Solgt: 2 880 000 kr
Vegsund

Øvre Skytterholmen 40

Prisantydning

2 990 000 kr

Omkostninger: 76 222 krTotalpris: 3 066 222 kr
Etasje
2
Byggeår
1985
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
104 m² / 104 m²
Tomteareal
352.6 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda

Familievennlig halvpart av vertikaldelt tomannsbolig i populært boligområde med garasje og pent opparbeidet hage

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Eiendommen ligger svært sentralt til like vest for Blindheim barneskole. Også gangavstand til barnehage og lokal dagligvarebutikk. Pent opparbeidet hage med hagestue, beplantning og hageareal. Egen garasjeplass med ekstra parkeringsareal mellom garasjevegg og selve huset. 

Velkommen til visning!

- Utsikt mot Sunnmørsalpane
- Barnehage og barneskole like ved
- Lokal dagligvarebutikk
- Flott hage
- Egen garasjeplass
- Kort kjøreavstand til Moa
- Familievennlig nabolag
- Lekeplass i nærheten

Eiendommen

Øvre Skytterholmen 40, 6020 Ålesund. Gnr. 18, bnr. 107, i Ålesund kommune.

Områdebeskrivelse

Halvpart av tomannsbolig beliggende på Øvre Skytterholmen i Vegsundet. Populært boligområde ca 15 km øst for Ålesund sentrum og ligger i et etablert boligstrøk med eneboliger og flermannsboliger i nærområdet. Barneskole og barnehage like i nærheten. Det er kort vei til turterreng, ca 3 km til handelssentrum på Moa.

Veibeskrivelse

Kjør innover mot Vegsund og ta til høyre mot Humla. Følg vegen og ta til høyre igjen og kjør forbi skolen og du får opp feltet hvor eiendommen ligger på venstre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

1-7 kl. Blindheim barneskole 0 km 
(rett over gaten)
8-10 kl. Blindheim u-skole 1.4 km
Borgund vidaregåande skole 5.1 km
Spjelkavik videregående skole 5.2 km
Heimdalen barnehage 0.6 km
Rabbevågen barnehage (0-5 år) 0.7 km
Åse barnehage (0-6 år) 0.9 km
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 116 kvm
Totalt bruksareal: 104 kvm
Totalt primærrom: 104 kvm

Bruksareal:
Bolig 104 kvm

Primærrom:
Kjeller 51 kvm: 
Entré, gang m/trapp, bad, vaskerom, 3 soverom

1. etasje, 53 kvm: 
Stue m/trapp, kjøkken, wc-rom

Sekundærrom:
Garasje: 
1. etasje 19 kvm BRA: Garasjerom og bod

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.03.2019 utført av Stig Håvard Vatne i Boligverdi AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 352,6 kvm. Tomten er pent opparbeidet med terrasser og plenarealer. Tomten er ellers opparbeidet med belegningsstein på gårdsplass/gangareal opp til huset. Forstøtningsmurer og tomten har diverse beplantning. Større uteplass med noe takoverbygg. Vannutkast i ene boden. Eldre lekehytte og diverse små boder.

Parkering

Parkering i garasje og på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre på støpt plate. Normal med isolasjon mot grunnen ved byggeår. Boligen er opppført i 2 etasjer pluss kryploft. Eiendommen er oppført i 1984/85.

Ut fra tegninger er det endring i u.etg. 2 boder på tegninger er i dag slått sammen til vaskerom. Boligens grunnkonstruksjon fra byggeår. Dvs at bla. så er grunnmur, drenering, vegger og takkonstruksjon er fra byggeår.

Det ble lagt ny taktekking ( decra ) i 2012. Ellers så er utvendig bordkledning også fra byggeår. Innvendig ble det montert ny kjøkkeninnredning fra Norema i 2013. Bad sist oppussa i 2003 og vaskerom med forholdsvis enkel standard. Badet er også 16 år å nærmer seg oppgradering. Alt røropplegg er fra byggeår. Innvendige overflater er jevnlig vedlikeholdt/oppgradert.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har følgende bygningsdeler fått TG2: 

Grunnmur: 
Ikke registrert unormale forhold annet enn vanlig aldersslitasje.

Drenering:
Målt 12,2 verktprosent fukt i innfora trevegg i u.etg. Dette er innenfor normal måling. Tg satt ut fra alder.

Utvendige overflater: 
Når en kledning er over 30 år er det naturlig med stedvise oppgraderinger. Terrassebord bak boligen ligger helt inntil kledningen. Det bær være lufting mellom kledning og terrassebord.

Vinduer: 
Isolerglass fra byggeår. Trekarmer. Punktert på stue i front. Det er både 2 og 3 lags glass. Vinduene er no 34 år. Så normalt med noe utskifting/oppgraderinger grunnet alder.

Ytterdører og porter: 
Balkongdører begynner å bli slitt. Dette er også normalt ut fra alder. Nyere hovedytterdør med tg1.

Utvendige beslag: 
Må male vindskiene for at de skal holde mot vær lenger. Taknedløp bak boligen går til terreng. Dette overvannet bør føres bort i tett rør som på forsiden av boligen.

Trapper og ramper: 
Godt slitt. Ikke dagens krav. For høy avstand mellom trinn.

Balkonger/terrasser: 
Normal standard og slitasjegrad. Konstruksjonen er fra byggeår og i treverk. Rekkeverk på 90 cm mens dDagens rekkverkskrav er 100 cm.

Bad i underetasje: 
Eldre røropplegg. Montert løse flis for innspeksjonsluke til avløp. Tett kant mot dusjsonen - vann kan ikke renne til sluk fra hele badet. Fall mot sluk fra dør. Fall også i dusjsonen. Fuger er noe slitt, men det er også 16 år siden sist oppussing. Naturlig avtrekk. "Bom" under et par flis i dusjsonen. Nærmer seg raskt behov for oppgradering.

Vaskerom: 
Flatt gulv. Ikke fall mot sluk. "Bom" på en flis ved sluk. Rom med enkel standard.

Overflater på innvendige gulv:
Noe bruksmerker, men dette er også normalt etter noen års bruk. Sprekker litt opp mot dørene i fuger i entrè.

Overflater på innvendige vegger:
Noe bruksmerker

Overflater på innvendig himling:
Hovedsakelig plater fra byggeår som er malt i ettertid. Stue nylig malt - synlig skjøt.

Luftbehandling: 
På bakgrunn av dagens krav og at det ikke er balansert ventilasjon i boligen havner den på tg 2. Det er ingen problemer i dag med luftingen, men man må være klar over at det ikke er etter dagens krav til ventilasjon og inneklima.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 11.09.1985. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Ut fra tegninger er det endring i u.etg. hvor 2 boder på tegninger er i dag slått sammen til vaskerom.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Halvpart av vertikaldelt tomannsbolig på 2 etasjer. Eiendommen har følgende standard på innvendige overflater: 

Gulv: 
1. etg. har 2- stavs eikeparkett. Litt knirk ved trapp, antatt 10/15 år gammel. U.etg. har laminat samt parkett på 2 av soverommene. Det er flis i entrè med gulvvarme. 

Vegger: 
Malte tapeter. 

Himlinger: 
Malt gips og innslag av himlingsplater. Spotter på stue, kjøkken og trapperom.

Kjøkkeninnredning fra Norema montert i 2013. Hvite matte fronter med stålhåndtak og laminat benkeplate med underlimt vask. Fliser på vegg bak benk. Overskap fora mot tak. Ventilator. Integrert kjøl/frys og micro.
Oppvaskmaskin og komfyr medfølger. Denne er fuget mot flis. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. 

Bad i underetasjen ble sist oppusset i 2003. Røropplegg/sluk er ikke skiftet ved oppussingen. Antatt at også varmekabler er fra byggeår. Det er flis på gulv med varmekabler, flis på vegger og takplater med spotter. Dusjløsning med dusjvegger/dører. Innefliset badekar - fast innspeksjonsluke. Gulvmontert toalett. Baderominnredning med servant, underskap, hyller, skap, lys og speil.

Vaskerom har flis på gulv, kantflis og malte plater på vegger og malte plater i tak. Rommet blir også brukt som bod.

Wc-rom på hovedplan ble sist oppussa i 2014. Det er flis på gulv, flis på en vegg og ellers malte plater på vegger og i tak. Røropplegg fra byggeår. Gulvmontert toalett. Liten innredning med servant og underskap. Speil på vegg.

Skyvedørsgarderobe på hovedsoverom fra 2013.

Oppvarming

Vedovn fra Morsø på stue. Montert i 2010, forøvrig elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av med unntak av følgende heftelse i eiendomsrett:

Dagboknr 8514-1/58 og 8514-2/58, tinglyst 19.09.1985 type heftelse: Pliktig medlemsskap i huseierforening/velforening. Skytterholmen Interesselag skal ha panterett for inntil kr. 5.000,- i hver bolig. Denne panteretten skal ha prioritet etter kr. 620.000,- og har ikke opptrinnsrett.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:

Dagboknr 8514-3/58 tgl. 19.09.1985 type heftelse: Best om vann/kloakkledning. Ålesund og Sula Elverk har rett til uten vederlag å ha liggende ledninger for elektrisitet, vann, kloakk og drenasje over parsellen, og på samme vilkår å kunne foreta vedlikehold av disse. Dette gjelder også plassering av master, hydranter, sluker o.l., men forutsetningen er at den som utfører arbeidet så langt råd er setter grunen i samme stand som før arbeidene ble gjort. Tvist om istandsettingen avgjøres av en voldgiftsrett som består av tre medlemmer. 

Regulering

Eiendommen er regulert til boliger i henhold til reguleringsplan for Spjelkavik - Vegsund, del 2 sist revidert 22.10.1981 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 24.05.1982.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR71.1922

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 10.466,70 for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 4.612,- pr år.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 732.091,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.635.527,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.065.972,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

3 D tegning i 1. etasje
Floorplan letterhead - Øvre Skytterholmen 40 - 1. Etasje - 2D Floor Plan
2 D tegning 2 etasje
Fasade mot syd
Hage
Stue m/vedovn i 2. etasje med lyse overflater og gode solforhold
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Øvre Skytterholmen 40 er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 46 lokalkjente.

Transport

Transport

Blindheim skolewalk
5 min
Ålesund Lufthavn, Vigradrive
32 min
Skoler

Skoler

Blindheim ungdomsskole (8-...walk
17 min
Borgund vidaregåande skoledrive
9 min
Spjelkavik videregående sk...drive
9 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Coop Marked Ålesundwalk
6 min
Shell Vegsundwalk
19 min
Rema 1000 Blindheimwalk
20 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Øvre Skytterholmen 40
A
A
A
A
B
C
C
C
C
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,55 % av salgssummen 
Minimumsprovisjon: kr 45.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-/kr 16.000,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Espen Skarbø
Daglig leder/ Eiendomsmegler MNEF

Espen Skarbø

Telefon 70 30 07 53

Lurer du på noe

Espen svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...