Steinsland

Skuggen 68 A

Prisantydning

3 500 000 kr

Omkostninger: 14 272 krTotalpris: 3 514 272 kr
Byggeår
2019
Soverom
4
Areal (P-ROM/BRA)
127 m² / 168 m²
Tomteareal
1025 m²

Lekker halvpart av tomannsbolig. Stor carport, 4 soverom og 2 bad/wc. Lav dokumentavgift.

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Halvpart av tomannsbolig med meget høy standard. Boligen har lekkert Designa kjøkken med integrerte hvitevarer. Hele 4 romslige soverom. 2 stk. lekre og romslige bad/wc også disse med Designa baderomsmøblement. Begge bad/wc har vegghengt toalett og flott sanitærutstyr. Eiendommen ligger i et nyere og fint boligfelt i Sund kommune. Nærområdet består i hovedsak av frittliggende eneboliger og tomannsboliger, hvor det er kort vei til sjø med badeplasser og marinaområde. Boligen har høy sørvendt beliggenhet med meget gode solforhold. Meget fin utsikt fra eiendommen. Gangavstand til buss. Kort avstand også til butikk og skoler. Her er det særdeles trygg skolevei for barn, ferdsel til skolen skjer utelukkende på fortau. Det er ca. 12 km til Sund senter og ca. 40 kilometer til Bergen. 

Eiendommen

Skuggen 68 A, 5379 Steinsland
Gnr. 15, bnr. 428, snr. 1  i Sund kommune.

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger i et nyere og fint boligfelt i Sund kommune. Nærområdet består i hovedsak av frittliggende eneboliger og tomannsboliger, hvor det er kort vei til sjø med badeplasser og marinaområde. Boligen har høy sørvendt beliggenhet med meget gode solforhold. Meget fin utsikt fra eiendommen. Gangavstand til buss. Kort avstand også til butikk og skoler. Her er det særdeles trygg skolevei for barn, ferdsel til skolen skjer utelukkende på fortau. Det er ca. 12 km til Sund senter og ca. 40 kilometer til Bergen.

Veibeskrivelse

Følg veien over Sotrabroen og videre igjennom Kolltveittunellen, ta deretter til venstre og følg veien sørover mot Sund kommune. Følg veien videre til og mot Panorama fjordhotell, se etter Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 182 kvm
Totalt bruksareal: 168 kvm
Totalt primærrom: 127 kvm

Følgende rom er å regne som primære rom:
1 etasje: Hall og gang, bad/wc, vaskerom og 2 stk soverom.
2 etasje: Stue, kjøkken, gang, 2 soverom og bad/wc.

Følgende rom er å betrakte som sekundære rom:
1 etasje: Carport og bod.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra byggetegninger på boligen. Ifølge selger stemmer disse arealene. Megler har ikke målt boligen.

Tomten

Felles eiet tomt  på 1025 kvm.Tomten er forholddsvis flat og er gruset og ferdigplanert. 
Sameierne har felles ansvar for drift og vedlikehold av fellesarealene.

Parkering

Parkering i romslig integrert carport samt god biloppstillingsplass på tomten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen står på komprimert sprengsteinsfylling. Grunnmur utført med iolerte grunnmurselementer. Støpt gulv i 1 etasje. Yttervegger er oppført i 250 millimeter isolert bindingsverk ifølge selger.

Ferdigattest

Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest. 

Standard

Halvpart av tomannsbolig med meget høy standard. Boligen har lekkert Designa kjøkken med integrerte hvitevarer. Hele 4 romslige soverom. 2 stk. lekre og romslige bad/wc også disse med Designa baderomsmøblement. Begge bad/wc har vegghengt toalett og flott sanitærutstyr. Gjennomgående lyse og moderne overflater i hele boligen.
Perfekt familiebolig med meget god planløsning.

Oppvarming

Boligen har balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Flott peisovn i stue. Termostatstyrte varmekabler på bad/wc i 2 etasje samt boligrom i 1 etasje. Øvrig oppvarming i form av elektrisk oppvarming.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Det er ingen tinglyste servitutter eller rettigheter på eiendommen.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er regulert til boligområde. Reguleringsplan: JA. Reguleringsbestemmelser: JA. Plannavn/ planidentitet: Reguleringsplan: Forland/ Skuggen. Vedtatt: 19.06.07.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR75.1919

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 3782,5,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, og feiing/tilsyn. Renovasjon til BIR kommer i tillegg og faktureres særskilt.
Eiendomsskatten er kr 204,- pr år.

Formuesverdi

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2017 beregnet til kr 865.557,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).

Verdien er ikke fastsatt av skatteetaten enda, grunnet at boligen er nylig oppført.

Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen  (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.116.005,20,-. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

1)Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5 % av andel tomtekostnad. Avgiftsgrunnlaget utgjør kr 522.000 pr. bolig og andel dokumentavgift utgjør således kr 13.050 pr. bolig. Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget fra tinglysingsmyndighetene.
2)Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
3)Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter med attest, kr 697,- pr. stk.
 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Flott gang hall med flotte overflater.
Lyst og trivelig
Flott skyvedørsgarderobe i gang/hall.
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Transport

Transport

Forland kaiwalk
5 min
Bergen Fleslanddrive
50 min
Skoler

Skoler

Stranda skule (1-7 kl.)walk
24 min
Sund ungdomsskule (8-10 kl...drive
5 min
Sotra vidaregåande skule -...drive
17 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

SPAR Steinslandwalk
19 min
Spar Steinslandwalk
19 min
Bunnpris Spildepollendrive
13 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. 

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: kr. 40.000,- 
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.750,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 5.000,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Fotopakke: kr. 6.000,- 
Dronefoto: kr. 1.000,-
Helside hus&hjem: kr. 7.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
25% ekstra provisjon dersom boligen selges etter 2 måneder samt 25% ekstra provisjon av salgssum over prisantydning.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Laster objekter...
Bernt Ådlandsvik
Eiendomsmegler

Bernt Ådlandsvik

Telefon 53 00 00 42

Lurer du på noe

Bernt svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.