Tveita

Sigrid Undsets vei 1

Prisantydning

2 350 000 kr

Fellesgjeld: 223 000 krOmkostninger: 8 719 krTotalpris: 2 581 719 kr
Etasje
7
Byggeår
1964
Areal (P-ROM)
34 m²
Tomteareal
18459 m²
Fasiliteter
Veranda Heis
Fellesutgifter
2 929 kr

Tiltalende 1-roms andelsleilighet i 7.etg m/ balkong. Bad rehabilitert av brl. Ingen gjenboere. Perfekt førstegangskjøp!

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Sigrid Undsets vei 1!

Lys og trivelig andelsleilighet i veletablert boligområde på Tveita. Leiligheten har god planløsning og praktisk alkoveløsning med god plass til seng. Fra stuen er det utgang til balkong med flott utsyn mot grønne omgivelser. Perfekt førstegangskjøp!

Leilighetens høydepunkter:
- Praktisk alkoveløsning
- Balkong med flott utsyn
- Ingen gjenboere
- Baderom/wc rehabilitert av brl. i 2015-16
- 1-stavs laminatgulv fra 2016
- Fyring inkludert i felleskostnader
- Kjellerbod
- Heis i bygget

Eiendommen

Sigrid Undsets vei 1, 0669 Oslo
Gnr. 140, bnr. 31, fnr.  i Oslo kommune.
Leil.nr 718 , andelsnr. 131,
Lønnealleen Borettslag, org.nr. 850 508 852

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger i et hyggelig og veletablert boligområde på Tveita. Fem minutters gange fra leiligheten finner du Tveita senter med over 60 ulike forretninger, med blant annet Meny, vinmonopol, frisør, Dominos pizza m.m. 

Fra leiligheten er det gangavstand til både Hellerud T-bane og Tveita T-bane, som begge tar deg til sentrum av Oslo på ca.12-14 minutter.

I umiddelbar nærhet finner man kulturminnet Tveten gård, et av de best bevarte gårdstunene i Oslo fra vikingtiden, med stall og nyetablert adelsgård. Fra leiligheten er det også kort vei til Østmarka. Her er det mange fine turmuligheter både sommer- og vintertid.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Sigrid Undsets vei 1 sokner p.t. til Tveita skole (1.-7.trinn) og Haugerud skole (8.-10.trinn). Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 39 kvm
Totalt bruksareal: 34 kvm
Totalt primærrom: 34 kvm

I tillegg disponerer boligen én kjellerbod på ca.1 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.05.2019 utført av Takstpartner Kjetil Nilsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 18.469 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Borettslaget har ca. 60 parkeringsplasser utenfor blokkene som leies ut etter ventelister. Leien er kr.100,- pr.måned. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i betong. Fasader er utvendig forblendet med teglstein, samt noen panelte flater og flatt yttertak som er tekket med papp/asfalt.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik angitt med tilstandsgrad 2 eller 3 (tg2/tg3):
- Vinduer, grunnet alder og gjenværende brukstid
- Balkongdør, grunnet alder og gjenværende brukstid
- Entrédær, grunnet alder og gjenværende brukstid
- Kjøkkeninnredning, grunnet alder
- Radiatorer, grunnet alder
Overnevnte er angitt med tg2

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i  salgsoppgaven.  Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 06.01.1971. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Lys og trivelig andelsleilighet i byggets 7. etasje. De seneste årene har leiligheten gjennomgått diverse oppussing, med blant annet malte flater og nytt gulv, samt våtromsrehabilitering i regi av borettslaget.

Leiligheten består av:


Entré: 
Romslig entré med dørcalling. Umiddelbart til venstre for entréen er det garderobeskap med nok av plass til å henge fra seg sko-og yttertøy, og god plass til diverse oppbevaring.

Stue:
Lys og luftig stue med malte flater og 1-stavs laminat fra 2016 på gulv. I stuen er det god plass til sofagruppe, samt praktisk alkoveløsning i hjørnet. Fra stuen er det utgang til hyggelig balkong med gode solforhold og flott utsyn mot grøntområde.

Kjøkken:
Fra stuen er det praktisk inngang til kjøkken. Eldre kjøkkeninnredning med profilerte fronter og fliser over laminert benkeplate. På kjøkkenet er det plass til spisebord/frokostbord. Hvitevarer kan følge med i handelen om ønskelig.

Baderom/wc:
Pent baderom med tidsriktige fliser på gulv og vegger. Bad/wc ble rehabilitert av borettslaget i perioden 2015-2016. På badet er det åpent dusjhjørne, vegghengt toalett, varmekabel i badegulv, downlights med dimmer og opplegg for vaskemaskin.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med sentralvarme fra radiatorer og elektriske varmekabler på bad/wc. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket D2

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Lønnealleen Borettslag.
Borettslaget består av 204  leiligheter.
Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp, tlf. 22 86 55 00
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for naboer.

Foretatt påkostninger de senere år: 
-Ombygging av 3 stk.lokaler til leiligheter - 2018
-Utskiftning av heiser - 2017-19
-Rehabilitering av bad, stigeledninger, samt maling av korridorer og fellesarealer - 2015-16
-Hoved el-tavler i alle blokker - 2013
-Branndører i fellesområder - 2011
-Pelletsprosjekt, låssystem, callinganlegg, grillplasser og duesikring - 2009
-Innglassing balkonger, skiftet innendørsbelysning - 2003
-Rehabilitering fasader og nye balkonger -1998-00

Planlagte påkostninger: 
På generalforsamling i mars 2019 ble det vedtatt at styret vil se på muligheten og kostnader for å omdisponere areal i kjeller til utleieboder.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom:

Dagboknr. 3078, tinglyst 03.03.1966, type heftelse: Bestemmelse om gjerde
Servitutten omhandler overdragelse av areal med betegnelsen gnr.140, bnr.38 til Oslo kommune, samt generelle gjerdebestemmelser mot gnr.140, bnr.1. 

Dagboknr. 14827, tinglyst 15.10.1966, type heftelse: Erklæring/Avtale
Servitutten omhandler pliktene eier av gnr.140, bnr.31 har til Oslo vann-og kloakkvesen.

Dagboknr. 42997, tinglyst 16.07.1986, type heftelse: Erklæring/Avtale - Hjemmel til grunn
Tomten ble kjøpt av borettslaget fra Oslo kommune i 1986, og servitutten omhandler overdragelse av gnr.140, bnr.31 fra Oslo kommune til Lønnealleen borettslag

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig m.tilhørende anlegg i henhold til reguleringsplan datert 13.05.2019 med tilhørende reguleringsbestemmelser 71262 og s-951 datert 23.01.1962.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. Forkjøpsretten er normalt avklart innen tre dager etter første visningsdag.

Oppdragets KR-kode

KR45.1928

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 2.929,- pr. mnd. og inkluderer: Forretningsførsel, nedbetaling andel fellesgjeld, drift, vedlikehold, forsikring, fyring og varmtvann, TV/bredbånd, kommunale avgifter m.m.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert med 4 %, 01.01.2019.

Felleskostnadene fordeles slik:
Kapitalkostnader lån 1 kr.539,-
Kapitalkostnader lån 2 kr 761,-
Driftsutgifter kr.2137,-
Radiatorvarme kr.253,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4000,- pr. år. / 2600 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv/bredbånd og har avgift på 
kr 119,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 455.191,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 1.638.687,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 9.679,- pr.31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 223.000,- pr. 01.04.2019

Total fellesgjeld for boligselskapet er 69.298.422,- fordelt på to lån, pr.03.05.2019:
Annuitetslån - 2HAND1-93727001164 A, restsaldo kr 18.345.141,-
Annuitetslån - 2HAND5-93727002918 A, restsaldo kr 50.953.281,-

Lånevilkår lån 1
Rentebetingelser: 2,05 %, flytende rente
Lånets løpetid: 10 år, 8 mnd

Lånevilkår lån 2
Rentebetingelser: 2,05 % flytende rente
Lånets løpetid: 21 år, 11 mnd

Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld for lån 1. (andel av lån 1 for leiligheten er pt 61.831,-). Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 539,-. Det kan betales ned inntil to ganger pr år etter nærmere vilkår.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.187,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.581.719,-. Av dette beløpet utgjør kr 223.000,-  andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning
Lys og innbydende entré med nok av oppbevaringsplass.
Pen stue med lysmalte flater og nytt gulv fra 2016.
Praktisk kjøkkeninnredning.
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Sigrid Undsets vei 1 er spesielt anbefalt for familier med barn og godt voksne. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 88 lokalkjente.

Transport

Transport

Tveten gårdwalk
1 min
Tveitawalk
5 min
Bryn stasjonwalk
18 min
Skoler

Skoler

Tveita skole (1-7 kl.)walk
4 min
Hellerud videregående skol...walk
5 min
Bryn skole (1-7 kl.)walk
12 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Vitusapotek Tveita senterwalk
5 min
Coop Extra Tveita Senterwalk
5 min
Tveita Senterwalk
5 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Sigrid Undsets vei 1
A
A
A
A
B
B
B
C
C
C
C
D
D
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F
G
G
G

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,25% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-
Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Teo Hadzic
Eiendomsmeglerfullmektig

Teo Hadzic

Telefon 23 12 65 06

Lurer du på noe

Teo svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...