Prestfoss

Sigdalsveien 2373

Prisantydning

1 800 000 kr

Omkostninger: 46 222 krTotalpris: 1 846 222 kr
Etasje
2
Byggeår
1965
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
148 m² / 222 m²
Tomteareal
1200 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda

Enebolig med rett til båtfeste i Kråkefjorden - Dobbelgarasje - Kort vei til skoler og under 100 m til badestrand

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Boligen ligger landlig og usjenert til med kort gangavstand til badestrand på andre siden av skogholtet. 
Eiendommen har rett til båtfeste i Kråkefjorden som går over i Soneren. Sammen byr de på muligheter får båtliv, fiske og ytterligere badesteder. 
Eiet tomt på ca. 1.200 kvm. Tomten er ikke oppmålt.

Eiendommen

Sigdalsveien 2373, 3350 Prestfoss
Gnr. 66, bnr. 49 i Sigdal kommune.

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger landlig og usjenert til med kort gangavstand til badestrand på andre siden av skogholtet. 
Eiendommen har rett til båtfeste i Kråkefjorden som går over i Soneren. Sammen byr de på muligheter får båtliv, fiske og ytterligere badesteder. 
Prestfoss sentrum med barnehage, skoler, butikker, kafé og bensinstasjon. Kort vei til marka med flotte turområder sommer som vinter. 

Veibeskrivelse

Enkel adkomst fra Prestfoss sentrum. Hold til høyre etter broen retning Eggedal. Følg denne veien ca 500 meter. Boligen er så beliggende på høyre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Det er barnehager og skoler i gangavstand fra boligen.

1-7 klasse: Prestfoss skole ca. 600 meter gangavstand (Prestfoss barnehage i nabobygg)
8-10 klasse: Sigdal ungdomsskole ca. 700 meter gangavstand.
Vgs.: Rosthaug i Åmot eller Eiker videregående skole i Hokksund.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 242 kvm
Totalt bruksareal: 222 kvm
Totalt primærrom: 148 kvm

Primærrom:
1. etasje: Wc, kjellerstue og soverom: 33 kvm

Underatsje: Entre, gang, bad, stue, spisestue, kjøkken og 3 soverom.: 115 kvm

Sekundærrom:
Underetasje: Fyrrom/vaskekjeller, bod og 2 garasjeplasser: 74 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.03.2019 utført av Lasse Holm. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på ca. 1.200 kvm. Tomten er ikke oppmålt i følge Sigdal kommune og arealet er er hentet fra skylddeling i forbindelse med opprettelse av tomten i 1964.

Parkering

Plass til to biler i garasje i boligens underetasje i tillegg til god parkeringsplass på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunal vannledning via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. 

Eiendommen har privat septiktank. Eier er selv ansvarlig for tank og ledninger på egen eiendom. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Det foreligger ikke pålegg om endring av tilknyttningsforhold på dette tidspunktet. Kontakt megler for ytterligere informasjon. 

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med grunnmur av betong med innvendig lettbetong av Siporex. Vegger av bindingsverk kledd med stående tømmermannskledning.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på. Terrasse i front bærer preg av menglende vedlikehold og har fått tilstandsgrad 3. Videre bemerker takstmannen blant annet følgende punkter: Riss/krakelering og avskalling på grunnmur og siporex-elementer. Fukt i fyrrom pga. sviktende fuktsikring. Manglende isolering av kloakklufterør. Kledning og vinduer har fått bemerkninger pga. alder.

Takstmannen skriver i sin tilstandsrapport at det er en Bygningen er oppført i 1965 og tilbygget i 1989. Hovedbygningen er bygget etter byggeforskrift fra 1949. Boligens generelle tilstand er på enkelte områder ensbetydende med alder, men enkelte konstruksjoner/bygningsdeler fremstår som mangelfult vedlikeholdt. Det er imidlertid foretatt noe utskiftinger/fornyelser i nyere tid, bla. nytt kjøkken i 2010, nytt bad i 2014 og nytt taktekket i ca. 2015. Det anses som påkrevet med noe vesentlige utbedringer på noen områder. I utgangspuktet anses eiendommen å være solid bygget.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca. 1965

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det var ikke vanlig med ferdigattest på boliger i Sigdal på denne tiden. 

Rommene innredet som oppholdsrom i underetasje er ikke omsøkt til rom for varig opphold, i tillegg er et lite innhuk ved inngangspartiet bygget inn i boligen i nyere tid. Begge punktene er søknadspliktige og vil bli ny eiers ansvar. 

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. 
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Stor enebolig med romslig gårdsplass og totalt to garsjeplasser. Kort vei til Kråkefjorden med bade og fiskemuligheter.

Overflater:
Gulv: Laminat, vinylbelegg, parkett og betong.
Vegger: Malte overflater, ferdigmalte panelplater og panel.
Himlinger: Malte overflater, panel og rutede plater.

1. etasje:
Kjøkkenet har glatt kjøkkeninnredning fra 2010 med laminert benkeplate. Rommet er utstyrt med stålvask, opplegg for vakemaskin og komfyr og ventilator med utblåsning. Komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin er ikke integrert 
Romslig stue med god plass till både spisestue, sofagruppe og TV-krok. 
Baderom fra ca. 2014 med vinylbelegg på gulv og baderomspanel på veggene. Rommet er utstyrt med servantskap, vegghengt skap, gulvstående toalett, dusjkabinett og vegghengt håndkletørker. Vannbåren varme i gulv og mekanisk ventilasjon uten tilluft.
Tre soverom i hovedetasjen. 

Kjeller:
Separat wc- rom i kjeller har aldre innredning og toalett. Eier opplyser om at det er kjøpt inn nytt toalett og servant som vil medfølge salget. Montering må foretas av ny eier.
Kjellerstuen og soverommet i kjeller oppfyller ikke dagens krav til oppholdsrom.

Oppvarming

Peisovn i stue. Oljefyr for radiatorer og vannbåren varme i gulv i 1. etasje. Øvrig vamre basert på elektrisk oppvarming. 

Vedrørende oljefyren i fyrrom: Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. Enova tilbyr støtteordninger på inntil kr 25.000,- som gjeler ut 2019. For utfyllende informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Ingen tinglyste servitutter registrert, men det foreligger avtaler vedr. eiendommen i form av ikke tinglyst kjøpekontrakt fra 1964.

I forbindelse med opprettelse av eiendommen i 1964 ble det foretatt skylddelingsforretning med kartskisse og beskrivelse av tomtegrensene. Dokumentet har dagboknr 3085, tinglyst 15.07.1964.

Det foreligger kjøpekontrakt i forbindelse med skylddelingsforretningen og opprettelse av eiendommen. Denne er ikke tinglyst. 
Eiendommen som selges, Sigdalsveien 2373 med gnr 66 bnr 49 er opprettet fra eiendommen Sigdalsveien 2369 med gnr 66, bnr 17.
I kontrakten fra 1964 omtales salget av eiendommen, adkomst og rett til båtfeste for g/bnr 66/49, samt avtale vedr. vannledning. Avtalen vedr. vannledning gir g/bnr 66/17 rett til å ha liggende vannledning over g/bnr 66/49. Dersom ledningen flyttes bærer g/bnr 66/49 kostanden av dette. 

Se vedlagt skylddelingsforretning og kontrakt i salgsoppgave.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan Prestfoss Sør datert 04.07.1985 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 19.06.1985.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR19.1910

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Faste kommunale avgifter for vann inneværende år er kr 2.696,- I tillegg kommer kostand for faktisk forbruk ettersom boligen er tilknyttet vannmåler. Avregning foretas en gang pr. år.
Årlige kostnader for renovasjon kr 2.136,-
Eiendommen er tilknyttet privat septiktank med en kostnad på kr 615,- pr tømming. 
Selger har hatt tømming av septiktanken annenhvert år, senest vinter 2019. Annenhvert år er minimumskravet for privat septik. 
Eiendomsskatten er kr 1.962,- pr år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 26.000,- pr. år eller ca 17.000 kwh. pr. år.
Selgers boligforsikring har hatt en årlig forsikringspremie på kr 7.843,-
Selger har benyttet Riks Tv som leverandør av Tv signaler og Nextgentel som internett leverandør.
Selger har hatt årlig brøytekostand på ca. kr 1.600,- for brøytetjeneste av vei og gårdsplass. Kostanden vil variere av snømengde. 
I tillegg til overnevnte må det påregnes utgifter til jevnlig feiing/tilsyn av pipe. 

Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på internett etc.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 451.235,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 1.624.446,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1.846.222.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Kråkefjorden ligger i underkant av 100 meter fra boligen - Badestrand og rett til båtfeste
Oversiktsbilde sommer - Bildet er gjengitt med tillatelse fra Norkart
Stor todelt stue med plass til sofa- og spisegruppe
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 2,5% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Minimumsprovisjon: kr 45.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
John Aksel Floberg Sirevåg
Eiendomsmegler

John Aksel Floberg Sirevåg

Telefon 31 00 19 94

Lurer du på noe

John svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.