsiktsforholdene fra boligen (11A).

Oppvarming

Åpen peis/grue. Sentralfyr/radiatorer (fra 1961).

Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. Enova tilbyr støtteordninger på inntil kr 25.000,- som gjeler ut 2019. For utfyllende informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Følgende avvik ble konstatert under tilsyn av VIB 10.01.2012:

U.etg Nordre skorsteinsløp.
Det mangler fast bunn i skorsteinsløp jevnt med sotluken med liten helling innover fra sotluken.

Fyrrom.
Det mangler selvlukker på fyrromsdøren.

Energimerke Energimerket G5

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:

Dagbok nr. 503759, tinglyst: 19.11.1960: type heftelse. Bestemmelse om bebyggelse - vedlikeholdsplikt til vei, bestemmelse om gjerde, bestemmelse om ledninger mm.

Dagbok nr. 1316, tinglyst: 12.04.1966: type heftelse. Bestemmelse om bebyggelse - rett for nabo mot nord med g/bnr. 140/645, 140/650 å bygge inntil felles grense i en avstand på 1 m.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eiendommene har felles tinglyst rett til vei, vann og avløp over gnr. 140, bnr. 1296. Boligen har felles vann- og avløpsledning, ut til offentlig ledninger koplet på Østre vei sammen med de 2 naboeiendommene (ubebyggede tomtene g/bnr. 140/1296 og 1297) sammen med adkomstvei over gnr. 140, bnr. 1296. Rettigheten er tinglyst på gnr. 140, bnr. 1263, med dagbok nr. 1000548, tinglyst 09.07.2018.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 3.2.2016 er avsatt til: Boligbebyggelse - nåværende. BYA 30% utnyttelse.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon

For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet pga. de ubebyggede tomtene. 

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR2117143

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 10.629,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for boligen for 2016 var kr 820.298,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.953.072,80. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2016. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Det er ikke fastsatt formuesverdi for tomtene på nåværende tidspunkt. Formuesverdien for ubebygde tomter skal verken overstige 80 % av eiendommens kostpris eller 80 % av markedsverdien. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 9.636.222,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning 1. etg.
Fasade og området
Situasjonskart
Høydebilde
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Østre vei 11 er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 51 lokalkjente.

Transport

Transport

Løveidwalk
5 min
Tønsbergdrive
11 min
Sandefjord lufthavn Torpdrive
27 min
Skoler

Skoler

Presterød skole (1-7 kl.)walk
20 min
Ringshaug skole (1-7 kl.)walk
21 min
Ringshaug ungdomsskole (8-...walk
22 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Coop Extra Tolvsrødwalk
9 min
Tolvsrød Senterwalk
10 min
Boots apotek Tolvsrødwalk
10 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: kr 125.000,-
Grunnhonorar: kr 25.000,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,- x 3
SmartAnnonsepakke: kr 16.500,- x 3
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning hvor 1 visning er inkludert
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Laster objekter...
Jørgen Erland Pettersson
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF

Jørgen Erland Pettersson

Telefon 33 30 91 05

Lurer du på noe

Jørgen svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.