Øvre Grünerløkka

Romsdalsgata 7 B

Prisantydning

2 890 000 kr

Fellesgjeld: 340 189 krOmkostninger: 1 032 krTotalpris: 3 231 221 kr
Etasje
1
Byggeår
1900
Soverom
1
Areal (P-ROM)
32 m²
Tomteareal
394.8 m²
Fellesutgifter
3 157 kr

Nydelig 2-roms i klassisk gård med god standard og lekre detaljer som stukkatur, rosett og god takhøyde. Høy 1. etg

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

En meget lys og lekker 2-roms i høy 1. etasje med trafikkstille og rolig beliggenhet i enveisskjørt gate på Øvre Grünerløkka. Nydelig bolig med klassiske detaljer som god takhøyde, stukkatur og rosett. Hele gården ble renovert i 2007 og leilighetene ble solgt "som nye" da. 

Veldrevet borettslag med ordnet økonomi
Svært attraktiv og rolig beliggenhet i et veletablert boligområde
Kort vei til byens fasiliteter
Ingen forkjøpsrett!
Ingen dokumentavgift!
Gratis fellesvaskeri
Varmtvann inkludert
IN-ordning
Arealeffektiv planløsning
Leiligheten er nylig overflatebehandlet

En kjempe fin klassisk leilighet med super beliggenhet og kort vei til "alt"!
Velkommen! 

Eiendommen

Romsdalsgata 7 B, 0556 Oslo
Gnr. 227, bnr. 330, andelsnr. 2 i Oslo kommune.
Borettslaget Romsdalsgata 7, org.nr. 988 131 849

Områdebeskrivelse

Leiligheten har en meget sentral og attraktiv beliggenhet på øvre Grünerløkka. Her har du alt av fasiliteter i umiddelbar nærhet. 

Matvareforretningene Coop Extra, Rema1000, Meny og Joker er alle i nærheten av boligen. Kort vei også til postkontor, vinmonopol, apotek, restauranter, cafèer, skoler og flere barnehager, samt den populære Mathallen på Vulkan. Ringnes Park med kino og og Sats-treningssenter ligger rett utenfor døren. Kort vei til kjernen av Grünerløkka med sitt pulserende uteliv, hyggelige serveringssteder som Villa Paradisio, The Nighthawk Diner m.fl. samt særegne nisjebutikker. 

Populære rekreasjonsområder som Sofienbergparken, Birkelunden og Kubaparken ligger alle innenfor gangavstand. Idylliske Akerselven renner igjennom bydelen og det er opparbeidet turveier fra Sentrum opp til Maridalsvannet. Perfekt for rolige søndagsturer eller en løpetur opp til marka. 

Området tilbyr gode forbindelser til resten av Oslo gjennom offentlig kommunikasjon. Enkel adkomst til Sentrum, Blindern og Nydalen. 21 bussen stopper få minutters gange fra leiligheten og bringer deg vestover til Bislett, Majorstua, Frogner og Aker Brygge, eller østover mot Carl Berner og Hasle. 30 bussen tar deg raskt til sentrum eller Nydalen og Torshov. Det er også trikkeholdeplass like ved leiligheten med nr. 11, 12 og 13. Fra bussknutepunktet Alexander Kiellands plass kommer du deg enkelt i alle byens retninger. 

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 35 kvm
Totalt bruksareal: 32 kvm
Totalt primærrom: 32 kvm

Primærrom:
1. etasje 32 kvm: Entré, stue, kjøkken, bad, soverom.

I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 5 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 30.10.2019 utført av Aleksander Olsen . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 394,8 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er opparbeidet med beplantninger, trær, sittebenker, hellelagte arealer og asfalterte internveier.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med saltak tekket med takstein, utvendige fasader i teglstein og pusset utførelse og skillende vegger og etasjeskille i henholdsvis teglstein og tre. Gården er fundamentert med naturstein til antatt faste masser.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Følgende har fått tilstandsgrad TG2: 
- Bad. Tg er gitt med tanke på alder og normal forventet levetid.

Sølvkre har vært observert på badet, men de siste observasjonene er gjort for over et år siden iht. eiers opplysninger. Sølvkre ble ikke registrert på befaringsdagen for øvrig.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1900.

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 14.04.1900, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest. 

Bygget ble renovert og oppdelt i leiligheter og solgt som "nye" i 2007. Det foreligger ferdigattest for dette datert 20.06.2008.

Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid. 

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

En meget lys og lekker 2-roms i høy 1. etasje med trafikkstille og skjermet beliggenhet. Nydelig bolig med klassiske detaljer som god takhøyde, stukkatur og rosetter. Hele gården ble renovert i 2007 og leilighetene ble solgt "som nye" da. Ingen forkjøpsrett! 

Entré: Romslig entré med god plass til å henge fra seg. Dørcalling. 

Stue: Åpen og lys stue med god plass til sofahjørne og spisebord. Klassisk leilighet med god takhøyde, stukkatur og rosett.

Kjøkken: Pen innredning fra Svea med hvite slette høyglans fronter, heltre benkeplate med fliser over benk og nedfelt benkebeslag
med ett-greps blandebatteri. Integrert kjøl/frys, oppvaskmaskin, ovn og keramisk platetopp. Bra med skap- og benkplass. 

Bad: Delikat flislagt bad fra 2007 med gulvvarme, downlights, servant og dusjhjørne. Nye fliser på gulvet på badet i 2016. 

Soverom: God plass til dobbeltseng og medfølgende skyvedørsgarderobe med speilfront. Soverommet vender mot rolig bakgård. 

Veldrevet borettslag med ordnet økonomi
Svært attraktiv og rolig beliggenhet i et veletablert boligområde
Kort vei til byens fasiliteter
Ingen forkjøpsrett!
Ingen dokumentavgift!
Gratis fellesvaskeri
Varmtvann inkludert
IN-ordning
Arealeffektiv planløsning
Leiligheten er nylig overflatebehandlet

En kjempe fin klassisk leilighet med super beliggenhet og kort vei til "alt"!
Velkommen! 

Oppvarming

Leiligheten blir oppvarmet med elektrisitet. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Romsdalsgata 7.
Borettslaget består av 19 andeler, fordelt på 2 bygninger.
Forretningsfører er Oslo og Omegn Boligforvaltning AS.
Borettslaget har eget fellesvaskeri i kjelleren.
Borettslagets eiendommer er forsikret i forsikringsselskapet Gjensidige.

Dugnad må påregnes.
Det er ikke tillatt å holde husdyr uten styrets forhåndsgodkjenning.

Planlagte påkostninger: 
Det ble på generalforsamling 11. juni 2019 vedtatt å innhente tilbud på følgende oppgaver: 
- Utskifting av vinduer som faller inn under nødvendig vedlikehold og eventuell maling av vinduer. 
- Maling av dører. 
- Tette rundt røykluke/lyskuppel i bakgård.
- Utbedring av brannhimling i kjeller og oppussing av berederrom. 
- Spyling, rens og videokontroll av avløpsnett. 
Endelig vedtak og finansieringsmetode legges frem for generalforsamlingen til behandling på ett senere tidspunkt. 

I følge styreleder per telefon 8. november skal spyling og rens av avløpsnett utføres nå før jul og finansieres med oppsparte midler. På generalforsamling neste år skal det stemmes over utskifting av vinduer og innhentes tilbud.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Regulering

Eiendommen er regulert til byggerområde for bolig i henhold til reguleringsplan S-2255 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.1977. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn). Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Eiendommen står oppført på byantikvarens gule liste. Dette kan medfører at endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren samt kommunen før igangsetting.

Plan/byggesaker i område: 
201313557 - Reguleringssak: Marstrandgata 10. Omregulering med sikte på å tilrettelegge for oppføring av nybygg for barnehage- og boligformål. Planforslag mottatt 23.12.2013.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Oppdragets KR-kode

KR38.19137

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.157,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv og bredbånd (grunnpakke), varmtvann, renter på andel fellesgjeld, kommunale avgifter, bygningsforsikring, forretningsførsel, drift og vedlikehold av borettslaget.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:
Tillegg bredbånd kr 209
Kabel-TV / Bredbånd kr 264
Renter IN-lån kr 823
Felleskostnader kr 1.861

Borettslagets lån er avdragsfritt i år. Frem til 01.03.2022 betales det dermed kun renter. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden, anslås at felleskostnadene vil øke til kr 3.766,- pr. mnd. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8.500,- pr. år. / 7.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv.Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 663.316,-  ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2017 bli kr. 2.387.939,-.

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 15.541,- pr. 31.12.2018.
Andel fellesgjeld er kr 340.189,- pr. 02.11.2019.

Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 4.903.283,- pr. 02.11.2019 og lånevilkårene er:

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 18295052372, Sparebank 1 Østlandet
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 02.11.2019: 3.35% pa.
Antall terminer til innfrielse: 70
Saldo per 02.11.2019: kr 4.903.283,- (andel av saldo kr 340.189,-)
Første termin: 01.03.2019. Neste avdrag: 01.03.2022 (siste termin 01.03.2037)

Andel fellesgjeld innfris på klientkonto: 1503.45.77339 v/OBF AS. Beløpet som skal brukes til innfrielse må være på konto den 20. i måneden før innfrielse skal skje. Ta kontakt med OBF for restsaldo, kontonummer og betalingsfrister.

Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. kr 340.189,- av fellesgjelden kan innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 823,-. Etter avdragsfri periode er reduksjonen estimert til kr 1.432,-.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.231.221,-.
Av dette beløpet utgjør kr 340.189,-  andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-,  med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Floorplan letterhead - Romsdalsgata 7 B - 1. Etasje - 2D Floor Plan
Lys og åpen stue med god plass til sofagruppe, spisestue m.m.
God plass til stort spisebord og mange gjester
Fine klassiske detaljer som god takhøyde, stukkatur og rosett
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Romsdalsgata 7 B er spesielt anbefalt for enslige og studenter. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 235 lokalkjente.

Transport

Transport

Birkelundenwalk
3 min
Birkelundenwalk
4 min
Carl Berners plasswalk
10 min
Skoler

Skoler

Grünerløkka skole (1-7 kl....walk
4 min
Sagene skole (1-10 kl.)walk
6 min
Foss videregående skolewalk
7 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Coop Extra Sannergatawalk
2 min
MENY Ringnes Parkwalk
3 min
Apotek 1 Ringnes Park Sent...walk
4 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,60 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Laster objekter...
Kristian Karlsrud
Daglig leder/Eiendomsmegler

Kristian Karlsrud

Telefon 21 00 46 02

Lurer du på noe

Kristian svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.