Åvangen

Skyttelen 7

Prisantydning

2 700 000 kr

Fellesgjeld: 268 779 krOmkostninger: 1 032 krTotalpris: 2 969 811 kr
Byggeår
1983
Soverom
3
Areal (P-ROM)
97 m²
Tomteareal
43476.8 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda
Fellesutgifter
4 964 kr

Enderekkehus med god romløsning over 2 plan. Bad fra 2016. Solrik hageparsell. Garasjeplass. Nær barnehage og skoler.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Rekkehus med attraktiv plassering på rekkens sydside:

 • Familievennlig romløsning over 2 plan med 3 soverom
 • Bad pusset opp og soverom malt i 2016
 • Laminatgulv i stue og kjøkken nytt i 2011
 • Vestvendt terrasse med ettermiddags-/kveldssol
 • Garasjeplass i felles anlegg medfølger
 • Bilfritt og barnevennlig miljø internt i borettslaget
 • Nylig oppgradert lekeplass med sittegrupper og lekeapparater
 • Kort gangavstand til både skoler og nærsenter
 • Enkel tilgang til flotte marka-områder

Eiendommen

Skyttelen 7, 1536 Moss
Gnr. 3, bnr. 1897 i Moss kommune.
Andelsnr. 20 i Åvangen Borettslag, org.nr. 948 383 624

Områdebeskrivelse

I Skyttelen 7 vil du bo i et tilbaketrukket og utpreget familievennlig nabolag på Åvangen. Herfra er både Åvangen barneskole og Åpen barnehage lett tilgjengelig få hundre meter unna, nye Nøkkeland skole med trinn opp til 10. klasse er omlag kilometeren unna via boligområdets interne smågater.

På Kambosenteret like nedenfor finner du både nærbutikk, Nille og apotek samt kafé og pizzarestaurant. Større shoppingmuligheter er det på Mosseporten ved av- og påkjøringen til E6, der et stort antall forretninger er samlet under samme tak. De mer urbane sentrumsgatene av Moss er gode 5 minutter unna med bil, alternativt kan du ta bussen fra holdeplassen i Veverbakken som er kun 2 minutters gange unna. 

Skal du med toget, er stasjonen på Kambo et reelt alternativ og en pendlervennlig stasjon med kun 43 minutters reisetid inn til Oslo S. Den pågående utbyggingen av jernbanen vil i fremtiden redusere reisetiden betraktelig. Ved Mosseporten stopper for øvrig også ekspressbuss til Oslo.

På Åvangen får du et godt utgangspunkt for å benytte de flotte marka-områdene omkring Moss. Mosseskogen i vest inkluderer populære utfartsmål som vakre Molbekktjern og den tidligere jernbanetraséen som i dag er en fin tursti langs vannet. På Sjøhagen like ovenfor stasjonen finner du Kulpestranda med langgrunn sandstrand og fine bademuligheter.

Mossemarka har på sin side et større nettverk av stier og veier, inkludert kunstsnøanlegg, lysløype og preparerte skispor som strekker seg opp til skihytta når forholdene tillater vinterstid. Innfallsporten til marka ved Mosseporten er tilknyttet gangveiene fra nabolaget slik at du i praksis kan legge skiene på skulderen og rusle direkte fra ytterdøren til skisporene. Det samme nettverket av turløyper er også ypperlige for joggeturer ellers i året.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

1-10 kl. Rudolf Steinerskolen i Moss 0.5 km
1-7 kl. Åvangen skole 0.6 km
1-10 kl. Nøkkeland skole 1 km

Vgs. Malakoff videregående skole 5.2 km
Vgs. Kirkeparken videregående skole 5.4 km

Bhg. Steinerskolens barnehage i Moss (3-5 år) 0.5 km
Bhg. Luenbakken barnehage (0-5 år) 0.6 km
Bhg. Skredderåsen barnehage (0-5 år) 0.7 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 108 kvm
Totalt bruksareal: 103 kvm
Totalt primærrom: 97 kvm

Innhold:
1. etasje: Vindfang, 2 boder, gang, vaskerom, toalettrom, kjøkken og stue med utgang til terrasse.
2. etasje: Trappegang, bad og 3 soverom - ett med bod.

Primærrom:
1. etasje: Vindfang, gang, vaskerom, toalettrom, kjøkken og stue.
2. etasje: Trappegang, bad og 3 soverom.

Sekundærrom:
1. etasje 4 kvm: 2 boder
2. etasje 2 kvm: Bod

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.07.2019 utført av Ståle Frosterød. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 43.476,8 kvm som tilhører borettslaget. Tomten til borettslaget ligger luftig og fritt på fjell og skogterreng. Stor tomt beliggende i en sydvesthellende skråning. Store fellearealer med grøntanlegg og div. beplantning. Frodige og stedvis store hageparseller. Asfalterte gang- og stikkveien, biloppstillingsplasser og adkomst til boligene.

Parkering

Andelen har disposisjonsrett til en garasjeplass i felles garasjeanlegg. Garasjen er pt. delevis revet og andelseier har i perioden før oppbygging av ny garasje ingen garasjeplass, men utvendig parkering.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Flere av borettslagets boliger samt garasjeanlegg har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i tre.

Takstmannen gjør oppmerksom på følgende:
Belegg i 1 bod har skader, og belegg i vaskerom er originalt fra byggeår. 1 bod i 1. etasje og bod i 2. etasje mangler gulvlister. 1 bod mangler taklister. Dør til bod i 2. etasje mangler håndtak, og i samme bod er det løs el-bryter. 1. soverom mangler list v/dør. Tapet i 1 bod har skader og tapet i stue har noen skader. Det er flass i maling v/loftluke. Både treplatting utenfor stue og treplatting v/inngangsdør har etterheng når det gjelder vedlikehold. Løst skap i 1 soverom.

Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 15.11.1984. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Rekkehuset ble oppført i 1983 og er gjennom de seneste 3-8 årene påkostet med oppussing og modernisering av flere rom. Romløsningen over to plan er i stor grad uendret og praktisk utformet for en barnefamilies bruk. 

I første etasje utgjør stuen alene nær halve arealet og har plass både til to sittegrupper og til familiens felles opphold. Stuen og kjøkkenet som er delvis åpent mot stuen ble begge påkostet med nytt laminatgulv i 2011. Kjøkkenets innredning er også av nyere årgang og velholdt, praktisk utformet med gode oppbevaringsmuligheter og brede arbeidsflater på benkene. Både platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin er innbygget.

Første etasje inneholder også et separat toalettrom som i seg selv er praktisk å ha på samme plan som stuen, i tillegg til vaskerom og to boder. Sistnevnte er samlet ytterst ved vindfanget og har gode lagringsmuligheter for blant annet sesongklær og sportsutstyr. Vaskerommet har i stor grad standard fra byggeåret, mens toalettrommet er noe oppgradert med blant annet flislagt gulv.

Rekkehusets bad og tre soverom er samlet på én flate i andre etasje. Badet ble pusset opp i sin helhet av faglærte i 2016 og innredet med moderne møbler, våtromsbelegg på gulvet og flisimiterende plater på vegger. Det er imidlertid veggfliser i dusjsonen, som ellers er utstyrt med både hånddusj og regndusj.

Soverommene ble også pusset opp i 2016 med nymalte vegger og himlinger. Rommene er av ulike størrelser, hvorav dagens hovedsoverom i utgangspunktet er stort nok til å fylle rollen som en stue om du ikke har permanent behov for tre soverom. Hovedsoverommet er for øvrig tilknyttet etasjens bod. De øvrige to gir barna god plass til lek og opphold i egne omgivelser.

Overflater og innredninger:
Gulv: Laminat og belegg.
Innervegger: Panelplater, malte plater og tapeter.
Himlinger: Smartpanel og takess.

Kjøkken: Skapinnredning med profilerte hvite fronter og vitrineskap. Laminerte grå benkeplater. Underlimt stålservant med ett-greps blandebatteri. Innbygget platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Avtrekksventilator.

Bad: Servantskap med glatt hvit front og nedfelt servant med ett-greps blandebatteri. Veggmontert speil og overbelysning. Dusjhjørne med hånddusj, regndusj og svingbare glassdører. Veggmontert klosett.

Toalettrom: Veggmontert porselensservant med ett-greps blandebatteri og underskap med glatt hvit front. Veggmontert speil med integrert belysning. Gulvmontert klosett.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med elektrisitet, og med varmepumpe med innedel i stue. Det er også mulighet for tilleggsvarme fra vedovn i stue i 1. etasje. Det er varmekabel i gulv i baderom. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G-

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Åvangen Borettslag.
Borettslaget består av 140 boliger.
Forretningsfører er Vansjø Boligbyggelag.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt uten samtykke fra styret.
Det er planlagt generalforsamling 14 mai.
Andelseierene er selv ansvarlig for endel vedlikehold som bl.a beising av husene.
Borettslaget utfører vedligehold etter vedlikeholdsplan.

Planlagte påkostninger: 
- Det er vedtatt å bygge tak over garasjeanlegg i nord og samt noe annet vedlikehod av garasjen. Borettslaget har mottatt tilbud på kr. 10.580.180,- for arbeidene. Kostnadene skal finansieres ved låneopptak slik at fellesgjelden vil øke. Dette vil også medføre en økning av felleskostnadene. Det er ikke avklart hvor mye. Borettslaget har hatt noen utfordringer i form av vannlekkasjer i enkelte tak. 
- Iht. styreleder er takene rundt 40 år så man forvente at det må gjøres noe med takene på sikt. Borettslaget er i forhandling med leverandører av kabel tv og internett. Kostnad for internett vil nok øke noe ila året.
- Det er vedtatt at styret skal innhente tilbud på re asfaltering av boretslaget. Tilbud skal fremlegges på senere generalforsamling.
Styret vil måle luftgjennomstrømingen i samtlige ventilasjonsanlegg.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte. 

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 

Regulering

I henhold til brev fra Moss kommune datert 29.05.19 omfattes eiendommen av følgende reguleringsplaner: E6 gjennom Moss vedtatt 26.03.1998 med plannr256 med almenyttige formål, Åvangen området mellom Åvangen og E6, datert 28.09.1979 med plannr 131 med formål garasje, gang og sykkelsti, frittliggende småhusbebyggelse, konsentrert småhusbebyggelse, offentlig friområde, kjørevei og blokkbebyggelse, Åvangen. Endret adkomst til terrassehusene datert, 30.04.1985, plannr 172 med formål boliger, gangvei og kjørevei. Eiendommen omfattes også av kommuneplan KP0104 med formål bebyggelse og anlegg nåværende, vedtatt 20.06.2011. Eiendommen ligger i gul iht. T-1442.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Oppdragets KR-kode

KR30.19425

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 4.964,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel tv og internett (grunnpakke), nedbetaling av fellesgjeld, felles byggforsikring, kommunale avgifter, forretnignsførsel m.m.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 689,-
Avdrag kr 978,-
Driftsutgifter kr 3.297,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4.440,- pr. år. / 4.440 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 617.409,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.222.672,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 38.281,- pr. 31.12.18
Andel fellesgjeld er kr 268.779,- pr. 04.06.19

Total fellesgjeld for boligselskapet er 37.100.000,- pr. 31.12.18 og lånevilkårene er:

Lån 1:
Rentebetingelser: 2,43%
Lånets løpetid: lånet er beregnet nedbetalt i 2047
Avdragsfrihet: Ingen

Lån 2:
Rentebetingelser: 2,43%
Lånets løpetid: lånet er beregnet nedbetalt i 2027
Avdragsfrihet: Ingen

Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.969.811,- Av dette beløpet utgjør kr 268.779,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 350,- pr. ny andelseier + kr. 250,- for årlig kontigent

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.062,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Veiledende planskisse - 1. etasje.
Veiledende planskisse - 2. etasje.
Nummer 7 ligger på husrekkens sydside med pent opparbeidede arealer omkring.
Terrassen er orientert i vestlig retning og utstyrt med heldekkende markise.
Rekkehuset ligger på borettslagets vestside, uten motstående bebyggelse i front.
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Skyttelen 7 er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 20 lokalkjente.

Transport

Transport

Veverbakkenwalk
2 min
Kambo stasjonwalk
23 min
Moss bussterminaldrive
8 min
Skoler

Skoler

Rudolf Steinerskolen i Mos...walk
7 min
Åvangen skole (1-7 kl.)walk
7 min
Nøkkeland skole (1-10 kl.)walk
12 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Kambo Senterwalk
8 min
Coop Extra Kambo Forumwalk
8 min
Vitusapotek Kambowalk
8 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,5% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Designprospekter kr 3.500,-
Foto/Plantegning/stylingrådgivning kr 5.750,-
Grunnhonorar/tilrettelegging kr 9.900,-
Nettannonsering og sosiale media kr 4.750,-
Offentlige opplysninger kr 3.500,-
Oppgjørshonorar Moss kr 4.000,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Laster objekter...
Egil Andre Horgmo
Eiendomsmegler MNEF & Partner

Egil Andre Horgmo

Telefon 69 20 22 22

Lurer du på noe

Egil svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.