Alverstraumen

Radøyvegen 128a

Prisantydning

2 990 000 kr

Omkostninger: 75 972 krTotalpris: 3 065 972 kr
Byggeår
1952
Soverom
4
Areal (P-ROM/BRA)
165 m² / 219 m²
Tomteareal
927 m²

Landlig og idyllisk beliggende enebolig med utleiedel - kr 6.500,- pr. mnd. Solrike utearealer med nydelig utsikt!

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Flott eiendom ved idylliske Alverstraumen. Boligen har landlig, men samtidig sentral beliggenhet med nærhet til Alversund skole samt flere barnehager og vil derfor godt passe en barnefamilie. 

Høy og fri beliggenhet med store utearealer og terrasser som har nydelig utsikt og gode solforhold sommerstid. 

Hoveddel
Romslig hoveddel med god planløsning Stuen av god størrelse med plass til flere sittegrupper. Pent kjøkken med plass til spisebord for hele familien. Gjestetoalett i gangen. Overetasjen har tre store soverom. Bad og toalett i tilknytning til soverommene.

Utleiedel
Underetasjen har egen inngang, egen strømmåler og er helt adskilt fra hoveddelen. Her er det lys og fin leilighet som pt. er utleiet for kr 6.500,- + strøm. Innredet med soverom, baderom, kjøkken og stue

Eiendommen

Radøyvegen 128a, 5911 Alversund
Gnr. 133, bnr. 34 i Lindås kommune.

Områdebeskrivelse

Boligen ligger flott til ved Alver i Lindås kommune. Eiendommen ligger høyt og fritt uten sjenerende innsyn fra omkringliggende boliger. Meget gode solforhold sommerstid fra tidlige morgen til sen kveld. Flott utsikt over Alverstraumen og mot Kvamsvågen.

Området er attraktivt og meget barnevennlig, med gangavstand til Hilland familiebarnehage og Alversund skule. Kort kjøretur til dagligvarebutikk på Alverflaten. 

Med bil er det i underkant av 10 min. til Knarvik senter med en rekke cafeer og butikker. Fra knarvik tar det ca.15 min. til Åsane og 25 min. til Bergen sentrum. 

Veibeskrivelse

Fra Bergen kjør nordover mot Radøy. Etter broen med Alverstraumen ta innkjørsel til venstre. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Nordhordland bhg.- Lykkeliten
Hilland familiebarnehage
Alversund Montessoribarnehage


Alversund skule
1-10 kl. Nordhordland Kristne Grunnskole
8-10 kl. Knarvik ungdomsskule

Knarvik vgs. - Avd. Juvikstølen
Knarvik vgs. - Avd. Kvernhusmyrane

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 244 kvm
Totalt bruksareal: 219 kvm
Totalt primærrom: 165 kvm

Bruksareal:
Underetasje: 58 kvm
1. etasje: 102kvm
Overetasje: 59 kvm


Primærrom:
Bolig: 
Underetasje: 40 kvm: Entré/gang, mellomgang, soverom, kjøkken og stue.
1. etasje 66 kvm: Gang, toalett, kjøkken, spisestue og stue.
Overetasje: 59 kvm: Gang, toalett, baderom og tre soverom.

Sekundærrom:
Bolig: 
Underetasje: 18 kvm: Grovkjeller og bod.
1. etasje 36 kvm: Svalgang og to boder.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.05.2019 utført av Frøyen Takst v/ Thomas Frøyen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 927 kvm. 

Parkering

Parkering for flere biler på eiendommen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst over naboeiendom gnr. 133 bnr. 47. Det foreligger ikke tinglyst eller noe annet skriftlig dokument som gir vei- eller adkomstrett over eiendommen. 

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført på grunnmur av betong/sparestein. Yttervegger av trekonstruksjoner med utvendig trekledning i fasade. Etasjeskillere av trebjelkelag. Saltakskonstruksjon tekket med skifer.

Selger har vedlikeholdt og oppgradert boligen i sin eiertid, men det gjenstår arbeider for å få boligen i moderne stand. Det bemerkes at flere bygningsdeler er i rapport fra takstmann vurdert til Tilstandsgrad 2 og Tilstandsgrad 3. Interessenter må derfor lese grundig gjennom vedlagte rapport fra takstmann. 

Bygningsdeler med tilstandsgrad 3:
- Knust vindu i underetasje
- Feilmontert loftsvindu. Her er det registrert lekkasjer fra vindu med følgeskade på innvendig platekledning.
- Bad i overetasje har ujevnt fallforhold med dels motfall til sluk i deler av rommet. Flere fliser er sprukket og har bom. Eldre membran.
- Sluk på baderom i overetasje mangler klemring.
- I grovkjeller underetasje er det fuktmerker fra innsig og fuktopptrekk i betong. Del av baderomsvegg har skader fra fukt fra grunnmur. Grovkjeller fremstår fuktig på befaringsdagen hvorpå det er kommer følgeskader på vegg til bad. Ellers dels skjevheter i gulv og sig flere steder. Det må gjøres tiltak i form av enten utvendig dreneringsarbeid og isolering av grunnmurer utvendig. Evt anbefales det montering av rotoravfukter for permanent installasjon.
- Bad i underetasje må totalrenoveres da badet ikke tilfredsstiller krav til våtrom samt utførelse fremstår ufagmessig utført.
- Innerste bod fra svalgang er råteskader i yttervegg og bunnramme. Det må her påregnes større vedlikeholdsarbeid.

Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1952. 

Lindås kommune opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for boligen eller påbygg av svalgang, terrasser eller boder m.m. Dette kan skyldes at det ikke var pålagt med ferdigattest når boligen ble bygget.

Det foreligger heller ikke godkjente bygningstegninger for boligen. Det vites derfor ikke hva som er godkjent bruk av rommene i boligen. 

Lindås kommune opplyser at kommunale arkiver ikke har dokumentasjon for boliger bygget før ca 1960. Det gjøres videre oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen er iht. reguleringskart mottatt fra Lindås kommune inntegnet som bustad med leilighet. Det foreligger ikke godkjente bygningstegninger som bekrefter dette. Det er derfor uvisst om utleieenheten er godkjent som separat boenhet. Boligens underetasje er innredet som leilighet og er pt. utleiet for kr 6.500,-. Kopi av leiekontrakt kan fåes ved henvendelse til megler. 

Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Standard

Velkommen til Radøyvegen 128A!
En flott familiebolig på stor tomt i barnevennlig nabolag ved Alver. 

Eiendommen er pent opparbeidet med solrike utearealer og store terrasser. Svært gode solforhold sommerstid, fra tidlig morgen til sen kveld. 

Overbygget inngangsparti med svalgang. Inngangsdøren leder inn til gangen. Her er laminat på gulv og lysmalte veggflater samt god plass til å henge opp yttertøy. Fra gangen er det inngang toalett, kjøkken og stue. Toalettet har lyse veggflater og belegg på gulv. Kjøkkenet er romslig med plass til spisebord for hele familien. Godt med skap- og benkeplass samt alle nødvendige hvitevarer er integrert. Stuen er åpen og romslig med store vindusflater som gir rikelig med lysinnslipp og åpner opp for flott utsikt. God plass til å møblere flere sittegrupper. Peisovn varmer godt på kalde vinterdager, mens varmepumpen sikrer jevn varme i boligen hele året.   

Trappen opp fra gangen leder opp til soveromsdelen i boligen. Her er 3 romslige soverom. Alle har vegger malt i tidsriktige farger og har god plass til seng og garderobeløsninger. Separat baderom og toalett som er i tilknytning til soverommene. Badet har fliser på gulv med varmekabler og baderomsplater på vegger. Innredet med stort dusjkabinett, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel samt skuffeseksjon med vask, speil og belysning.

Underetasjen har egen inngang og er innredet som utleiedel. Denne delen av boligen er pt. utleiet for kr 6.500,- kontakt megler for kopi av leiekontrakt. Her er gang med plass til å henge fra seg yttertøy. Soverom med plass til seng og garderobe. Stuen er lys og trivelig med plass til sofagruppe. Kjøkken med plass til spisebord i delvis åpen løsning mot stuen.  Innredet med hensiktsmessig skap- og benkeløsning. Helfiset baderom med toalett, dusjkabinett, servant og opplegg for vaskemaskin. 

Oppvarming

Peisovn i stue i 1. etasje og soverom i overetasje. Varmepumpe i stue i 1. etasje. Varmekalber i gulv på baderom i overetasje. Ellers mulighet for elektrisk oppvarming.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G3

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. 

Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen. Dagboknr 1179-2/51, tinglyst 18.05.1946. Servitutten pålegger gjerdeplikt og vedlikeholdsplikt av dette mot sør, øst og vest. 

Det er ikke tinglyst veirett over naboeiendom gnr. 133 gnr. 47.

Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til bustad med leilighet i henhold til reguleringskart.

Det er planlagt utbedring og utvidelse av fylkesvei 565, Radøyvegen, for å bedre trafikksikkerheten. Dette kan medføre at deler av eiendommen som grenser mot fylkesveien vil bli påvirket. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR74.1918

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 7.049,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og feiing.  Årlige kostnader til renovasjon kr. 4.760,-.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 20.000,- pr. år. Boligen er tilknyttet parabol for tv-signaler og har avgift på kr 350,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 936.091,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.369.927,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.168.472,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

God planløsning i 1. etasje
Høy og fri beliggnehet med nydelig utsikt over Alverstraumen
Høy og fri beliggnehet med nydelig utsikt over Alverstraumen
Store terrasser med gode solforhold sommerstid
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Austli er spesielt anbefalt for familier med barn og husdyreiere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 44 lokalkjente.

Transport

Transport

Arna stasjondrive
32 min
Bergen Fleslanddrive
52 min
Alverstraumenair
NaN min
Skoler

Skoler

Alversund skule (1-7 kl.)walk
24 min
Nordhordland Kristne Grunn...drive
4 min
Knarvik vgs. - Avd. Juviks...drive
8 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Best Alversundwalk
21 min
Kiwi Ikenbergetdrive
5 min
Kiwi Ikenbergetdrive
5 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon:kr 45.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.750,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Kommunale opplysninger: kr 6.000,- 
Fotograf: kr 7.900,-
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Mats-Eirik Misje
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF

Mats-Eirik Misje

Telefon 55 61 01 02

Lurer du på noe

Mats-Eirik svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.