Solgt: 1 270 000 kr
Bjørkelangen

Smedsrudveien 56

Prisantydning

1 490 000 kr

Omkostninger: 38 472 krTotalpris: 1 528 472 kr
Byggeår
1948
Soverom
2
Areal (P-ROM/BRA)
100 m² / 100 m²
Tomteareal
1433.2 m²
Fasiliteter
Veranda

Enebolig med oppgraderingsbehov kun 7 minutter fra Bjørkelangen sentrum. Usjenert.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Ønsker du å bo kun 7 minutter unna Bjørkelangen sentrum? Da er dette boligen for deg. Bo i rolige omgivelser, med naturen som din nærmeste nabo og kort vei til fine turmuligheter. Fra boligen er det fin utsikt, og du blir ikke overrasket om du ser en elg eller rådyr under frokosten! 

 • Rolige omgivelser.
 • 2. soverom og kneloft.
 • To vedovner.
 • Praktisk planløsning.
 • Fin utsikt.
Boligen har behov for oppgraderinger, er du klar å skape ditt nye drømmehjem?

Eiendommen

Smedsrudveien 56, 1940 Bjørkelangen
Gnr. 9, bnr. 10 og 13 i Aurskog-Høland kommune.

Områdebeskrivelse

Enebolig med behov for oppgradering på skjermet tomt beliggende langs Nyveien i Aurskog-Høland kommune.

Bjørkelangen er i stadig utvikling og er stadig i vekst. Aurskog-Høland kommune har bygd en ny miljøvennlig 1-10 skole med stor kultursal og kulturskole for hele kommunen på Bjørkelangen, som nettopp har åpnet. Skolen inneholder også flerbrukshall og fritidsklubb for de minste. Den nye skolen har en kapasitet til cirka 660 elever. Barneskoledelen vil være adskilt fra ungdomsskolen. Det er organisert bussordning til skolen. 
På Bjørkelangen er det to videregående skoler med et bredt utvalg av linjer. 

Ett nytt helsehus i sentrum.. Her vil du kunne finne blant annet legevakt, kommunal akutt døgnenhet, tannlege, helsestasjon, fysioterapi og en rekke andre tilbud, i samme bygning som Bjørkelangen sykehjem. 
Ny svømmehall, Bjørkebadet ble åpnet like før jul i 2018, og ligger like ved rådhuset, som ligger i sentrum av Bjørkelangen. Bjørkebadet innholder 25-meters basseng, varmtvannbasseng, plaskebasseng, boblebad, kaldkulp, steambadstue og tørrbadstue. 

Like ved Bjørkelangen videregående skole ligger Bjørkelangen sportshall. Det er stor satsning på idretten på Bjørkelangen, og har tilbud innen fotball, håndball, allidrett, sykling, svømming og friidrett. Ikke langt unna sportshallen finner du to treningssenter, Trento og Avancia. 

I nærområdet er det lekeplasser, gapahuker og gode turstier. På vinterstid er det oppkjørte skiløyper og du finner Dalhauglia hopp og alpinsenter på Bjørkelangen, som kan friste med hoppbakker og alpinbakke. 
På varme sommersdager kan Røytjern være et fint sted å være, hvor det er bade- og fiske brygge, samt badestrand. Røytjern ligger kun ca. 10 minutter fra boligen med bil. 

Bjørkelangen har godt og variert utvalg av servicetilbud. Bjørkelangen Torg ble AMFI-senter i desember 2013 og er et nytt, moderne kjøpesenter midt i hjertet av trivelige Bjørkelangen. Senteret har to etasjer med mote, sko, frisør, interiør, apotek, dagligvare, fritid, lek og læring. I tilknytning til AMFI Bjørkelangen Torg finner du Bjørkelangen Senter og den hyggelige gågata. Alt i alt er det over 50 butikker på Bjørkelangen, samt kafè og resturanter. 

Foretrekker du et annet service tilbud, er kun ca. 1 time å kjøre til Sverige, hvor du kan gjøre en hyggelig handel enten i Charlottenberg eller Töcksfors. Det tar deg ca. 1. time å kjøre til Gardermoen, og 38 minutter til Lillestrøm. I Lillestrøm er kollektivtilbudet godt, hvor du kan ta deg videre til Oslo Sentralstasjon og Gardermoen med en togtid på kun 10 minutter. Det er kun 500 meter til nærmeste bussholdeplass, Smedsrud. Det er togstasjoner på Blaker og Fetsund, som er lette å benytte seg av dersom du ikke ønsker å ta buss/bil til Lillestrøm. 

Veibeskrivelse

Adkomst fra Oslo: Følg E6 mot Trondheim. Ta av mot 159 Lillestrøm, og kjør gjennom Rælingstunnelen. I rundkjøringen etter Rælingstunnelen, ta andre avkjørsel over brua, og følg deretter 159 Fetsund. Følg denne veien frem til første rundkjøring. Ta opp på Riksvei 22 mot Fetsund. Følg Riksvei 22 helt frem til du kommer over Fetsundbrua. Videre følg skilt mot Bjørkelangen og inn på Riksvei 170. Følg denne veien i ca. 30 km. Når du kommer inn til Bjøkelangen og 7-eleven, følg veien videre frem til Bjørkelangen barne og ungdomskole. Sving her til venstre inn på Nyveien, følg Nyveien i 4,4 km. Sving deretter til venstre inn i Smedsrudveien, etter ca. 500 meter er du fremme i Smedsrudveien 56. 

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Skoler: 
1-10 kl. Bjørkelangen skole 
Vgs. Bjørkelangen videregående skole 
Vgs. Kjelle videregående skole

Barnehager: 
Bhg. Burholtoppen barnehage 
Bhg. Løken barnehage 
Bhg. Bjørkly barnehage 

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 110 kvm
Totalt bruksareal: 100 kvm
Totalt primærrom: 100 kvm

Bruksareal:

Primærrom:
1.etg: Entrè m/trapp, kjøkken, spisestue, stue og bad: 60 kvm

2.etg: Gang m/trapp, kneloft og 2 soverom: 40 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.03.2019 utført av Jo Henrik Stigen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Gjøres oppmerksom på at det ikke foreligger byggetegninger i kommunens arkiv på eiendommen. 

Tomten

Gnr. 9, bnr. 10 har en eiet tomt på 1.433,2 kvm. 
Gnr. 9, bnr. 13 er ikke oppmålt, og kommunen har ingen informasjon om størrelsen på denne. Det foreligger en skylddelingsforretning datert 01.08.1942 som beskriver "oppmålingen" - dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde. Kopi av dokumentet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Parkering

Nåværende eier parkerer på tomten gnr. 9, bnr. 13 som er på motsatt side av veien - det er plass til to biler. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med vedlikeholdsansvar.

Eiendommen er tilknyttet privat leverandør for vann gjennom Opptjern Vannverk 

Eiendommen har et privat minirenseanlegg type Biovac FD 5N gitt utslippstillatelse den 08.11.12, dette er et anlegg som er godkjent etter lokal forskrift i Aurskog-Høland kommune. Kjøper må underskrive ny serviceavtale med leverandør, Biovac Environmental Technology AS, 2016 Froger. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat minirenseanlegg kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Kontakt megler for ytterligere informasjon. 

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i med mansardtak tekket med takstein. Yttervegger er i trebindingsverk utvendig kledd med panel. Etasjeskiller i tre. Boligen er fundamentert til antatt fast grunn. Vinduer med trekarmer og med 2-lags energiglass. Produksjonsår 1996. Naturlig ventilasjon. El. styrt vifte på bad. Varmtvannsbereder er plassert i krypkjeller og er på 198 liter med produksjonsår 1993. Anlegg med skrusikringer. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder: 
TG 2: 
Grunn og fundamenter - Det er registrert noe aldringssprekker.
Takkonstruksjoner - Det ble observert muselort.
Taktekking - Vinskibord mangler blekk og er aldersrelatert.

TG 3: 
Drenering - Mest sannsynlig er det ingen drenering med drensrør eller utvendig fuktsikring. Det er registrert fukt i grunnmur samt i utforede vegger som ikke er unormalt for alder. Grunnet alder og forventet levetid kan dreneringsbehov komme uanmeldt.

Huset har generell behov for oppgradering. 
Selger opplyser om at det kan lukte på badet, pga. dårlig lufting av renseanlegget. Informerer videre om å ikke ha klor/salmiakk i do/sluk og tenke generelt på hva som kastes i sluket. 
Selger opplyser videre at det har vært observert mus på loftet, og har derfor hatt Pelias på besøk. 

Det er påvist forekomst av skjeggkre i boligen. Det finnes for tiden ingen fullgod måte å bli kvitt skjeggkre på, men bestanden kan begrenses ved gjentatte behandlinger av skadedyrfirmaer, evt. bruk av limfeller, og regelmessig støvsuging. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca. 1948. 

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Kommunen opplyser at det foreligger kun ferdigattester/midlertidig brukstillatelse på eiendommer oppført etter midten av 1960 tallet i kommunens arkiver. Ihht. matrikkelrapport er eiendommen registrert tatt i bruk. 

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. 
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Velkommen til Smedsrudveien 56. 
Boligen og eiendommen fremstår som noe varierende vedlikehold. Boligen har behov for påkostningerfor å oppnå dagens krav til standard. Preg av bruksslitasje på overflater, manglende belistning og detaljer, eldre innredning på bad og eldre el-anlegg. 

Boligen har følgende rom inndeling:
Kjeller: Kryperom med tilgang via kjellerluke
1. Etasje: Bad, entré m/ trapp, kjøkken, spisestue, stue
2. Etasje: Gang m/trapp, kneloft, 2 soverom

Eiendommen har adkomst via terrasse med tregulv, størrelse er ca. 23 m2. Velkommen inn! 

Romslig kjøkken med profilert kjøkkeninnredning med laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum med 1-greps blandebatteri. Fliser mellom over og underskap. Det er opplegg for oppvaskmaskin, komfyr med og det er tilkoblet en ventilator over kokeplass. 
Forbi kjøkkenet finner du spisestuen, som det er plass til en stor spisestue - hvor sene kvelder med venner og familie kan nytes. Det er peis i stue og kjøkken. 

Tv-stuen er romslig, og det er god plass til stor sofa. 

Badet består av en innredningen av et underskap/overskap, servant, speil og armatur med stikk og et dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin og det er tilkoblet et vannklosett. 

Begge boligens to soverom er i andre etasje. Godt med oppbevaringsmuligheter på kneloft. 

Velkommen på visning! 

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I tillegg er fyring med ved i stue og kjøkken. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i situasjonskart datert 13.03.2019 er avsatt til: LNF-område. 

På gnr. 9, bnr. 27 (Nordre Enga) bygges det et nytt hus. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon

Gnr. 9, bnr. 13 er ubebygget, for at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet. 

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR60.1975

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 6.951,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for renovasjon, feier-/tilsynsgebyr, kontrollgebyr spredt avløp og tømming av minirenseanlegg. 

Årlige kostnader til Opptjern Vannverk er kr. 3.056.

Eiendomsskatten er kr 2.038,- for 2019.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 18.000,- pr. år. 
Årlig kostnad for service på renseanlegget er på kr 4.972,-.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7.710.
Boligen er tilknyttet Canal Digitar som leverandør av parabol TV og har avgift på kr 500 pr. mnd. Tv-parabol/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 520.665,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 1.874.394,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1.528.472.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- .

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning 1 etg
Plantegning 2 etg
Stue
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Smedsrudveien 56 er spesielt anbefalt for og . Kvaliteten på nabolaget er vurdert til av lokalkjente.

Transport

Transport

Bjørkelangen skoledrive
5 min
Blaker stasjondrive
29 min
Oslo Gardermoendrive
62 min
Skoler

Skoler

Bjørkelangen skole (1-10 k...drive
6 min
Bjørkelangen videregående ...drive
8 min
Løken skole (1-7 kl.)drive
9 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Joker Fosserdrive
6 min
Bjørkelangen Senterdrive
8 min
Boots apotek Bjørkelangendrive
8 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
Smedsrudveien 56
D

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 2,25% av salgssummen.
Grunnhonorar: kr 15.000,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 16.250,-
Visningshonorar: kr 1.875,- 
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Veronica Gjelsnesvangen
Eiendomsmegler

Veronica Gjelsnesvangen

Telefon 64 00 79 62

Lurer du på noe

Veronica svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...