Solgt: 5 000 000 kr
Ratvika

Per Ratviksveg 18 A

Prisantydning

4 550 000 kr

Omkostninger: 114 972 krTotalpris: 4 664 972 kr
Byggeår
2016
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
108 m² / 111 m²
Tomteareal
5126.9 m²
Fasiliteter
Garasje
Fellesutgifter
1 680 kr

Nyere og moderne 2-mannsbolig med attraktiv beliggenhet i Ratvika - carport - barnevennlig - sentralt

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Lys, innbydende og moderne tomannsbolig med sentral og barnevennlig beliggenhet i Ratvika. Boligen fremstår attraktiv og fin med god planløsning, bra standard og gode lysforhold. Boligen går over to plan hvor 1. etg. inneholder: Entre/hall, romslig bad/wc, vaskerom, 2 soverom og bod. 
2. etg: Stue med adskilt åpen kjøkkenløsning, trapperom og ett soverom. Utgang til terrasse fra stuen. 
Fra bakkenivå er det utgang til en stor terrasse på ca 33 kvm. Denne terrassen er utvidet sammens med naboen. Sportsbod og carport følger boligen. 
Dette er en flott og gjennomført bolig man kan flytte rett inn i og trives godt. Velkommen til visning! 

Eiendommen

Per Ratviksveg 18 A, 6015 Ålesund
Gnr. 45, bnr. 316, snr. 8 i Ålesund kommune.

Områdebeskrivelse

Dette er en halvpart av en tomannsbolig beliggende i et barnevennlig, relativt nyetablert og attraktivt område i Ratvika i Ålesund kommune. Det er cirka 5,5 km til Ålesund sentrum og cirka 5,5 km til Moa. Boligen har en fin beliggenhet i feltet med gode lys og solforhold. Fra eiendommen er det kort vei til barnehage, skole, flotte tur- og badeområder, god offentlig kommunikasjon og flere dagligvarebutikker.
Det er cirka 300 meter til Prinsen hvor det er flott sandstrand, langgrunt og ellers gode badeforhold. På Bogneset er det flotte badeområder fra svaberg. Det er cirka 500 meter til kunstgressbane i Ratvika. Fra eiendommen er det kort vei til utmerkede turområder enten du liker fine grusbelagte stier eller kuperte turer.
Det er 800 meter til foten av Høgnakken. Turen til toppen tar omtrent 30 minutter og gir deg nydelig panoramautsikt mot sentrum og Sunnmørsalpane. Det er også kort vei til foten av Hatlaåsen som fører deg til Lerstadvannet. Videre er det fine stier og løyper rundt Ratvikvatnet, mot Prinsen og langs Hatlevika fra Bogneset. Kort oppsummert byr nærområdet på mange flotte og varierte turer, lett tilgjengelig for alle!

Nærområde/Fasiliteter:
Dagligvarehandelen kan gjøres ved Kiwi, enten i Hatlane eller i Klokkersundet. Det er planlagt åpning av Rema 1000 i kort gangavstand fra eiendommen. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det 10 minutter til Ålesund sentrum som har et rikholdig shopping, kultur og spisetilbud. Det er også 10 minutter med bil til Moa kjøpesenter som med over 170 butikker er Nordvestlandets største kjøpesenter. Her tilbys det et bredt utvalg av nisjebutikker, dagligvarehandler, bilpleie og et rikt utvalg av spisesteder. Området gir gode muligheter for offentlig kommunikasjon. Det er cirka 100 meter til nærmeste holdeplass i Ratviksvingen, hvor bussen tar deg til sentrum og Moa innen 15 minutter. Avgangene er hyppige, hvert femtende minutt på det hyppigste. Eiendommen ligger cirka 1 km fra den nyoppførte barneskolen i Hatlane. Her har barna flotte uteområder med sjakkspill, paradis, bordtennisbord, buldresteiner, lekeapparat, ballbaner og en kunstig elv til vannlek. I tillegg er klasserommene toppmoderne, skolen har eget auditorium og samtidig en flott flerbrukshall. Både Gnist Ratvika og Ratvika barnehage ligger i gåavstand fra eiendommen, på veier med lite biltrafikk. Fagerlia Videregående Skole ligger cirka 2,5 km fra eiendommen og byr på yrkesfaglige, såvel som studiespesialiserende studieretninger.

Veibeskrivelse

Om man kjører Borgundvegen innover fra Sentrum, ta av til høyre ned Grønvika ca 55 m, følg svakt til venstre inn på Ratvikvegen ca 103 m, ta deretter til venstre i Per Ratviksveg. Boligen ligger da på høyre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

1-10 kl. Aalesund International School 0.7 km
1-7 kl. Hatlane skole 1.1 km
8-10 kl. Kolvikbakken ungdomsskole 3.1 km
Fagerlia videregående skole 2.5 km
Ålesund vgs. - Volsdalsberga 4.7 km
Gnist Ratvika (0-5 år) 0.2 km
Ratvikåsen barnehage (0-6 år) 0.5 km
Hatlahaugen familiebarnehage (2-6 år) 1.1 km
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 121 kvm
Totalt bruksareal: 111 kvm
Totalt primærrom: 108 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.03.2019 utført av Stig Vatne. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 5.126,9 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.
Tomten er pent opparbeidet med fellesområder, parkeringsplasser, natursteinsmurer, gjerder og lekeplass m.m. 

Parkering

Felles carportanlegg, samt gjesteparkering på tomten. Det er opplegg for lading av el-bil. Ladeboks må evt. kjøpes av ny eier. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er ihht. rapport fra takstmann antatt oppført med støpt isolert plate på grunn. Huset er reist i i treverk som er utvendig kledd med bordkledning fra Møre Royalkledning og pussa fasadeplater. Yttertak av trekonstruksjon med flatt tak, som er isolert og membrandekket, duk el.l fra byggeår. Utvendige beslag: Plastbelagte metall/stålbeslag. Vinduer i boligen er isolerglass fra byggeår.
Utgang til terrasse fra stuen på ca 13 kvm og utgang til terrasse nede på bakkenivå. Terrassen på bakkenivå er utvidet sammen med nabo og totalt på ca 33 kvm. Terrassebord fra Møre Royal.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. 

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i  salgsoppgaven.  Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 


Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 08.05.2017.
Det foreligger også en ferdigattes for fellesgarasje, datert 08.05.2017  Begge kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Lys, innbydende og moderne tomannsbolig med sentral og barnevennlig beliggenhet i Ratvika. Boligen fremstår attraktiv og fin med god planløsning, bra standard og gode lysforhold. Boligen går over to plan hvor 1. etg. inneholder: Entre/hall, romslig bad/wc, vaskerom med wc, 2 soverom og bod. 
2. etg: Stue med adskilt åpen kjøkkenløsning, trapperom og ett soverom. Utgang til terrasse fra stuen. 

Standard: Boligen fremstår som godt vedlikeholdt og holder gjennomgående god standard. Det er bl.annet: Flislagt entre/hall med varmekabler, stort flislagt bad/wc med varmekabler i gulv, badekar, vegghengt toalett og dusjløsning med dusjvegger/dører i glass. Spotter i himling. Hvit baderomsinnredning med servant nedfelt i benkeplaten - skuffer. Speil med spotter på vegg. Bom (hulrom) på et par flis. 

Vaskerom med flislagt gulv m/varmekabler. Rommet er utstyrt med veggfestet toalett, liten vask med underskap og opplegg for vaskemaskin. Varmtvannstank og ventilasjonen er plassert her. Skap for rør i rør er også plassert her. 

Soverom: Tre lyse og luftige soverom med god plass til seng og garderobe. Utgang til terrasse fra det ene soverommet. 

Lys og luftig stue med god plass til salong og spisestue. Solskjerming fra Luxaflex vil følge boligen. Utgang til solrik balkong på ca 13 kvm. Adskilt åpen kjøkkenløsning med pen og innholdsrik kjøkkeninnredning fra Sigdal. Laminat benkeplate med underlimt vask. Underskap i sort farge (lakriz farge). Matte hvite overskap som er topphengsla - spotter under overskap.
Integrert platetopp (bred), komfyr, komfyr/micro, oppvaskmaskin og kjøleskap med kjøleboks. Ventilator. Flis på vegg bak komfyr. Komfyrvakt, watergard. 

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, vamekabler i hall, vaskerom og bad. Vedovn i stuen. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket B4

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Styreleder i sameiet er: 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Eiendommen har følgende heftelser i eiendomsrett:
Dagboknr 6505-1/58, tinglyst 12.08.1988, type heftelse: Bestemmelse om vannledn. - Eier av gnr 45 og bnr 209 gis tillatelse til å legge vannledninger i vegen fra hovedvegen til sin eiendom. 
Dagboknr 321834-2/200, tinglyst 25.04.2012, type heftelse: Bestemmelse iflg. skjøte. - Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Dagboknr 591385-2/200, tinglyst 29.06.2016, type heftelse: Bestemmelse iflg. skjøte. - Gjelder Mørenett, Telenor og Ålesund kommune. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Dagboknr 591385-3/200, tinglyst 29.06.2016, type heftelse: Bestemmelse om adkomstrett. - Gjelder adkomstrett for gnr 45, bnr 21, gnr 45, bnr 60 og gnr 45, bnr 307.
Dagboknr 591385-4/200, tinglyst 29.06.2016, type heftelse: Bestemmelse om vannledn.- Gjelder for 45, bnr 21, gnr 45, bnr 60 og gnr 45, bnr 307.
Dagboknr 591385-5/200, tinglyst 29.06.2016, type heftelse: Bestemmelse iflg. skjøte. - Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening. 

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan for Ratvika datert 15.10.2012 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Det er planlagt bebyggelse i Prinsenområdet, men her er det ikke bestemt hva som kommer. Det er ikke blitt utsendt noen nabovarsel.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR76.1943

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 10.114,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for avløp, vann, renovasjon og feiing/tilsyn. Dette er inkl i fellesutg. 
Selger har egen vannmåler og betaler dette selv. 
Eiendomsskatten er kr 11.528,- pr år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 14.436 (2018) kwh. pr. år.
Bygningsforsikring, inkl i fellesutgiftene. 
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv, dette er inkl i fellesutg. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Boligen er tilknyttet Tafjord som internettleverandør. 10/10 er inkl. i fellesutg. Selger har oppgradert til 50/50 og betaler 349,- i mnd. 
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 900.929,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.243.344,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.664.972,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Floorplan letterhead - Per Ratviks veg 18 A - 1. Etasje - 2D Floor Plan
Floorplan letterhead - Per Ratviks veg 18 A - 2. Etasje - 2D Floor Plan
Project letterhead - Per Ratviks veg 18 A - 2D Floor Plan
Stilfullt kjøkken med integrerte hvitevarer
Kjøkken med stor spiseplass
Kjøkken
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Per Ratviks Veg 18 A er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 72 lokalkjente.

Transport

Transport

Ratviksvingenwalk
3 min
Ålesund Lufthavn, Vigradrive
23 min
Skoler

Skoler

Aalesund International Sch...walk
8 min
Hatlane skole (1-7 kl.)walk
13 min
Fagerlia videregående skol...drive
4 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Meny Hatlanewalk
11 min
Meny Hatlanewalk
11 min
Apotek 1 Klokkersundetwalk
12 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Per Ratviks Veg 18 A
A
A
A
A
B
C
C
C
C
D
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
G

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,2 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Elisabeth Skjold
Eiendomsmegler

Elisabeth Skjold

Telefon 70 13 44 05

Lurer du på noe

Elisabeth svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...