Askim

Sletta 54

Prisantydning

3 995 000 kr

Omkostninger: 101 097 krTotalpris: 4 096 097 kr
Byggeår
1980
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
147 m² / 157 m²
Tomteareal
377.4 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda

Visning 17/11 | Pen enebolig : Vesentlig oppgradering innvendig og utvendig : Nyere kjøkken og bad : Garasje

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Sletta 54!
Flott familiebolig som er renovert utvendig og innvendig. Det er god planløsning og store luftige rom. Spesielt underetasjen fremstår med "funkis-følelse".
Boligen har også en påbygd og isolert vinterhage med direkte adkomst til flott hage med kunstgress. Uteområde har flere sitteplasser. 

Det er et hyggelig bomiljø i nærområdet, med trygge og oversiktlige gater. Med boligområdets nære beliggenhet til friområder har man også gode muligheter til forskjellige former for friluftsaktiviteter.

Servicetilbud:
Alt du trenger ligger i gangavstand. Bl.a.: skole, barnehage, bank, lege, tannlege, idrettsplass, idrettshall, Østfoldbadet, golfbane, butikker, helsestudioer, restauranter, kino, kaffebar og gallerier. 

Boligen må oppleves!

Velkommen på visning!

Eiendommen

Sletta 54, 1807 Askim
Gnr. 50, bnr. 461 i Askim kommune.

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger i et etablert og populært boligområdet på Grøtvedt i Askim kommune. Ca. 1,5 km. til sentrum.  Det er solrike og barnevennlige omgivelser. Flott golfbane noen hundre meter unna, hvor de kjører opp fine skiløyper om vinteren.

Servicetilbud:
Alt du trenger ligger i gangavstand, blant annet skole, barnehage, bank, lege, tannlege, idrettsplass, idrettshall, Østfoldbadet, golfbane, butikker, helsestudioer, restauranter, kino, kaffebar og gallerier. Med boligområdets nære beliggenhet til friområder har man gode muligheter for forskjellige former for friluftsaktiviteter.

Kommunikasjon:
Askim ligger ca 5,5 mil fra Oslo sentrum. Det er direkte buss- og jernbaneforbindelse til Oslo. Veiforbindelsen fra Askim til Oslo er hovedsaklig langs riksvei og europavei.

Litt om Askim:
Askim er Østfolds femte største by og regionssenter i Indre Østfold. Kommunen ligger sentralt ved E18. Askim er attraktiv for bosetting og næringsliv. Næringslivet er omfattende og variert, og det legges vekt på å
skape et godt sosialt, fysisk og kulturelt miljø. Mange regionale funksjoner og aktiviteter knyttet til næringsliv, handel, offentlige virksomheter, helse, kultur og fritid, er i dag lokalisert til Askim.

Grunnkrets: GRØTVEDT
Valgkrets: ASKIMBYEN
Kirkesogn: ASKIM

Veibeskrivelse

Fra Oslo: Følg E18 fra Oslo mot Askim. I Askim sentrum følger du RV115 Trøgstadveien mot Trøgstad. Følg så denne veien i ca 1,6 km. Sving så til høyre inn Vinkelveien. Sving så til venstre inn, Sletta. Sving så andre
vei til høyre. Nr. 54 er første boligen på venstre side av veien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Det er kort gangavstand til flere barnehager; Eid barnehage, Askim menighetsbarnehage og Ole Brum familiebarnehage.
Det er også gangavstand til Grøtvedt skole, Korsgård skole, Askimbyen skole samt Askim ungdomsskole.
Nærmeste videregående skoler er Askim videregående skole og Mysen videregående skole.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 171 kvm
Totalt bruksareal: 157 kvm
Totalt primærrom: 147 kvm

Primærrom:
1. etasje 56 kvm: Bad, garderobe, gang, entré, sportsbod, 3 soverom. Tilgang til loft via luke i himling i gang.

U.etasje 91 kvm: Stue/gjesterom, gang, vaskerom/wc, stue/kjøkken, vinterhage. Utgang til hage i fra vinterhage.

Sekundærrom:
1. etasje 7 kvm: garderobe.

U.etasje 3 kvm: 3 bod/kott.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert  utført av Moen Takst AS.

Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

377,4 m2 eiet tomt, iht. Askim kommune. 
Tomta er opparbeidet med kunstgress, og det er plantet hekk. Det er nytt overbygg ved hovedinngang. Det er lagt ny belegningsstein rundt boligen og på gårdsplassen, samt betongheller mot sydvest, avsluttet med kantstein av granitt. Trapp av betong.

Selger opplyser at eiendommen er meget solrik. Hagen får sol fra formiddag til solnedgang. 

Parkering

Egen garasje i rekke, samt plass til to biler foran huset. 
Selger opplyser at det er mulighet for å installere el-lader. Det er lagt inn rør for å trekke strøm fra sikringsskap og ned til kjøkkenvindu.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre/mur/betong.

Enebolig over 2 plan, på ca. 157 m². Store påkostninger innvendig og utvendig etter 2017.
Grunn - Plasstøpt, armert betong, isolert mot grunn.
Vegger mot grunn - Grunnmur av Multimur. Multimur består av elementer som er laget av gipsplater montert på tre bindingsverk, hvor kjernen er isolert med Polyuretanskum. Lettklinkerblokker på tilbygget del.
Yttervegger - Trekledning. Bordkledning må sjekkes nærmere. Takstmannen fant råte i deler av bordene. Se tilstandsrapport for nærmere beskrivelse.
Vinduer/dører - Normal god standard. Vinduer har rammer og karmer av pvc med 2-lags isolerglass i fra 2018.
Yttertak - Takstein fra 2012. Papp over vinterhage fra 2018. Bærende takkonstruksjon i tre, type saltak, tekket med lekter, sløyfer og betongtakstein, undertak er sutaksplater. Pipe er helbeslått med blikk over tak. Takrenner, nedløp og beslag er av overflatebehandlet stål. Skiftet tak på tilbygg. Normal standard ut i fra alder. 

Det er foretatt Radonmåling i 2009, målt 80 Bg/m3 i stue og 50 Bg/m3 i soverom, dette er under hva som er anbefalt tiltaksgrense.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. 
I rapporten og egenerklæringen til selger kan det fremkomme forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom: 
-Det er gjort en god del jobb som egeninnsats og vennetjenester.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i  salgsoppgaven.  Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Renovert/oppusset

2016/2017 utvendig og innvendig.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen, datert 18.08.1981. 
Selger opplyser vedr. vinterhage: -vedr bruksendring av vinterhage så ble den bygget i 1987 og har stått siden (ikke ferdigattest på denne).
Det foreligger ferdigattest på bod datert 10.08.1993, samt ferdigattest på tak over veranda datert 24.04.2012. Disse kan fås ved henvendelse til megler.

Tillbygg inngangsparti er ikke byggemeldt.
Originale byggetegninger har også noe avvik i forhold til dagens planløsning. 
Ny eier overtar boligen slik den fremstår på visning.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Boligen er totalrenovert innvendig, og arealet er på ca. 157 m², fordelt på 2 plan. De største påkostningene er gjort i perioden 2016-2018, både innvendig og utvendig.

Kjøkken:
Nytt kjøkken i fra JKE design, med åpen løsning i mot stue og plass til spisegruppe, god standard på kjøkken med kompositt benkeplater og integrerte hvitevarer, fra Siemens og NEFF, som komfyr, mikrobølgeovn, induksjonsovn og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator er plassert over induksjon, og er ført ut av vegg. Kjøkkenvask av kompositt er nedsenket i benkeplaten. Downlights i himling på kjøkken. Vannstopper/waterguard er montert under kjøkkenbenk. Side-by-side kjøleskap.
Kjøkken er nytt, men det foreligger en reklamasjon: Leverandør har skriftlig via mail, bekreftet overfor megler og selger følgende;
Reklamasjonssaken omfatter fronter og de malte elementer av kjøkken som er lakkert i lys grått. Kunde har fått innvilget reklamasjon der JKE Design tilbyr nye fronter og øvrig tilbehør som er omfattet av reklamasjonen. Kunde kan selv velge hvilken modell de ønsker ut i fra JKE Design sitt sortiment. Det er også innvilget montering av dette.
Ytterligere info. kan fås av megler. 

Våtrom/VVS:
Nytt bad i 2. etasje, overflateoppusset i 2017. Det er flislagte overflater på vegger og gulv. Rommet er innredet med flislagt benk med to stk. servanter, dusj i egen nisje samt vegghengt vannklosett.

Vaskerom/wc, pusset opp i 2017. Det er fliser på gulv og baderomsplater på vegger samt nye fliser. Rommet er innredet med servant med overhengende speil og vegghengt vannklosett. 
Nytt kjøkken i fra JKE design, med åpen løsning i mot stue og plass til spisegruppe, god standard på kjøkken med kompositt benkeplater og integrerte hvitevarer fra Siemens og NEFF, som komfyr, mikrobølgeovn, induksjon og oppvaskmaskin.

Rør-i-rør opplegg til våtrom og kjøkken. Noe rørføringer av kobber. Avløpsledninger er av plast. Ny varmtvannsbereder på 200 liter, i fra 2017. Vannstopper under kjøkkenbenk. Stoppekran er plassert under kjøkkenbenk. Selger uttaler/skriver; rør i sportsbod er av kobber, resten er rør-i-rør.

Elektrisk anlegg:
Sikringsskap med automatiske sikringer. El.kontroll i 2019. Det foreligger en el-kontroll fra Gjensidige (godkjent). Samsvarserklæring foreligger ikke. 

Overflater:
Nye overflater i alle rom etter 2017. Gulv: Parkett av god kvalitet. Fliser på vinterhage og vaskerom/wc og bad. Vegger: Panel og malte plater. Baderomsplater og fliser på vaskerom/wc og bad.

Uteområde:
Pent uteområde, som nesten er vedlikeholdsfritt. Kunstgress, belegningsstein og granitt.

Hageslange, vaskemaskin og tørketrommel vil ikke medfølge i salget. Kun integrerte hvitevarer på kjøkken følger med.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming (panelovner og varme i flere gulv).

Energimerke Energimerket E5

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. Dagboknr 1099, tinglyst 18.02.1981, Erklæring/avtale: Pliktig medlemsskap i Huseierforening/Velforening mv.
Dagboknr 1099, tinglyst 18.02.1981, Bestemmelse om garasje/parkering: Med flere bestemmelser.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for Del av Grøtvedt, felt O datert 08.03.1979 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 08.03.1979.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR46.1936

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 10.878,- for 2018. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 13.843,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.992,-
Velavgift er kr 2.000,- pr. år. 

Selger har hatt tv via iptv.
Internett via Nextgentel kr 573,- pr. mnd.  100mb inn/ut.
Telenor har tilbydd internett og tv med 350mb til 799,-

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 752.338,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.708.417,- Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.096.097,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning 3D
Plantegning 3D
Plantegning 2D
Plantegning 2D
Pen fasade og uteområde
Via skyvedøren kommer man ut til skjermet hage
Pent uteområde for store og små
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Sletta 54 er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 33 lokalkjente.

Transport

Transport

Skaugenwalk
5 min
Askim stasjondrive
5 min
Oslo Gardermoendrive
77 min
Skoler

Skoler

Grøtvedt skole (1-7 kl.)walk
12 min
Korsgård skole (1-7 kl.)walk
20 min
Askimbyen skole (1-7 kl.)drive
5 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

REMA 1000 Korsegårdenwalk
19 min
Vitusapotek Askimwalk
21 min
Coop Extra Askimwalk
21 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 0,95 % av salgssummen
Minimumsprovisjon: kr 45.000,-
Grunnhonorar: kr 15.000,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.750,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Hans Petter Søvik
Eiendomsmegler MNEF

Hans Petter Søvik

Telefon 64 91 30 88

Lurer du på noe

Hans svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.