SKEDSMOKORSET

Prost Stabels vei 474

Prisantydning

2 350 000 kr

Fellesgjeld: 153 663 krOmkostninger: 8 870 krTotalpris: 2 512 533 kr
Etasje
1
Byggeår
1986
Soverom
2
Areal (P-ROM)
74 m²
Tomteareal
14836.7 m²
Fasiliteter
Garasje
Fellesutgifter
4 116 kr

Enderekkehus beliggende i et solrikt og barnevannlig område |Oppussingsbehov | Stor terrasse & hage | Garasje medfølger

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Enderekkehus med en meget god intern beliggenhet i et veletablert og barnevennlig boligområde sentralt på Skedsmokorset, på høyden av Holt Vestvollen. Langslynga Borettslag er et ryddig driftet og det er fokus på vedlikehold, godt regnskap og trivsel. Boligen har lav fellesgjeld og fellekostandene inluderer alt fra forsikring, kommunale avgifter og bredbånd/Kabel TV. 
Eiendommen har en stor og solrik hage med gode solforhold. Det er oppført ny terrasse på hele 20 kvm. Garasje i rekke medfølger. Planløsningen er arealeffektiv med store rom, godt med lysinnslipp og et romslig bad. Boligen har et stort loft med flere muligheter. Det er godt med lagringsplass.

Velkommen til visning!

Eiendommen

Prost Stabels vei 474, 2019 Skedsmokorset
Gnr. 36, bnr. 9 i Skedsmo kommune.
Leil.nr. 36, andelsnr. 36,
Langslynga Borettslag, org.nr. 947 122 185

Områdebeskrivelse

Boligen ligger i et populært og veletablert boligområde på Holt Vestvollen på Skedsmokorset. Dette er et svært barnevennlig boligområde, med flere felles lekeområder i direkte nærhet og ingen gjennomgangstrafikk. 

Skedsmosenteret med sine nye flotte butikker, vinmonopol og kommende resturanter vil være et naturlig samlingssted for nærområdet. Det er kun 10 min med bil til Lillestrøm sentrum med alle bymessige fasiliteter. Fra eiendommen er det gang og sykkelvei ned til Kjeller og Lillestrøm.

Området byr på flere aktiviteter som blant annet en alpinbakke på Tuterud og ridesenter ved Skedsmo kirke. Skedsmokorset har flere flotte idrettsanlegg og kan bl.a. by på fotballbaner, håndballhall, flere treningssentre og flotte turområder i Tæruddalen.

Det er gode bussforbindelser til Oslo og omeng. Med bil: Gardermoen ca. 20 min, Lillestrøm ca. 10 min og Oslo ca. 15 min. Sentralt beliggende i forhold til E6.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 94 kvm
Totalt bruksareal: 85 kvm
Totalt primærrom: 74 kvm

Primærrom:
1. Etasje: Entré, gang, stue, kjøkken, bad, 2 soverom: 74 kvm

Sekundærrom:
1. Etasje: Bod 1, bod 2: 5 kvm

I tillegg disponerer boligen en utvendig bod på ca. 6 kvm. Boden er i tilknyttning til huset og er medberegnet i BRA og BTA.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.06.2019 utført av Jo Henrik Stigen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 14.836,7 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Boligen disponerer en garasjeplass i felles garasjeanlegg og gjesteparkering på felles gårdsplass. Det må søkes styret dersom man ønsker enda en parkeringsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen. Eiendommen har ikke vannmåler.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre. Andels rekkehus med saltak tekket med takstein. Yttervegger er i trebindingsverk utvendig kledd med panel. Etasjeskiller i tre. Boligen er fundamentert med ringmurer som er antatt isolert, pukket og støpt med plate på mark.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være oppmerksom på, herunder:

- Det er observert fuktmerker i undertak som antas å være eldre forhold da det ikke registrerers høye verdier på befaringsdag. Bør holdes under observasjon.

- Det ble ikke registrert noen unormalt høye fuktverdier. Det bør påregnes at levetiden har gått ut og at flaten har begrenset levetid igjen. Det ble nivilert fra terskel til sluk, det ble målt 0,5cm fall. Det er noe mindre enn dagens anbefaling på 2,5cm. 

- På innvendige vegger, gulv og tak er det ingen visuelt synlige tegn til større skader, men enkelte mindre sprekker i overganger og i malingsoverflatene ble dog observert.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig innflytningstillatelse er gitt 26.10.1987.
Tillatelsen er gitt på vilkår at anmerkningene her blir rettet opp: div. småarbeider gjenstår, isolasjon må justeres på loft. I skråtak er luftsplalten over isolasjonen nesten klemt igjen. Ventilasjonsanlegget er ikke ferdig montert. Div. dører og loftstrapper må justeres.krav fra feiervesenet må etterkommes og diverse småarbeider må gjennomføres innen ett år fra tillatelsen er gitt.

Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette. 

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Enderekkehus med en meget god intern beliggenhet i et veletablert og barnevennlig boligområde sentralt på Skedsmokorset. Eiendommen har en stor og solrik hage med gode solforhold. Det er oppført ny terrasse på hele 20 kvm. 

Planløsningen er arealeffektiv med store rom, godt med lysinnslipp og et romslig bad. Boligen har et stort loft med flere muligheter. Det er godt med lagringsplass.

Kjøkkenet er av en god størrelse med godt av lagring- og benkeplass, samt god plass til spisebord. Det er en profilert kjøkkeninnredning med laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum med 2-greps blandebatteri. Det er tilkoblet en oppvaskmaskin, komfyr og det er tilkoblet en ventilator over kokeplass. 

Badet har våtromspanel på vegg og venylbelegg på gulv. Innredningen består av et underskap, servant, speil og armatur med stikk og et badekar med
dusjing direkte på vegg. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel og det er tilkoblet et vannklosett.

Boligen fremstår med noe varierende vedlikehold og det er behov for påkostninger for å oppnå dagens krav til standard. Det er preg av bruksslitasje på overflater samt eldre innredning på bad og kjøkken med stedvis behov for oppgradering. Eiendommen har et stort potensiale og det vil være mulig med påbygg dersom en får dette godkjent av styret og av kommunen. 

Rullestolrampe, badekar, hvitevarer og oppsamling av beleggningssten medfølger ikke.

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet med elektrisk fyring og varmesentral med oppvarming av luft/vann i gulv i deler av boligen. Det er usikkert om ringmursvarmen og varmepunktene i gulvet er i stand. Varmekabler og stråleovn på bad. Boligen har pipeløp men det er ikke montert ildsted. 

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F1

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Langslynga Borettslag.
Borettslaget består av 58 andelsboliger fordelt på 14 bygninger.
Forretningsfører er BORI Boligbyggelaget Romerike, tlf. 63 89 02 30
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt såfremt det ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Hunder skal holdes i bånd på borettslagets område.  

Foretatt påkostninger de senere år: 
- Asfaltering av borettslagets utearealer.
- Løpende korrenspondanse og møter vedrørende borettslagets pågående reklamasjonssak mot Vindusentreprenøren Roald Larsen AS.
- Installering av nye søppeligloer på øvre del av borettslaget
- Ny og gunstigere avtale med TV- og bredbåndsleverandøren GET
- Generelt vedlikehold.

Planlagte påkostninger: 
- Utbedring av dekke over garasjeanlegg på øvre.
- Vedlikehold av utvendig bygningsmasse.
- Vedlikehold av EL-anlegg.
- Vaktmestertjenester.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst og det er meldt interesse.

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte. 

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst følgende servitutt på borettslagets eiendom:
Dagboknr 102695-3/8, tinglyst 14.04.1986, type heftelse: Erklæring/avtale. Skedsmo kommune kan tegne og eie andeler i samsvar med § 13 i lov om borettslag. Skedsmo kommune har forkjøpsrett på vegne av enkeltpersoner(fysiske personer) som kommunen utpeker til hver tredje andel som overdras. Antall andelshavere tilvist leilighet av kommunen må til enhver tid ikke overstige 35% av borettslagets enheter. Dersom kommunen ikke gjør denne forkjøpsrett gjeldende har borettslagets styre omsorg for at Skedsmo kommune, andeleierne i borettslaget og styret i boligbyggelaget får høve til å gjøre forkjøpsretten gjeldene.

Servitutten vil følge eiendommen.Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Regulering

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan for Holtområdet med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 05.04.1984.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR59.1956

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 4.116,- pr. mnd. og inkluderer: Bygningsforsikring, kommunale avgifter, eiendomsskatt, grunnpakke kabel-tv og internett, vedlikehold av bygg og fellesområder samt forretningsførsel.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca.17.161 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og internett. Grunnpakken er inkludert i felleskostnadene. Dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 822.899,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.962.436,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 50.625,- pr. 31.12.2018.
Andel fellesgjeld er kr 153.663,- pr. 24.05.2019.

Total fellesgjeld for boligselskapet er kr. 8.994.413,- pr. 24.05.2019 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: Rentesats er 2.55 % pa.
Lånets løpetid: Fra 30.09.2017. Siste termin er 30.06.2037.
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.188,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 650,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.512.533,-. Av dette beløpet utgjør kr 153.663,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Eiendommen har en stor og solrik tomt med terrasse og hage/ gressplen.
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Prost Stabels vei 474 er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 17 lokalkjente.

Transport

Transport

Holt senterwalk
3 min
Leirsund stasjondrive
10 min
Oslo Gardermoendrive
25 min
Skoler

Skoler

Sten-Tærud skole (1-10 kl....walk
15 min
Kjeller skole (1-10 kl.)walk
17 min
Grunnskolen Oslo Kristne S...drive
5 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

REMA 1000 Holt Vestvollenwalk
9 min
Apotek 1 Holt Vestvollenwalk
10 min
Kiwi Holt Vestvollenwalk
10 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Prost Stabels vei 474
A
A
A
A
B
C
C
C
C
D
D
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
G

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fatpris kr. 35.000,-
Grunnhonorar: kr 15.000,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 16.250,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Kari Killi
Eiendomsmegler

Kari Killi

Telefon 64 00 33 34

Lurer du på noe

Kari svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...