Solgt: 3 200 000 kr
Manglerud

Raukveien 1

Prisantydning

3 200 000 kr

Fellesgjeld: 128 604 krOmkostninger: 8 719 krTotalpris: 3 337 323 kr
Etasje
10
Byggeår
1960
Soverom
2
Areal (P-ROM)
57 m²
Tomteareal
72713 m²
Fasiliteter
Veranda Heis
Fellesutgifter
3 810 kr

Lys og innbydende 3-romsleilighet med stor balkong. Varmtvann og fyring inkl. i felleskostnader. Ingen forkjøpsrett.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Raukveien!

Leiligheten ligger i byggets 10.etasje, og har en god og skjermet beliggenhet innad i borettslaget. Stuen er romslig, og har utgang til sydvendt balkong, samt inngang til begge soverom. Baderom er pusset opp av borettslaget i 2006. Kjøkkenet er stort og har nymalte fronter og integrerte hvitevarer. Fra leiligheten er det kort vei til handlesenter, offentlig kommunikasjon, turmuligheter, skoler, barnehager m.m.

Kort fortalt: 
- Lys og innbydende leilighet
- God planløsning
- Nymalte flater
- Bad oppusset i regi av borettslaget i 2006
- Heis i bygget
- Kjellerbod og loftsbod
- Fyring og varmtvann inkludert i felleskostnader

Eiendommen

Raukveien 1, 0680 Oslo
Gnr. 149, bnr. 479. i Oslo kommune.
Leil.nr. 10052, andelsnr. 487,
Storgården Borettslag, org.nr. 950 385 529

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger sentralt til, i et populært boligområde på Manglerud. Kort vei til Manglerud senter med diverse forretninger og servicetilbud. Gangavstand til Østensjøvannet med et flott fugle- og dyreliv, og fine turmuligheter året rundt. Turvei videre inn i Østmarka som byr på flotte turområder både sommer- og vinterstid. Stier, lysløyper og turveier som er fine til turgåing, sykling og løping. Om vinteren blir det kjørt opp skispor i lysløypene. I Østmarka finner du Nøklevann med flott badeplass. Det er muligheter for en gåtur til Rustadsaga, Skullerudstua og Mariholtet hvor du kan få kjøpt diverse bakst og kaffe hele året.

Veibeskrivelse

Følg Enebakkveien fra Ryen mot Abildsø og ta til venstre inn i Raukveien. Følg til nr. 1 på venstre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Boligen sokner p.t. til Manglerud skole. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 76 kvm
Totalt bruksareal: 70 kvm
Totalt primærrom: 57 kvm

Primærrom: Entré/gang, bad/wc/vaskerom, kjøkken, stue, to soverom.

Sekundærrom: Innglasset balkong, innvendig bod. 

I tillegg disponerer boligen én kjellerbod og én loftsbod. Fellesvaskeri i kjeller.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.03.2019 utført av sertifisert takstmann v/foretak Eagle Bygg AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 42.713 kvm som tilhører borettslaget/aksjelaget.

Parkering

Borettslaget har garasjer til utleie som fordeles etter liste. Borettslaget disponerer også et antall parkeringsplasser. Disse er til disposisjon for borettslagets beboere, og alle må ha gyldig parkeringsbevis for å benytte disse. Parkeringsbevis skal følge leiligheten ved salg. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med bærende konstruksjon i mur og betong. Fasader forblendet med teglstein. Yttertak i klassisk salttakkonstruksjon, antatt tekket med papp/membran. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder

Tilstandsgrad 2 (TG2): 
- Ytterdør, grunnet alder
- Balkongdør og vinduer, grunnet alder

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 13.05.1964. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Lys og innbydende andelsleilighet, i byggets 10.etasje. Leiligheten har gjennomgående god standard, og har de seneste årene blitt påkostet med diverse oppgraderinger. 

Leiligheten består av: 

Entré:
Romslig entré med dørcalling og skifer på gulv. i entréen er det en innvendig bod på ca. 2 kvm. med god plass til å legge fra seg diverse yttertøy og skotøy. 

Stue: 
Leiligheten har en stor og åpen stue, med god plass til både sofa- og spisegruppe. I stuen er det parkett på gulv, nymalte flater, samt en vegg i pusset betong. Fra stuen er det inngang til leilighetens to soverom, og utgang til sydvendt innglasset balkong.

Kjøkken:
Kjøkkenet er av god størrelse, og har nymalte fronter i 2019 og laminat på gulv. I innredningen er det integrerte hvitevarer i form av platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og halvintegrert kjøl/frys. Nok av oppbevaringsplass med både under- og overskap.

Baderom/wc:
Flislagt bad, oppusset i regi av borettslaget i 2006. På badet er det varmekabler, vegghengt toalett, dusjvegger i herdet glass og opplegg for vaskemaskin. Downlights i himling på bad. 

Soverom 1:
Hovedsoverommet er av god størrelse, med nok av skap- og sengeplass. Soverommet har lyse flater og parkett på gulv. 

Soverom 2:
Det andre soverommet passer utmerket som gjesterom eller barnerom, med plass til stor seng og skap. Her er det også lyse flater og parkett på gulv. 

Oppvarming

Sentralvarme med radiatorer med varmepumpe tilknyttet bergvarme. Varmekabler på badet. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket B3

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Storgården Borettslag.
Borettslaget består av 551 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold ved styregodkjenning. 
Foretatt påkostninger de senere år: De seneste årene har borettslaget skiftet rørganger, gått til innkjøp av nye søppelhus, asfaltert Enebakkveien ved de nye søppelhusene, skiftet utekraner, felt eldre trær etter HMS-runder med tanke på miljø og sikkerhet, malt alle høyblokker innvendig, skiftet beredere m.m. 
Planlagte påkostninger: Ingen vedtak fattet. Forslag om vindusutskiftning i borettslaget ble ikke vedtatt på generalforsamling i april 2018.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst fire servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om bebyggelse med tanke på vann/kloakkledning, anlegg og vedlikehold av ledninger, adkomstrett m.m. Det er tinglyst erklæring avtale med tanke på trafostasjon/kiosk.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig-, offentlig bebyggelse-, industri-, og parkformål i henhold til reguleringsplan datert 07.03.19 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-441 datert 18.06.1952.

Pågående byggesaker:
Ryensvingen 8 - Bruksendring til forsamlingslokale (Saksnr. 201807385).
Vekterveien 97 - Tilbygg (Saksnr. 201804495).

Pågående plansaker:
Ryensvingen 8 - Ønske om et mer tidsriktig og gjennomførbart boligprosjekt med flere leilighetergjennom økning av byggehøyder (Saksnr. 201407234).
Enebakkveien - Østensjøveien. Sykkelrute "E6 Enebakkveien" (Saksnr. 201507831).

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR451898

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.810,- pr. mnd. og inkluderer: Fyring, varmtvann, kabel-TV, internett, trappevask, byggforsikring, nedbetaling av fellesgjeld, våtromsrehabilitering, kommunale avgifter, forretningsførsel, m.m.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert i juli 2018.

Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr. 242,-
Avdrag kr. 731,-
Driftsutgifter kr. 2837,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 500,- pr. måned.
Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og basispakke er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 833.850,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.001.860,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 8.826,- pr.01.03.2019 
Andel fellesgjeld er kr 128.604,- pr. 01.03.2019

Total fellesgjeld for boligselskapet er kr. 72.264.950,- pr. 01.03.2019 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 2,25 - flytende rente
Lånets løpetid: 
EIKA1-152061039 - siste termin 30.11.2030
OBOS01 - 98207722022 - siste termin 30.08.2035

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.187,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.437.323,-. Av dette beløpet utgjør kr 128.604,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning
Romslig entré
Lys og innbydende stue med god plass til spisegruppe.
Pent kjøkken av god størrelse.
Se alle bilder i galleriet
Raukveien 1

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: Fastpris kr. 20.000,-.
Grunnhonorar: kr 12.500,-.
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-.
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-.
Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning.
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-.
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg.
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Teo Hadzic
Eiendomsmeglerfullmektig

Teo Hadzic

Telefon 23 12 65 06

Lurer du på noe

Teo svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...