Solgt: 3 550 000 kr
Sloreåsen/Øvre Ljanskollen

Sloreåsen 24 B

Prisantydning

3 500 000 kr

Fellesgjeld: 53 000 krOmkostninger: 8 719 krTotalpris: 3 561 719 kr
Byggeår
1981
Soverom
2
Areal (P-ROM)
70 m²
Tomteareal
40296 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda
Fellesutgifter
3 793 kr

Rekkehus med meget god beliggenhet. Barnevennlig, 2 uteplasser og garasje.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Lyst og pent rekkehus som holder en gjennomført god standard. En praktisk og gjennomgående bolig, som har en arealeffektiv planløsning. Det er store vindusflater i stuen som gir boligen mye naturlig lys, samt en god romfølelse. Svært barnevennlig i et tilnærmet bilfritt bomiljø, kort vei til skoler, barnehager og lekeplasser, samt fine tur- og rekreasjonsområder i marka og ved sjøen. Bilfri gangsti fra Sloreåsen til populære Hvervenbukta og Fiskevollen. Gangavstand til den lokale slalombakken på Sloreåsen.

-Bad fra 2010 
-Kjøkken modernisert i 2010
-Alle overflater malt i 2019
-Meget barnevennlig område, lekeplass rett utenfor døren
-2 uteplasser fra begge etasjene
-Garasjeplass med mulighet for el. bil lader

Velkommen til visning !

Eiendommen

Sloreåsen 24 B, 1257 Oslo
Gnr. 194, bnr. 777, i Oslo kommune.
Leil.nr. 1135, andelsnr. 167,
Sloreåsen Borettslag, org.nr. 948 757 052

Områdebeskrivelse

Idyllisk beliggende på Sloreåsen ved Øvre Ljanskollen. Et populært boområde i bydel Søndre Nordstrand. Svært barnevennlig med kort vei til skoler, barnehager og lekeplasser, samt fine tur- og rekreasjonsområder i marka og ved sjøen.

Godt kollektivtilbud med gangavstand til bussholdeplass og togstasjon. Fra Sloreåsen går buss nr. 80E til Oslo sentrum på 16 min. Avgang hvert 10 min. i rushen og ellers 2 ganger i timen. 10 minutters gangavstand til Hauketo som er et knutepunkt med flere buss- og togavganger. Lokaltoget til Oslo sentrum bruker 10 min. til Oslo S og direktetoget i rushtiden kun 8 min. Hyppige avganger mot Oslo og Ski.

Dagligvarehandelen kan tas flere steder i området. Søndagsåpen Joker Hallagerbakken ligger i få minutters gangavstand fra boligen samt Kiwi på Holmlia. Gangavstand til Hauketo hvor du finner et lite nærsenter med stor Rema 1000 butikk, Istanbul dagligvarer, frisør, gatekjøkken og treningssenter. Holmlia senter er under ombygging men vil etter ferdigstillelse tilby flere matbutikker cafeer, vinmonopol m.m. Det er kort kjøreavstand til hyggelige Sæter, som nylig er pusset opp med flott nytt torg. Her finner du blant annet matbutikker, treningssenter, apotek, blomsterforretning, hyggelige kafeer og restauranter. På Holtet finner man den populære matbutikken Jacobs, som har et utsøkt utvalg. Det er også kort vei til kjøpesenter og flere servicetilbud på Lambertseter og på Kolbotn. 

Nærområdet har et godt utvalg av fritidstilbud samt kort vei til flotte tur- og rekreasjonsområder sommer som vinter. Umiddelbar nærhet til Sloreåsen slalåmbakke som driftes av Ljan Alpinklubb og Hallager/Ljan idrettspark med kunstgressbaner. I sykkelavstand ligger Holmlia idrettspark med svømmehall og idrettshall som tilbyr blant annet basketball, håndball og innebandy. Treninsenteret Lia på Holmlia og Fresh fitness på Hauketo ligger like ved. Det er fine turområder langs Ljanselva - du kan følge turstier langs elven østover mot Østmarka og vestover mot sjøen. Friområde for hund, Hallagerjordet, ligger også langs Ljanselva. Kort vei til fine badestrender i Oslofjorden, som populære Hvervenbukta, med kaféen "Anne på landet", Fiskevollen, Ingierstrand og Nordstrand bad.

Veibeskrivelse

Innkjøring til Sloreåsen fra Ljabrudiagonalen. Følg skilting til nr. 24 B. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Det er flere barnehager i boligens nærområde, blant annet Sloreåsen barnehage og Hallagerstua barnehage. Nærmeste barneskole er Hallagerbakken skole. Holmlia skole er nærmeste ungdomsskole. 

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 86 kvm
Totalt bruksareal: 75 kvm
Totalt primærrom: 70 kvm

Primærrom:
Underetasjen 32 kvm: Vindfang, allrom m/trapp, bad, soverom. Ved inngangssiden er det terrasseplatting på ca 25 kvm.

1 etasje 38 kvm: Kjøkken, stue og soverom. Utgang til østvendt terrasse på ca 10 kvm.

Sekundærrom:
Underetasjen 5 kvm: 2 boder. 

lagringsloft med atkomst via nedfellbar stige. Garasjeplass nr 203 i lukket fellesanlegg. Utvendig bod ved inngangssiden på 5,5 m².

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Finn Halvor Bjørntvedt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 40 296 kvm som tilhører borettslaget. Rekkehuset ligger innerst i boligfeltet med lekeplass rett utenfor. Fellesarealene er pent opparbeidet med asfalterte gangstier, plenarealer, lekeplasser, prydbusker og beplantning. Asfaltert adkomst til bebyggelse.

Denne boligen har terrasse ved inngangspartiet samt terrasse i 1. etasje med utgang fra kjøkken.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser. 
Borettslaget har noen parkeringsplasser og garasjer som leies ut etter ventelister. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong- og trekonstruksjoner. Støpte såler/plate på antar komprimerte steinmasser. Grunnmur av betong. Vegger over grunnmur og i frontvegg i U. etasje i isolert bindingsverk som utvendig er kledd med liggende kledning. Vinduer og terrassedør med isolerglass fra byggeåret og med spalteventiler i vinduskarmene. Saltak i trekonstruksjoner som er tekket med korrugerte stålplater på undertak av trepanel/finèrplater og underlagspapp/opprinnelig shingel.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 19.11.1982. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Lyst og pent rekkehus som holder en gjennomført god standard. En praktisk og gjennomgående bolig, som har en åpen og arealeffektiv planløsning. Det er store vindusflater i stuen som gir boligen mye naturlig lys, samt en god romfølelse. Hyggelig utsikt fra stuen med fjordgløtt og lekeplassen.
Boligen har blitt vesentlig oppgradert de senere år med bla.:
I regi av tidligere eier ble det montert ny kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer og det ble montert
ny innmat i sikringsskapet, bortsett fra hovedsikringene.
2010 - Badet i underetasjen ble modernisert/flissatt. Arbeidet omfattet skifte av sluk og legging av membran. Det ble samtidig lagt nye krommede vannrør.
2010 - Kjøkkenet fikk nye hvitevarer samt fliser over benken og nye benkeplater.
2018 - Terrasseplattinger på både forside og bakside beiset. Yttervegger beiset i 2013.
2019 - Alle innvendige flater blitt malt.
2019 - Heltregulv i underetasjen samt parkett i stua er slipt og lakkert.

Huset ligger i et tilnærmet bilfritt boområde som gjør dette til et eldorado for barnefamilier. Meget god intern beliggenhet innerst på feltet med lekeplass rett utenfor. Man går forbi barnehagen som ligger langs adkomstveien. På inngangssiden er det en koselig uteplass med gode solforhold, samt praktisk utebod. Moderne kjøkken som er godt utnyttet med mye skapplass og integrert koketopp og stekeovn. Direkte adkomst til terrasse med morgensol fra kjøkkenet.

Stort bad i underetasjen med heldekkende servant, underskap, speil, veggmontert wc og dusjhjørne. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Elektrisk håndkletørker og rommet har avtrekksvifte. Godt med lagringsplass med 2 innvendige boder, lagringsloft samt utvendig bod.

For ytterligere standard se tilstandsrapport samt selgers egenerklæring i salgsoppgaven. Dette er en meget hyggelig bolig, i et barnevennlig område som bør ses!

Oppvarming

Radiatorer tilknyttet fjernvarmeanlegg. Varmekabler i badegulvet.

Energimerke Energimerket D1

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Sloreåsen Borettslag.
Boligselskapets hjemmeside www.sloreasen.no
Borettslaget består av 277 andelsleiligheter fordelt på 46 bygninger.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64
Dugnad må påregnes.
Det er tillatt å anskaffe hund i borettslaget. Det er ikke tillatt å anskaffe katt. Se borettslagets husordensregler for nærmere bestemmelser vedrørende dyrehold. 

Planlagt vedlikehold:
Borettslaget har inngått avtale med Bravida om å tilrettelegge infrastrukturen for el-billading i garasjen.
Borettslaget vurderer utskiftning av vinduer, dette er ikke vedtatt ennå.

Foretatt påkostninger de senere år ihht. protokoll: 
2017: Innkjøp av diverse til borretslaget. Bla. nye benker, basketballstativ, bordtennisbord, strøkasser, og flaggstang.
2016: Nye fjernvarmerør fra varmesentralen og fram til leilighetene
2016: Tak er lagt om på de resterende bokkene i borettslaget. 
2015: Nye tak på blokkene nr. 39, 11, 8, 10 og 14. Rensing av ventilasjonsanleggene i blokkleilighetene.
2014: Tetting og renovering av betongutbyggene fra garasjene langs veggene i blokkene nr. 4, 12 og 16
2013: Beising av rekkehus og blokkterrasser, samt nødvendige snekkerarbeider m.m. i den forbindelse.
2012: Søppelboden ved nr. 23 ble utvidet med tak over papircontainerne
2011: Utskifting og beising av panelfelt på blokkenes inngangssider. Utskifting av viftemotorer på blokkenes ventilasjonsanlegg
2010: Beising og maling av lekeapparater. Beising av utsatte gavlvegger på blokkene. Omlegging av fjernvarmerør ved nr 21. Dette utføres og betales av Hafslund Fjernvarme AS, og er ikke fullført i det årsberetningen skrives. Oppsett av ni fartsdumper med markeringer.
2009: Søppelboden ved nr. 2 ble ferdigstilt. Røyklukene i blokkoppgangene ble oppgradert. Rekkverk montert ved gangvei i bakken fra nr. 4 forbi nr. 2. Lekeplassen ved nr. 22 – 30 ble sikret mot gangvei. 
2008: Ferdigstilt den store lekeplassen med lekeapparater og sittegrupper. Montering av seriekoblede røykvarslere i rekkehusene. Arbeidet med nytt søppelhus ved innkjøringen igangsettes. Ny sportsbod ved nr. 2, etter forsikringsskade. Rekkverk ved gangvei i bakken ned til nr. 45 Utbedring av skade på avløpsrør i garasjen i nr. 4. Bedre utelys ved nr. 20- 30 Oppgradering til digital overvåkning i garasjeanleggene.
2007: Asfaltering av alle gangveiene og inngangspartiene. Legging av varmekabler i oppkjøringene ved garasjene i nr. 11 og nr. 39. Planering og tilsåing av rekreasjonsområdet ved ballplassen. Nytt subbusdekke og planering på ballplass. Møteplass ved nr. 40. Nye helleganger ved nr. 8 og 12/16. Nytt avløp ved
inngangspartiet ved nr. 8. Sikring av skrent lags offentlig gangvei er utført og bekostet av borettslaget.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. 

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
 
Det er tinglyst 4 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet rettigheter til kommunen for bla. vedlikehold av vann- og kloakkledning. Servituttene vil følge eiendommen.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2387 datert 23.04.1979, med tilhørende reguleringsbestemmelser. Sloreåsen 30 A har fått byggetillatelse til tilbygg. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Oppdragets KR-kode

KR44.1951

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.793,- pr. mnd. og inkluderer: Fyring/varmtvann, nedbetaling av andel fellesgjeld, forretningsførsel, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, basispakke kabel-TV, drift og div. vedlikehold m.m..

Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader kr. 2.428,-
Fyring/varmtvann kr. 798,-
Kabel tv/bredbånd kr. 379,-
Kapitalkostnad lån 2 kr. 188,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 6.365,- pr. år. / 3.819 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og er inkludert i felleskostnader. Selger betaler kr. 50,- pr, mnd ekstra for programkort. Tv-tuner/dekoder medfølger. Bredbånd fra Telenor, nåværende eier betaler kr. 199,- i mnd.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 812.387,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.924.593,20. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 17.707,- pr. 01.03.2019
Andel fellesgjeld er kr 53.000,- pr. 01.03.2019

Total fellesgjeld for boligselskapet er15.563669,- pr. 01.03.2019 og lånevilkårene er:

Lån 1 EIKA1:
Rentebetingelser: 2,60 %
Lånets løpetid: 1 år 10 mnd. 
Avdragsfrihet: ingen

Lån 2 OBBK01:
Rentebetingelser: 2,40 %
Lånets løpetid: 18 år 3 mnd. 
Avdragsfrihet: ingen


Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. kr 3.911,- av fellesgjelden kan innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 188,-.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.187,- 
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.561.219,- Av dette beløpet utgjør kr 53.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning 1 etasje
Planskisse underetasje
Stuen
Stuen
Stuen
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Sloreåsen 24 B er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 21 lokalkjente.

Transport

Transport

Sloreåsenwalk
5 min
Hauketo stasjonwalk
13 min
Ljabrudrive
5 min
Skoler

Skoler

Hallagerbakken skole (1-7 ...walk
9 min
Holmlia skole (8-10 kl.)walk
21 min
Lusetjern skole (1-7 kl.)walk
21 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Joker Holmliawalk
7 min
Rema 1000 Hauketowalk
16 min
Ditt Apotek Holmliawalk
16 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon:1 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 16.000,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Eksklusiv salgsoppgave: kr 2.500,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Jørgen Hartmark
Eiendomsmegler

Jørgen Hartmark

Telefon 23 16 52 03

Lurer du på noe

Jørgen svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...