Askim / sentrum

Roald Amundsens gate 34

Prisantydning

4 500 000 kr

Omkostninger: 113 722 krTotalpris: 4 613 722 kr
Byggeår
1920
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
167 m² / 167 m²
Tomteareal
1551.3 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda

Spennende og sentrumsnær enebolig på stor tomt (1551 m²) | Stor garasje | 500 m. til togst. | Grenser til Hovskogen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Godt vedlikeholdt eiendom presenteres av Krogsveen v/Hans Petter Søvik.

Roald Amundsens Gate 34 har en meget sentral og sentrumsnær beliggenhet ved Askim sentrum. Boligen fremstår i dag som en generasjonsbolig. Fire plan og boenheter i 1. og 2. etasje. Stor tomt som ligger innerst i blindvei og grenser til Hovskogen som er fredet, gjør at denne eiendommen bør være midt i blinken for en barnefamilie. Boligen er opprinnelig fra 1921, men er renovert flere ganger.

Askim er en by i positiv utvikling. Det er et stort sentrum som kan tilby et godt utvalg av butikker, spisesteder og kino. Det er også flere treningssentre og Østfoldbadet som er det største badelandet på Sør-/Østlandet.

Kommunen har også et godt tilbud av barnehager, barne-/ungdomsskoler og videregående skole. 

Velkommen!

Eiendommen

Roald Amundsens gate 34, 1831 Askim
Gnr. 80, bnr. 95 i Askim kommune.

Områdebeskrivelse

Meget sentral beliggenhet i Askim kommune, med gangavstand til sentrum. Askim sentrum kan tilby stort utvalg av butikker, spisesteder og kino, samt post i butikk, apotek, vinmonopol,
banker, bibliotek, flere treningssenter, Østfoldbadet, Kulturhuset og offentlig kommunikasjon. Det er ca. 55 minutter med buss/tog til Oslo Sentralbanestasjon. Friområder og turterreng i nærområdet.

Veibeskrivelse

Se vedlagt kartskisse. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Se vedlagt nabolagsprofil. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 180 kvm
Totalt bruksareal: 167 kvm
Totalt primærrom: 167 kvm

Bruksareal:
Enebolig 167 kvm
Garasje 30 kvm

Primærrom:
Enebolig: 
1. etasje 109 kvm: Entré, gang, hall m/trapp, kjøkken, kontor, stue, trapperom, bad, soverom
2. etasje 58 kvm: Bad, kjøkken, stue/kjøkken, trapperom, soverom

Sekundærrom:
Enebolig: 
Kjeller: Vaskerom, diverse lagringsrom, wc
Loft: Et innredet soverom (ikke godkjent av kommunen)

Garasje: 
1. etasje 30 kvm: Garasjerom

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.09.2019, utført av Moen Takst AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dagens planløsning kan avvike fra innmeldte/godkjente tegninger.

Tomten

Stor eiet tomt på 1.551,3 kvm. som er flat og opparbeidet med plenareal, diverse beplantning, prydvekster, hekk og vintergrønt, samt dels naturtomt. Det er plantet eple- og plommetre. Singlet gårdsplass.

Parkering

Parkering i garasje samt på egen gårdsplass. Garasjen er bygd i 1994.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
 
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Eiendommen fremstår som godt vedlikeholdt, både innvendig og utvendig. 

Boligens areal er fordelt over 4 plan. Loft og kjeller er ikke oppmålt pga. lav takhøyde.

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre/mur/betong. Bygningen er oppført med grunnmursvegger av betong med innvendig pusset murstein og Siporex. Yttervegger er lette bindingsverks- og
reisverksvegger i tre, som er kledd utvendig med luftet, liggende trekledning. Bærende takkonstruksjon i tre, type saltak, tekket med betongtakstein. Taktekking er i fra tidlig 1980-tallet og 2010. Vinduer har rammer og karmer av tre. Vindusglass har 2-lags isoler-/energiglass i fra 1970, 2009 og 2010. Dels koblede vinduer fra byggeåret.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten kan det fremkomme forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i  salgsoppgaven.  Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1920. 
På den eldste delen har ikke kommunen ferdigattest, men skriver at dette ikke får betydning for bruken av eiendommen.
Den 02.09.2019 ble det gitt ferdigattest på tilbygget. Det foreligger også godkjente bygningstegninger på diverse tilbygg/utbygg som er gjort i forskjellige perioder.
Det foreligger ferdigattest på garasjen, datert 23.01.1996.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Boligen fremstår med bra standard på innredninger og utstyr. Fin terrasse på 14 m², vendt mot syd, med tilgang fra stue og hage. Det er også en balkong på 6 m², vendt mot syd, med tilgang fra stue.

Entré: Romslig entré/hall med plass til både klesoppheng, kommode og skoskap. Store vinduer som slipper inn mye lys.

Kjøkken i 1. etasje: Kjøkkenet har plass til spisegruppe. Innredningen er fra 2010/2011, type IKEA og har profilerte, lyse trefronter, vitrineskap og heltre benkeplater. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som komfyr, mikro, induksjon og oppvaskmaskin. Kjøkkenvask av porselen. Kjøkkenventilator er plassert over komfyr og induksjon, og er ført ut av vegg. Det er mellom skap montert belysning.

Kjøkken i 2. etasje: Kjøkkenet i 2. etasje har åpen løsning mot stue, hvor det er plass til spisegruppe. Innredningen er fra 2010, type IKEA, og har profilerte fronter, vitrineskap og heltre benkeplater. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som komfyr og induksjon. Kjøkkenvask av kompositt er nedsenket i benkeplaten, og inneholder vaske- og skyllekum. Det er mellom skap montert belysning, og det er lagt fliser på vegg. Kjøkkenventilator er plassert over komfyr og induksjon og har kullfilter. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenene følger boligen.

Stue: Boligen har to stuer, der begge har vedovn. Stuen i 1. etasje har utgang til terrasse samt hage. Stuen i 2. etasje har utgang til balkong.

Soverom: Det er to romslige soverom i boligen. I tillegg er loftsetasjen innredet som ett soverom (lav takhøyde). 2.etasje har ytterligere potensiale for å sette opp lettvegg og lage flere soverom. 

Bad 1. etasje: Bad fra 2010, med flislagte overflater på vegger og gulv. Rommet er innredet med servantinnredning med slette, lyse fronter, overhengende speil og belysning. Dusj er plassert i hjørne og har dører av glass, dusjarmatur er håndholdt. Videre så er det montert vegghengt vannklosett. Det er i gulvet lagt elektriske varmekabler som varmer opp rommet. Rommet ventileres via elektrisk vifte på vegg. 

Bad 2. etasje: Badet er fra 2010. Det er flislagte overflater på vegger og gulv. Rommet er innredet med enkel servant. Dusj er plassert i egen nisje og har dør av glass, dusjarmatur er håndholdt.
Videre så er det montert vegghengt vannklosett. Det er i gulvet lagt elektriske varmekabler. Rommet ventileres via ventil over tak.

Vaskerom: Vaskerom i kjeller, innredet med utslagsvask av rustfritt stål. Det er opplegg og plass til vaskemaskin i rommet. Rommet ventileres via mekanisk vifte i vegg.

Oppvarming

Vedovn i stuer i begge etasjer, nye i 2010. Varmekabler på begge bad. Ellers elektrisk oppvarming med panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen. Dagboknr 4079, tinglyst 09.07.1992, Erklæring/avtale: Bestemmelse om kloakkledning med flere bestemmelser. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål og felles avkjørsel i henhold til reguleringsplan Område ved Folkets hus - 19830005 datert 22.11.1983 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 23.06.1982.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR46.19140

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 5.799,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for renovasjon.

I tillegg blir det beregnet avgift for vann og kloakk etter forbruk.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 33 000 kwh. pr. år. (dagens eier har mye datautstyr)
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7.236,-
Tv og internett via Viken Fiber/Altibox. Dekoder medfølger ikke. Pris etter avtale.
Boligen er tilknyttet Verisure. alarmselskap som koster kr 5.000,- pr. år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 762.213,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.743.967,- Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.613.722,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-,  med et årlig abonnement på kr. 2.800,-
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

8988426_1-312-6_2D_extra.jpg
Hovedinnkjørsel
Velkommen til Roald Amundsens gate 34!
Entré/hall med store vinduer som slipper inn mye lys
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Roald Amundsens gate 34 er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 61 lokalkjente.

Transport

Transport

Hovsveienwalk
4 min
Askim stasjonwalk
5 min
Askim stasjonwalk
7 min
Skoler

Skoler

Askim ungdomsskole (8-10 k...walk
13 min
Askim videregående skolewalk
13 min
Askimbyen skole (1-7 kl.)walk
13 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Kiwi Vammaveienwalk
5 min
Apotek 1 Askimwalk
10 min
Coop Extra Askimtorgetwalk
10 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1 % av salgssummen
Minimumsprovisjon: kr 45.000,-
Grunnhonorar: kr 15.000,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.750,-
Visningshonorar: 2 visninger inkludert, deretter kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Laster objekter...
Hans Petter Søvik
Eiendomsmegler MNEF

Hans Petter Søvik

Telefon 64 91 30 88

Lurer du på noe

Hans svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.