LOMMEDALEN

Per Skredders vei 10

Prisantydning

8 500 000 kr

Omkostninger: 213 722 krTotalpris: 8 713 722 kr
Byggeår
2018
Soverom
5
Areal (P-ROM/BRA)
192 m² / 192 m²
Tomteareal
366 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda

Ny, lekker og moderne familiebolig fra 2018 m/praktikantdel - Dobbel carport - 5 soverom. Flytt rett inn!

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til ditt nye hjem! En flott helt ny familiebolig. Her er det lagt vekt på smarte og moderne løsninger for en barnefamilie. Boligen går over 3 plan og har blant annet 3 bad, separat toalett og vaskerom. Egen praktikantdel eller ungdomsdel. Eiendommen ligger i et tun hvor det er tilrettelagt for lek, samspill og sosialsering i midten av tunet for barn og voksene med sittegrupper og lekeapparater. Her kan du slippe barna trygt ut på fellesområde mens du lager middag. Kun noen få minutter å gå til skole og barnehager. Dette er boligen for deg som bare vil flytte rett inn og bo samt setter pris på mertid med familien. 

Eiendommen

Per Skredders vei 10, 1350 Lommedalen
Gnr. 99, bnr. 465 i Bærum kommune.

Eiendommen har tinglyst en 1/12 andel i 6 bruksnummer (fellesarealer, naturområder) på gnr. 99: 
Bnr. 472 IDEELL: 1/12 
Bnr. 473 IDEELL: 1/12 
Bnr. 474 IDEELL: 1/12
Bnr. 475 IDEELL: 1/12
Bnr. 476 IDEELL: 1/12 
Bnr. 477 IDEELL: 1/12

Områdebeskrivelse

Velkommen til Per Skredders vei !

Et helt nyinnflyttet boligfelt i et allerede svært veletablert område. Dette er den perfekte familiebolig som ligger kun få minutter unna Lommedalen skolen , barnehager og idrettsarena. I dette nærområde finner du Lommedalenshallen og Lommedalen idrettslag med to kunstgressbaner. Her kan barna leve et aktivt og sosialt liv og det tilbys både fotball, håndball, langrenn, hopp, basket, alpint og freeski for å nevne noe. Kort vei til Lommedalen alpinanlegg. Det er flotte tur områder i nærheten og Burudvann er populært om sommeren som har badevann, sandstrand og hoppetån. Er du glad i golf ligger Lommedalen Golfklubb i gangavstand fra Skredderplassen. Det er også få minutter med bil til Bærum Golfklubb med en flott 18 hullsbane, samt en 9 hullsbane for nybegynnere.

Gangavstand til en stor Rema 1000 med svært godt utvalg og post i butikk. Coop Extra nærbutikk langs Lommedalsveien. Spenst treningsstudio er lokalisert i samme bygg og har godt utvalg av apparater, PT-/gruppetimer og barnepass. Få minutter med bil til l historiske og tradisjonsrike Bærums Verk. Her finner du Bærums Verk kjøpesenter med et godt utvalg av butikker bla. Stor Meny, Cubus, Vitus apotek, eksklusive Verket interiør for å nevne noe,. I Verksgata finner man et stort utvalg av små utsalgsteder og restauranter f.eks. Melboden og Pannekakehuset. Det er også Rema 1000, Baker Hansen, Maxbo, frisør, tannlege, fastlege, vinmonopol samt . Koselige Værtshuset er Norges eldste restaurant på Bærums Verk. I desember blir Verksgaten fylt med utsalgsboder og juledekorasjoner. Her er det også julegrantenning . På 17. mai er det et stort arrangement i Verksgata, med forskjellige leker for barn.

Velkommen til ditt nye hjem!

Barnehager og skoler

Lommedalen barneskole (1-7 trinn) med SFO i umiddelbar nærhet. Eller flere barnehager i nærheten som blant annet Lommedalen barnehage, Reddiken Kanvas barnehage og Skogstua. Det er også flere mot Bærums Verk. Mølldammen ungdomskole 8-10 trinn er i sykkelavstand. 

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 210 kvm
Totalt bruksareal: 192 kvm
Totalt primærrom: 192 kvm

Bruksareal:
Enebolig 192 kvm

Primærrom:
Enebolig: 
1. etasje 75 kvm: Entré, wc, vaskerom, stue og kjøkken.
2. etasje 75 kvm: Trapperom, 2 soverom, bad. Praktikantdel med alkove, baderom og kjøkken/stue
3. etasje 42 kvm: Trapperom, 2 soverom, bad.

Carport:
Bruksareal: 34 kvm. 

Bod på innsiden av carporten på 15 kvm. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.10.2019 utført av Espen Askeland. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 392 kvm. Her får du en lettstelt tomt med stor usjenert platting på baksiden av boligen og en liten hagedel. Foran boligen kan du lage en platting eller gress. Du bestemmer.

Tomten er ikke opparbeidet så her kan kan du begynne med blanke ark å få det slik du ønsker selv. Dette tunet er lagt opp til at fellesområde på midten av tunet er det gressplen og lekeplass med husker, dumpe og sittegrupper. Her kan barna leke fritt på utsiden av døren mens du lager middag og i trygge omgivelser sammen med andre barn på tunet. Svært praktisk og tilrettelagt for en barnefamilier. 

Parkering

Stor dobbelcarport som har fått innstallert el-billader. Bod på innsiden (15 kvm) som har en dør som går ut til hagen på baksiden av denne boligen. Svært praktisk for bilutstyr og hageredskaper, sykler og ski. Det er høyt under taket i carporten så det er mulighet for å lage en hems. 

Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via felles private adkomstveier med felles vedlikeholdsansvar. 

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private og felles private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger, samt solidarisk ansvarlig for felles private stikkeldninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i oppført i 2018. Støpt såle og grunnmur i betong/lettbetong. Bærende konstruksjoner i betong og bindingsverk. Stående utvendig kledning i treverk. Saltak i trekonstruksjoner, tekket med betongtakstein. Vinduer med isolerglass fra 2017. Terrassedør med isolerglass fra 2017.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Takstmannen beskriver boligen som ubebodd og ferdigstilt i 2018. Høy standard. Ingen tilstandsgrad av 2 og 3. 

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 19/09-2018 
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: 

1. Vann og avløp har tidligere akseptert midlertidig brukstillatelse for andre boliger i feltet med vilkår om at det ikke gis ferdigattest før den kommunale delen av ledningsanlegg er overtatt og rørleggeranmeldelser på eiendommene er godkjent. Vann og avløp ønsker at det gis tilsvarende vilkår på Per Skredders vei 10.
Bygningssjefen forutsetter at dette følges opp.

2. Dokumentasjon på at offentlig veianlegg er overtatt av kommunen, jf. rammetillatelse vilkår 2.

Gjenstående arbeider fram mot ferdigattest må være utført innen 1.10.2018. Søknad om ferdigattest med nødvendige vedlegg må sendes kommunen innen fristen.

For ordens skyld gjøres oppmerksom på plan- og bygningslovens kap. 32 som gir kommunen anledning til å anvende tvangsmidler for å gjennomføre nødvendig retting av tiltaket.

Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. 

Megler har vært inne på kommunens nettsider og kan se at kommunen mottok en søknad om ferdigattest den 01.10.2019.

Det gjøres oppmerksom på at hybel og loft er innredet etter at midlertidig brukstillatelse er gitt. Det som i dag er hybel er opprinnelig byggemeldt som sov/opphold, som en samlebetegnelse på det som i dag er kjøkken og alkove. 

Loftet er opprinnelig byggemeldt som boder jf. byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene (loftstue, soverommene og bad) til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens 2. etasje som er innredet som en hybel er lovlig for beboelse, men er ikke godkjent som separat boenhet av kommunen. 
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen ettersom boligen er ny og det er lagt radonsperre. 

Standard

Strøken og ny familiebolig fra 2018 med dobbel carport, el-bil lader, hybel og mye mer! Boligen har et moderne uttrykk, både utvendig og innvendig, samtidig som det er lagt vekt på at boligen skal være tidløs. Boligen ligger fint til på feltet med oversiktlig og fint tun i mdten av boligfeltet der barna kan leke. Fra stuen er det utgang til stor platting som er et yndet sted på varme sommerdager. 

- Kjedet enebolig fra 2018
- Hybel (lovlig for beboelse, men er ikke godkjent som separat boenhet av kommunen)
- Moderne, lekkert og nytt 
- Lekkert kjøkken i åpen løsning til stuen 
- Dobbel carport 
- Egen kurs i carport med vanlig stikkontakt, for El-bil.
- Peis 
- Sentralstøvsuger
- Barnevennlig 

1. ETASJE:
Gang: 
Lys gang med god plass til en garderobe. Mye lys inn. Downlights i taket og fliser med varme på gulvet.

Toalett: 
Pent og lyst toalett med fliser på gulvet med varmekabler. Servantskap. 

Vaskerom: 
Romslig og praktisk vaskerom på innsiden av gangen. Her er det innredning med skaper og underskaper. Varmekabler i gulvet. Varmtvannsbereder på ca 287 liter. 

Stue/spisestue: 
Stor og romslig stue med masse lys inn. Flott en- stav parkettgulv. Rommet er luftig og inkluderende med god plass til en stor spisestueplass og peis. Store vinduer uten innsyn. Her kan du åpne opp om sommeren slik at terrassen på ca 40 kvm blir som en forlengelse av stuen. Her sitter du usjenert. 

Kjøkken: 
Moderne og tidløst kjøkkeninnredning fra HTH med integrerte håndtak, demper på skuffer og dører og integrert LED-lys til håndtak i overskap, Miele hvitevarepakke og ventilator fra Røros Metall med integrert komfyrvakt. Benkeplate matt koksgrå med rett forkant og underlimt vask. Sugebrett tilkoblet sentralstøvsuger i kjøkkensokkel. Det er en kjøkkenøy som gir kjøkkenet rom for å inkludere flere i matlagning eller følge med barna skal gjøre lekser mens man lager mat. Her er det godt med skaper og benkeplass. Downlights. 

2. ETASJE:
Hovedsoverom: 
Stort og lyst hovedsoveorm med downlights i taket. Stor vindu som slipper inn mye lys. Det er god plass til en stor garderobe. En-stavs parkettgulv. 

Soverom: 
Hyggelig og lyst soverom med med downligts i taket. En- stavs parkettgulv. 

Bad: 
Flott og delikat bad bad med moderne innredning og tidsriktig farger. Vegghengt toalett med innebygget sisterene. Servant innrending med speilskap over og sideskap. Dusjnisje med glassdører og innfelt hylle i dusjnisjen. 

Hybel:
Inngang fra baksiden av bygget med trapper opp til hybelen. 
Stue/ kjøkken: Lys stue med store vinduer som vender ut mot fellesarealet. Kjøkkeinnredningen er lys og har både underskap og overskap. Integrerte hvitevarer som komfyr, koketopp, og oppvaskmaskin. Itillegg er det egen alkove som har direkte inngang til badet. 

Bad: Flislagt og lyst bad med varmekabler i gulvet. Dusjnisje med foldedører og innfelt hylle i dusjen. Servantinnredning med speil over. Vegghengt toalett. 

LOFT: 
Loftstue: Koselig og lys loftstue med skråtak og takvinduer som gir mye lys på hver side. 

Soverom 1: Hyggelig og lyst soverom med takvindu og endevindu. Masse naturlig lys inn. 

Soverom 2: Hyggelig og lyst soverom med takvindu. 

Bad: Flott og delikat bad med fliser på vegg og gulv med gulvvarme. Dusjnisje med glassdører. Vegghengt toalett og servantinnredning med speil over. 

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med varmekabler og panelovner.

Balansert ventilasjonsanlegg med roterende varmeveksler.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket C4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen: 

- Dagboknr: 1845/900017-1/100 Tinglyst: 06.06.1845 BESTEMMELSE OM VEG Bestemmelse om beiterett
Overført fra: KNR: 0219 GNR: 99 BNR: 4.

- Dagboknr: 1912/902668-1/100 Tinglyst: 15.11.1912 BESTEMMELSE OM VANNLEDN.
Overført fra: KNR: 0219 GNR: 99 BNR: 4.

- Dagboknr: 1969/9102-1/100 Tinglyst: 13.11.1969 ERKLÆRING/AVTALE Bestemmelse om kloakkledning
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 0219 GNR: 99 BNR: 4
Servitutten er ikke funnet av Statens Kartverk. Kjøper overtar ansvaret for innholdet av denne. 

- Dagbokr 1970/4194-2/100 Tinglyst: 23.05.1970 BESTEMMELSE OM VEG RETTIGHETSHAVER: KNR: 0219 GNR: 99 BNR: 77
Konverteringsfeil. Korrekt dokumentnummer og dato er 4184, 22.05.1970. Bestemmelse om vannrett
Overført fra: KNR: 0219 GNR: 99 BNR: 4

- Dagboknr; 1973/16437-1/100 Tinglyst: 01.11.1973 BESTEMMELSE OM VANNLEDN. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 0219 GNR: 99 BNR: 4

- Dagboknr: 1990/7102-1/100 Tinglyst: 26.02.1990 ERKLÆRING/AVTALE Målebrev med grensejustering.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 0219 GNR: 99 BNR: 4

- Dagboknr: 2002/37293-1/100 Tinlyst: 23.12.2002 JORDSKIFTE SAK NR. 15/2001 - TRULSRUD. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 0219 GNR: 99 BNR: 4

- Dagboknr: 2016/293046-1/200 Tinglyst: 04.04.2016 BEST. OM ADKOMSTRETT Gjelder ferdsel til fots og pr. sykkel over tunet, som snarvei til idrettsanlegg og skole forallmennheten. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 0219 GNR: 99 BNR: 4

- Tinglyst: 2016/709509-1/200 dagboknr: 05.08.2016 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. Rettighetshaver: BÆRUM KOMMUNE
ORG.NR: 935 478 715 Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om bebyggelse. Gjelder også fremtidig fradelte parseller. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: KNR: 0219 GNR: 99 BNR: 4

- Dagboknr: 2016/709521-1/200 Tinglyst: 05.08.2016 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE Bestemmelse i forbindelse med restriksjonsbelte for
offentlige vann- og avløpsledninger gjelder også senere fradelte parseller. Servitutten gjelder bla. et restriksjonsbeltet på 4 meter på hver side av vann-og avløpsledninger. De som har et bygg som er innenfor dette beltet må ved fremtidige ettersyn, vedlikehold, utskiftning eller flytting bære kommunens og sine egne kostnader vedr. dette. Hele servitutten kan fås ved hendvendelse til megler. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: KNR: 0219 GNR: 99 BNR: 4.

- Dagbokrnr: 2018/625802- Tinglyst: 1/200 09.04.2018 21:00 : BESTEMMELSE OM ELEKTRISKE LEDNINGER/KABLER
RETTIGHETSHAVER: KNR: 0219 GNR: 99 BNR: 466
RETTIGHETSHAVER: KNR: 0219 GNR: 99 BNR: 467
Bestemmelse om (begrensning av) endring i terrenget i nærheten av anlegg.
Servitutten sier bla. at Per Skredders vei 12 og 14 har rett til å ha liggende stikkledninger for strøm og bredbånd igjennom eiendommen (denne ligger på tomtens vestside, be megler om servitutt med oversikt over dette ved behov). PEr Skredders vei 10 må derfor ta hensyn til disse ledningene ved eventuelt tilbygg, støttemrer etc. 

- Dagboknr: 2018/625802-2/200 Tinglyst; 09.04.2018 BESTEMMELSE OM FIBER-, DATA- OG TELEKABEL Gårdsnummer 99, Bruksnummer 465 i 0219 BÆRUM kommune: RETTIGHETSHAVER: KNR: 0219 GNR: 99 BNR: 466 RETTIGHETSHAVER: KNR: 0219 GNR: 99 BNR: 467
Bestemmelse om (begrensning av) endring i terrenget i nærheten av anlegg

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig bebyggelse- frittliggende småhusbebyggelse med delareal på 366 kvm, samt 27 kvm er har delareal som vei i henhold til reguleringsplan TRULSRUDMARKA FELT B1 datert 12.05.2016 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Kommuneplaner: 
Navn: KOMMUNEPLAN 2017-2035
Delareale:r Delareal 393 m
Arealbruk: Boligbebyggelse,Nåværende
Ikrafttredelse 04.04.2018

Kommuneplaner under arbeid: 
Navn KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2035-2040
Status Planlegging igangsatt

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR11.1958

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter vil bli på ca kr 13 500,- for inneværende år iflg kommunen mars 2019. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Selger har ikke bebodd eiendommen og den selges ubebodd . Strømutgifter kan dermed ikke dokumenteres ettersom boligen er så ny. 
Boligen er har fått fiber /Canal digital for tv/internett frem til boligen. Kjøper må selvbekoste å få innstalert dette i boligen. 
Ny kjøper må pårenges utgifter til en grendelag som vil bli organsiert. Det vil være for vedlikehols fellesområder, måking og strøing. Det er pr idag ikke opplyst om hvor mye dette vil være på. Men normalt sett pleier det å ligger et sted mellom kr 1000-2000,- pr år. 

Formuesverdi

Ligningsverdi er pt. ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistret bosatt) eller "sekundærbolig" (alle andre boliger man måtte eie). 

Likningsverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget.Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 70 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2015. Likningsverdien finnes ved å multiplisere kvadrat- metersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.713.722,-. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning 1. etg
Plantegning 2. etg
Plantegning 3. etg. Loft
Velkommen til Per Skredders vei 10. En lys og moderne bolig med store vinuder.
Flott og åpent kjøkkenløsning med hvor du kan ha en stor spiseplass.
Fra gangen kommer du inn en lys stue med mye vinduer og mye lys.
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Per Skredders vei 10 er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 21 lokalkjente.

Transport

Transport

Sentralenwalk
11 min
Sandvika stasjondrive
18 min
Oslo Sdrive
32 min
Skoler

Skoler

Lommedalen skole (1-7 kl.)walk
8 min
Mølladammen skole (8-10 kl...drive
5 min
Skarva skole (8-10 kl.)drive
8 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Coop Prix Lommedalenwalk
15 min
Rema 1000 Lommedalenwalk
16 min
Rema 1000 Lommedalenwalk
16 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Ved omsetning av nyoppført bolig/nesten ny bolig som selges «as is» skal det lite til for at nevnte vesentlighetskrav anses oppfylt. Det antas at en «som den er» eller «as is» klausul normalt ikke vil ha nevneverdig betydning for mangelsvurderingen ved omsetning av ny bolig / nesten ny bolig.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 60 000,- Fastpris av salgssummen.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-/kr 16.000,-
Visningshonorar: kr 1.500,- / kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg.

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Kristoffer Stormfelt
Daglig leder/Eiendomsmegler/Fagansvarlig

Kristoffer Stormfelt

Telefon 67 16 74 55

Lurer du på noe

Kristoffer svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.