Vestby/Sole

Sole Allé 55

Prisantydning

3 600 000 kr

Fellesgjeld: 3 622 krOmkostninger: 93 472 krTotalpris: 3 697 094 kr
Etasje
1
Byggeår
2013
Soverom
2
Areal (P-ROM)
74 m²
Tomteareal
5148.1 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda Heis
Fellesutgifter
2 059 kr

Lekker nyere 3-roms med meget god beliggenhet. Heis, garasje og stor overbygget balkong.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

3-roms eierleilighet beliggende på attraktive Sole. Leiligheten har fin intern plassering på baksiden av blokken som gir usjenert og rolig beliggenhet.

Gangavstand til sentrum, storsenter, togstasjon med mer.

Ypperlig pendleravstand til Oslo - ca 34 min. med tog/bil. Vestby er en landlig kystkommune som har mange flotte badestrender og fiskemuligheter bare en liten kjøretur unna.

Fin nyere leilighet med direkte adkomst fra inngangsdør, eller via heis eller trapp fra garasje. Praktisk leilighet med god planløsning.

Parkett i hele leiligheten foruten bad.

Flexit balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner.

Trygt med seriekoblede røykvarslere og sprinkleranlegg.

Eiendommen

Sole Alle 55, 1540 Vestby
Gnr. 9, bnr. 452, snr. 19 i 
Vestby kommune.

Områdebeskrivelse

3-roms eierleilighet beliggende på attraktive Sole. Leiligheten har fin intern plassering på baksiden av blokken som gir usjenert og rolig beliggenhet.

I det barnevennlige nærområdet ligger grøntområder og lekeplasser. Stille og rolig bomiljø med gangavstand til rekreasjonsområder og Vestby Arena på Sole. Vestby sentrum med jernbanestasjon, kaféer og forretninger som post, bank, butikker, apotek med mer. Vestby storsenter ligger rett ved sentrum. Her er det vinmonopol og et godt utvalg med butikker og spisesteder. 

Vestby er en kommune i vekst med diverse store etableringer som blant annet Bauhaus (byggvarehus), Oslo Fasion Outlet (Norges største merkevareby) og Asko Øst AS (varelager). Behovet for utleieenheter og boenheter i Vestby har vært stigende de senere år, og på bakgrunn av ovenstående kan mye tyde på at dette behovet vil være stigende også i fremtiden. Veterinærhøgskolen er planlagt flyttet til Ås sommeren 2020.Ytterligere press på boligmarkedet i området må følgelig påregnes også i denne forbindelse.

Ypperlig pendleravstand til Oslo - ca 34 min. med tog/bil. Vestby er en landlig kystkommune som har mange flotte badestrender og fiskemuligheter bare en liten kjøretur unna.

Veibeskrivelse

E6 fra Oslo: Ta av ved avkjøringen til Vestby Syd og ta deretter til venstre i første rundkjøring. Rett frem i neste rundkjøring og deretter til høyre i rundkjøringen, mot sentrum. Ta så til venstre inn Sentrumsveien og så til høyre inn Odins vei. Følg Odins vei ca. 400 m og ta til høyre inn til Sole Allé.

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Barnehager og skoler for alle trinn i nærområdet. Vestby barneskole og Vestby ungdomsskole innenfor +-5 minutters gangavstand. Ca 18 minutters gange til Vestby videregående skole. Flere barnehager innefor gangavstand. Se mer informasjon i vedlagte nabolagsprofil.

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 86 kvm
Totalt bruksareal: 78 kvm
Totalt primærrom: 74 kvm

Primærrom:
1. etasje 74 kvm: Entre/gang, bad, 2 soverom, kjøkken/stue

Sekundærrom:
1. etasje 4 kvm: Bod/teknisk rom

I tillegg disponerer boligen en bod i kjelller på ca. 4,7 kvm. merket 151 f.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.11.2019, utført av Harald Ringen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 5.148,1 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Opparbeidet med asfaltert stikkvei og pent opparbeidet fellesareal.

Parkering

Leiligheten har bruksrett til en p-plass i garasjekjelleren. Elektrisk portåpner. Plassen er merket 1F.

Garasjeplassen kan ikke leies ut til andre enn beboere i sameiet. Sameiet har oppgradert det elektriske anlegget med kapasitet for el-biler i 2019. Hvis det ønskes lademulighet for el-bil må innstallasjon bekostes av den enkelte.

Godt med parkeringsplasser foran blokkens inngang iht. gjeldende regler for sameiet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport hovedsakelig i støpt betong. Fasader er utvendig isolert, utlektet med liggende kledning samt malte flater. Betonggulv på terrasse, rekkverk i metall og glass. Utelys og strømuttak på terrasse. Flatt tak, antatt tekket med papp eller folie.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. 

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i  salgsoppgaven.  Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 18.08.2014  Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Standard

Fin nyere leilighet med direkte adkomst fra inngangsdør eller via heis eller trapp fra garasje. Praktisk leilighet med god planløsning. Parkett i hele leiligheten foruten bad. Flexit balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner. Trygt med seriekoblede røykvarslere og sprinkleranlegg.

Entré: Romslig gang med plass til skap og innredning.

Kjøkken: Takhøy kjøkkeninnredning (type Sigdal) med folierte fronter, nedfelt kjøkkenbeslag i laminat benkeplate, ventilator med avtrekk i felles system. Integrerte hvitevarer: Siemens platetopp(induksjon) og stekeovn. Integrert stillegående oppvaskmaskin. Komfyrvakt. Frittstående kombiskap medfølger også. Kjøkkenet er montert i åpen løsning mot stuen.

Stue: Stuen har utgang til vestvendt og romslig terrasse (ca. 21 kvm.) med gode solforhold. Terrassen har strøm og lys. God plass til spisestue. Get har montert ekstra tv-uttak i stuen slik at det er enkelt å ommøblere til andre løsninger ved behov. Varmepumpe - luft til luft i stuen (ikke aircondition).

Soverom: Leiligheten har to soverom. Stort garderobeskap på et hovedsoverom. Soverommene ligger fint til mot baksiden av blokken.

Bad: Flislagt bad med servant nedfelt i laminat benkeplate. Innredning med folierte fronter, speil, veggmontert wc og dusjhjørne med nedsenket gulv og to svingbare dusjdører. Sluk i dusjsone, opplegg for vaskemaskin, avtrekk fra rommet og luftespalte under dørblad.

Bod: Bod på ca 4 kvm i leiligheten.

Oppvarming

Varmepumpe - luft til luft i stuen. Varmekabler i badegulv. Elektrisk oppvarming ellers. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket B5

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Boligsameiet Sole allé 53 og 55 med sameiebrøk 78/2660.

Sameiet består av 32 seksjoner.

Forretningsfører er 
Moltzau revisjon AS.

Styreleder: Helge Toftner, 
tlf. 982 65 950.

Dugnad må påregnes.

Normalt dyrehold er tillatt.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
Dagboknr. 1004901, tinglyst 27.11.2012: Bestemmelse om rett til parkering for 6 biler for gnr. 9. Bnr. 454 på sameiets eiendom. Best. om vann/kloakkledning. Veirett for denne eiendommen over bnr 454 ut til offentlig vei. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Gjelder denne matrikkelenhet m.fl.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

Servituttene vil følge eiendommen og kan fås på forespørsel. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er hovedsakelig regulert til bolig med en mindre del i ytterkanten av tomten til bevaringsområde. Reguleringsbestemmelser for Sole Skog IV gjelder. 

Det er en blokk under bygging sørøst for eiendommen.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR46.19170

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 5.864,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann og avløp. Varierer med forbruk. Vannmåler er montert.

Fellesutgiftene er kr 2.059,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-TV med internett, renovasjon, diverse vedlikehold av fellesområder, vaktmestertjenester ute , renhold av fellesområder, forsikring av boligmassen, forretningsfører og revisjon.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10.500,- pr. år/7.700 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett(50Mbit) og er inkludert i fellesutgiftene. Dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 939.637,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.382.693,- Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue var kr 25.718,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld var kr 3.622,- pr. 31.12.2018

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 2.250,-.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.697.094,-
Av dette beløpet utgjør kr 3.622,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr  9.900,-,  med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning 2D
Stor balkong med god plass
Plass til stor sittegruppe
Friområde i bakkant av leiligheten
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Transport

Transport

Vestby skolewalk
7 min
Vestby stasjonwalk
13 min
Vestby stasjonwalk
14 min
Skoler

Skoler

Vestby skole (1-7 kl.)walk
4 min
Vestby ungdomsskole (8-10 ...walk
6 min
Vestby videregående skolewalk
18 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

REMA 1000 Vestbywalk
11 min
Boots apotek Vestbywalk
11 min
Coop Extra Vestbywalk
11 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fatspris: 25.000,- av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Thor Gunnar Stavsholt
Eiendomsmegler MNEF

Thor Gunnar Stavsholt

Telefon 64 91 30 85

Lurer du på noe

Thor svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.