Momoen

Sofiastien 16

Prisantydning

2 750 000 kr

Omkostninger: 0 krTotalpris: 2 750 000 kr
Byggeår
1976
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
157 m² / 251 m²
Tomteareal
1273.7 m²
Fasiliteter
Garasje

Løken/Momoen - Enebolig med tre soverom i barnevennlig område. Dobbel garasje og stor solrik tomt.

Komplett salgsoppgave

Eiendommen

Sofiastien 16, 1960 Løken
Gnr. 50, bnr. 205 i Aurskog-Høland kommune.

Områdebeskrivelse

Velkommen til Momoen og Sofiastien beliggende i et populært boligfelt. Boligfeltet ligger barnevennlig til, med to private barnehager like i nærheten. Moe er et lite tettsted med barnehager, dagligvarebutikk, forsamlingshus og idrettsanlegg. Fra boligen er det 4,5 km til Løken, der du finner flere servicetilbud. 

Det er kort vei til fotballbane, skiløyper, idrettshall og fine rekreasjonsområder. Momoen har et lokalt fotballag; MIUL (Momoens Idretts og Ungdoms Lag). I tillegg til egen fotballbane, er det muligheter for å ta seg en tur i lysløypa sommer som vinter. 
På Moe/Momoen ligger Damtjern badeplass med flytebrygge. 

På Løken ligger Høland Idrettsanlegg med flerbrukshus som inneholder treningsrom med moderne fasiliteter, garderober, fritidsklubb, aktivitetsrom og spinningssal. Aurskog har golfanlegg med flere baner, driving range og treningsområder. 

I tillegg byr skogene i nærområdet på flotte innsjøer og idylliske friluftsområder.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop Moe og Rema 1000 på Løken. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det ca. 20 minutter til Bjørkelangen. Bjørkelangen har godt og variert utvalg av servicetilbud. Bjørkelangen Torg ble AMFI-senter i desember 2013 og er et nytt, moderne kjøpesenter midt i hjertet av trivelige Bjørkelangen. Senteret har to etasjer med mote, sko, frisør, interiør, apotek, dagligvare, fritid, lek og læring. I tilknytning til AMFI Bjørkelangen Torg finner du Bjørkelangen Senter og den hyggelige gågata. Alt i alt er det over 50 butikker på Bjørkelangen, samt kafè og restauranter. 

Strømmen og Lillestrøm ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.

Foretrekker du et annet service tilbud, er kun en time å kjøre til Sverige, hvor du kan gjøre en hyggelig handel i Töcksfors. Du kommer deg raskt til Lillestrøm med bil eller buss, og bussholdeplassen Lunder er kun 100 meter unna boligen. Med buss nr. 480 tar det 42 minutter til Lillestrøm bussterminal. På morgenen kl. 05.38 og 06.38 (fra Lunder til Oslo Bussterminal)  og ettermiddagen kl. 15.41 og 16.41 (fra Oslo Bussterminal til Lunder) går det ekspressbuss som bruker ca. 1 time, ref. ruter 29.05.2018.  Det tar deg ca.1 time å kjøre til Gardermoen, og 35 minutter til Lillestrøm. I Lillestrøm er kollektivtilbudet godt, hvor du kan ta deg videre til Oslo Sentralstasjon og Gardermoen med en togtid på kun 10 minutter. Det er togstasjon Fetsund, som er lett å benytte seg av dersom du ikke ønsker å ta buss/bil til Lillestrøm/Oslo.

Veibeskrivelse

Adkomst fra Oslo: Følg E6 mot Trondheim. Ta av mot 159 Lillestrøm, og kjør gjennom Rælingstunnelen. I rundkjøringen etter Rælingstunnelen, ta andre avkjørsel over brua, og følg deretter 159 Fetsund. Følg denne veien frem til første rundkjøring. Ta opp på Riksvei 22 mot Fetsund. Følg Riksvei 22 helt frem til du kommer over Fetsundbrua, og ta andre avkjøring. I neste rundkjøring ta første avkjøring og hold deg på Fetveien/RV22. Etter ca. 5,5 km ta av inn på Hølandsveien/ FV 169 - skilting mot Løken. Hold veien i 16 km, før du svinger ned til ventre og inn i Maurtuveien. Ta deretter første til ventre, og følg veien til du ser boligen på ventre side. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Skoler:
1-7 kl. Løken skole 
1-10 kl. Bråte skole 
Vgs. Bjørkelangen videregående skole 
Vgs. Kjelle videregående skole 

Barnehager:
Bhg. Lundebygrenda barnehage
Bhg. Hofmoen barnehage 
Bhg. Bjørkly barnehage

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 271 kvm
Totalt bruksareal: 251 kvm
Totalt primærrom: 157 kvm

Bruksareal:

Primærrom:
Kjeller: Trapperom/gang, kjellerstue: 41 kvm

1.etg: Entrè/gang, stue/spisestue, kjøkken m/spiseplass, mellomgang, bad, trapperom, 3 soverom, wc: 116 kvm

Sekundærrom:
Kjeller: Vaskekjeller, rå-kjeller, mellomgang, badstue/bod, 4 boder: 72 kvm

1.etg: 2 boder med utvendig adkomst: 22 kvm

Dobbel garasje: 32 kvm. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.06.18 utført av Sten-Børge Willye Olsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 1.273,7 kvm. Tomten er opparbeidet med gressplen, busker, trær, hekk, prydplanter, jordbakke og singlet gårdsplass.

Parkering

Dobbelgarasje på ca. 35 kvm. Forøvrig parkering på gårdsplassen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 18.05.1978. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

I følge matrikkel og byggetegninger mottatt fra kommune ble boligen bygget på i 1993 med et tilbygg. Tilbygget er ikke en del av ferdigattesten. 
Det gjøres oppmerksom på at kjeller er innredet etter at ferdigattest ble gitt og ikke byggemeldt. Rommene i kjeller tilfredsstiller ikke dagens krav til varig opphold. Kjøper overtar risikoen for dette. 

Selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid på boligen.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Eiendomsmegler Krogsveen v/ Veronica Gjelsnesvangen har gleden av å ønske deg velkommen til Sofiastien 16. Eiendommen, en frittliggende enebolig over 2 plan inkl. kjeller beliggende på en opparbeidet selveid tomt i et etablert landlig
boligområde på Momoen ved Løken i Aurskog-Høland kommune. Boligen fremstår med en normal dels opprinnelig standard med oppgraderinger utført underveis, har bruksslitasje og vurderes som normalt vedlikeholdt. Det følger også to uteboder og dukkehus/redskapsbod. 

Velkommen inn! 
Koselig inngangsparti med adkomstplatting på ca. 14 kvm, og entrè med plass til å henge fra seg yttertøy og sko. 

Romslig stue med god plass til flere møblementer, og peisovn. 

Stort kjøkken med Ikea kjøkkeninnredning fra 2009 med cremefargede profilerte vitrine+fronter. Plater mellom over- og underskap. Barløsning. Intergrerte hvitevarer som ovn, platetopp og oppvaskmaskin. God plass til spiseplass på kjøkkenet, som sene kvelder kan nytes med venner og familie. Utgang til overbygget terrasse på ca. 35 kvm med trapp ned til gressplen. Gode solforhold på dagen og kvelden.  

Enkelt bad med dusjkabinett, en servant med underskap og et speil med lysramme. Det ble ikke målt forhøyde fuktverdier på befaring. Her har du muligheten for å lage drømmebadet. 
Ved entrè er det en WC med toalett, servant og speilhylle. 

Boligen har totalt tre soverom. 

Godt med lagringsplass i dobbel garasje, kjeller og boder.

Nye gulv i alle rom, bortsett fra på bad.
Stue, toalett og soverom er nyoppusset.
Nye takrenner på hus i 2017.
Ny vedovn 2013.
Ny varmepumpe 2012.

Velkommen på visning.

Oppvarming

Luft-til-luft varmepumpe, elektriske panelovner, varme i gulv, vedovn og Dovre peisovn.

Det står en 800 liters GUP (glassfiberarmert) oljetank i et eget rom i kjelleren. Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no. 

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G3

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen. 
Dagboknr 8828, tinglyst 23.12.1976, type heftelse: Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. for Tele- og elverket

Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte servitutt. 

Regulering

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan Fortau og avkjørselssanering langs rv 169 – fra fv 231 til Skoleveien datert 01.04.10 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.  

Oppdragets KR-kode

KR6018111

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 14.308,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Eiendomsskatten er kr 3.234,- pr år.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 19.560,- pr. år. / 16.300 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Romerike Bredbånd fibernett som leverandør av kabel-tv/internett og har avgift på  kr 898,-pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2016 beregnet til kr 760.829,- når eier er fast bosatt på eiendommen (primærbolig).

Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen  (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2.738.984,40. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.819.972,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning første etasje
Plantegning kjeller
Fasade. Stor parkeringsplass og dobbel garasje
Inngangspartiet
Inngangspartiet
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger.  Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. 
 
Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,1% av salgssummen
Grunnhonorar: kr 15.000,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 16.000,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Laster objekter...
Veronica Gjelsnesvangen
Pluss-kontakt

Veronica Gjelsnesvangen

Telefon 67 52 95 77

Lurer du på noe

Veronica svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.