Torshov

Sandakerveien 23 A

Prisantydning

5 250 000 kr

Fellesgjeld: 92 763 krOmkostninger: 141 041 krTotalpris: 5 483 804 kr
Etasje
2
Byggeår
1936
Soverom
2
Areal (P-ROM)
70 m²
Tomteareal
695.9 m²
Fellesutgifter
3 500 kr

Lys 4-roms over 2 plan med utsikt - Leies ut p.t for kr 18.900,- - Egen inngang til loftet - Attraktiv beliggenhet

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Sandakerveien 23 A er en spennende 3-roms selveierleilighet i femte etasje som ble ombygget og oppgradert i 2010. I 2010 ble loftet innredet og integrert i leiligheten. Loftet har et gulvareal på ca. 28 kvm og byr på sjarmerende tregulv, synlige takbjelker og takvinduer med herlig utsikt over byens tak. På hovedplan er det lyst kjøkken med flere integrerte hvitevarer og en trivelig spiseplass under vindu med flott utsikt. 

Videre har leiligheten flislagt bad med opplegg for vaskemaskin, i tillegg til to soverom med garderober, ett av dem med brannbalkong. I kjelleren medfølger bodrom. Like ved leiligheten er det barnehage, matbutikk, skoler og restauranter. Det er få minutter å gå til Akerselva, Klatreverket og flere fine parkområder, blant annet Myraløkka og Torshovdalen. 

Eiendommen

Sandakerveien 23 A, 0473 Oslo
Gnr. 225, bnr. 240, snr. 10  i Oslo kommune.

Områdebeskrivelse

Beliggende sentralt og attraktivt til på Torshov, men likevel skjermet fra områdets hovedårer. Fra leiligheten er det kort vei til alt av fasiliteter med dagligvarebutikker, kjente serveringssteder som Trikkestallen, Grisen, Åpent Bakeri og Mr. Fish. Området kan by på Soria Moria kulturhus og teater, Ringen kino, Myrens Sportssenter med squash og Klatreverket, Sats Sagene og Elixia Ringnes Park. Nye Torshov Torg ligger i umiddelbar nærhet fra leiligheten med Rema 1000, Posten, frisør, apotek m.m. Bakgården vender ut mot den lille og sjarmerende Rollparken. Sommerstid er det mulig å nyte park- og grilling i Ilaparken, Birkelunden Torshovparken og Torshovdalen. Langs Akerselva er det fine grønt og friområder med badeplasser oppover mot Frysja og Maridalsvannet, samt en hyggelig gåtur ned til sentrum. Sandaker senter kan tilby matvarebutikker, apotek, Vinmonopol, samt en rekke andre nyttige butikker. På Storo finner du Oslos største kjøpesenter med et komplett utvalg og gode shoppingmuligheter i de 130
forretningene.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Areal og innholdsbeskrivelse

Kort fortalt 
- 4-roms selveiende toppleilighet.
- Tilknyttet loft innredet i 2010 med egen inngang.
- 4 kvm brannbalkong ved soverom.
- Kjøkken med integrerte hvitevarer.
- Helfliset, stilrent baderom fra 2004.
- Opplegg for vaskemaskin på bad.
- To soverom med garderobeskap.
- Kjellerbod på ca. 3 kvm medfølger.
- Automatsikringer i sikringsskap.
- Ny kurs til loftet montert i 2010.
- Oppvarming via sentralfyring.

Totalt bruttoareal: 80 kvm
Totalt bruksareal: 70 kvm
Totalt primærrom: 70 kvm

5. etasje: Entré, bad, kjøkken og 2 soverom.
6. etasje: Loft innredet i 2010 med egen inngang . Loftet er i dag delt opp til to rom som brukes som soverom. Nåværende eier har vurdert å bygge bad på loftet.
Annet: Kjellerbod på ca. 3 kvm.

De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.06.2019 utført av Thomas Vogt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Leiligheten har en brannbalkong på ca. 4 kvm tilknyttet ett av soverommene. På balkongen er det plass til et lite kafésett som vil stå lunt mellom to levegger. Utsikten strekker seg nedover Sandakerveien. Når det gjelder fellesarealet består dette av et gårdsrom med plenareal, beplantninger og asfalterte internveier. Eiet tomt på 695,9 kvm. 

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong/mur.

Boligblokk over 6 etasjer pluss kjeller og loft. Normalt vedlikehold av bygningen, bygningens alder tatt i betraktning. Generelt vedlikehold av
bygningen må forventes over tid. I følge eier foreligger det ingen offentlige krav eller påbud. Velordnet sameie med 50 seksjoner.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:

Bad TG2:
Material/komponent: Innredning.
Baderomsinnredning fra 2004
Normalt vil innredning som står på bad få fuktmerker og slitasje over tid. Normalt med
utskiftinger etter ca. 10 år.
Det er ikke registrert unormal slitasje eller skader på innredning.
Tilstandsgrad med bakgrunn i alder.

Det ble foretatt fuktmåling med PROTIMETER Surveymaster. Det er ikke registret fukt eller
fuktgang i veggen ved overflate måling.
Material/komponent: Tettefunksjon i dusjsonen
Det lot seg ikke konstantere hvordan membraner var anlagt, da dette krever inngrep i
konstruksjonene.
Tilstandsgrad med bakgrunn i alder og visuelle observasjoner.

Ventilasjon TG 2:
Kun naturlig ventilasjon i boligen. Normalt for byggeåret og konstruksjonstype. Påse at luker og ventiler er oppe til enhver tid, etterstrebe god luftsirkulasjon.

Kjøkken TG 2:
Kjøkkeninnredningen er ikke vurdert med levetidsbetraktning da den har kun funksjonskrav.
Material/komponent: Røropplegg.
En god del slitasje.
Eldre kobberrør og stoppekraner.
Tilstandsgrad med bakgrunn i visuelle observasjoner.

Trapp TG 2:
Beskrivelse: Modultrapp mellom 5. og 6. etasje.
Tilstandsvurdering/ tilstandsgrad:
Material/komponent: Håndløper og sikkerhet
Det er kun montert håndløper på den ene siden av trappen.
Det er krav fra bygningsmyndigheten at det skal være montert på begge
sider.
Trappen er meget bratt, og ikke iht. gjelden byggeregler.


Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i  salgsoppgaven.  Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1936.

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 10.11.1934 , som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest. 

Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Byggetegninger viser at innredning av loftet er til bruk for som loftstue er godkjent av kommunen. I dag er loftet delt opp i to soverom, dette er ikke søkt om til kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Standard

Entré
Leiligheten ligger høyt og fint i femte etasje. Entreen har åpen løsning mot kjøkkenet og er utstyrt med dørtelefon. Det er også et par veggmonterte hyller, den ene med knagger for oppheng av jakker. 

Kjøkken
Kjøkkenet er et kombinert spiserom og har praktisk vinkelinnredning med lyse, lettprofilerte fronter. De lyse frontene står fint til lyslaminert benkeplate med nedfelt stålkum. Over benk er det hvite fliser og en ventilator. Av hvitevarer er det integrert platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Stue/spiseplass
Ved kjøkkenet er det plassbygget benk og god plass til spisebord. Plassen kan også anvendes som en sofakrok, og arealet får godt med daglys fra et bredt vindu med utsikt til trærne utenfor. Like ved leder en trapp opp til loftet som ble innredet i 2010. Loftet har et fleksibelt gulvareal på ca. 28 kvm og er inndelt i flere soner. Her er det hvitmalte vegger og himling, et sjarmerende tregulv og takvinduer, samt nydelig utsikt over byens tak. Trappen fra stuen er meget bratt og ikke i henhold til byggeregler.   

Bad/wc/vaskerom
Badet er fra 2004 og har et tidløst uttrykk med sorte gulvfliser kombinert med hvite veggfliser. I et hjørne er det dusj skjermet av to innfellbare glassdører. Videre er det gulvstående toalett og en helstøpt servant på hvit skapseksjon med tilhørende speilskap. Badet har også opplegg for vaskemaskin. 

Soverom og garderobe
Leiligheten har to soverom i tillegg til et innredet loftsrom med gulvareal på ca. 28 kvm. Ett soverom har utgang til brannbalkong. Soverommene er begge innredet med garderobeløsninger, det ene et garderobeskap og den andre en åpen garderobeinnredning. Det er også oppbevaringsmuligheter på loftet og i entreen, samt i medfølgende kjellerbod. 

Oppvarming - Teknisk
Boligen er oppvarmet med sentralfyr via radiatorer, supplert med varmekabler på badet, samt panelovner på loftet. Fordelernettet i boligen er fornyet etter byggeåret, og sikringsskap er utstyrt med automatiske vippebrytere og jordfeilautomater. Det er også installert ny kurs til loftet i 2010. Boligen har naturlig ventilasjon. Varmtvann kommer fra fellesanlegg. Det er installert opplegg til kabel-tv, bredbåndsløsning og porttelefon. 

Oppvarming

Sentralfyr via fjernvarme. Varmekabler i baderomsgulv. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G1

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet  Sandakerveien 23 sameie, med sameiebrøk 2/88.
Sameiet består av 50 seksjoner, 2 av disse er næringsseksjoner og 48 er leiligheter.
Forretningsfører er Oslo og Omegn Boligforvaltning AS, tlf. 22 12 23 40.
Dugnad må påregnes, i felleskostnadene kreves det inn kr 75 pr mnd som vil refunderes til de som bidrar på en pliktig dugnad i året.
Selger/utleier plikter å gjøre ny beboer kjent med sameiets funksjon, vedtekter husordensregler og lignende. Ved fremleie skal det spesifiseres i leiekontrakten at kontrakten kan sies opp med 3 måneders varsel dersom vedtekter eller husordensregler ikke følges. Styret i sameiet har rett til å kreve oppsigelse av en fremleieavtale dersom vedtekter eller husordensregler ikke følges. 
Dyrehold er som hovedregel tillatt.

Foretatt påkostninger de senere år: 
- Oppgradering av vaskekjeller
- Omlegging av vanninntak til bygården
- Bytte av utvendig stoppekran
- Nye vannrør med nye avstengningsventiler
- Nye soilrør
- Fjerning av oljetank
- Tilknytning til fjernvarmenettet

Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Dersom slik godkjenning ikke gis, bortfaller avtalen og ingen av partene har noe økonomisk ansvar ovenfor den andre. Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å eie mer enn 2 seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 25. Pantet er begrenset oppad til 1G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 3 servitutter på sameiets eiendom, disse omhandler bestemmelser om vann og- kloakkledninger og bebyggelse.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 1977 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 1977.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR15.19107

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Eiendomsskatten er kr 0,- pr 31.12.2018.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8.500,- pr. år. / 8.000 kwh. pr. år. Estimert av megler. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6.500,- estimert av megler.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Opplysninger om fellesgjeld

IN-lån
Boligselskapet har et særfordelt lån med lånenummer 12130830208, med mulighet for individuell innbetaling.
Renter og avdrag avregnes etterskuddsvis hvert kvartal, ved innfrielse / nedbetaling og ved flytting. Ved salg kan dette medføre at det
oppstår en restanse, selv om felleskostnadene er betalt ut overtagelsesmåneden. Eventuell restanse vil bli etterfakturert selger.

Lånenummer: 12130830208, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 02.07.2019: 3.9% pa.
Antall terminer til innfrielse: 44
Saldo per 02.07.2019: 4 086 710
Andel av saldo: 92 763

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 6.125,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.641.041,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr  9.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5.733.804,-
Av dette beløpet utgjør kr 92.763,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

10_1_2Dplan_1
7_2_2Dplan_1
6_2Dplan_3
På kjøkkenet er det integrert stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og ventilator.
Kjøkkenet har et tidløst uttrykk med lyse, lettprofilerte fronter, hvite veggfliser og lyslaminert benkeplate.
Leiligheten er oppvarmet med sentralfyr via radiatorer, supplert med varmekabler på badet.
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: Fastpris kr 35.000,- 
Grunnhonorar: kr 15.000,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 15.100,-
Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Marius R. Johansen
Eiendomsmegler MNEF

Marius R. Johansen

Telefon 66 76 12 07

Lurer du på noe

Marius svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.