Kampen

Skedsmogata 15b

Prisantydning

3 260 000 kr

Fellesgjeld: 219 455 krOmkostninger: 12 075 krTotalpris: 3 491 530 kr
Etasje
1
Byggeår
1940
Soverom
1
Areal (P-ROM)
51 m²
Tomteareal
1137 m²
Fellesutgifter
4 222 kr

Stilsikker og romslig 2-roms leilighet på Kampen - Nyere bad fra 2012 - Vv. og fyring inkl.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

 Vi har gleden av å presentere denne herlige leiligheten i Skedsmogata 15B, i koselig og rustikk stil. Her har du et stilig og passende kjøkken, med synlig teglstein og med åpen løsning mot stuen. Boligen har store vindusflater, lysmalte vegger og malte tregulv. Svært stort soverom, som vender inn mot hyggelig bakgård. Pent bad fra 2012. For øvrig har leiligheten en innbydende entré og god lagringsplass i medfølgende kjellerbod. 

  Øvrig/kvaliteter med boligen:
 • Leiligheten har flott beliggenhet på populære Kampen, med gangavstand til kaféer, parker, matbutikker og kollektivforbindelser
 • Idyllisk bakgård med Magnoliatre og flere sitteplasser
 • Orginale tregulv
 • Sykkelrom
 • Meget godt drevet aksjelag med god vedlikeholdshistorikk
 • Fellesvaskeri

Eiendommen

Skedsmogata 15b, 0655 Oslo.
Gnr. 231, bnr. 414 i Oslo kommune.
Leilighet H0104, aksjenummer. 27+75 i Skedsmogata 15 AS, org.nr. 924 929 979.

Områdebeskrivelse

Leiligheten har en svært attraktiv og sentral beliggenhet på idylliske Kampen. Dette er et veldig hyggelig boområde med eldre bygårder og små trehus som ligger skjermet for sentrumstrafikken. Samtidig bor du veldig sentralt og har kort reisevei til Oslo sentrum og øvrige bydeler. Omgivelsene er rolige, stemningsfulle og nabolaget er utrolig hyggelig. På sommeren arrangeres Kampendagene, en folkefest tre dager til ende. Da fylles gatene med karneval, barneteater og musikk for store og små. På kvelden fortsetter arrangementet innendørs i Kampen bydelshus. 

Kampen Byggeselskap består av teglsteinsgårder og ligger helt uten trafikk i park-preget område. Det er ingen hovedfartsårer eller gjennomkjøring i nærheten, noe som fører til at området er meget trafikkstille. Idylliske Kampen har mye å by på, det er ikke uvanlig å møte på hest og kjerre (fra barnebondegården) mellom trehusene. Det er kort avstand til Munch-museet, Botanisk hage og Tøyenbadet. De landlige omgivelsene til tross, det er bare to minutters gange til nærmeste T-banestasjon (Ensjø) som tar deg til Oslo Sentralbanestasjon på fem minutter. Kampen tilbyr også koselige kaféer, restauranter, store grøntarealer og parker i umiddelbar nærhet. Er du sporty har du også kort avstand til treningssentrene Fresh, SATS og Jordal Idrettsanlegg. For mat- og festglade er det bare en hyggelig spasertur til restaurant- og utelivet på Grünerløkka.

Kampen er plassert mellom Tøyen, Ensjø, Vålerenga og Galgeberg. Området beskrives ofte som en idyllisk oase midt i byen med koselige gater, sjarmerende småhus og herlige parker som skaper en stemningsfull atmosfære. Bomiljøet er vennlig og de som først bosetter seg her flytter sjelden mer enn noen få hundre meter.

Fra Skedsmogata 15 kan du velge om du ønsker å handle matvarer fra Rema/Kiwi på Ensjø eller på Bunnpris Kampen, for litt enklere innkjøp i det daglige. Det er ellers gangavstand til handlemuligheter og urbane servicetilbud på Tøyen, Ensjø eller Sentrum. Alt man ønsker seg av bymessige fasiliteter finnes innen kort rekkevidde. Hyggelige Kampen Bistro finnes like ved i tillegg til Kafe Javelin og Lille Kampen kafé. Det er flere friområder og parker i nærområdet, blant annet Kampen Park. 

Kollektivtilbud:
- Et par minutter å gå til t-banelinje 1, 2, 3 og 4 fra Ensjø
- Ca. 10 min til Tøyen og t-banelinje 5
- Stopp for buss nr. 60 i Bøgata
- Buss nr. 20 og 67 fra Kjølberggata

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Skedsmogata sogner pt. til Kampen skole. Se for øvrig vedlagt nabolagsprofil. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 55 kvm
Totalt bruksareal: 51 kvm
Totalt primærrom: 51 kvm

Bruksareal:
Leilighet 51 kvm

Primærrom:
Leilighet: 
1. etasje 51 kvm: Bad, gang, stue/kjøkken, soverom

I tillegg disponerer boligen bod i kjeller på ca. 4,5 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.08.2019 utført av Roar Slyngstad Fredriksen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 1.137 kvm som tilhører aksjelaget.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i mur/betong.

Fundamentert i betongkonstruksjoner til antatt faste/komprimerte masser. Yttervegger i murkonstruksjoner/ teglstein. Antatt pulttak. 2 - lags isolerglassvinduer fra 1991. Etasjeskillende konstruksjoner er utført med plass-støpte, armerte betongkonstruksjoner. 

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:

TG2:
Dører: Ytterdør pga. alder samt at døren tar i karmen. Dør til soverom tar i karm og vil ikke lukke.
Gulv, vegger og himling: Gulv pga. alder og slitasje. Vegger med merker og ujevnheter, tapet med noe glipper i skjøter. Himling med stedvis synlige hjørnejern på ytterhjørner, synlige sparkelskjøter og betong skjøter. Det anmerkes at leiligheten er med rustikk utførelse.
TG2 med bakgrunn i alder og forventet levetid: Vinduer.

Selger opplyser følgende i sin egenerklæring: 
 - Det er en sprekk i en flis på veggen på badet. 

Spor etter tidligere drypplekkasje i benkeskap. Lekkasjen er utbedret av rørlegger, og dokumentasjon foreligger.

Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1938.

Det er utover dette uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Aksjeeier kan ikke uten samtykke fra styret i aksjelaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan aksjeeier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis aksjeeier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier.

Standard

Vi har gleden av å presentere denne romslige og herlige leiligheten i Skedsmogata 15B, i koselig og rustikk stil. Leiligheten er gjennomgående og ligger i en høy 1. etasje. Her har du et stilig og passende kjøkken, med synlig teglstein og med åpen løsning mot stuen. Boligen har store vindusflater, lysmalte vegger og malte tregulv. Soverommet er av svært god størrelse med praktisk garderobeskap, og vender inn mot hyggelig bakgård. Badet er et velholdt og delikat bad fra 2012 med gulvvarme. For øvrig har leiligheten en innbydende entré og god lagringsplass i medfølgende kjellerbod. 

Nærmere innhold: 

Entré:
Boligen har en innbydende entré, som er skilt av fra stuen med hyller. Praktisk og kul, innebygget klesstang. Ved ytterdøren er det montert en porttelefon. 

Stue:
Leilighetens stue er lys og pen, med lysmalte vegg- og himlingsflater, og heltre gulv. Rommet har store vindusflater, som gir naturlig lys inn i stuen. Stuen er i åpen løsning med kjøkkenet, og i tilknytning til begge sonene er det plass til et spisebord - et naturlig samlingssted for venner og familie. I stuedelen er det flere innredningsmuligheter.

Kjøkken: 
Kjøkkenet er oppgradert i 2012, og det er ny stekeovn fra 2019. Stilen passer meget godt til leiligheten, med finurlige løsninger for lagring og søppeltømming bl.a. I innredningen er det godt med skap-- og oppbevaringsplass. Her har du gode arbeidsflater til matlagingen. Frontene er hvite og det er benkeplate behandlet tre, med nedfelt oppvaskkum av porselen. For øvrig har innredningen integrerte hvitevarer som platetopp (induksjon), stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. 

Soverom:
Fra stuen er det videre inngang til soverommet. Rommet er av svært god størrelse! Også her er det hvitmalte vegg- og himlingsflater, og malt tregulv. Soverommet vender inn mot meget stille og rolig bakgård med bl.a. fint Magnoliatre - her kan du sove med vinduet åpent hele året. 

Bad:
Delikat og flislagt bad med varme i gulvet. Badet er pusset opp i regi av askjelaget i 2012. Skjermet dusjhjørne av herdet glass, og vegghent toalett med innebygget sisterne. Lekker servant med underskap og plass til ekstra oppbevaringsmøblement. Dimbare lamper. Det er installert opplegg for vaskemaskin. Aksjelaget har felles vaskekjeller. 

Oppvarming

Boligen varmes opp via radiatorer tilkoblet fellesanlegg, og det er gulvvarme på badet. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F1

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Skedsmogata 15 AS aksjelag. 
- Aksjeboligmodellen innebærer at aksjelaget eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer som gir leierett til en bestemt bolig. 
- Aksjelaget består av 49 leiligheter.
- Forretningsfører er Oslo og Omegn Boligforvaltning AS.
- Revisjon utføres av Hedmark Revisjonsbyrå AS.
- Boligselskapet har avtale om vaktmestertjenester med Bastion Forvaltning.
- Boligselskapet har avtale med Vaskefirma.no.
- Forsikring: W. R. Berkley Insurance Nordic NUF med polisenr. 203223.1.
- Dugnad må påregnes.
- Dyrehold er tillatt iht. vedtektene.  
- Skilt til ringeklokker og postkasser kan bestilles fra styret.
- Boligselskapet har fellesvaskeri. Dette er i kjelleretasjen mellom oppgang B og C. Vaskekort kjøpes hos styret.

Foretatte påkostninger de senere år:
2018:
- Utbedring av røranlegg i forbindelse med varmtvannstank
2017:
- Oppussing av oppganger
2016:
- Bytte av beslag balkonger
- Bytte av kontakter el-kjele
2015:
- Oppgradering søppelrom til boder
2014:
- Bytte av låssystem
2013:
- Full overflatebehandling av balkonger innvendig
2012:
- Full rehabilitering av alle bad med membran og varmekabler lagt i alle gulv
- Bytte av stigere for vamt og kaldt vann samt felles avløpsrør og sluk i alle bad
2006:
- Sanering av eldre lekeapparater
2004: 
- Gjennomgang av teknisk beskaffenhet på vann og avløpssystem
2003:
- Kontroll av felles el-anlegg med utbedring av registrerte avvik

Planlagte påkostninger: 
- Videre arbeid med utskiftning av vinduer
- Utbedring av balkonger utvendig
- Rette opp slitasje inngangspartier i oppgang B og C 

Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

I henhold til aksjelagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny aksjeeier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.

Aksjelag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av husleie. Dette aksjelaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økt husleie dersom andre aksjeeiere ikke betaler sin husleie. Aksjelaget har imidlertid legalpant i aksjene, og manglende betaling av husleie kan dermed tvangsinndrives av aksjelaget.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Aksjene overdras fri for pengeheftelser utover andel fellesgjeld.

Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
 
Det er tinglyst to servitutter på aksjelagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om vann/kloakkledninger.

Servituttene vil følge eiendommen.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.77, endret ved S-2937 datert 01.10.87 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Oppdragets KR-kode

KR54.1965

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Husleie er kr 4.222,- pr. mnd. og inkluderer: Sentralfyring, varmtvann, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter og regnskapsførsel.

Husleien justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til aksjelagets faktiske utgifter, og ble justert 01.07.2019. 

Renter og avdrag: kr 1.121,-
Felleskostnader: kr 2.970,-
Vedlikeholdsfond: kr 131,-

Ytterligere fordeling av husleie foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 5.100,- pr. år / 3.916 kwH pr. år.
Boligen er tilknyttet Get(fiber) som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 885.362,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.187.303,20. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 55.388,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 219.455,- pr. 26.08.2019

Total fellesgjeld for aksjelaget er 9.533.793,- pr. 04.06.2019 og lånevilkårene er:

Handelsbanken
Lånenummer: 94927013678
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 04.06.2019: 3.75% pa.
Antall terminer til innfrielse: 271
Første termin/første avdrag: 01.04.2012 (siste termin 01.03.2042)

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 7.575,-
- Pantenoteringsgebyr for kjøpers lån kr 3.500,-
- Innflyttingsgebyr til aksjelaget kr 1.000,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.831.530,-. Av dette beløpet utgjør kr 219.455,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Kjøkkenet er oppgradert i 2012, og det er ny stekeovn fra 2019.
Stilen passer meget godt til leiligheten, med finurlige løsninger for lagring og søppeltømming bl.a.
I innredningen er det godt med skap-- og oppbevaringsplass. Her har du gode arbeidsflater til matlagingen.
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Skedsmogata 15 B er spesielt anbefalt for familier med barn og enslige. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 259 lokalkjente.

Transport

Transport

Kampen kirkewalk
2 min
Ensjøwalk
4 min
Tøyen stasjonwalk
13 min
Skoler

Skoler

Kampen skole (1-7 kl.)walk
1 min
Nyskolen i Oslo (1-10 kl.)walk
7 min
Jordal ungdomsskole (8-10 ...walk
10 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Bunnpris Kampenwalk
2 min
Kiwi Jordalwalk
4 min
Apotek 1 Ensjøwalk
6 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer. Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Sindre Edvardsen Nyhus
Eiendomsmegler

Sindre Edvardsen Nyhus

Telefon 21 00 72 63

Lurer du på noe

Sindre svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.