Sande - Holm

Saksrudveien 32

Prisantydning

1 590 000 kr

Omkostninger: 40 972 krTotalpris: 1 630 972 kr
Byggeår
1957
Soverom
2
Areal (P-ROM/BRA)
80 m² / 80 m²
Tomteareal
219 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda

Velholdt og innholdsrik hytte med nydelig utsikt - Solrikt - Båtplass - Garasje/anneks

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Saksrudveien 32!

Hytta ligger i trivelig hyttegrend på Holm i Sande. Fra hytta er det nydelig utsikt mot Sandebukta. Solrik beliggenhet.

Hytta går over 2 etasjer, med fine og praktiske romstørrelser. Det er terrasse ved inngangspartiet samt veranda fra kjøkken.

Det medfølger båtplass på moderne flytebryggeanlegg.

Garasje/anneks i tilknytning til eiendommen.

Eiendommen

Saksrudveien 32, 3072 Sande i Vestfold.
Gnr. 3, bnr. 2, fnr. 14 i Sande kommune.

Områdebeskrivelse

Eiendommen har en fin beliggenhet på Holm i Sandebukta.

Det nærmeste nabolaget består av trivlige fritidseiendommer.

Hytta ligger i et veletablert hyttefelt, solrikt og med vid utsikt mot Sandebukta og Holmsåsen. Det er kort gangsavstand ned til sjøen hvor man bl.a har båtplass på nyere og moderne bryggeanlegg som drives av hytteforeningen. Fine bademuligheter og grønne friarealer ved vannkanten. Det er også fine fiskemuligheter i Sandebukta, som også er et yndet sted for pilking på vinterstid. 

Gode turmuligheter og sykkelvei til Sande sentrum med alle servicetilbud. 
Sentrumsområdet har gjennomgått en betydelig modernisering senere år, og gir tilgang til alle moderne servicefunksjoner slik som offentlige kontorer, lege/tannlege, apotek, vinmonopol, dagligvare, cafeer, lekebutikk og kleshandel.

Med båt er det mange fine steder på fjorden i nærområdet som man kan bruke som utgangspunkt for ulike dagsturer. En tur til Sørlandsidyllen i Holmsbu, et hyggelig restaurantbesøk i Holmestrand eller lange sommerkvelder i båten ved Kommersøya er å anbefale. Kort vei til både Holmestrand med flere butikker, fint bryggeanlegg, restauranter, jernbanestasjon, bensinstasjon etc. 

Bussforbindelse til Holmestrand, Sande og Drammen. Jernbanestasjon i Sande sentrum med avganger til Oslo og Tønsberg.
Kort vei med bil til sentrum av Sande og Holmestrand. 25 minutter med bil til Drammen eller Tønsberg. 35 minutter til Asker og ca. 50 min. til Oslo.

Veibeskrivelse

Fra Drammen: Ta av mot Sande N og følg gamle-E18 forbi Sande sentrum, mot Holmestrand. Ta av ved Holmåsen/Holm Motell, følg under veien, hold til venstre og så umiddelbart til høyre ned Saksrudveien. Hold til høyre når Saksrudveien deler seg. Hytta ligger da etterhvert på venstre side av veien. Se også kartskisse. 

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 90 kvm
Totalt bruksareal: 80 kvm
Totalt primærrom: 80 kvm

Primærrom:
Underetasje: Gang, bad, badstue, wc, soverom: 39 kvm

Hovedetasje: Gang, stue, kjøkken, soverom: 41 kvm

Garasje/anneks har et bruksareal (sekundærareal) på totalt 35 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 31.05.2018 utført av Jahn Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Festet tomt på 219 kvm. Areal ifølge Sande kommune/matrikkelen. Tomten er ikke oppmålt i nyere tid, slik at arealet ikke er nøyaktig.

Terrasse ved inngangsparti samt veranda med utgang fra kjøkkenet. Nydelig utsikt utover Sandebukta.

Grunneier er Kjersti Holm Rosvoll.
Festeavgiften er kr 1.881,- pr. år.
Festeavgiften ble sist regulert 2012, og denne kan reguleres hvert 10 år iht konsumprisindeksen.
Forfall 15.07 hvert år.
Festeavtalen er gyldig i 99 år, gjeldende fra 24.04.1957 (utløper 24.04.2056).
Festeavtalen inkluderer veirett til hytta, adkomstrett til vannet, båtfeste (idag båtplass), vann fra grunneiers eiendom og baderett.

Det foreligger i tillegg en skriflig avtale mellom tidligere hytteeier og tidligere bortfester (grunneiers far) datert 14.07.1960 og 14.07.1963. I avtalen angis at hytteeier av Saksrudveien 32 som tillegg til festeavtalen disponerer et stykke av grunneiers hovedbøl på andre siden av veien, hvor dagens garasje/uthus er plassert. Avtalen er ikke tinglyst. Arealet er ikke fraskilt. Dette arealet er ikke inkludert i angitt tomteareal.

Grunneier opplyser at hun kan diskutere mulighet for innløsning av tomten med nye eier. Beløp er ikke angitt til megler.
Grunneier har forkjøpsrett, men grunneier opplyser til megler at det ikke er aktuelt å benytte seg av forkjøpsretten i denne salgsprosessen.
Grunneier opplyser at grunneier og hytteforeningen har en tvist vedrørende rettighet for graving og nedlegging av nytt fremtidig vann/avløpsledning over grunneiers hovedbøl.

Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler. 

Parkering

Garasje med plass til 1 bil. I tillegg 1 utvendig biloppstillingsplass ved garasjen. Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei samt privat stikkvei med felles vedlikeholdsansvar.

Eiendommen er tilknyttet vannledning fra Holm og Wee vannlag. Det er innlagt vann i hytta. Selger har fått opplyst at vannet er helårsvann, men selger har ikke brukt hytta på vinterstid. Stikkledninger til eiendommen er eiers eget ansvar. 

Det er septiktank på eiendommen. Gråvann til grunn.

Sande Kommune har tilrettelagt for påkobling til kommunalt avløpsnett for Holm og Øgarden. Det er for Saksrudveien 32 gitt pålegg fra kommunen med frist 01.02.2020 (se vedlagte infobrev datert 21.01.2019 i salgsoppgaven). Private avløpsløsninger vil deretter ikke være tillatt. Selger anfører at planløsning og røropplegg i hytta gjør at det er tilrettelagt for å knytte hytta til nytt fremtidig ledningsnett uten store investeringer inne i hytta.

Kostnader for utbygging av nytt ledningsnett er pt. ikke stipulert. Tilknytningsavgift til Sande kommune vil også påløpe.

Megler anfører at det er mulig at pålegget kun vil gjelde for tilknytning av avløpsnett (og dermed opprettholde dagens vannforsyning), dette avhenger av kommunale avgjørelser og retningslinjer.

Bebyggelse

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. 

Hytta er iht. tilstandsrapport oppført
slik: Grunnmasser av fjell, stein og jord. Støpt betong fundament/gulv i del av kjeller. Krypkjeller under del av hytten. Grunnmur av betong og leca. Yttervegger over grunnmur av bindingsverk. Utvendig stående kledning. Vinduer med isolerglass. Standard utgangsdør. Saltak og pulttak med undertak av bord. Tekket med lakkerte stålplater. 

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Ferdigattest

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Megler anfører at det ikke var krav til ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på den tiden eiendommen ble oppført.

Det foreligger ikke dokumentasjon om at innredet rom i garasje/anneks er godkjent til bruk som rom for varig opphold (utover lagringsplass). Videre bruk er kjøpers ansvar.

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel.  Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Standard

Hovedetasje:
Gang: Inngang via terrasse på oversiden av hytta. Gulvbelegg. Lysmalte overflater. Sikringsskap.

Stue: Tregulv. Veggpanel. Ildsted for vedfyring.

Soverom 1: Tregulv. Lysmalte overflater.

Kjøkken: Lysmalt kjøkkeninnredning. Gulvbelegg. Lysmalte overflater. Fin spiseplass med plassbygget sofa, store vindusflater sikrer flott utsyn. Utgang til egen veranda.

Underetasje:
Soverom 2: Egen inngangsdør fra hagen. Et romslig soverom. Flislagt gulv med varmekabler. Lysmalte overflater. Skyvedørsgarderobe.

Gang: Trapp opp til hovedetasjen.

Bad: Terrassogulv. Veggpanel. Dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin.

Badstue: Adkomst via bad. Innredet med trebenker. Operativ ovn.

Wc: Terrassogulv. Våtromstapet. WC. Servant.

Krypkjeller: Fjellgrunn. Mulighet for lagringsplass.

Garasjen/anneks er en ombygget og påbygget jernbanevogn, et fint innslag fra historien om av mye av hyttefeltet opprinnelig ble bygget og brukt av folk med tilknytning til jernbanen.
Bilplass: gruset dekke.
Innredet rom: Gulvbelegg. Malte overflater. Rommet er ikke søkt kommunen som varig opphold, og er teknisk sett dermed et lagringsrom/bod.

Oppvarming

Ildsted i stue for vedfyring.
Forøvrig basert på elektrisk oppvarming. 

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G5

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, utover grunneiers pant for forfalt festegebyr.

Det er tinglyst festekontrakt på eiendommen. Dagboknr 1068, tinglyst 24.04.1957 samt fornyelse dagboknummer 4073 tinglyst 25.07.1985. 

Festekontrakten følger vedlagt i prospektet. 
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplanen (2014-2026) avsatt til eksisterende fritidsbebyggelse. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.  

Oppdragets KR-kode

KR2018213

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Festeavgift: kr 1.881,- per år, jfr. punkt "tomten" i salgsoppgaven.

Hytteforening: kr 1.000 per år. Inkluderer vedlikehold av vei og fellesområder (dugnad) samt snøbrøyting (ikke daglig).

Båtplass/småbåtforening: kr 1.000,- per år. 1 plass på felles flytebrygge med totalt 32 båtplasser. Beløpet er til dekning av forsikring, service og vedlikehold på bryggeanlegget.

Vann/avløp: Hytta har privat vann fra Holm og Wee vannverk, med avgift på kr. 3.250,- pr. år.

Renovasjon: Kr. 1.711,- (2018), 1 termin. Hytterenovasjon.

Septik: Tanken er på 6 m3. Årlig tømming. Kr. 3551,- per tømming (2018). Tilsynsgebyr for septikanlegget vil også tilkomme (kr. 526 per år).

Eiendomsskatt: kr 4.525,- per år.

Selger har bygningsforsikring i Frende, ca. kr. 4.000,- per år (2018).

Selger hadde i 2017 et strømforbruk på ca. 5.000  kwt.

Årlige gebyrer til feiervesenet vil også påløpe (ny feie- og tilsynsordning av 2018).

Hytta er ikke tilknyttet abonnement for tv- eller datasignaler. Det er ifølge selger lagt inn telekabel som muliggjør internett og fasttelefon. Hastighet på internett er ikke testet av selger.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2016 var kr 181.444,-  ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1.630.972,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning av hovedetasje i hytta
Planategning av underetasje i hytta
Velkommen til Saksrudveien 32 !
Kart
Fasade
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger.  Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. 
 
Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: kr. 40.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 3.950,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Laster objekter...
Morten Solberg Helgerud
Jurist - Eiendomsmegler

Morten Solberg Helgerud

Telefon 32 80 79 04

Lurer du på noe

Morten svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.