Rasta

Rådmann Paulsens gate 26

Prisantydning

4 450 000 kr

Omkostninger: 118 222 krTotalpris: 4 568 222 kr
Etasje
2
Byggeår
2018
Soverom
2
Areal (P-ROM)
83 m²
Tomteareal
1907.6 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda Heis
Fellesutgifter
3 725 kr

Ny og stor 3-roms selveierleilighet fra 2018 med solrik balkong og utsikt mot friområde. Garasje, heis og 2 bad!

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Leiligheten ligger i et meget attraktivt og etablert boligområde på Rasta i Lørenskog kommune. Det er kort vei til offentlig kommunikasjon med busser hvert kvarter mot Oslo og Lillestrøm. Lørenskog Storsenter Triaden ligger i umiddelbar nærhet med et bredt utvalg av forretninger og servicetilbud.

Leiligheten er en ny og pen 3-roms leilighet beliggende i 2. etasje med en koselig overbygget balkong på ca. 11,8 kvm. Leiligheten består av entrè, gang, stue, kjøkken, 2 soverom og 2 bad. Leiligheten er lys med praktisk planløsning i et rolig og attraktivt boligområde. Leiligheten har for øvrig god lagringsplass i innvendig bod/garderobeskap og privat bod på ca. 5 kvm i felles kjeller. Det medfølger parkeringsplass i felles garasjeanlegg.

Velkommen til visning!

Eiendommen

Rådmann Paulsens gate 26, 1476 Rasta
Gnr. 101, bnr. 126, snr. 5 i Lørenskog kommune.

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger i et sentralt, attraktivt og familievennlig boligområde på Rasta i Lørenskog kommune. Området har nærhet til skoler, barnehager og kollektivtransport. Triaden Lørenskog Storsenter og Metro ligger i nærområdet, med et rikt og variert utvalg av servicetilbud og fasiliteter. Ønsker du ytterligere servicetilbud er Strømmen Storsenter et av Norges største kjøpesentre med over 200 butikker og tilknyttede virksomheter.

Det er et godt utbygd nett av gang-/sykkelveier i Lørenskog og omegn, og et aktivt idrettsmiljø med anlegg innen de fleste grener. Det er blant annet flere ballplasser, ishall bak Metro senter, golfbane på Losby, flerbrukshall på Fjellsrud, svømmehall og tennisbane ved Kjenn. Fra Vallerud kan du ta deg ut i lysløypenett mot Mariholtet og fra Sørlihavna går det lysløype mot Losby. Østmarka byr i tillegg på flere bade-/fiskevann og flott turterreng. 

Losby Gods og golfbane er et meget populært tur- og rekreasjonsområde og ligger kun en kort kjøretur unna. Gården er utgangspunkt for turer innover i Østmarka, samt målet for tur- og skigåere som starter i det sentrale Lørenskog. Mange tar seg innover i marka på sykkel, eller benytter kano fra Mønevann og videre innover vassdragene.

Lørenskog kommune driver Losby besøksgård og kafé, hvor de besøkende kan oppleve ulike husdyr på nært hold. I tillegg har Losby Golfklubb et meget flott golfanlegg med bl.a. 9 og 18-hulls golfbane, driving range, putting green og nærspillsområde. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan populære Lørenskog Hus anbefales. Dette er et levende kultursenter med blant annet kino, konserter, festivaler, et flott bibliotek og kulturskole. 

Sport- og fritidsarena: Nord-vest for Lørenskog Stasjonsby mot E6, vil Selvaag Gruppen etablere en skihall. Med en størrelse på totalt 50 000 kvadratmeter, blir Skihallen en av verdens største innendørsarenaer med perfekte forhold for langrenn, snowboard, freeski og alpint. Alle med en interesse for ski og snø skal få glede av Skihallen. Anlegget vil være åpent året rundt og er tilrettelagt for både barn og voksne. I tilknytning til skihallen vil det kunne bli et resorthotell, skigymnas og næring rettet mot skisporten. For nærmere informasjon, se www.skihallen.no

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Benterud barnehager 0.6 km
Åsheimskog barnehage 0.6 km
Takt og Tone barnehage (2-6 år) 0.8 km
Benterud skole (1-7 kl.) 0.6 km
Rasta skole (1-7 kl.) 1.1 km
Åsen skole (1-7 kl.) 1.6 km
Løkenåsen ungdomsskole (8-10 kl.) 1.4 km
Kjenn ungdomsskole (8-10 kl.) 2.7 km
Mailand videregående skole 2.7 km
Lørenskog videregående skole 4.6 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 98 kvm
Totalt bruksareal: 88 kvm
Totalt primærrom: 83 kvm


Bruksareal:
Primærrom:
2. etasje: Entré, 2 soverom, 2 bad, stue og kjøkken med utgang til balkong: 83 kvm

Sekundærrom:
2. etasje: Bod: 5 kvm

I tillegg disponerer boligen 1 bod på ca. 5 kvm i kjeller.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.01.2019 utført av Asgeir Halvorsen v/Takstpartner. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk.

Tomten

Eiet tomt på 1.907,6 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det medfølger parkeringsplass i felles garasjeanlegg. En seksjonseier kan med samtykke fra styret anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider i tilknytning til en parkeringsplass seksjonen disponerer. Kostnader til etablering av ladepunkt, vedlikehold og strøm dekkes av den enkelte seksjonseier. Denne seksjonen har HC-plass. Iht. vedtektene	kan personer med nedsatt funksjonsevne kreve å pålegge en annen seksjonseier å bytte parkeringsplass. For øvrig gjesteparkering og gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. boligsalgsrapport antatt fundamentert til fast grunn. Blokken er oppført med betongkonstruksjoner, utvendig tegl, trekledning, vinduer med isolerglass og flatt tak antatt tekket med folie/papp.

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.

Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 17.01.2018. 

Brukstillatelsen gjelder ikke for næringsarealer i første etasje/plan 1.

Følgende mindre vesentlige arbeider gjenstår ifølge innsendt dokumentasjon:
1. Utomhusarbeider
2. Ferdigstillelse av sentralplassen/sentralparken, jf. rekkefølgekravene i reguleringsplan
3. Endelig godkjennelse fra kommunen for plassering av avfallsbeholdere

Gjenstående arbeider skal være utført innen 30.06.2018. Når arbeidene er utført skal det søkes om ferdigattest.

Etter samtale med kommunen har vi fått opplyst at ferdigattesten er forsinket da Sentralplassen ikke har blitt ferdigstilt. Den midlertidige brukstillatelsen er forlenget med midlertidig dispensasjon fra rekkefølgekravene frem til juni 2019. 

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak søkt om før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.  

Enhver ny eier eller leietaker skal meldes skriftlig til sameiets forretningsfører (OBOS) innen en uke før innflytting.

Standard

Velkommen til Rådmann Paulsens gate 26 - En ny og pen 3-roms leilighet beliggende i 2. etasje med en koselig overbygget balkong på ca. 11,8 kvm. Leiligheten består av entrè, gang, stue, kjøkken, 2 soverom og 2 bad. Leiligheten er lys med praktisk planløsning i et rolig og attraktivt boligområde. Leiligheten har for øvrig god lagringsplass i innvendig bod/garderobeskap og privat bod på ca. 5 kvm i felles kjeller.

Entrè: 
Entréen gir et meget godt førsteinntrykk av leiligheten, og er utstyrt med dørcalling med video, parkett på gulv og downlights i himlingen. Rommet er L-formet og har god plass for ulike oppbevaringsmuligheter, i tillegg til en stor bod. 

Stue:
Lys og romslig stue med åpen løsning mot kjøkkenet. Stuen er holdt i lyse toner og har god plass til sofaløsning med tilhørende møblement. De store vindusflatene er med på å skape ekstra naturlig belysning og en hyggelig atmosfære. Fra stuen har du direkte utgang til en koselig balkong med gode solforhold, hvor late sommerdager kan nytes.

Kjøkken: 
Moderne HTH kjøkken praktisk designet med god benke- og lagringsplass, halvøy med kum, skuffer og skap. Innredningen har hvite, glatte fronter, integrerte hvitevarer som topp og ovn, og opplegg for oppvaskmaskin. Rommet er av god størrelse og det er godt med gulvplass som gjør matlagingen enklere med flere tilstede. Halvøyen er med på å gi et naturlig skille mellom stue og kjøkken. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Bad:
Leiligheten innehar to bad, et i direkte tilknytning til hovedsoverommet. Begge badene har fliser på gulv og vegger, downlights i himling, samt varme i gulv. Videre er badene innredet med veggmontert toalett, servant med underskap, speil med belysning og dusjdører. Det er også opplegg for vaskemaskin på et av badene. 

Soverom:
Leiligheten har to pene soverom med parkett på gulv, og lyse toner på vegger. Hovedsoverommet er av god størrelse med direkte tilgang til et bad og plass for både nattbord, garderobeskap og dobbeltseng.  Det andre soverommet passer utmerket som gjesterom, barnerom eller kontor.

Oppvarming

Radiatorer. Varme i gulv på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket B1

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Eierseksjonssameie Wendts Hage, med sameiebrøk 88/4124.
Sameiet består av 51 leiligheter og 3 næringsseksjoner.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64

Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt dersom de ikke er til sjenanse for andre beboere.  

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser,

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom. 
Dagboknr 382991, tinglyst 15.08.2006, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning.
Servitutten handler om at Lørenskog kommunne har rett til å ha liggende offentlige vann- og avløpsledninger med kunner på eiendommen Gnr. 101 Bnr. 113/126. De får fri adkomst for ettersyn, veldikehold og reparasjon. Andre regler om plante av trær, trær osv skal ikke legges nærmere enn 3 meter fra ledningene.  

Dagboknr 157338, tinglyst 31.10.2005, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning.
Innholdet er omtrendt likt som den over. 

Dagboknr 1564, tinglyst 09.02.1990, type heftelse: Erklæring/Avtale.
Gnr. 101 Bnr. 137 har rett til å legge og ha liggende ledningsanlegg for vann, spillvann og overvann over eiendommen Gnr. 101 Bnr. 126 for tilknytning til privat ledningsanlegg. De har også rett til å foreta vedlikehold, bruksrett til vann, spillvann og ovarvannslidninger over Gnr. 101 Bnr. 126.

Dagboknr 804314, tinglyst 23.09.2013, type heftelse: Bestemmelse om adkomstrett, bebyggelse og erklæring/avtale.
Denne handler om rettighetsverv for plassering av nettasjon med transformator, tilhørende apparater og kabelanlegg/lufyledningsnett.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Vestparken AS har tinglyst rett til å utføre, få kostnadsdekning og overskjøte til Lørenskog kommune, område med ny innkjøring fra Gamleveien over eiendommene Gnr. 101 Bnr. 88 (Snr. 71-153), 113 og 126. Rettigheten er tinglyst på Gnr. 101 Bnr. 126, Dagboknr 533750, tinglyst 03.07.2007, type heftelse: Bestemmelse om vei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger, forretning, kontor, almennyttig formål (barnehage), herberge og bevertning i henhold til reguleringsplan 32-7-05 Skårer vest med tilhørende reguleringsbestemmelser, datert 10.09.2003.

Det foreligger en bebyggelsesplan som er regulert til bolig, forretning, kontor, herberge og bevertning i henhold til 32-14-05 Skårer vest - delområde 7, datert 15.09.2008. Området er under utbygging og planlegging for videre utvikling. Det er også planlagt bygging i øst. Byggeaktivitet må påregnes. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR611794

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.725,- pr. mnd. og er fordelt slik: 
Garasje 150,-
Fjernvarme bolig 704,-
Felleskostnader brøk 2.288,-
Felleskostnader 254,-
TV/Bredbånd 329,-

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Boligseksjonene betaler forskuddsvis et månedlig a kontobeløp som fastsettes av styret for varmtvann og fyring, og avregnes årlig.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 7.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av grunnpakke kabel-tv og internett. Dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2017 beregnet til kr 1.181.823,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).

Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen  (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4.254.562,80,-. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.750,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.568.222,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr  9.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning
Fasade
Fasade
Praktisk og romslig L-formet entré med god plass for garderobeskap. Downlights i himling.
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Rådmann Paulsens gate 26 er spesielt anbefalt for godt voksne og enslige. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 72 lokalkjente.

Transport

Transport

Vallerudveienwalk
5 min
Lørenskogdrive
6 min
Oslo Sdrive
21 min
Skoler

Skoler

Benterud skole (1-7 kl.)walk
7 min
Rasta skole (1-7 kl.)walk
13 min
Løkenåsen ungdomsskole (8-...walk
17 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Joker Vestparkenwalk
1 min
Lørenskog Storsenterwalk
6 min
Triaden Vinmonopolwalk
6 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel.  Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 15.000,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 16.000,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Daniel Andersson
Eiendomsmegler

Daniel Andersson

Telefon 67 98 08 48

Lurer du på noe

Daniel svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.