Solgt: 6 400 000 kr
Brenna

Pasopveien 24

Prisantydning

6 800 000 kr

Omkostninger: 171 222 krTotalpris: 6 971 222 kr
Byggeår
1987
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
205 m² / 231 m²
Tomteareal
686 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda

Velholdt innholdsrik enebolig beliggende ved tun innerst i blindvei

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Meget innholdsrik og godt vedlikeholdt bolig. Ser kanskje beskjeden ut fra utsiden, men..
3(4) soverom, "levekjøkken" , tre stuer, spisestue, stort innredet loftsrom, tre bad, badstue, vaskerom og godt med bodplass bør dekke de fleste behov. 
Sportsbod i tilknytning til garasje med innlagt strøm og varme, ideell som smørebod.
Stor solrik terrasse. Parkering i del av dobbelgarasje og på oppstillingsplass.
Fantastisk eiendom med en god intern beliggenhet i et attraktivt og veletablert villaområde på Brenna, i bydel Søndre Nordstrand. Stille, populært og særdeles barnevennlig "i skogkanten" med marka og lysløype som nærmeste nabo. 

Eiendommen

Pasopveien 24, 1279 Oslo
Gnr. 169, bnr. 410 i Oslo kommune.

Områdebeskrivelse

Fantastisk eiendom med en god intern beliggenhet i et attraktivt og veletablert villaområde på Brenna, i Bydel Søndre Nordstrand. Stille, populært og særdeles barnevennlig beliggenhet rett ved marka. Flott utsyn og gode solforhold. Huset ligger "i skogkanten" med marka og lysløype som nærmeste nabo. Her kan man starte søndagsturen fra sin egen bolig og gå videre inn i marka. 
Dal/Brenna er et perfekt bosted for barnefamilier som ønsker nærhet til marka samt trivelige og trygge omgivelser for barna også takket være Brenna vel. I området rett ved Bratli gård, ligger det en fotballbane som om vinteren anlegges med skøyteis. Denne banen har nylig blitt oppgradert, og er bla. utstyrt med en liten varmestue som om vinteren fungerer som skiftebod for skøyteløpere.

Eiendommen sokner til Klemetsrud skole, med tilnærmet bilfri skolevei. Flere barnehager i nærområdet feks. Søndre Dal Gård barnehage (se www.sdgb.barnehage.no). Kort vei til offentlig kommunikasjon med buss i Brennaveien. En kort kjøretur unna ligger Senter Syd Mortensrud med et godt utvalg av butikker, lege, tannlege, samt diverse service-funksjoner. I området finner man godt etablerte idrettsklubber, treningssenter, golfbane ved Grønmo, Lofsrud gård og rideklubb. Nærhet til Oslofjorden med lokale badestrender, som Ingierstrand og Hvervenbukta. Ummiddelbar nærhet til flotte rekreasjons- og turmuligheter i Øst- og Sørmarka med et mangfoldig løypenett samt flere markastuer som Sandbakken og Rustadsaga. 

Offentlig kommunikasjon:
Ca. 1 min. gangavstand til buss i Brennaveien (rute 72B) med avgang til Senter Syd/Mortensrud torg to ganger pr. time. Senter Syd/Mortensrud torg er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon med gratis langtidsparkering både inne og ute. Her finner man T-bane, lokale busser, ekspressbuss og flybuss til Oslo Lufthavn.
Buss fra Senter Syd som korresponderer med tog fra Hauketo stasjon. Drive & park ved Hauketo togstasjon. Toget bruker ca. 10 minutter til sentrum.

Veibeskrivelse

Ta av E6 ved Mortensrud, til venstre via Dalsåsen ved bensinstasjonen og følg veien under E6. Ta til høyre inn Brennaveien og følg til Pasopveien på venstre side. Følg Pasopveien rett frem til du er på kollen. Pasopveien 24 ligger rett frem. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Eiendommen sokner pt. til Klemetsrud skole. Se forøvrig vedlagte nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 251 kvm
Totalt bruksareal: 231 kvm
Totalt primærrom: 205 kvm

Alle rom er primærrom utover boder i underetasje og andre etasje, totalt 26 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 15.01.2019 utført av Takstpartner. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Andre etasje er byggemeldt som loft og innredet av selger uten søknad til kommunen. Utvidelse av terrasse med nytt glassrekkverk er ikke byggemeldt.

Tomten

Eiet tomt på 686 kvm. Pent opparbeidet med oppstillingsplass, terrasse og hage med gressplen og beplantning.

Parkering

Plass til en bil i del av dobbelgarasje samt oppstillingsplass for to biler.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei (Pasopveien) med felles vedlikeholdsansvar.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er oppført på sprengstein og komprimente masser med betongsåle og pusset betong grunnmur. Isolerte trebjelkelag i etasjeskiller og yttervegger i bindingsverk, saltak i sperrekontruksjon med lufting under bordtak. Zanda betongtakstein. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik angitt som TG2 eller TG3. Huset fremstår som velholdt, men er bygget i 1988 og således tildeles bygningsmassen og bygningsdeler TG2 på bakgrunn av alder. 
Det er klokt å rense takrenner jevnlig og besørge at vann fra nedøløp ledes vekk fra bygningskroppen. Drenering er fra byggeår og bør følges med på. Noe knirk i noen gulv, spesielt når vannbåren varme skrus av. Det anbefales oppgradering av badegulv i 1. etasje og etablering av inspeksjonsluke samt lufting av innmurt badekar. Setningsprekk i grunnmur under terrasse.

Påkostninger/vedlikehold:
Nymalt hus og vinduer 2018.
Ny sentralstøvsuger 2018.
Garasjeport med motor 2017.
Terrasse med kompositt (WPC) gulv og syrefast glassrekkverk 2015.
Ventilasjonsanlegg, balansert fra Systemair 2015.
Hovedinngangsdør 2014.
Brannstige 2006.

Feil/mangler iflg eier:
Stue:
1. Liten sprekk i gipshimling over tapetsert vegg.
2. Knirk i gulv spesielt når varmen slår seg av.
3. Liten sprekk i parkett ved vegg mot kjøkken.
Kjøkken:
4. Knirk i gulv, ekstra hver vår/ sommer når varmen slår seg av.
Stor bod loft:
5. Mus for 8 år siden og en igjen i desember 2018.
Ute:
6. Dobbel utekontakt foran hus, ene er ødelagt.
7. Kjeller under terrasse: Sprekk i mur som ikke er bærende. Satt opp for vedstøtte.
8. Terrassemarkise bråker ved sveiv.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 9.7.1990.
Ferdigattesten omfatter ikke innredning av loft med stort rom, gang og bad samt utvidelse av terrasse med nytt glassrekkverk. Forannevnte er ikke omsøkt til kommunen. Det er gjort omdisoneringer i forhold til byggemeldte tegninger i underetasjen. Et soverom fjernet (reetableres med oppføring av lettvegg med dør) og vaskerom flyttet slik at byggemeldt disp.rom er blitt større og benyttes som stue samt at boder er noe omgjort. 
Det er avløp i innerste kjellerbod - antas mulig å etablere bad (toalett med kvern pga 75 mm avløpsrør) og feks et kjøkken i stue (tidligere disp.rom).

Ferdigattest for garasje datert 26.11.1993. 

Attestene kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det ble i 2010 målt radonverdi på inntil 30/60/60 Bq/m3 i hhv stue, kjellerstue og soverom, og dette er innenfor angitt grenseverdi. 

Standard

Meget innholdsrik og godt vedlikeholdt bolig. Ser kanskje beskjeden ut fra utsiden, men..

Første etasje med vindfang/gang, soverom, hovedbad/wc med adkomst til hovedsoverom, "levekjøkken" med store vinduer og god plass til spisebord, spisestue og stue med skråhimling og peis.
Stor terrasse med utgang fra spisestue.

Andre etasje med gang, dusjbad/wc, et stort innredet rom med skråhimling og lagringskott i knevegger - brukt som både lekerom og soverom av eier. Fin loftsbod med diverse hyller og aggregat for balansert ventilasjon

Underetasje med gang, stor stue og kjellerstue, vaskerom med god skapplass, dusjbad/wc og adkomst til badstue, tre boder. 
Det bør være mulig å etablere bad i innerste bod og stuen kan fradeles soverom. Egen inngang til underetasjen fra kjellerstue.

Hovedsakelig behandlet panel eller plater i himlinger, malte/tapetserte vegger og parkett eller fliser på gulv.

Vannbåren gulvvarme fra fjernvarme i første etasje.

Parkering i del av dobbelgarasje og på oppstillingsplass.

Sportsbod i tilknytning til garasje. Innlagt strøm og varme. Innredet med eldre kjøkkeninnredning og ideell som smørebod.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme (fjernvarme), elektriske varmekabler og panelovner samt innsatspeis.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F1

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst 2 servitutter i 1987 på eiendommen. Disse omhandler at eier forpliktet seg til tibakeskjøting til kommunen dersom byggearbeider ikke var igangsatt innen ett år og at kommunen hadde forkjøpsrett de første fem årene etter 1987. Kommunen har tinglyst rett til å anlegge og ha liggende i eller over eiendommen ledninger for fjernvarme og for vann og avløp, kummer og elektrisk strøm m.v. Kommunen har rett til adkomst for anlegg og tilsyn/vedlikehold samt rett for å sette opp, eller å ha stående nettstasjon (transformator).
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til boligi henhold til reguleringsplan datert 17.01.2019 med tilhørende reguleringsbestemmelser s-2849 datert 30.05.1986.
Naboeiendommen nord for friareal mellom eiendommene, Bralli gård, er regulert til spesialområde bevaring. Eier søkte i 2018 om å innrede flere boliger i låven, men fikk avslag i kommunen. 
Tunet inntil Pasopveien er regulert til fellesareal (lek).

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Oppdragets KR-kode

KR45.191

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 17.147,30 for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2018 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen, men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca 3.300,- for 2019. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 8.000 Kwh. pr. år og fjernvarme ca 15.000 Kwh pr år (13.764 i 2018). Totoalkostnad ca. 22.000,- i 2018.
Boligen har en årlig forsikringspremie hos If på kr 9.137,-.
Velavgift til Brenna vel er kr 7.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Canal Digital (nå Telenor) som leverandør av kabel-tv og internett hhv kr 489,- og 599,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sikkerhetsgruppen alarmselskap som koster kr 4.427,- pr. år. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og kundeforhold.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.780.950,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 6.411.420,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.971.222,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

2019006- Pasopveien 24- 1.etg
2019006- Pasopveien 24- 2.etg
2019006- Pasopveien 24- U.etg
Alternative forslag for underetasje
Terrasse
Terrasse og meget solrik utsikt
Pasopveien 24-29-2.JPG
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Pasopveien 24 er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 44 lokalkjente.

Transport

Transport

Bratliwalk
2 min
Mortensrud T-banestasjonwalk
20 min
Hauketo stasjondrive
10 min
Skoler

Skoler

Klemetsrud skole (1-7 kl.)walk
20 min
Lofsrud skole (8-10 kl.)walk
21 min
Mortensrud skole (1-7 kl.)walk
21 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Shell Mortensrudwalk
16 min
Boots apotek Mortensrud To...walk
18 min
Kiwi Mortensrudwalk
18 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Pasopveien 24
A
A
A
A
B
B
B
C
C
C
C
D
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1% av salgssummen.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-
Visningshonorar: kr 1.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Mats Kvarud
Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF

Mats Kvarud

Telefon 23 12 65 07

Lurer du på noe

Mats svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...