Solgt: 11 500 000 kr
Simensbråten/Ekeberg

Simensbråtveien 26 D

Prisantydning

12 500 000 kr

Omkostninger: 326 222 krTotalpris: 12 826 222 kr
Byggeår
1982
Soverom
4
Areal (P-ROM/BRA)
210 m² / 232 m²
Tomteareal
468 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda

Innholdsrik og meget godt beliggende enebolig med utleiedel. Fantastiske utsikts- og solforhold. Totalt usjenert

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Særdeles attraktivt og populært beliggende på Simensbråten på Ekeberg. Eiendommen ligger stille, barnevennlig og usjenert til. Høyt, fritt og solrikt med fantastisk utsikt over Oslo og omegn i tillegg til indre Oslofjord. Eneboligen går over tre plan med en moderne og god planløsning. Passer perfekt som generasjonsbolig! Solrikte uteplasser med fantastisk utsikt. I tillegg er det garasje og godt med gjesteplasser på eiendommen. 

Eiendommen

Simensbråtveien 26 D, 1182 Oslo
Gnr. 149, bnr. 860, i Oslo kommune.

Områdebeskrivelse

Beliggende i et meget attraktivt og trafikkskjermet boligområde på Ekeberg. Stille og rolig gate uten mye gjennomgangstrafikk. Boligen ligger høyt, fritt og solrikt med flott utsikt. Meget barnevennlig boligområde med kort vei til skole og et rikt fritidstilbud på Ekebergsletta. Kort vei til offentlig kommunikasjon, butikk m.m. Gode solforhold på eiendommen med hage og terrasse mot syd og vest og fin utsikt over Oslo.

Kort vei til Ekebergsletta med flotte turløyper sommer som vinter. Lysløype for ski om vinteren. Kort vei også til EKT ridesenter, husdyrpark og minigolf. Ca. 5 min. gange til Spar nærbutikk i Vårveien. Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger; fotball, håndball, langrenn, slalom, orientering, svømming, dans, turn mm. Den nye Ekebergparken med flotte skulpturer og restauranter som Ekebergrestauranten. Eiendommen ligger også i nærheten av Bunnefjorden, med flere hyggelige badestrender, som bla. Ulvøya og Nordstrand bad. Nærmeste kjøpesenter er Manglerud Senter med bank, jernvare, dagligvare, apotek og vinmonopol m.m. I tillegg finner du Bryn Senter med bl.a. kjedebutikker og en av Norges største dagligvarebutikker; Ultra. Kun 20 minuters gangavstand til Holtet med matbutikken Jacob´s.

Kort vei til buss i Vårveien, Buss nr. 34, tar ca. 10 min til sentrum. Langs ring 3, buss nr 23. Vennligst se www.trafikanten.no for rutetider.

Veibeskrivelse

Ekebergveien - Stamhusveien - Vårveien. Kjør inn Simensbråtveien fra Vårveien og følg veien til nr. 26 D. 
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Flere private og offentlige barnehager i nærområdet. Gangavstand til skoler på alle trinn. 
Iht. til Utdanningsetaten sokner eiendommen til Ekeberg skole. Dersom ovennevnte skole- og barnehagetilbud er av vesentlig betydning for kjøper må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 275 kvm
Totalt bruksareal: 232 kvm
Totalt primærrom: 210 kvm

Primærrom:
U. Etg.: Trappegang, vindfang, bad, vaskerom, 3 soverom, wc: 77 kvm

2. U. Etg.: Trappegang, vindfang, bad, stue/kjøkken, soverom: 58 kvm

1. Etg.: Vindfang, kjøkken, stue.: 75 kvm

Sekundærrom:
2. U.Etg.: 4 boder.: 19 kvm

U. Etg.: Kjølerom: 3 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Finn Halvor Bjørntvedt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 468 kvm. 
Skrånende tomt med flatt parti ved 1 etasje samt i hagen foran 2.U. etasje. Tomten er opparbeidet og beplantet samt belegningsstein ved inngangspartiet i 1. etasje.Atkomst via felles, asfaltert gårdsplass og stikkvei, det er lagt varmekabel i felles stikkvei + egen sløyfe ned mot egen inngangsdør i 1. etasje.

Parkering

Det medfølger rekkegarasje med et BRA på 14 kvm på fellesområdet. Gjesteplasser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Enebolig over i alt 3 plan hvor det er hybeldel i nederste etasje. Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong-, Leca- og trekonstruksjoner. Det antas at boligen er fundamentert på støpt såle på faste masser/fjell. Dreneringen antas å være utført i henhold til praksis på byggetid samt noe redrenert i 1994 i forbindelse med tilbygg med inngangspartiet. Grunnmur i av betong og Leca. Lecavegger er både inn- og utvendig er pusset. Yttervegger over grunnmur i bindingsverk som utvendig er kledd med stående kledning. Vinduer og balkong-/terrassedører med trekarmer som har isolerglass fra byggeåret. Trebjelkelag som etasjeskiller som gulv/etasjeskillere i 1. etasje. Støpt dekke som gulv i U. etasje. Støpt gulv på komprimerte masser i 2U. etasje. Saltak i trekonstruksjoner som er tekket med korrugerte takplater, som er lagt på undertak av trepanel og underlagspapp. I 2016 ble det lagt nye stålplater på taket. Rekkegarasje med støpt gulv. Skillevegger i plateslått bindingsverk, hvor det er ventiler for gjennomlufting. Vippeport m/åpner. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Vinduer og balkong/terrassedører er fra byggeåret og har fått tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder og isoleringsevne. Baderommet i 2. underetasje er fra byggeåret og bør etterses evt. oppgraderes. 

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 17.07.1985. Det foreligger et sluttnotat som er henlagt uten ferdigattest for tilbygg datert fra 1993.
Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid. 
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.


Eventuell adgang til utleie

Utleieenheten er godkjent som separat boenhet, og kan lovlig leies ut. 

Det gjøres oppmerksom på at er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.


Standard

Frittliggende enebolig med utleiedel og solrik beliggenhet i et barnevennlig område med lite gjennomgangstrafikk. Området er kjent for å ha en av Oslos råeste utsikter. Dette er ingen overdrivelse for denne boligen. Totalt usjenert og uten innsyn har man utsikt over store deler av Oslo og omegn i tillegg til indre deler av Oslofjorden. Boligen fremstår som perfekt for en moderne familie i tillegg. Flotte terrasser rundt boligen med sol fra morgen til sen kveld. Utleienheten kan med enkle grep innlemmes i hovedenheten. 
Nåværende eiere overtok boligen som ny i 1982. Boligen har en del av sine opprinnelige flater samt at eiere har de senere år fått utført oppgraderinger som i hovedtrekk har bestått av:
I 2009 ble det montert ny kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer. Badet i underetasjen ble modernisert og flissatt. Montert ny innmat i sikringsskapet. I 2016 ble det lagt nye stålplater på taket. Utvendig ble det i 2018 montert nytt gjerde rundt hagen.

Enebolig med hybel som i alt går over 3 plan og inneholder følgende:

1. Etg.: Stort vindfang/hall med god garderobeplass, kjøkken med høy kjøkkeninnredning med heltre/finerte, profilerte fronter med vitrinedører. Underlimt kjøkkenbeslag og benkeplate av granitt. Avtrekksvifte i stålhette hvor kanal er ført ut og glassplater over benk. 
Integrert induksjonstopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Nisje for kjøleskap. Fantastisk utsikt fra fra alle rom i boligen. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. Romslig dagligstue med vridbar peisovn og takhøyde på intill 340 cm. Fantastisk utsikt. Fra stuen er det utgang til terrasse på ca 25 kvm. hvorav ca 11 kvm er overbygget. Helt usjenert og uten innsyn. 

U. Etg.: Gang. Egen inngang utenfra med vindfang. Praktisk kjølerom, separat toalett med servant, flislagt bad med heldekkende glass-servant, underskap, speil, høyskap, veggmontert wc,
innbygd badekar og nedsenket dusjhjørne. I 2009 ble badet modernisert/flissatt. Arbeidet omfattet skifte av sluk og montering av hjelpesluk samt legging av membran. Det
ble samtidig lagt nye vannrør av plast, som er lagt rør-i-rør og med fordelerstokk i vaskerom. Badstue, vaskerom med skyllekum samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Gulvsluk. 3 soverom. Fra 1 soverom er det utgang til balkong på ca 3 kvm. Separat inngang via vindfang. Bod med utvendig atkomst. 

2.U. Etg. Hoveddel: Trappegang og 3 praktiske boder.

Hybel: Separat inngangsparti, vindfang, soverom, bod, bad med servant, wc og nedsenket dusjhjørne. og stue med peis og delvis åpen kjøkkenløsning. Enkel kjøkkeninnredning med avtrekksvifte. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Opprinnelig innvendig dør mellom hoveddel og hybel er blendet.

Oppvarming

Eiendommen er oppvarmet via varmepumpe, elektrisk- og vedfyring. Varmekabler i separat toalett og badegulv samt i alle gulvene i hyblene bortsett fra i boden, panelovner ellers.
Varmepumpe luft-til-luft med innedel som er montert i stuen i 1. etasje. Vridbar peisovn i stuen i 1. etasje. Peis i stuen i hybel. Varmekabel i veien fra garasjeanlegget og ned til boligen.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E3

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen: 
Dagboknr 7910, tinglyst 19.03.1982, Bestemmelse om bebyggelse. 
Avstand fra bygning på gnr. 149 bnr. 861 til bygning på gnr. 149 bnr. 860 og fremtidige parseller av bnr. 225 skal være minimum 8 meter. 
Dette gjelder også innbyrdes avstand mellom bnr. 860 og fremtidige parseller av bnr. 225. Kan ikke endres eller avlyses uten samtykke fra Oslo bygningråd. 

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S- 4220 datert 15.03.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR44.1933

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 18.464,94 for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Eiendomsskatten er kr 11.839,- for 2019

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 53 000,- pr. år. Dette inkluderer strøm i hybelen.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 24.264,-.
Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og internettlinje og har avgift på 1.113,- pr. mnd.
 Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sikkerhetsgruppen AS alarmselskap som koster kr 5.000,- pr. år. Alarmen vil bli oppsagt ved overtagelse.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 2.670.744,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 9.614.678,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 12.813.722,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Planskisse U. Etg.
Planskisse i 2. underetasje
Solnedgang
Nydelig uteplass
Utsikten
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Simensbråtveien 26 D er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 140 lokalkjente.

Transport

Transport

Lyngveienwalk
6 min
Ryenwalk
14 min
St. Halvards plassdrive
3 min
Skoler

Skoler

Ekeberg skole (1-7 kl.)walk
10 min
Ryenberget skole (1-10 kl....walk
14 min
Høyenhall skole (1-10 kl.)walk
21 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Spar Simensbråtenwalk
6 min
Nærbutikken Konowsgatewalk
15 min
Bunnpris Ryenwalk
16 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Simensbråtveien 26 D
A
A
A
A
B
B
B
B
B
C
C
C
C
D
D
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F
G
G
G
G
G
G

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 0,8 % av salgssummen
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 16.000,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Eksklusiv salgsoppgave: kr 2.500,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Trond Ødegård
Eiendomsmegler

Trond Ødegård

Telefon 23 16 52 04

Lurer du på noe

Trond svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...