Olsvik

Skjenbrekken 16

Prisantydning

1 900 000 kr

Fellesgjeld: 252 000 krOmkostninger: 1 032 krTotalpris: 2 153 032 kr
Etasje
3
Byggeår
1981
Soverom
1
Areal (P-ROM)
51 m²
Tomteareal
14045.8 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda
Fellesutgifter
4 480 kr

Lys og trivelig 2-roms med stor, solrik terrasse. Fin utsikt. Egen garasjeplass.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Fin 2-roms med gode kvaliteter på kjøkken og bad. Stor terrasse med sol til ca. kl. 22.30 sommerstid. Fin utsikt over nærområdet. Fast garasjeplass i blokkens underetasje. Pent IKEA-kjøkken fra år 2012-13 i klassisk hvit utførelse. Pent, helfliset bad fra år 2010. Sikringsskap med automatsikringer. Skjenbrekken 16 ligger sentralt til med god beliggenhet i Bergen vest. Kiwi og Coop Prix ligger en liten spasertur unna. I tillegg er det kort vei til blant annet skoler og barnehager som Olsvik skole og Skjenlien skole. Det er godt kollektivtilbud og busstoppet er like ved borettslaget. Vestkanten ligger like i nærheten og tilbyr de fleste fasiliteter og servicetilbud. Her kan man blant annet nevne badeland, ishall, minigolf og bowling. Bergen Sentrum ligger ca.10 minutters kjøretur unna.

Eiendommen

Skjenbrekken 16, 5184 Olsvik
Gnr. 143, bnr. 543, i Bergen kommune.
Åssiden borettslag, org.nr. 951 548 065

Områdebeskrivelse

Skjenbrekken 16 ligger sentralt til med god beliggenhet i Bergen vest. Området er svært barnevennlig med lekeplass like utenfor. Kiwi og Coop Prix ligger en liten spasertur unna. I tillegg er det kort vei til blant annet skoler og barnehager, som Olsvik skole og Skjenlien skole. Det er busstopp like ved borettslaget. Vestkanten ligger like i nærheten, og tilbyr de fleste fasiliteter og servicetilbud. Her kan man blant annet nevne badeland, ishall, minigolf og bowling. Bergen Sentrum ligger ca. 10 minutters kjøretur unna. Her er godt kollektivtilbud, med busser som tar deg til de fleste bydeler. I tillegg til at det er fint å bevege seg i nærområdet, har en fine turmuligheter til Lyderhorn, Storavatnet, Kanadaskogen mm.

Veibeskrivelse

Fra Bergen sentrum følg riksvei 555 mot Sotra og ta første avkjøring til høyre etter Lyderhornstunnellen. Følg veien rett frem før en tar til høyre opp Skjenbrekken. Leiligheten ligger i terrassehuset på venstre side overfor felles parkeringsplass i enden av veien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

1-10 kl. Olsvik skole 
1-10 kl. Kjøkkelvik skole

Vgs. Olsvikåsen videregående skole 
Vgs. Laksevåg videregående skole
Norheim barnehage 0-6 år
Olsvikåsen barnehage 0-6 år
Grøntulien barnehage 0-6 år

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen.Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 58 kvm
Totalt bruksareal: 54 kvm
Totalt primærrom: 51 kvm

Primærrom:
3. etasje 51 kvm: Gang, soverom, bad, kjøkken og stue.

Sekundærrom:
Bod: 3 kvm

I tillegg disponerer boligen 1 bod på ca. 4 kvm med adkomst fra felles gang i 1. etasje.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.10.2019 utført av Hordatakst - Odd Vallestad AS ved takstingeniør Odd Vallestad. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 14.045,8 kvm som tilhører borettslaget. Pent opparbeidet fellesareal med asfaltert innkjørsel og p-plasser, interne stier, lekeplass, bed/beplatninger, mm.

Parkering

Fast garasjeplass i borettslagets fellesanlegg. Adkomst til garasjen er via trapp på kortsiden av naboblokken, ved felleslokalet, og i hovedporten ved innkjøring til garasjen. Felles utvendig parkering på oppmerkede plasser. Parkeringskort fåes ved henvendelse til styret. Gateparkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong.

Grunn og fundamenter: Fundamentering lar seg ikke kontrollere da disse er under terreng. Byggegrunn er ikke kjent, men antas å bestå av faste masser.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Blokkens yttervegger er oppført i betong. Utlektet og kledd med fasadeplater og liggende trekledning. Skillevegger mellom leilighetene er oppført i betong.
Takkonstruksjon: Saltak oppført med takstoler. Yttertak er tekket med betongstein.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:

- TG 2 er gitt på bad grunnet alder og synlig, kosmetisk skjevhet i vegg mellom bad og bod/gang.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 13.02.1981. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 
Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Fin 2-roms med gode kvaliteter på kjøkken og bad. Stor, vestvendt terrasse med sol til ca. kl. 22.30 sommerstid. Fin utsikt over nærområdet. Fast garasjeplass i blokkens underetasje.

Kjøkkenet har åpen løsning mot stuen. IKEA-kjøkken fra år 2012-13 i klassisk hvit utførelse med integrert oppvaskmaskin. God skap- og benkeplass. Laminat på gulv. Malte veggflater. Fliser over kjøkkenbenk. Hvitmalt himling. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Fra felles gang kommer en inn i en stor og romslig gang med dørtelefon. Gangen gir god plass til å ta ev og på seg yttertøy, og gir enkel adkomst til alle rom i leiligheten. Laminat på gulv. Malte veggflater og malt himling. Sikringsskap med automatsikringer i felles gang.

Innvendig bod er plassert til høyre for inngangsdør, og er praktisk innredet med hyller til oppbevaring.

Pent og romslig bad som er utstyrt med dusjhjørne, toalett, baderomsmøbel i hvit høyglans og opplegg for tilkobling av vaskemaskin. Hvitmalt himling med innfelte spotter. Fliser på vegger og gulv. Badet ble grunnet lekkasje, oppusset via borettslaget sitt forsikringsselskap i år 2010. Det er en synlig skjevhet i ene veggen på badet, som har blitt vurdert å være kosmetisk.

Leiligheten har ett stort soverom på ca. 12 m². Vinylbelegg på gulv. Malte veggflater og hvitmalte himlinger. Garderobeskap.

Stuen har god plass til salong og spisestue. Utgang til stor terrasse med gode sol- og utsiktsforhold. Stuen har laminat på gulv. Malte flater og malt himling. 

De fleste overflatene i leiligheten er nymalt i moderne og lyse farger. Leiligheten fremstår velholdt og gir et godt helhetsinntrykk. 

Oppvarming

Elektrisk. Gulvvarme i bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E5

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Åssiden borettslag.
Borettslaget består av 68 leiligheter.
Forretningsfører er Obos Stor-Bergen, tlf. 22 86 55 51
Styreleder opplyser pr. tlf. 20.06.2019 at borettslaget skal asfaltere vei og gangveier på nytt. De har tenkt å bruke oppsparte midler til dette, og regner ikke med behov for økning av felleskostnader og fellesgjeld.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser. 
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligområde i henhold til reguleringsplan Laksevåg. Loddefjord nord felt e1, åssiden.

Hensynssoner:
Vei støy - Gul sone. Berøringsgrad: 42,3%
Vei støy - Rød sone. Berøringsgrad: 17,7%

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR69.1980

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr. 4.480,- pr. mnd. og inkluderer: Netto felleskostnader, garasje, felles renhold, kabel-tv, kommunale avgifter, eiendomsskatt og renter- og avdrag av andel fellesgjeld.

Felleskostnadene fordeles slik:
Netto felleskostnader kr. 2.464,-
Garasje kr. 234,-
Kabel-tv Altibox kr. 199,-
Kapitalkostnder kr. 1.583,-
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8044,- pr. år. / 7120 kwh. pr. år.


Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv og har avgift som nevnt over. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Internett kan også bestilles gjennom Altibox ved å tegne eget abonnement.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 517.010,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen.
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen vil formuesverdien for 2019 bli kr 1.861.236,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 19.727,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 252.000,- pr. 01.07.2019

OBOS banken:
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 01.07.2019: 2,7% pa. Flytende rente.
Saldo per 01.07.2019: 21.579.009,-
Andel av saldo: 252.000,-
Lånet beregnes nedbetalt: Februar 2036 

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.153.032,- Av dette beløpet utgjør kr 252.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.187,- (OBOS)


Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning
Her er kan en fint unne seg å slappe av etter en lang arbeidsdag
Innbydende kjøkken og spiseplass i bakkant av stuen
Lys og trivelig stue med god gulvplass
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris kr. 44.900,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger kr 6.000,-
Fotopakke: kr 5.400,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Laster objekter...
Torbjørn Vinje
Eiendomsmegler

Torbjørn Vinje

Telefon 53 00 00 83

Lurer du på noe

Torbjørn svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.