Aspøya

Ragnvald Jarls Gate 1

Prisantydning

1 849 000 kr

Fellesgjeld: 9 000 krOmkostninger: 1 032 krTotalpris: 1 859 032 kr
Etasje
2
Byggeår
1958
Soverom
2
Areal (P-ROM)
70 m²
Fellesutgifter
3 465 kr

NY PRIS! Innbydende andelsleilighet med 2 soverom og innredet loftsrom tilknyttet til leiligheten

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Innbydende andelsleilighet beliggende i veldrevet borettstlag i Ragnvald Jarls gate på Aspøya omtrent 1 km vest for Ålesund sentrum. Kort gangavstand til to dagligvarebutikker i området, treningssenter Sprek 365, døgnåpen 7/11, samt park- og turområde på Storhaugen. 

Leiligheten er beliggende i 2. etasje og inneholder: Stue, kjøkken, bad/vaskerom, gang, 2 soverom. I tillegg 3 boder og innredet loftsrom. Felles hage/uteplass. Leiligheten fremstår som godt vedlikeholdt med stedvise oppgraderinger de senere år. 

Eiendommen

Ragnvald Jarls Gate 1, 6005 Ålesund
Gnr. 200, bnr. 417, i Ålesund kommune.
andelsnr. 3,
Borettslaget Ragnvald Jarls Gate 1 A/L, org.nr. 952 006 304

Områdebeskrivelse

Boligblokken er beliggende i Ragnvald Jarls gate på Aspøya omtrent 1 km vest for Ålesund sentrum. Eiendommen ligger i et etablert område bestående av bygårder, og mindre boligblokker i nærmiljøet. Gangavstand til nærbutikker i området, treningssenter, døgnåpen 7/11 samt kort vei til sentrum med bil på ca 4 minutter.

Veibeskrivelse

Kjør østover gjennom Ålesund sentrum, følg så Nedre Strandgate vestover fra Brosundet. Like etter bensinstasjonen tar man av til høyre v/ gamle tinghuset, og man vil se boligen like ved. Trapp til boligen fra Nedre Strandgate. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

1-7 kl. Aspøy skole 0.5 km
1-10 kl. Steinerskolen i Ålesund 1.5 km
1-7 kl. Volsdalen skole 2.9 km
8-10 kl. Skarbøvik u-skole 2.4 km
8-10 kl. Kolvikbakken u-skole 4.2 km
Ålesund vg. skole 0.6 km
Akademiet Ålesund Toppidrettsgymnas 1 km
Storhaugen barnehage (3-5 år) 0.2 km
Kvennaneset barnehage (0-6 år) 0.9 km
Midtbyen barnehage (3-5 år) 1.4 km
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruksareal: 70 kvm
Totalt primærrom: 70 kvm

Primærrom:
Leilighet: 
2. etasje 70 kvm: Stue, kjøkken, bad/vaskerom, gang, 2 soverom

Sekundærrom: 
Kjeller, 5 kvm: 2 boder
Loft, 4 kvm: Bod
Innredet loftsrom: 11 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.02.2019 utført av Trond-Erik Reite-Hagen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 402,2 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser - soneparkering.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Boligblokk på 3 etasjer i tillegg til kjeller og loft. Den aktuelle leiligheten er beliggende i 2. etasje. Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i murkonstruksjon som er dels pusset utvendig og dels kledd med eternittplater. Takkonstruksjonen er antatt å være av tresperrer tekket med skifer fra byggeår. 

Bodene i kjeller er oppført i mur/betong/tre-konstruksjon, og ligger delvis under terreng så det er påregnelig med noe fukt grunnet dette. Bodene fremstår etter normal bodstandard. 
Loftboden har nettingvegger og skråhimling, og har normal bodstandard. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder TG2:

Soverom 2: Ble registrert tegn til vannskade på gulvet.

Bad: Flatt gulv på bad, men fall til sluk i dusjsone. Ikke registrert noe vanndeteksjon på vegghengt toalett.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 05.03.1960. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at det innredde loftsrommet tidligere er benyttet både som hybel og gjesterom. På byggemeldte tegninger fra januar i 1955, er rommet beskrevet som arbeidsrom. Rommet er dermed ikke godkjent til varig opphold.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

3-roms andelsleilighet med tilhørende innredet loftsrom. Leiligheten er beliggende i 2. etasje i et boligbygg fra 1958. Leiligheten fremstår som godt vedlikeholdt med stedvise oppgraderinger de senere år. På stue er det nyere Pergo laminatgulv, malt tak og vegger, nye lister. Dette i 2018. I gangen er det malt vegger og tak i 2013 og satt inn nytt skoskap montert i vegg i 2016.

Leilighetens standard på overflater:
Laminat på gulv, lagt nytt Pergo laminatgulv i 2018. Det er malte vegger, og malte himlinger.

Kjøkkenet har mørk innredning med profilerte fronter og marmor e.l benkeplate. Det er integrert oppvaskmaskin, kjøleskap, platetopp og fryseskap samt glass i enkelte overskap. Spotter under overskap, og avtrekksvifte over platetopp. Mosaikkfliser bak benkeplate.
Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. 

På badet er det fliser på gulv med varme, vegger og malt himling. Innredning med servantskap og heldekkende vask. Nytt speilskap fra 2018 med lys og vegghengt toalett. Det er også nye dusjvegger satt inn i 2018, samt montert nye fuger i dusjsone også i 2018. På badet er det også opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel.

Ildsted: Det er montert peisovn i stue i 2013.

Tekniske anlegg: Rør-i-rør skap med dren til badegulv. Stoppekran i bad ved toalettet i skap. Varmtvannsberederen er i skap på kjøkken og var ny i 2012. Callinganlegg for åpning av dør nede. Waterguard i kjøkkeninnredning. 

Sikringsskapet er plassert utenfor inngangsdøren til leiligheten.

Leiligheten har avtrekksvifte i himling på bad, kun naturlig lufting via lufteventil i yttervegg på kjøkken og luftespalte i vindu generelt i resten av leiligheten.

Sammen med leiligheten følger det også med et innredet loftsrom i borettslaget som har følgende standard på overflater: Vinylbelegg på gulv, malt/tapetserte vegger og malt himling. Hybelrommet ble totalrenovert og etterisolert i 2015 og er på ca 11 kvm med normal standard. Tilgang til felles toalett på loftet. Velux-vindu antatt fra 2000 i skråtak. Rommet er tidligere benyttet som hybel.

Oppvarming

Varmekabler på bad. Panelovn på det ene soverommet og på stue er det satt inn ny peis i 2013. 

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G4

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Ragnvald Jarls Gate 1 A/L.
Borettslaget består av 5 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Nordvest.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt.  
Foretatt påkostninger de senere år: Fuktservice AS har på oppdrag fra borettslaget installert EPS fuktsikring i 2013 og gjennomskylling/høytrykksspyling av avløpsrør i hele borettslaget
Planlagte påkostninger: Styret har vedtatt at borettslaget skal starte oppsparing til større vedlikehold/oppussing og at økning i fellesutgiftene er planlagt fremover. (oppussing av fasade, utskifting av vindu og ytterdører) Denne økningen vil være pa° 10% i a°ret inntil styret anser at fremtidig månedlig lånekostnad er dekt.

Dette er et frittstående borettslag og forkjøpsrett for OBOS medlemmer gjelder ikke. I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom:
Eiendommen (borettslaget) har tinglyst en rettighet i naboeiendommen gnr. 200, bnr. 404 (Nedre Strandgate 54), dagboknr. 253-1/58 tgl. 16.02.1957. Rettigheten gir Borettslaget Ragnvald Jarls gate 1 rett til å anbringe 2 stk. vinduer i brannvegg mot Nedre Strandgate 54. Borettslaget forplikter seg til, når som helst på bygningsrådets forlangende å bortta ovennevnte vindu og sette brannveggen tilbake i lovmessig stand. Erklæringen kan ikke avlyses uten Ålesund bygningsråds samtykke. 

Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutt.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan for 2016 - 2028, revidert/datert 16.02.2017 er avsatt til sentrumsformål. 

Containerhavna i Skutvika er under omregulering og det er varslet oppstart av detaljregulering av Skutvika. Området er avsatt til boligformål, friområde (bypark) og sentrumsformål i gjeldende kommuneplan. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR71.1930

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3465,- pr. mnd. og inkluderer: Komm. avg., bygningsforsikring, nedbetaling fellesgjeld, drift og vedlikehold, strøm i fellesareal, forretningsførsel og andre driftskostnader.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Styret har vedtatt at borettslaget skal starte oppsparing til større vedlikehold/oppussing og at
økning i fellesutgiftene er planlagt fremover. Det vedtas årlig økning på fellesutgiftene med 5%.

Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet parabol - pris per mnd. er avhengig av hvilken pakke man velger.
Internett fra Telenor via Viasat er sagt opp. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 590.314,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.125.130,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 59.883,- pr. 01.02.2019.
Andel fellesgjeld er kr 9.000,- pr. 01.02.2019.

Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 41.752,- pr. 31.12.2018 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 2,75 %
Lånets løpetid: Resttid 1 år og 7 mnd.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 1.900.032,-. Av dette beløpet utgjør kr 9.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

2 D Plantegning
Flott og stor stue i moderne stil med nyere gulv
Stue med lyse overflater og vedovn
Vedovn på stue
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Ragnvald Jarls gate 1 er spesielt anbefalt for enslige og studenter. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 24 lokalkjente.

Transport

Transport

Tinghusetwalk
1 min
Ålesund Lufthavn, Vigradrive
20 min
Skoler

Skoler

Aspøy skole (1-7 kl.)walk
7 min
Ålesund videregående skolewalk
8 min
Akademiet Heltberg Toppidr...walk
13 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Rema 1000 Strandgatawalk
1 min
Shell/7-Eleven Tinghusetwalk
1 min
Shell/7-Eleven Tinghusetwalk
1 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: kr 30.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 11.250,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Sondre Leine
Eiendomsmeglerfullmektig

Sondre Leine

Telefon 70 30 07 56

Lurer du på noe

Sondre svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.