Lommedalen

Slalåmveien 2

Prisantydning

5 990 000 kr

Omkostninger: 150 972 krTotalpris: 6 140 972 kr
Byggeår
1875
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
96 m² / 99 m²
Tomteareal
750 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda

Flott renovert og sjarmerende enebolig med dobbelgarasje, 3 sov og 2 bad. BØR SEES!!

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Slalåmveien 2, en "hjertebolig" som du fort blir glad i. Eldre og svært velholdt enebolig som har blitt påbygget i 2016. Boligen har blitt fornyet innvendig og utvendig og fremstår som sjarmerende med et moderne utrykk. Nyere dobbel garasje fra 2016 med stort loft og egen inngang fra siden. Stor og deilig uteplass som er delvis overbygget og skjermet med thjuahekk. Stor oppstillingsplass til flere biler på tomten. Det er kort vei til både skoler, barnehager, butikker og bussholde plass. Her er alt i kort gangavstand. Marka er rett i nærheten med båd skiløyper, alpinanlegg, turområder eller badeplass. Det tilbys flere aktviteter i nærheten som blant annet golf, ridning, tennis og fotball for å nevne noe. 
Velkommen til en hyggelig visning!

Eiendommen

Slalåmveien 2, 1350 Lommedalen
Gnr. 97, bnr. 12 i Bærum kommune.

Områdebeskrivelse

Velkommen til Slalåmveien 2, en flott frittligende enebolig med sjel!

En flott og påkostet bolig med romantisk inngangsparti og med moderne stil inne, ligger med kort vei med tanke på friluftsliv, nærhet til skog og mark og Lommedalen skisenter med Krydsby alpinanlegg rett i nærheten. Videre er det kort vei til fine tur og sykkelstier på sommerstid og fine skiløyper om vinteren. I nærområdet er det flere utfartsparkeringer med umiddelbar nærhet til løypenettet innover i Bærumsmarka og Krokskogen, som kan by på flotte turmuligheter for hele familien året rundt. Det er oppkjørte løyper inn i Krokskogen. Det er nærhet til Burudvann på sommerstid med turstier, bademuligheter med hoppetårn og strand, perfekt for late sommerdager for hele familien. Like i nærheten finner du også golfbane, ridesenter og fotballbaner. Spenst treningssenter og Coop ligger et lite steinkast fra boligen.

Eiendommen ligger i gangsavstand både Gullhaug og Lommedalen barneskole samt Mølladammen ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.Bærums Verk sentrum med koselige gågater, sjarmerende småhus, trivelig handlesenter, museum, kunsthåndverk og et godt utvalg av forretninger og spisesteder som Værtshuset, Baker Hansen og Den Lille Café. Sandvika ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil, med et rikt utvalg av servicetilbud. 

Området gir mulighet for god offentlig kommunikasjon via bussforbindelse til blant annet Oslo, Bekkestua og Sandvika. Fra Lommedalsveien går det også ekspressbuss til Oslo i rushtiden samt nattbuss. Ved å benytte bil tar det ca. 16 min til Sandvika, 28 min til Oslo, 21 min til Asker og 59 min til Oslo Lufthavn.

Barnehager og skoler

Lommedalen barneskole og Gullhaug barneskole. Mølladammen ungdomsskole. 

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 111 kvm
Totalt bruksareal: 99 kvm
Totalt primærrom: 96 kvm

Bruksareal:
Enebolig 99 kvm

Primærrom:
Enebolig: 
1. etasje 62 kvm: Entré, stue, kjøkken, bad, gang, soverom.
2. etasje 34 kvm: Trapperom, kontor, gang, bad, omkledningsrom, 2 soverom.

Nyere måleregler tar ikke med arealer som målbare der det f.eks er lavere skråtak. I dette huset er arealene med skråtak i 2. etg godt utnyttet til kontor, trappeoppgang, walk-in-closet/omkledningsrom og kott samt et lite lekerom. Disse arealene oppleves dermed som større en det målbare arealet. 

Sekundærrom:
Enebolig: 
1. etasje 1 kvm: Kott
2. etasje 2 kvm: Kott

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14/03-2019 utført av Torbjørn Solnødal. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

757 kvm eiet tomt. Om sommeren omslutter trær, busker og hekk eiendommen og gir skjermet og lunt uterom. I front ved inngangspartiet er det en stor terrasse med betongdekke og beplantet med thjua rundt. Tomten er opparbeidet rundt huset, og på forsiden kan man gå rett ut på en liten gressplen. Det er asfaltert adkomst med oppstillingsplass for flere biler ved garasjen og man kan kjøre helt fram til husets inngangstrapp. Noe naturtomt og trær rundt eiendommen. God plass på baksiden for både trampoline eller andre aktiviteter. Det store treet har to husker for barn. 

Deler av tomten gnr/bnr 97/40 på 223 kvm på fremsiden ved inngangspartiet i skåningen hvor de står to grantrær samt snuplassen foran garasjen er eid av kommunen. Det samme er på baksiden av garasjen. Se reguleringskart. Selger har ikke vært i dialog med kommunen ang kjøp, men naboen har tidligere fått tilbud om kjøp av sin del av tomten som er samme gnr/bnr. 

Parkering

Stor dobbelgarasje fra 2016 på ca 49 kvm. med to elektriske porter, arbeidsbenk og plass for hobbyverksted. Strøm i garasjen. Trapp opp til stort garasjeloft med ståhøyde. Egen inngang fra yttersiden. Sponplategulv på ca 35 kvm med endevinduer.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. Nytt avløp i tillbygg i 2016.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i laftet fra 1870, påbygget del i 2016. Grunnmur i natursteinsmur fra byggeår i opprinnelig del men kun 1 kan inspiseres. Fjell idagen og naturlig vanntilsig. Leca ringmur på tilbygget uten krypkjeller. Utvendig pusset og malt. Konstruksjonen opplyses å stå på antatt fjellmasser. Laftet konstuksjon i opprinnelig del fra byggeår. Bindingsverk på tilbygg. Utvendig lekting på laftet konstruksjon. Utvendig fasadekledinng består av kledning. Magebånd på kontruksjonen og vannbord ved svill. 

Taktekkning består av takstein fra 1984 og 2016. Takrenner og nedløp og beslag i stål fra 1984, 2 nye nedløp fra 2018. Antatt lekkasje i endestykket i endestykket ved inngangen og noe motfall.

Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Stedvis værslitasje i kledning, ligger i kontakt med vannbrett mot svill og magebånd. Lokal råte i enkelte bord i nedre del. 

Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

Renovert/oppusset

År: 2016 Påbygget del med gang, bad og soverom
År: 1984 Takstein + 2016 tilbygg
År: 2007 Vinduer
År: 2016 Vinduer
År: 2016 Ytterdør
År: 1984 Beslag + 2016 ved tilbygg
År: 2017 Sotluke i kjøkkenet
År: 2015 Ca år for Pex (rør i rør)
År: 2015 Sikringsskap + anlegg i boligen
År: 2015 Kjøkkeninnredning
År: 2018 Bad første etasje
År: 2015 Bad på loftet.

Ferdigattest

Hovedhuset er en eldre bygning fra ca 1870 og er registrert i SEFRAK-registeret. SEFRAK er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner. Bygningene i SEFRAK-registeret er i utgangspunktet ikke tillagt spesielle restriksjoner. Ombygningen i 2016 ble av Bærum kommune vurdert til å være i tråd med opprinnelig stil.

Det foreligger ferdigattest på tilbygget datert 19.01.2017 
Det foreligger ferdigattest på garasjen datert 15.11. 2016.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Velkommen til Slalåmveien 2 i Lommedalen. En eldre og svært velholdt og påkostet bolig som har blitt påbygget og fått en stor dobbelgarasje i 2016. Dette er en bolig du fort blir glad i. 

Flott overbygget inngangsparti med tretrapper og smijernsgelender som leder inn til en flott dør med smårutete vinduer. 

Gang: Hyggelig og lys gang med fliser og varmekabler på gulvet. Godt med skapplass. Oppbevaring under trappen.

Stue og spisestue: Romslig og lys stue som har god plass. Flere vinduer som slipper inn mye lys. Vinduer er fra 2007 og 2016. Flott peis med messing som gir god varme. Spiseplassen har god plass og her kan du ha plass til mange gjester rundt bordet. Inngang til kjøkkenet fra både stue og spisestuen. 

Kjøkken: Lyst og pent kjøkken fra 2015 med integrerte hvitevarer. Stort vindu som gir mye lys inn og en hyggelig sitteplass. Kjøkkenet har laminat benkeplate med nedfelt koketopp, oppvaskmaskin, micro, kjøl og frys samt oppvaskmaskin. Servant i innredning med mekanisk avtrekk over kokeplassen. Komfyrvakt samt aquastopp.

Tilbygget fra 2016:
Mellomgang med nydelige dobbeldører som går ut til plattingen som er delvis overbygget.

Bad: Flott baderom fra 2018 med fliser på gulvet med varmekabler. Fliser på veggen. Malt himling med downlights. Stor dusjnisje med glassdør. Håndklevarmer på veggen. Servant i en lys innredning og speilskap over. Toalett. Det er to sluk i rommet. Rommet er ventilert. 

Soverom/stue: Flott og romslig rom med god takhøyde. Her er det god plass til enten dobbeltseng eller sofa og tv. 

2. etg:
Kontor: Hyggelig rom med skråtak som idag brukes som et kontor. Det har også vært brukt til et lite soverom. Mye av dette rommet er ikke med i målingen pga målregler ved skråtak.

Hovedsoverom: Flott og lyst hovedsoverom som har det høyt under taket og synlig bjelker. Direkte inngang til et garderoberom som har skap og skuffer. 

Soverom 2: Romslig soverom som har godt med skaper. Går du gjennom det ene skapet så kommer du inn i et bod/ garderoberom med skråtak. I enden er det laget en åpning hvor det er madrass og lyslenker. Perfekt gjemmested eller lekeplass for barn. 

Bad: Pent og flislagt bad i 2. etg med varmekabler på gulvet. Noen av veggene er malte. Dusjkabinett, servant i innrending med speil over. I enden av badet er det laget en vaskeavdeling med opplegg til vaskemaskin med benk over og skap på siden. Toalett. Rommet er ventilert. 

Oppvarming

Varmekabler i gangen, og begge badene. Varmepumpe i spisestuen. Peisovn i stuen. Panelovner. 

Energimerke Energimerket G3

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 1960/2097-1/100, tinglyst 02/06-1960 type heftelse: Bestemmelse om vann og kloakkledning. 

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål ihht til kommuneplan 2017-2035. Endelig vedtatt arealplan. Ikrafttredelse 04/04-2018. Delareal 757 kvm. Arealbruk: boligbebyggelse, Nåværende. 

Reguleringsplan under arbeid id 2017018. Stus : Planleggning igangsatt. Detaljregulering. Ny vannforsyning Oslo- Lommedalsveien 297.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR11.1967

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 8 559,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 16 000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 3008.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr749 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1 227 574,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4 419 266,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6 140 972,- 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning loft
Plantegning 1. etg
3_2Dplan_3
Inngangen og flott uteplass i Slalåmveien 2
Velkommen til Slalåmveien 2
Velkommen til Slalåmveien 2
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Slalåmveien 2 er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 80 lokalkjente.

Transport

Transport

Sandvika stasjondrive
14 min
Oslo Sdrive
28 min
Oslo Gardermoendrive
60 min
Skoler

Skoler

Lommedalen skole (1-7 kl.)walk
11 min
Mølladammen skole (8-10 kl...walk
13 min
Gullhaug skole (1-7 kl.)walk
20 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Coop Prix Lommedalenwalk
2 min
Rema 1000 Lommedalenwalk
8 min
Rema 1000 Lommedalenwalk
8 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Slalåmveien 2
A
A
A
A
C
C
C
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 0,8% av salgssummen 
Minimumproviasjon kr 40 000,-
Grunnhonorar: kr 11.000,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.900,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Marie Malén Schulstok Frogner
Eiendomsmegler

Marie Malén Schulstok Frogner

Telefon

Lurer du på noe

Marie svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...