Kværnerbyen

Smeltedigelen 2

Prisantydning

3 040 000 kr

Fellesgjeld: 1 881 221 krOmkostninger: 8 719 krTotalpris: 4 929 940 kr
Etasje
6
Byggeår
2009
Soverom
2
Areal (P-ROM)
67 m²
Tomteareal
4040 m²
Fasiliteter
Garasje Heis
Fellesutgifter
8 959 kr

Forkjøpsrett avklart! Lys og luftig 3-roms leilighet med solrik balkong|God intern beliggenhet|Garasjeplass|IN-ordning

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Smeltedigelen 2! 

Stor, lys og luftig 3-roms leilighet med balkong og god standard. Leiligheten ligger i 6. etasje og har meget god intern beliggenhet i Kværnerbyen. Her er det blant annet balkong med meget gode solforhold, heisadkomst og garasjeplass med elbil-lader. Leiligheten består av entré, gang, åpen stue- og kjøkkenløsning, baderom, to soverom og balkong. 

IN-ordning med lav rente. 

- Forkjøpsrett avklart 
- Sentral beliggenhet i Kværnerbyen
- Innvendig bod på ca. 3 kvm 
- Kjellerbod 
- Varmtvann, varme, strøm, kabel-tv og internett inkludert i felleskostnadene 
- God planløsning
- Felles takterrasse
- Ved nedbetaling av fellesgjelden vil felleskostnadene bli 3.682,- pr dags dato

Eiendommen

Smeltedigelen 2, 0195 Oslo
Gnr. 236, bnr. 218, snr. 1 i Oslo kommune.
Leil.nr. 6018, andelsnr. 149,
Møllehjulet Borettslag, org.nr. 994 483 781

Områdebeskrivelse

Kværnerbyen er en helt ny bydel som har vært og er under omfattende utvikling. Bydelen er sentralt beliggende på Kværners gamle tomt mellom Ekeberg og Vålerenga. Det har allerede etablert seg et godt utvalg av servicetilbud i området.
I Kværnerbyen bor man i gangavstand til sentrum. Med sin nærhet til Bjørvika ligger bydelen i et meget spennende område. Flere kulturinstitusjoner har planer om å etablere seg her, Operaen og Sørenga sjøbad er som kjent allerede på plass. Kværnerbyen har et aktivt nabolag med blant annet tur-, jogge- og håndarbeidsgrupper. Kværnerbyen har apotek, blomsterbutikk, bakeri med servering (her arrangeres det bl.a. quiz), treningssenter, Kiwi og søndagsåpen grønnsakshandel/nærbutikk. Området er fremdeles under oppbygging. Det er et flott vannspeil, beplantning og interne veier flettet inn blant bebyggelsen. Vannspeilet brukes til å bade i av barna sommerstid, vinterstid er det skøyteis og St. Hansaften tennes det felles bål. For barna er det også mange lekeplasser i nabolaget.

Det avholdes en del kulturarrangementer i området hele året, blant annet vandring langs Alnaelva, konserter (pop, rock, klassisk m.m), julegrantenning og Kværnerbylekene (skirenn for barn). Buss nr. 32, 34, 70 og 74 stopper like i nærheten og tar deg til sentrum på ca 5 minutter. Rett ved inngangen til Kværnerbyen står det et bysykkelstativ. Gangavstand til det meste. Velger du gangstien mot sentrum passerer du blant annet historiske Middelalderparken. Man er og i gangavstand til Ekebergsletta, rideskolen og skulpturparken på Ekeberg. Mot nord ligger Vålerenga med sin karakteristiske trehusbebyggelse. Her finner du små kafeer, spisesteder og butikker. Mot øst ligger Svartdalsparken og Svartdalen med sin særpregede vegetasjon og turstier langs Alna, over til Østensjøvannet og videre til Østmarka.
Til sammen er det planlagt ca. 1.800 boliger i Kværnerbyen.
Et område i rivende utvikling!

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 77 kvm
Totalt bruksareal: 70 kvm
Totalt primærrom: 67 kvm

Primærrom:
Entré/gang, bad, stue/kjøkken, 2 soverom: 67 kvm

Sekundærrom:
Bod: 3 kvm

I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.10.2019 utført av Rana Taksering AS.

Tomten

Eiet tomt på 4040,4 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Det medfølger en parkeringsplass med elbil-lader i felles garasjeanlegg.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong. Grunnmur i støpt betong. Armerte betongdekker i elementer. Bærende konstruksjon i betong/stål innfelt med bindingsverk, antatt isolert med mineralull, i henhold til forskrifter som var gjeldende da bygningen ble oppført, innvendig kledd med plater, og utvendig med fasadeplater, teglsteinsforblending, trepanel, malte betongoverflater og store glasspartier. Yttertak i betongkonstruksjon antatt tekket med folie. Vinduer med isolerglass, karm og ramme i tre. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder bad grunnet bom på enkelte gulvfliser, svelling på innredning og svelling på baderomsdør. Dette har fått tilstandsgrad 2. 

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 05.03.2010. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Velkommen til Smeltedigelen 2! 
Stor og lys 3-roms leilighet med balkong og god standard. Leiligheten ligger i 6. etasje og har god intern beliggenhet i Kværnerbyen. Her er det blant annet balkong med meget gode solforhold, heisadkomst og garasjeplass med elbil-lader. Leiligheten består av entré, gang, åpen stue- og kjøkkenløsning, baderom, to soverom, balkong og en innvendig bod. 

Entré 
Romslig entré med plass til garderobe og skohylle. Parkett på gulvene, malte flater og malt himling. 

Stue 
Lys og flott stue med plass til sofa med tilhørende bord, tv-møbel og spisegruppe. Store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig dagsslys. Parkett på gulvet, malte flater og malt himling. Fra stuen er det utgang til en sydvendt balkong på ca. 8 kvm. Her er det plass til utemøbler og grill. 

Kjøkken 
Hvitt kjøkken med masse oppbevaringsplass i over- og underskap. Plass til hvitevarer som kjøleskap, komfyr, oppvaskmaskin og ventilator. Hvitevarer medfølger ikke ved salg. Laminat benkeplate og fliser mellom over- og underkskap. Den åpne løsningen gjør dette rommet til en meget sosial plass. 

Baderom 
Lekkert, flislagt baderom med varmekabler. Her er det vegghengte dusjvegger, servant med skapinnredning, vegghengt toalett, opplegg for vaskemaskin og en naturlig plass til tørketrommel. 

Soverom 1 
Stort hovedsoverom med plass til dobbeltseng med nattbord og garderobeskap. Parkett på gulvene, malte flater og malt himling. 

Soverom 2 
Soverom to passer for eksempel utmerket som gjesterom, barnerom eller kontor. Parkett på gulvet, malte flater og malt himling, 

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med radiatorer tilknyttet fjernvarme, samt varmekabler på badet. 
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket B2

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Møllehjulet Borettslag.
Borettslaget består av 177 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS. 
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for øvrige andelseiere.  
Borettslaget har avtale med Odin Renhold om vask av trappeoppgangene. 
Felles vaktholds avtale med Securitas. 
Vaktmestertjeneste via Coor Eiendomsdrift. 

Foretatte påkostninger de senere år: 
- Ferdigstillelse av gårdsrommet 

Planlagte påkostninger: 
- Male oppgangene.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten paralellavklares. Konferer megler for nærmere info. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. Frist for OBOS medlemmer og benytte seg av forkjøpsretten er 15.10.2019. 

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser. 
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 2 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om kloakkledning og en utbyggingsavtale vedrørende veianlegg.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig i henhold til reguleringsplan S-4198 datert 07.12.2005 med tilhørende bestemmelser KDP-17 datert 22.04.2009 og KDP-18 datert 15.05.2013. Det foregår en rekke boligprosjekter og utbygginger i området. 

Kjente byggesaker i området: 
- Nabotomten møt øst (Enebakkveien 69) er foreslått omregulert til boligbygging. Se saksinnsyn hos Plan- og bygningsetaten, saksnummer: 200705311. 
- I Ingeniørveien 2-10 oppføres det to boligblokker med underjordisk garasje. Se sakinnsyn hos Plan- og bygningsetaten, saksnummer: 201303388. 
- I Turbinveien 28 oppføres boliger. Se saksinnsyn hos Plan- og bygningsetateten, saksnummer: 201904699. 
- Bane NOR planlegger utvidelse av kapasitet på banenettet i Brynsbakken. Planlagt byggestart er per nå satt til 2026. Se www.banenor.no og sakinnsyn hos plan- og bygninsetaten, saksnummer: 201714401 for mer informasjon.
- Turbinveien 2-4 er foreslått omgjort til høyskole, samt noe kontorarealer. Se saksinnsyn hos Plan- og bygningsetaten, saksnummer: 201715801. 
Kontakt evt. megler for mer informasjon. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Oppdragets KR-kode

KR56.19115

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 8.959,- pr. mnd. og inkluderer: Strøm, varmtvann, oppvarming, grunnpakke kabel-tv, internett, driftskostnad garasje, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, mm. 
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. 

Strøm, oppvarming og varmtvann avregnes a-konto. Dette betyr at det er fast trekk hver måned, men at det avregnes i slutten av året etter faktisk bruk. 

Felleskostnadene fordeles slik:
Garasje kr 153,- 
Strøm og varmtvann kr 732,- 
Oppvarming kr 433,- 
Felleskostnader kr 2.364,- 
Kapitalkostnad lån kr 5.277,- 

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 5.626,- pr. år / ca. 3.354 kWh pr.år
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og internett. Dette er inkludert i felleskostnadene. Dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1 270 356,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4 573 281,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 14.763,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 1.881.221,- pr. 01.09.2019

Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 257.023.914,- pr. 01.09.2019 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: flytende rente på 1,65 %
Lånets restløpetid: 40 år og 7 mnd
Avdragsfrihet: Ingen 

Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. Hele fellesgjelden kan innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 5.277,-. Denne kan nedbetales to ganger i året, den 01.04 og 01.10. Minumumsbeløpet for innbetaling er kr 60.000,- pr. gang. 

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.187,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.929.940,-. Av dette beløpet utgjør kr 1.881.221,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning
Balkong
Stue
Åpen stue- og kjøkkenløsning
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Smeltedigelen 2 er spesielt anbefalt for familier med barn og enslige. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 124 lokalkjente.

Transport

Transport

St. Halvards plasswalk
15 min
Helsfyrwalk
21 min
Ensjøwalk
21 min
Skoler

Skoler

Vålerenga skole (1-7 kl.)walk
10 min
Jordal ungdomsskole (8-10 ...walk
11 min
Gamlebyen skole (1-7 kl.)walk
14 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Kiwi Kværnerbyenwalk
1 min
Ditt apotek Kværnerbyenwalk
2 min
Nærbutikken Konowsgatewalk
7 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 40.000,- 
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Julie Vikheim Bjerklund
Eiendomsmeglerfullmektig

Julie Vikheim Bjerklund

Telefon 21 02 17 07

Lurer du på noe

Julie svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.