Hetlevik

Øvre Vikane 34

Prisantydning

5 950 000 kr

Omkostninger: 149 972 krTotalpris: 6 099 972 kr
Byggeår
2005
Soverom
6
Areal (P-ROM/BRA)
268 m² / 300 m²
Tomteareal
855.6 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda

Bolighus med 3 boenheter. Sjøutsikt. Garasje. Solrik beliggenhet.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Tre boenheter: 
- Generasjonsboligen er den eldste delen og er opplyst av selger å være fra 1999. Enebolig med sokkelleilighet ble bygget senere og er oppført i 2005 - denne ble bygget i tilknytning til generasjonsboligen.

- Enebolig: 2 stuer, kjøkken, 3 soverom, vaskerom, 2 boder.  Eneboligen har 3 terrasser.

- Sokkelleilighet: Utleiedel på 48kvm med 1 soverom, stue, kjøkken, bad og bod. Muligheter for parkering rett utenfor døren. 

- Generasjonsbolig: Boenhet m/ 2 soverom og åpen stue/kjøkkenløsning. Denne boenheten er tilrettelagt for rullestolbrukere. 

Boligen har et fint uteområde opparbeidet med terrasser og beplantning. Garasje ble bygget i 2016. I loftsetasjen er det 24 kvm uinnredet loftsrom m/ egen inngang fra hage. Nydelig utsikt og meget gode solforhold.

Eiendommen

Øvre Vikane 34, 5304 Hetlevik
Gnr. 13, bnr. 44  i Askøy kommune.

Områdebeskrivelse

Enebolig i etablert boligfelt med nærhet til sjø. Området byr på det meste, enten om enn ønsker seg en avkjølende dukkert eller en rolig tur i vakre omgivelser, ja så finner man det rett utenfor døren. For barnefamilier er det kort vei til både barnehage og barneskole, samt det er idrettsplass like ved. Bussholdeplass få minutters gange unna.

De fleste servicetilbud finner man i Kleppestø, ca. 10 minutters kjøring unna. En tur til Bergen sentrum tar ca. 25 minutter med bil. Arbeidet med ny vei fra Follese til Hetlevik er igangsatt og vil iflg. Vegvesenet stå ferdig ila. 2021, se adkomst/veibeskrivelse for ytterligere informasjon.

I båt er den nydelige skjærgården rett utenfor er det badeplasser, idylliske øyer og spennende områder for fiske.

Veibeskrivelse

Fra Askøybroen følg veien videre rett frem. Etter Stongafjellstunnelen ta første avkjørsel til venstre inn på Folleseveien mot Hetlevik (Hetlevikvegen). Kjør videre forbi Hetlevik skole og følg veien opp mot Løftet. Ta til høyre ned mot Øvre vikane og ta deretter venstre så høyre. Boligen vil da ligge på venstre side. 

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger. Se forøvrig kart for nærmere veibeskrivelse.

Arbeid med ny vei til Hetlevik fra Follese er igangsatt og vil iflg. informasjon på vegvesen.no ferdigstilles høsten 2021. For ytterligere informasjon; https://www.vegvesen.no/vegprosjekter/askoypakken

Barnehager og skoler

Soltun barnehage
Hetlevik skole
Kleppestø ungdomsskole
Askøy vidergående skole

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med Askøy kommune.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 332 kvm
Totalt bruksareal: 300 kvm
Totalt primærrom: 268 kvm

Primærrom:
Enebolig: 
1 etasje, 94 kvm: hall m/trapp, bad, kjøkken, stue, vaskerom, soverom.
2 etasje, 61 kvm: loftstue, bad, trapperom, 2 soverom. 

Sokkelleilighet: 
1 etasje, 43 kvm: bad, gang, stue/kjøkken, soverom.

Generasjonsbolig: 
1 etasje, 70 kvm: bad, gang, stue/kjøkken, 2 soverom.

Sekundærrom: 
Enebolig: 
Underetasje, 15 kvm: bod, teknisk rom.
1 etasje, 5 kvm: bod.
2 etasje, 3 kvm: bod.

Sokkelleilighet: 
1 etasje, 5 kvm: bod.

Generasjonsbolig:
1 etasje, 4 kvm: bod. 

I tillegg disponerer boligen en garasje på 54 kvm. hvorav 26 kvm. er uinnredet loftsrom. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 03.05.2018 utført av Frode Haugland. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 855,6 kvm. Skrånede tomt opparbeidet med vei, terrasser, bed og beplantning.

Parkering

Parkering i garasje eller på gårdsplass på egen tomt samt parkering under terrasse ved sokkelleilighet. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunal vannledning via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Eiendommen er tilknyttet privat avløp med septiktank som tømmes av Herdla Gård. Privat avløpsløsning med septiktank og videre til sjø. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Kontakt megler for ytterligere informasjon. 

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på 2 boenheter, henholdsvis - enebolig med sokkelleilighet datert 15.02.2007. 
Det foreligger ferdigattest for forstøtningsmur og garasje datert 12.12.2017 og montering av ildsted datert 03.01.00.

Disse kan fås ved henvendelse til megler.

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på opprinnelig hovedbygg (generasjonsbolig) fra 1999.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Hovedenhet og sokkelleilighet er godkjent som separat boenhet, og kan lovlig leies ut, i henhold til ferdigattest. Øvrig utleiedel i opprinnelig hovedhus (generasjonsbolig) foreligger det ikke ferdigattest eller midlertidig brukstilattelse på - denne er følgelig ikke godkjent til varig opphold eller som separat boenhet av kommunen.

Det gjøres oppmerksom på at er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Standard

Unik mulighet i Hetlevik! Bolig med sjøutsikt og gode solforhold - tre boenheter.

Generasjonsbolig er den eldste delen og er opplyst av selger å være fra 1999. Enebolig med sokkelleilighet ble bygget senere og er oppført i 2005 - denne ble bygget i tilknytning til generasjonsboligen.

Enebolig:
Innholdsrik med blant annet to stuer, stort og åpent kjøkken, 3 soverom, vaskerom og 2 boder til oppbevaring. Hvit kjøkken med fyllingsfronter, noen fronter med glass og sprosser. Laminat benkeplate, integrerte hvitevarer, platetopp og gassbrenner, steikeovn, mikro, kjøl og frys samt oppvaskmaskin. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger med i hoveddelen. Eneboligen har 3 terrasser, en fra kjøkken som er felles med generasjonsboligen, en med utgang fra stue og en takterrasse med utgang fra loftsstue på ca. 20kvm. 

Sokkelleilighet: 
Utleiedel på 48 kvm, med et soverom, stue, kjøkken, bad og bod. Muligheter for parkering rett utenfor inngangsdøren. Stor stue med åpen løsning mot kjøkken. Parkett i alle rom unntatt bad som har flis. Hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen.

Generasjonsbolig: 
Boenhet med 2 soverom og åpen stue/kjøkkenløsning. Store vindusflater med mye lysinnslipp og utgang til terrasse. Denne boenheten er tilrettelagt for rullestolbrukere. Hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen.

Bolig har et fint uteområde opparbeidet med terrasser og beplantning. Garasjen ble bygget i 2016. I loftsetasjen er det 24 kvm uinnreddet loftsrom med egen inngang fra hagen.

Det er i underetg. på enebolig et eget teknisk rom hvor blant annet gassvarmer, varmtvannstank og sentralstøvsuger er stasjonert. 

Oppvarming

Sentralfyr med gass varmer opp vannvarme i alle rom i alle boenhetene unntatt soverommene i alle boenhetene. Vedovn montert i stue i generasjonsbolig.

Framlagt opplegg til gasspeis i hoveddel.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E5

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst 3 servitutter på eiendommen og følgende antas å ha betydning for kjøpers bruk:
Dagboknr. 1271769, tinglyst 14.11.2017, type heftelse: sammenslåing - gnr. 13 bnr. 133 og gnr. 13 bnr. 379 i Askøy kommune slås sammen og inngår nå i gnr. 13 bnr. 44 i Askøy kommune.
Dagboknr. 5758, tinglyst 06.05.1987, type heftelse: grensejustering - eier av gnr. 13 bnr. 44 i Askøy kommune kan ikke oppføre bygning nærmere bygning på naboeiendom gnr. 13 bnr. 59 enn 8 meter.

De øvrige servituttene omhandler: bestemmelse om vanrett.
Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

I tillegg er det tinglyst en servitutt den 29.05.1923, med dagboknr. 900453. Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen. Kjøper overtar ansvaret for servitutten. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boliger i henhold til reguleringsplan plan 167-00 - reguleringsendring for gnr.13, bnr.3 m.fl. , hetlevik datert 29.09.2005 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 29.09.05.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.  

Oppdragets KR-kode

KR751811

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Kommunale avgifter er kr 8.173,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, tilsynsgebyr avløp, slamtømming og feiing. 

Renovasjon faktureres direkte fra BIR.

Eiendomsskatten er kr 7.596,- pr år.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 20.000,- kwh. pr. år for alle enhetene.
Boligen har en samlet årlig forsikringspremie på kr 5.570,-.
Veiavgift er kr 1000,- pr. år. Fellesvei blir brøytet, egen vei kan brøytes etter avtale.

Alle tre leilighetene blir varmet med sentralvarme som er oppvarmet med gass. Sirkulasjonspumpe fordeler varmt vann rundt i alle gulv der dette er lagt opp. Gassutgifter for alle enhetene er ca. 12.000,- pr. år.

Det er fiber innlagt i boligen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2016 var kr 1.562.055,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2016 bli kr 4.998.577,-. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.099.972,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning - hoveddel 1 etasje og generasjonsbolig.
Innholdsrik bolig med 3 boenheter med sjøutsikt.
X
Inngangsparti til hovedboligen.
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger.  Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. 
 
Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,25% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.500,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger: kr 5.000,-
Fotopakke: kr 7.400,- 

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Bernt Ådlandsvik
Eiendomsmegler

Bernt Ådlandsvik

Telefon 53 00 00 42

Lurer du på noe

Bernt svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.