Majorstuen

Schultz` gate 10

Prisantydning

6 200 000 kr

Fellesgjeld: 30 002 krOmkostninger: 162 412 krTotalpris: 6 392 414 kr
Etasje
1
Byggeår
1900
Soverom
2
Areal (P-ROM)
93 m²
Tomteareal
740 m²
Fellesutgifter
3 899 kr

Lys og klassisk 4-roms over 2 plan som vender i sin helhet mot indre gårdsrom. Nyslipte gulv og malte flater i mai 2019

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Schultz` gate 10!
En sjarmerende og klassisk 4-roms leilighet over 2 plan som vender i sin helhet mot indre gårdsrom. Boligen er svært arealeffektiv og har to stuer med åpen kjøkkenløsning og ett separat wc rom i 1.etg samt to soverom og et sjeldent stort bad i underetasjen. I Schultz gate bor du i en stille og rolig tverrgate til Bogstadveien, prydet med velvoksne, frodige trær som gir gaten et grønt preg. Boligen har en rekke fasiliteter som blant annet: 

- Overflateoppusset i mai 2019 med nyslipte gulv og nymalte vegger. 
- Klassiske detaljer som store vindusflater, generøs takhøyde på ca. 3,06 m, stukkatur og rosett i himling.
- Romslig bad i underetasjen. 
- Innholdsrikt kjøkken med god skap og benkeplass. 
- Store vindusflater.

Eiendommen

Schultz` gate 10, 0365 Oslo.
Gnr. 215, bnr. 296, snr. 1 i Oslo kommune.

Områdebeskrivelse

I Schultz gate bor du i en stille og rolig tverrgate til Bogstadveien, prydet med velvoksne, frodige trær som gir gaten et grønt preg. Samtidig bor du her kun få skritt unna Bogstadveien, med noe av det beste byen kan by på av forretninger i kombinasjon med et utvalg gode restauranter og servicetilbud. 

Hyggelig og etablert boligområde med variert bebyggelse hvor bygningene stammer fra byggeperioder med klassiske gårder fra ca. 1890 og frem til mer funkis preg fra ca. 1930.

Start gjerne dagen med en tur innom Lille Valkyrien Kaffe og Tehus for en kopp varm hygge, eller ta et avbrekk fra handlerunden med noe godt å bite i hos Espresso House eller Baker Hansen. Dagligvarene handler du enkelt hos eksempelvis KIWI, Meny, Joker eller Rema 1000.

Samle gjerne gode venner for et besøk innom ett av de gode spisestedene i nærområder, der velbesøkte og populære alternativer inkluderer La Såda, Delicatessen, Villa Paradiso, Publiko, Yayas, Cru Vin og kjøkken, The broker og Kverneriet - et bredt spekter med noe for alle. Litt lenger syd er Bølgen og Moi Briskeby vel verdt et besøk, kjent for sin gode stemning - spesielt på lørdags formiddager.

På de solrike sommerdagene er Frognerparken og Stensparken herlige steder å tilbringe noen timer i gresset, enten med en god bok eller favorittmusikken på øret. Om solen skulle bli for het har du mulighethen til å kjøle deg ned i Frognerbadet. For trening innendørs er SATS-Elixia på Bislett eller Colosseum ikke langt unna, Fitness Express, evo og Fresh er også gode alternativer. Besøk gjerne også Bislett stadion for gratis innendørs løping i proffe omgivelser. Foretrekker du i stedet trening og rekreasjon i friluft, tar du deg raskt og enkelt opp til de flotte markaområdene med T-banen, inkludert Sognsvann med fine joggeløyper. Legg skiene på skulderen vinterstid og ta banen fra Majorstuen opp til Frognerseteren og Nordmarkas omfangsrike skiløyper.

Kollektivtilbud i nærområdet:
Fra leiligheten går du raskt til T-banestasjonen på Majorstuen, drøye 500 meter unna. Her finner du alle T-banens seks linjer som tar deg effektivt rundt i byen. Trikkestopp finner du i Bogstadveien. Majorstuen er også knutepunkt for en hel rekke bussruter i Kirkeveien, deriblant 20, 22, 25, 45 og 46 i tillegg til Flybussen til Gardermoen.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

1-10 kl. Majorstuen skole 0.7 km
1-10 kl. Marienlyst skole 1 km
1-7 kl. Bolteløkka skole 1 km
1-10 kl. Uranienborg skole 1.1 km
8-10 kl. Fagerborg skole 0.9 km
8-10 kl. Kristelig Gymnasium Ungdomsskole 1 km
8-10 kl. Vestre Aker skole 1.9 km
Vgs. Kristelig gymnasium 1 km
Vgs. Akademiet videregående skole Oslo 1.1 km

Bhg. Sawat Dee barnehage (1-6 år) 0.4 km
Bhg. Fagerborggaten barnehage (2-5 år) 0.5 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 106 kvm
Totalt bruksareal: 93 kvm
Totalt primærrom: 93 kvm

Primærrom:
Leilighet: 
-1. etasje 39 kvm: Bad, trapperom og 2 soverom.
1. etasje 54 kvm: Entré, stue/kjøkken, spisestue og wc.

I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 2,5 kvm. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.05.2019 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 740 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og har opparbeidet gårdsrom mot naboer i indre gård med åpne arealer, gressplen og beplantning.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder TG2 og TG3:

TG 2:
Vindu på kjøkken i 1. etg: Vinduet på kjøkkenet er uisolert, og kondens på glassen kan forekomme ved temperaturforskjeller inne og ute (typisk om vinteren).
Inngangsdør/leilighetsdør: Tilstandsgrad er satt på grunnlag av alder, slitasje, sprekk i glasset og manglende brannsikring. Det må forventes at det kan oppleves stedvis trekk og kuldefall fra døren.
WC-rom: Rommet synes å oppfylle tiltenkt funksjon, men tilstandsgrad er gitt utfra alder / gjenværende brukstid.
Kjellervinduer: Midtstolpen på vinduene i kjelleren er kappet i topp og bunn for å lage stor nok åpning for et rømingsvindu, som har ført til at det ikke er mulig å låse vinduene og derfor er midtstolpen skrudd fast på utsiden som gjør at rømningsveien ikke lengre er stor nok eller funksjonell. Det er også svært høyt opp til vinduene og derfor må det etableres en enklere tilkomst til rømningsvinduene fra innsiden. Det anbefales at vinduene skiftes til funksjonelle og godkjente rømningsveier som er mulig å låse uten at det går på bekostning av rømingsmulighetene.
Varmtvannsbereder (2001): Tilstandsgraden er satt på grunnlag av alderen på berederen. Den anbefalte brukstiden på berederen etter Byggforskserien 700.330 er 20 år. Det anbefales at det ettermonteres en waterguard (automatisk stenging av vanntilførsel ved vannlekkasje) for å unngå vannskader ved en evt. lekkasje ved montering av ny bereder.
Bad i kjeller: Det er opplyst om at badet er fra 2001-2003 og over halvparten av den anbefalte brukstiden er utløpt. Badet synes å oppfylle tiltenkt funksjon, men tilstandsgrad er gitt utfra alder / gjenværende brukstid, ukjent underlag/oppbygging og utløpte garantier.

TG 3:
Ildsted/peis:
Det mangler brannsikker plate på gulvet foran ildstedet.


Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca 1900.

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1900, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest. 
Det foreligger foreligger også tegninger og ferdigattest på innlemmingen av kjelleretasjen til seksjonen fra 2013.

Takstmann bemerker vedrørende vinduene i kjelleretasjen: 
Midtstolpen på vinduene i kjelleren er kappet i topp og bunn for å lage stor nok åpning for et rømingsvindu, som har ført til at det ikke er mulig å låse vinduene og derfor er midtstolpen skrudd fast på utsiden som gjør at rømningsveien ikke lengre er stor nok eller funksjonell. Det er også svært høyt opp til vinduene og derfor må det etableres en enklere tilkomst til rømningsvinduene fra
innsiden. Det anbefales at vinduene skiftes til funksjonelle og godkjente rømningsveier som er mulig å låse uten at det går på bekostning av rømingsmulighetene.

Selger har sendt inn søknad til kommunen om skifte av vinduer i kjelleren, men det er usikkert om svaret på dette kommer før salg av bolig. Kjøper overtar ansvar og risiko for svaret om man ønsker å skifte vinduene.

Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet og ferdigsattesten ble gitt da det ikke fremkommer tydelig hva rommene er godkjent som på originale bygningstegninger. Selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid. 

Ekspedisjonsdokument, ferdigattest og diverse originale bygningstegninger følger vedlagt salgsoppgaven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Standard

Velkommen til Schultz` gate 10!
En sjarmerende og klassisk 4-roms leilighet over 2 plan som vender i sin helhet mot indre gårdsrom. Boligen er svært arealeffektiv og har to stuer med åpen kjøkkenløsning og ett separat wc rom i 1,etg samt to soverom og et sjeldent stort bad i underetasjen. I Schultz gate bor du i en stille og rolig tverrgate til Bogstadveien, prydet med velvoksne, frodige trær som gir gaten et grønt preg. 

Leiligheten er overflateoppusset i mai 2019 med nyslipte gulv og nymalte vegger. Nydelige detaljer som store vindusflater, generøs takhøyde, stukkatur og rosett i himling er med på å gi leiligheten et klassisk preg. 

Stue/ Spisestue:
Leiligheten har to stuer av god størrelse. Hovedstuen er et fantastisk oppholdsrom med åpen stue/kjøkken løsning og god plass til sofagruppe med tilhørende møblement. Nydelige, klassiske detaljer med stukkatur og rosetter i himling. Store vindusflater sørger for en utrolig fin og naturlig belysning i rommet. Kombinasjonen av lys malte flater, generøs takhøyde på hele 3,06 m og spotter i himling er med på å gi en særdeles god romfølelse. Murt peis med innsats i stuen kommer godt med på kalde høst/vinterdager. 

Koselig spisestue med plass til stort spisebord med tilhørende møblement. Her kan man invitere en rekke kjente tilbords! 

Kjøkken: 
Et innholdsrikt og sosialt kjøkken med åpen løsning mot stuen samt godt med skap og benkeplass. Lekker kjøkkeninnredning med hvite fronter, håndtak i stål og benkeplate av laminert spon belagt med møbelfolie. Store vindusflater tilfører kjøkkenseksjonen en fin, naturlig belysning. Praktisk, plassbebygd sitteplass på kjøkkenet mot fredelig, intern bakgård. Her kan man kan nyte en kopp kaffe på morgenkvisten! Integrert i innredningen er oppvaskmaskin, ovn, platetopp og kjøl/frys. Ovn og platetopp fra Miele, satt inn i mai 2019. Lys under overskap. Ventilator over platetoppen og hvit kum og ett-greps blandebatteri

Entré:
Velkommen inn! Praktisk og innbydende entré med plass til oppheng av ytterklær og skotøy. Lekker teglsteinsvegg i entréen er med på å leiligheten et fint særpreg. Sikringsskap plassert i entréen. Hovedsikring og måler er plassert i byggets hovedtavle. Porttelefon med fjernåpner i modell: Siedle.

Soverom: 
Leiligheten har to soverom i underetasjen.
På hoved soverommet er det god plass til dobbeltseng, nattbord og stor skyvedørsgarderobe med speildører som medfølger ved salg.
Soverom II er også av god størrelse og passer ypperlig som gjesterom, barnerom, kontor etc.

WC-rom, 1 etg:
Praktisk, separat wc-rom med malte gulvfliser og pusset og malte veggflater. Gulv montert toalett og vegghengt servant.

Bad, underetasjen:
Leiligheten har et sjeldent stort, flislagt bad. Lekkert bad med varmekabler i gulv og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Badet er utstyrt med vegghengt toalett (skiftet i 2019), dusjnisje med glassvegg, massasjebadekar og servantskap med dobbel servant. Hjelpesluk er plassert i dusjsone. Hovedsluk er plassert under badekaret. Elektrisk ventilasjonsavtrekk, koblet på byggets ventilasjonssjakt. Tilluft via luftespalte under dør.
Diverse:
- Et eldre vindu med et-lags uisolert glass på kjøkkenet. Ellers er vinduer fra 1993 utført med 2-lags isolerglass.
- Innvendige gulv, 1.etg: 3-stavs eik parkett. Innvendige gulv, kjeller: 2-stavs eik parkett.
- Overflater, 1.etg: Teglsteinsvegg i entréen ellers malte perlestaff MDF-plater.
- Luftbehandling generelt 1.etg: Avtrekk på kjøkken og WC-rom. Ingen tilluft annet enn å lufte med vinduer. Luftbehandling generelt, kjeller: Avtrekk på bad. Tilluft via luftespalter over vinduer.
- Varmtvannsbereder fra 2001 på ca. 200 liter er plassert i kott under 

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Murt peis med innsats i stue/kjøkken. Det er regulatorer (antatt til gulvvarme) i hvert rom i 1.etg men funket ikke ved funksjonstest på befaringsdag. Elektrisk gulvvarme og panelovn i kjeller. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G5

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameiet Schultz gate 10, med sameiebrøk 103/1720.
Sameiet består av 18 seksjoner.
Forretningsfører er Oslo og Omegn Boligforvaltning AS, tlf. 22 12 23 40
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.

Foretatt påkostninger de senere år: 
Nytt dørcallinganlegg er installert. Det ble foretatt bytte elektrisk tavle og reperasjon av heisen i nabooppgangen i 2017.

Planlagte påkostninger:  
Det er registrert fukt i kjeller, men iht. styreleder er ikke dette noe som er uvanlig mtp. byggeår. Styret skal innhente tilstandsrapport på dette 2018/2019. Videre skal styret innhente tilstandsrapport på hele bygget for å sette opp en vedlikeholdsplan.
I henhold til protokoll fra årsmøte april 2019, så skal styret jobbe med tilbudene de har fått på utbedring av taket. Og om tilbudene skulle overstride 2 millioner kroner, så skal det innkalles til nytt møte. Økning av fellesutgiftene må påregnes når man starter opp jobben. Ca.18% i følge protokollen.

I følge styret så har de startet opp med 3 årig avtale hos Anticimex og satt inn elektroniske rottefeller i kjelleren.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

Det er tinglyst 2 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om benyttelse, gjerde og bebyggelse samt avtale om at denne boligen har en tilleggsdel.
 
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren i tillegg til kommunen før igangsetting. Kontakt megler for mer informasjon.

Følgende byggesaker i nærområdet:
Schultz gate 13 - 15 - Saksnummer 201714291 - Riving av to bygg: Det søkes om tillatelse til å rive en toetasjes teglbygning opprinnelig benyttet til stall, beliggende ut mot Schultz gate, samt en pulttaksbygning i bakgården opprinnelig benyttet til fjøs. Begge bygningene er utført i tegl og oppført rundt 1880.
For mer informasjon se: http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201714291

Schultz gate 13 - Saksnummer 201700273 - Oppføring av to tomannsboliger: oppføring av to nye tomannsboliger (totalt 4 nye boenheter). Samlet bruksareal for tiltaket er opplyst å være 329,5 m². For mer informasjon se: http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201700273

Hammerstads gate 10 A-B - Saksnummer 201714891 - Riving av bygg og oppføring av nybygg: Søknaden gjelder tillatelse til rivning av eksisterende bygg, samt oppføring av 43 nye leiligheter over 7 etasjer med tilhørende funksjoner samt næringsareal. 

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR40.19131

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.899,- pr. mnd. og inkluderer: Grunnpakke kabel-tv og internett, trappevask, kommunale avgifter, felles byggforsikring, nedbetaling av fellesgjeld, forretningsførsel m.m
Felleskostnadene fordeles slik:
Renter og avdrag kr 668,-
Felleskostnader kr 2 832,-
Kabel-TV-avgift kr 200,-
Bredbåndsavgift kr199,-

Nåværende eier har ikke bebodd leiligheten og vet derfor ikke hva normalt årlig strømforbruk er.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2019 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen , men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca 3.869,- for 2019 dersom boligen benyttes som primærbolig. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.840.429,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 6.625.544,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 15.163,- pr.31.12.2018.
Andel fellesgjeld er kr 30.002,- pr. 22.05.2019.

Total fellesgjeld for sameiet er kr 501.007,- pr. 22.05.2019 og lånevilkårene er:
Lån - DNB Bank ASA
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 22.05.2019: 4.05% pa.
Antall terminer til innfrielse: 48
Første termin/første avdrag: 12.07.2017 ( siste termin 12.05.2023 )

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 6.190,-.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 6.362.412,-.
Av dette beløpet utgjør kr 30.002,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning 1.etg.
Plantegning underetasje.
Plantegning samlet over 2 plan.
Velkommen til Schultz`gate 10!
Leiligheten er overflateoppusset i mai 2019 med nyslipte gulv og nymalte vegger og har en god standard.
Store vindusflater sørger for en utrolig fin og naturlig belysning i stuen.
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Schultz' gate 10 er spesielt anbefalt for enslige og studenter. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 136 lokalkjente.

Transport

Transport

Bogstadveienwalk
3 min
Bogstadveienwalk
3 min
Majorstuenwalk
8 min
Skoler

Skoler

Majorstuen skole (1-10 kl....walk
9 min
Fagerborg skole (8-10 kl.)walk
11 min
Heltberg Bislettwalk
12 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Vitusapotek Bogstadvn. St....walk
2 min
Matkroken Bogstadveienwalk
2 min
MENY Bogstadveienwalk
3 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Minimumsprovisjon: kr 45.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-
Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Therese Ekeli Berg
Eiendomsmegler

Therese Ekeli Berg

Telefon 22 95 55 52

Lurer du på noe

Therese svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.