Solgt: 4 200 000 kr
Bærums Verk

Sleiverudåsen 36 a

Prisantydning

4 490 000 kr

Fellesgjeld: 8 000 krOmkostninger: 119 222 krTotalpris: 4 617 222 kr
Etasje
-2
Byggeår
1987
Soverom
3
Areal (P-ROM)
106 m²
Tomteareal
778 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda
Fellesutgifter
3 662 kr

Lys og solrik 4-roms hjørneleilighet. Utsyn over fellesområde. Garasje.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Stor og flott leilighet uten innsyn med hjørnevindu. Her får du blant annet 3 soverom, lekkert bad, gjestetoalett og stort spisekjøkken. Vestvendt balkong med utsyn mot friområde. Leiligheten ligger i 2. etg i underetasjen. Et rolig og attraktivt område på Sleiverud med marka som nærmeste nabo. Svært usjenert og trivelig beliggenhet uten innsyn. Hyggelig nærområde med et godt bomiljø. I nærheten er det flere lekeplasser og fine friområder å boltre seg på. I nærmiljøet finnes det et godt tilbud av fritidsaktiviteter som idrettslag (ved Helsetbanen), golfbaner, skiløyper (lysløype øverst på Gullhaug), alpinbakker og ikke minst den idylliske badeplassen ved Burudvann om sommeren!

Eiendommen

Sleiverudåsen 36 a, 1354 Bærums Verk
Gnr. 95, bnr. 170, snr. 36 i Bærum kommune.

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger i et rolig og attraktivt område på Sleiverud med marka som nærmeste nabo. Svært usjenert og trivelig beliggenhet uten innsyn. To etasjer ned fra inngangen. Hyggelig nærområde med et godt bomiljø.

I nærheten er det flere lekeplasser og fine friområder å boltre seg på. I nærmiljøet finnes det et godt tilbud av fritidsaktiviteter som idrettslag (ved Helsetbanen), golfbaner, skiløyper (lysløype øverst på Gullhaug), alpinbakker og ikke minst den idylliske badeplassen ved Burudvann om sommeren!

En rekke barnehager finnes i nærområdet og nærmeste ligger rett ovenfor boligen. Det er fin og kort gangsti til Gullhaug barneskole, samt Mølladammen ungdomsskole. Det er kort gangavstand til Bærums Verk, et idyllisk handelssted med gamle småhus og trivelige gågater. Her finnes det meste man trenger i hverdagen, samt flere unike butikker, koselige kafeer, vinmonopol, Vertshuset, pannekakehuset andre spisesteder og ikke minst historie, kultur og kunst. 

Forøvrig kort kjøretur også til Kolsås- og Rykkinn Senter, samt både Bekkestua og Sandvika med alle forretnings- og servicetilbud, samt kafeer, spisesteder, kino, kulturhus m.m.

Offentlig kommunikasjon: Det er 10 minutters gange til Bærums Verk bussholdeplass hvor alle bussene fra Bærums Verk/Lommedalen går fra. Ekspressbuss fra nærmeste bussholdeplass. 

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 116 kvm
Totalt bruksareal: 106 kvm
Totalt primærrom: 106 kvm

Primærrom:
Leilighet: 
-2. etasje 106 kvm: Entré, toalettrom, gang, baderom, kjøkken, 3 soverom, stue

I tillegg disponerer boligen 2 antall boder. Den ene er en bod på balkongenen og den andre boligen er i fellesgangen og er 3 kvm. Samt en felles dekkbod og sykkelbod.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.02.2019 utført av Espen Aspelund i Takstgruppen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 7778 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Store fellesarealer som er pent opparbeidet med plen, diverse buskvekster, trær og noe naturtomt. Egen lekeplass med lekeapparater og ballplass på område. Asfaltert adkomst og gangarealer.

Parkering

Bruksrett til en parkeringsplass i felles garasjeanlegg . Gjesteparkering på anviste plasser. Det vil bli innstalllert støm inn til garasjeplassen så kan man selv sette opp/bekoste elbil-lader.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i 1987 i bærende betongkonstruksjoner over 2 etasjer, garasjeanlegg og 3 underetasjer. Støpt grunnmur og fundament. Støpte konstruksjoner, isolert bindingsverk med panel. Plater på gavler. Flatt tak antatt tekket med papp/folie. Vinduer med isolerglass fra 1986. Brann og lyklassifisert entrédør av eldre dato. Terrassedør/balkongdør med isolerglass fra 1986.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:

TG 2
- Baderom antas oppført etter gjeldende normer på oppføringstidspunktet. Baderommets konstruksjon er ikke kjent. Dokumentasjon er ikke fremvist.
Noe misfarging på enkelte fuger i dusjsonen.

- Bad: Det lot seg ikke søke etter fukt i badeveggen på befaringsdagen da eier hadde dusjet og veggen var fuktig. Misfarging av enkelte fuger i dusjsonen. Fuktsøk gir kun en indikasjon og må ikke oppfattes som en garanti for baderommet. Baderomsgulv måles ikke.

- Totalettrom: Ingen synlig drensslisse fra innebygget toalettsisterne. Normal bruksslitasje med enkelte merker. Skyvedører er skjeve og lot seg ikke lokke.
Tilstandsgrad gis ut ifra helhet.

- Parkettgulv med slitasje og merker. Tilstandsgrad er satt ut ifra slitasje.

- Tilstandsgrad er satt ut ifra funksjon på naturlig ventilasjon. Det er bare balansert ventilasjon som gir tilstandsgrad 1 eller 0.

Oppgraderinger:
- Nytt sikringsskap med automatsikringer montert i felles trapperom.

- Kjøkkeninnredning fra 2010
 
- Baderom fra 2010

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 09/12-1987 Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. 

Standard

Leiligheten ligger i -2 etg. og ligger i enden. Fremstår som lys og arealeffektiv. 

Entré: Hyggelig entré som er modernisert i 2018 med fliser på gulv og malte flater på vegg og i himling. God plass til å henge fra seg jakker. Skoskap.

Toalettrom: Praktisk toalettrom med servant og stor garderobeskap. Malt vinylbelegg på gulv, malt tapet på vegg og malte flater i himling.

Bad: Stort og lekkert baderom fra 2010 med fliser vegg og gulv med varmekabler. Hvit servantinnredning med skap under. Speilskap over med lysarmatur. Romslig dusjnisje som har dobbeldusj og skyvedører. Vegghengt toalett. I forkant av badet når man kommer inn er det laget en vaskeromromsavdeling. Her er det plass til vaskemaskin, tørketrommel og med overskap.

Mellomgang: Dette rommet er stort og lyst og kan brukes som en ekstra stue, kontor eller bibliotekrom. Parkett på gulvet, malt tapet på veggen og malte flater i himling.

Soverom 1: Lyst og hyggelig soverom som har god plass til både seng, pult og garderobeskap. Parkett på gulv og malte flater/panel på vegg og malte flater i himling.

Soverom 2: Lyst og hyggelig soverom som har god plass til både seng, pult og garderobeskap. Parkett på gulv og malte flater/panel på vegg og malte flater i himling.

Soverom 3 -Hovedsoverom: Stort hovedsoverom med god plass til en stor dobbeltseng. Det er en romslig walk-in garderoberom i tilknyttning til soverommet. Parkett på gulv og malte flater/panel på vegg og malte flater i himling.

Stue: Romslig og lys og stue med store vindusflater som gir mye naturlig lys. Her er det endevindu som gjør at man får ekstra godt med lys inn. God plass til flere sittegrupper i stuen. Parkett på gulv og malte overflater på vegg og i himling. Utgang til balkongen på ca 12 kvm som ligger vestvendt og har sol til sent på kvelden. Ingen innsyn. Her ser man rett ut på grønt friområde. 

Kjøkken: Stort spisekjøkken fra 2010. Her kan man ha spisestuen med stort endevindu som gir mye naturlig lys inn. Kjøkkeninnredningen har glatte fronter og enkelte vitrinedører. Benkeplate i laminat med nedfelt rustfri kum. Flliser over benkeplaten. Integrerte hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin, micro og koketopp. Kullfilter over koketopp. Parkett på gulv, malte flater på vegg og i himling.

Oppvarming

Varmekabler på badet. Ellers panelovner som føler med hvor det er montert opp.

Energimerke Energimerket F5

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Jegerbakken Boligsameie.
Sameiet består av 45 leiligheter fordelt på 3 blokker. 
Forretningsfører er OBOS forvaltning v/ Marte Dombu, tlf. 22 86 54 24
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt etter bestemmelser fra styret. Se husordensregler.

Foretatt påkostninger de senere år: 
Vi skal male og pusse opp fasaden på øverste plan i 2018, den mot gangveien. Vi har også skiftet batterier i alle nødlys. 
Søppel: Her kommer det nye ting som det tar en del tid å få på plass, dette må samkjøres så det går greit. Her må alle hjelpe til så dette går bra, alle må bruke sitt søppelhus så vi ikke fyller et sted. Vi har også fått den første forespørselen om ladeplass for elbil, og det medfører en del utfordringer siden det er lite strøm til sameiet, men vi jobber med saken. 

Planlagte påkostninger: 
to endevegger skal fornyes grunnet at de tar inn noe vann og vil bli utbedret. Styreleder opplyser om at de har endel penger på bok og vil bruk av disse, men de har ikke hatt styremøte ennå. 

Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
Dagboknr: 1987/23220-2/100 , tinglyst 27.07.1987, type heftelse: Erklæring/Avtale: Panterett til Sameiet nok 10 000,-
Dagboknr:1987/23220-4/100, tinglyst: 27.07.1987 : Best om garasje/ parkering
Dagboknr: 1990/1283-1/100, tinglyst: 11.01.1990: Målebrev

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan id 1981009, Sleiverud. Blokkbebyggelse. Ikraftredelse 18/03-1986. Kommuneplanen 2017-2035. Endelig vedtatt arealplan. Ikraftredelse 04/04-2018. Delareal: 7 779 kvm, boligbebyggesle, Nåværende. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR111823

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.662,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, snørydding og gressklipping, trappevask, vaktmestertjenester, forsikring, kabel-tv, varmtvann.

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01/01-2019.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12 357,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 25 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Internett er Canal Digital og koster kr 449 pr mnd. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1 371 851,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4 938 662,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 18 016,- pr 31/12-2017
Andel fellesgjeld er kr 8 000,- pr. 01/01-2019

Total fellesgjeld for sameiet er kr 300 781- pr 29 /01-2019 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 4,35%
Lånets løpetid: 13 år og 10 mnd
Terminer pr år: 12

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.750,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4 609 222,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

2Dplan
3Dplan
Terrassen fra påsketiden
Velkommen til Sleiverudåsen 36 A - Presentert av Marie Malén Frogner
Stor stue med mye gulvplass og utgang til usjenert og solrik balkong.
Se alle bilder i galleriet
Sleiverudåsen 36 a

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,0% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Minimumsprovisjon: kr 45.000,-
Grunnhonorar: kr 15.000,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.900,-
Visningshonorar: kr 1.900,- pr. visning. 2 stk inkludert. 
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Marie Malén Schulstok Frogner
Eiendomsmegler

Marie Malén Schulstok Frogner

Telefon

Lurer du på noe

Marie svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...