Lierskogen

Øvre Ekeberglia 32

Prisantydning

5 900 000 kr

Omkostninger: 148 722 krTotalpris: 6 048 722 kr
Byggeår
2017
Soverom
4
Areal (P-ROM)
128 m²
Tomteareal
5364 m²
Fasiliteter
Veranda
Fellesutgifter
1 200 kr

Delikat enderekkehus med høy standard fra 2018 med 4 soverom - Nydelige utearealer - Gode solforhold - El-billader

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Krogsveen v/Ola Skarra Arnesen ønsker velkommen til Øvre Ekeberglia 32 i Lier kommune. 

Nyoppført enderekkehus fra 2018 med høy standard. Rekkehuset ligger barnevennlig til på det nye boligfeltet. Fra boligen er det kort vei til marka. 

Kort fortalt: 
- Høy standard
- 4 soverom
- Påkostet med mye tilvalg
- El-billader
- Parkeringsplasser på egen gårdsplass + carport
- 2 Terrasser
- Gode solforhold
- Barnevennlig

Velkommen til visning! 

Eiendommen

Øvre Ekeberglia 32, 3420 Lierskogen
Gnr. 154, bnr. 31, snr. 16, i Lier kommune.

Områdebeskrivelse

Ekebergåsen i Lier kommune ligger flott til med sin nærhet til både Asker og Drammen. Til Asker tar det ca. 7 minutter og til Drammen ca. 10 minutter med bil. Eiendommen ligger solrikt til å har barnevennlig intern beliggenhet. Området har vært under stor positiv utvikling de siste årene og boligene rundt er nylig oppført. 

Det er kort vei til offentlig kommunikasjon. Innenfor gangavstand ligger bla. KIWI dagligvarebutikk og Cirkel K. Med bil tar det ca. 4 minutter til Liertoppen kjøpesenter. Senteret har en god butikkmiks og kan tilby gratis parkering og shopping i 86 forskjellige butikker. Her er blant annet apotek, postkontor, kles- og interiørbutikker, vinmonopol og med Bauhaus like ved. For barnefamilier er det kort avstand til barnehager og skoler i alle trinn. Det er også gode tur og rekreasjonsmuligheter rett utenfor boligfeltet. 

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kartskisse.

Barnehager og skoler

Barnehager i gangavstand fra boligen: 
Heia FUS barnehage, Regnbuen barnehage og Nedre Stabæk barnehage. 

Barneskole: 
Heia barneskole.

Ungdomsskole: 
Tranby ungdomsskole i sykkelavstand.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 156 kvm
Totalt bruksareal: 136 kvm
Totalt primærrom: 128 kvm

Bruksareal:
Rekkehus 136 kvm

Primærrom:
1. etasje 62 kvm: Entrè/gang, bad, soverom og Stue/kjøkken.
2. etasje 66 kvm: Tv-stue, bad og 3 soverom.

Sekundærrom:
1. etasje 5 kvm: Bod/teknisk rom.
2. etasje 3 kvm: Bod.

I tillegg disponerer boligen 1 bod som er ved terrassen. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.05.2019 utført av Lasse Holm. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 5.364 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Hver seksjon i sameiet har en egen avsatt terrasseplass på baksiden av boligen og en egen gårdsplass. 

Parkering

Parkering til flere biler på egen gårdsplass. Carport med el-billader. Gjesteparkeringer på angitte plasser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Viser til tilstandsrapport datert 07.05.2019 av takstmann Lasse Holm: Bygningen er oppført i 2017 og bygget etter TEK 10. Boligen fremstår som i normalt god stand hvor den generelle tilstanden stort sett er ensbetydende med alder. Videre innehar boligen en innholdsrik planløsning over 2 plan med en gjennomgående god standard. Boligen er oppført med støpt plate på mark og isolert bindingsverk kledd med stående trekledning. Flat takkonstruksjon av tre tekket med Sarnafilduk eller lignende taktetting.

Videre opplyser takstmann i sin tilstandsrapport:
Vinduer og dører
- Vinduer og balkongdør av tre i hvit utførelse med 3-lags glass.
- Skyvedør av tre i hvit utførelse med 3-lags glass.Terrassedøren i 2. etasje "subber" noe i karm/terskel. TG: 2. 
- Standard ytterdør i glatt utførelse inn til utebod i hvit utførelse.
- Standard isolert ytterdør med glassrute i dørblad i grå utførelse.

Grunnmur
- Ringmurselementer med pynteplate i betong.

Veggkonstruksjon og utvendige fasader
- Yttervegger av isolert bindingsverk kledd med stående trekledning.

Takkonstruksjon
- Flat takkonstruksjon på boligen. Takkonstruksjonen er lukket og full besiktigelse er derfor ikke foretatt. Det bemerkes for øvrig at takkonstruksjonen har manglende nødoverløp, noe som ikke er iht. preakseptert løsning.
- Takoverbygg/carport i trekonstruksjon tekket med sarnalfilduk eller lignende taktetting. Takoverbygg/carport fremstår som i normalt god stand.

Taktekking
- Tekket med sarnafilduk eller lignende taktetting. Taktekkere er ikke kontrollert grunnet manglende forsvarlig tilkomst. Tilstandsgraden gjenspeiler derfor forventet tilstand sett i relasjon til alder. 

Renner, nedløp og beslag
- Innvendige, innkassere nedløpsrør. 

Terrasse, balkonger og utvendige trapper
- Terrasse på ca. 9 m2 i trekonstruksjon med underliggende membran. Rekkverk av tre med liggende spiler. Brystningsrekkverk kledd med stående trekledning med overliggende beslag. Tilkomst fra det ene soverommet i 2. etasje. Markterrasse på ca. 37 m2 med tilkomst fra stuen i 1. etasje oppført i trekonstruksjon.

Etasjeskillerer
- Etasjeskille av trebjelkelag. Ingen unormale skjevheter registrert (+- 10mm). Kontroll av retningsavvik ble utført med laser.

Ventilasjon og sanitær
- Røranlegg av plast, kobber og rør-i-rør. Varmtvannbereder, rørskap med synlig drensåpning (for å synliggjøre lekkasjer), vannmåler og innvendig
hovestoppekran er plassert i teknisk rom. Utekran i gårdsplass. 

Elektrisk anlegg
- Skult el-anlegg. Åpent anlegg mot nabo. Sikringskap med automatsikringer og automatisk strømåler plassert på teknisk rom. Utestikk på terrassene.

Diverse utstyr
- Seriekoblede røykvarslere, 1 i hver etasje.
- Fiberbredbånd (Altiboks).
- Automatisk lekkasjestopper (Waterguard) på kjøkken.
- Komfyrvakt.
- Balansert ventilasjon.
- Sentralstøvsuger.
- Skyvedørsgarderober.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 14.04.18. 
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
1. Gjenstående arbeider fremgår av dispensasjonsvedtaket av 14.05.2018. 
2. Stilte vilkår i dispansasjonsvedtaket skal etterkommes innen fastsatt frist. 
Fristen for sluttføring av gjenstående arbeid settes til 01.09.2018
Kjøper overtar ansvaret slik den fremstår på visning. 

Kommunen utsteder ikke ferdigattest før hele feltet er ferdig. Ta kontakt med megler for meg informasjon. 

Eventuell adgang til utleie

Boligen kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. 

Standard

Delikat enderekkehus med høy standard. Rekkehuset ble førstegangsregistrert i 2018. Boligen går over to plan. Det er en stor terrasse fra stuen i 1. etasje og en stor balkong med ettermidags sol i 2. etasje. Rekkehuset ble betydelig påkostet med tilvalg under oppføringen med bla. dimbare downlights, kjøkken/kjøkkenløsning, hvitevarer mm. 

Kjøkken
Pen kjøkkeninnredning i hvit utførelse med laminert benkeplate. Rommet er utstyrt med stålvask, ventilator med utblåsning, automatisk lekkasjestopper(Waterguard), komfyrvakt og integrerte hvitevarer (oppvaskmaskin, stekeovn, micro og wifi-styrt platetopp). Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. Kjøkkeninnredningen fremstår som i normalt god stand. Generelt god funksjon på skuffer og skap. Det bør for øvrig silikoneres langs benkeplaten for å hindre at vannsøyle havner mellom vegg og innredning. Ved fuktsøk ble det ikke indikert unormale fuktverdier på utsatte områder. 

Stue/spisestue
Åpen stue/kjøkkenløsning. Malte flater på vegg og i himling. Parkett på gulv. Fra stuen er det utgang til en stor usjenert terrasse med svært gode solforhold.

Bad 2. etasje
Delikat flislagt baderom/vaskerom utstyrt med servantskap, vegghengt speilskap, vegghengt toalett på utenpåliggende kasse, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, samt dusjhjørne m/ foldedører i glass. Varmekabler i gulv og balansert ventilasjon med tilluft under dør. Tilkomst via soverom og TV-stue. Det er tilstrekkelig fall i dusjen, men noe slakt på øvrig gulv. Det er synlig membran i sluket som er tilstrekkelig og fagmessig utført - klemt med tilhørende
klemring. Baderommet fremstår derfor som i normalt god stand og anses som fagmessig utført. Med bakgrunn i gitte opplysninger anses rommet å inneha
gode forutsetninger for tilfredstillende levetid. Noe lite fall på gulv. TG: 2.

Bad 1. etasje	
Delikat flislagt baderom utstyrt med servantskap, vegghengt speilskap, vegghengt toalett på utenpåliggende kasse, samt dusjhjørne m/ foldedører i glass. Varmekabler i gulv og balansert ventilasjon med tilluft under dør. Det er tilstrekkelig fall mot sluk og membranmansjetten fremstår som tilstrekkelig tilsluttet sluket - klemt med tilhørende klemring. Baderommet fremstår derfor som i normalt god stand og anses som fagmessig utført. Med bakgrunn i gitte opplysninger, anses rommet å inneha gode forutsetninger for tilfredstillende levetid.

Kjølerom
Teknisk rom/bod med flislagt gulv og malte overflater på veggene. Smøremembran på gulv og sluk av plast m/klemring. Rommet er ikke å regne som våtrom og har i utgangspunktet ikke krav til membran. Sluket er derfor anlagt som sikring for eventuelle lekkasjer i varmtvannbereder og andre vanninstallasjoner i rommet. Derfor bør sluket jevnlig tilføres vann for å unngå at sluket tørker ut. Det vil da kunne oppstå vond lukt. Et tips er å tilføre noe matolje for å forlenge intervallene. For øvrig fremstår gulvmembranen tilsluttet sluket - klemt under tilhørende klemring. Totalinntrykket er at rommet fremstår som i normalt god stand.

Soverom
Det er 4 soverom i boligen. 1 soverom i 1. etasje og 3 soverom i 2. etasje. Det er parkett på gulv, malte overflater på vegger og i himling. 

Innvendige overflater
Gulv - Parkett og fliser.
Vegger - Malte overflater.
Himling - Malte overflater.

Oppvarming

Vedfyring. Varmekabler på badene og entré. Balansert ventilasjon med varmegjennvining. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket B4

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Ekebergåsen rekkehus 1 sameie, med sameiebrøk 1/16 org.nr: 921051654.
Sameiet består av 16 boligseksjoner på eiendommen gnr. 154, bnr. 31 i Lier kommune.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.  
Planlagte påkostninger: 
Asfalt er valgfritt. Det kan også legges belegningsstein hvis ønskelig. For egen regning.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameie.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av: Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

Det er tinglyst seksjonering (dagboknr. 771911-1) den 16.05.2018. 

Regulering

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse i henhold til Plan 504-908-21: Ekeberg reguleringsplan 17.06.2014 datert 17.06.2014 med tilhørende reguleringsbestemmelser. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR20.19195

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 9.607,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon + 1.000,- feiing/tilsyn. 

Fellesutgiftene er kr 1.200,- pr. mnd. og inkluderer: Nyopprettet sameie stipulerer med flere fremtidige utgifter deriblant snømåking/bortkjøring av snø, strøm (gatebelysning), vedlikehold av fellesarealer, styrehonorar og kollektiv avtale med Fiber1 som heter Fiberaksess (Internet/TV betales av hver enkelt husstand direkte til leverandør). Straks det er opprettet et vel og veilag, vil det også muligens komme flere påkostninger. Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 25.000,- pr. år. / 20.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Fiber1 som leverandør av kabel-tv og internett og har en avgift på kr 1.197,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 0,- pr. 05.05.2019
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 05.05.2019

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr XXX.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning 1. etasje
Plantegning 2. etasje
Fasade Øvre Ekeberglia 32
Entrè
Stue
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Øvre Ekeberglia 32 er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 70 lokalkjente.

Transport

Transport

Lierskogen sentrumwalk
12 min
Asker stasjondrive
10 min
Oslo Gardermoendrive
64 min
Skoler

Skoler

Heia skole (1-7 kl.)walk
11 min
Tranby skole (8-10 kl.)drive
12 min
Briskeby skole og kompetan...drive
15 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Kiwi Lierskogenwalk
16 min
Apotek 1 Liertoppendrive
6 min
Kiwi Liertoppendrive
6 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Øvre Ekeberglia 32
A
A
A
B
C
C
C
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: Fastpris: 45.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-
Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Ola Skarra Arnesen
Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

Ola Skarra Arnesen

Telefon 66 76 12 09

Lurer du på noe

Ola svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...