Solgt: 1 275 000 kr
Øyfjell-Rauland

Søndre Grasbekkveg 92

Prisantydning

1 370 000 kr

Omkostninger: 35 472 krTotalpris: 1 405 472 kr
Byggeår
1977
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
55 m² / 63 m²
Tomteareal
1020 m²
Fasiliteter
Veranda

Koselig hytte. Fint helårsterreng v/Trovatn. Fiske-/båtmuligheter. Rett v/skiløypa. Rolig felt. VISNING 1/5 kl 12

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Hytta ligger rett ved preparert skiløype og ca 300 meter ovenfor Trovatn. Fine båt-, bade- og fiskemuligheter. Hyttefeltet ligger omtrent midt mellom Rauland og E134, Høydalsmo, med spredt hyttebebyggelse og god avstand mellom hyttene. Barnevennlig, rolig, usjenert og skjermet i skogsterreng. Et variert og lunt helårsterreng med bekkedaler, skogkledde åser og topper mer enn 1000 moh. Få kilometer opp på omkringliggende snaufjellsnuter. 5 mil oppkjørte løyper (se: loypelag.no). Gå skiløypa ca 2,5 km til nærbutikken på Øyfjell. Ca 20 min m/bil til Rauland og 15 mil løyper, skisenterområder og dagligvareforretningene Prix og Spar i Krossen, Rauland sentrum. Hytta er godt vedlikeholdt og iflg. takst i bra stand. Hytta har enkel standard. Innlagt el. Ikke innlagt vann. Biotoalett (snurredass).

Eiendommen

Søndre Grasbekkveg 92, 3890 Vinje
Gnr. 120, bnr. 48 i Vinje kommune.

Områdebeskrivelse

Trovatn ligger på Øyfjell omgitt av skogsområder og høyfjell. Traktene er et fint tur- og helårsområde. Øyfjell ligger ca midt mellom Rauland og E134 forbi Høydalsmo. Enkel adkomst både fra øst og vest. Hyttefeltet ligger rett nord for Øyfjell sentrum. I Trovatn er det anledning til å fiske med stang, men ta en prat med grunneier Nyhus og spør om hva han skal ha for det. Nyhus er en trivelig kar.

Med hytta følger en gammel glassfiberbåt. Hyttevellet har nyere alubåter for utleie.

Veibeskrivelse

Ved ankomst fra Høydalsmo kjører man 1,3 km forbi nærbutikken (Matkroken) på Øyfjell. Der tar veien av til høyre, over brua mot Trovatn. Fra hovedveien/brua kjører man så 1,6 km rett fram til bommen. Bommen er telefonstyrt. Etter bommen følger man veien rett fram 700 m uten å ta hverken til venstre eller høyre. Hytta ligger så på venstre side. Se etter Krogsveens skilter.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 65 m²
Totalt bruksareal: 63 m²
Totalt primærrom: 55 m²

Bruksareal:
Hytta: 57 m²
Utebod, frittstående 6 m²

Primærrom:
Hytta: 55 m²
Stue. Kjøkken. 3 soverom. Mellomgang. Do/vaskerom. 

Sekundærrom 2 m²:
Tørkerom/klesbod

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.03.2019 utført av takstmann Jan Tore Eriksrød. Tlf 91 10 38 66. Ta kontakt med takstmannen dersom byggtekniske spørsmål til bebyggelsen.

Tomten

Eiet tomt på 1.020 m²

Parkering

God plass for biloppstilling i egen innkjøring. Parkering rett ved hyttevegg. Grei plass til feks. 4 biler.

Vei, vann og avløp

Veien i feltet er privat og vedlikeholdes i fellesskap av alle hytteeierne ved at det betales årlig veiavgift. Hytta har ikke innlagt vann, og henter vann fra vannposten et par hundre meter overfor hytta. Snurredoløsning med komposteringskamre. 

Bebyggelse

Utdrag fra takstmannens bygningsbeskrivelse:
Hytta er fundamentert på morene. Grunnmur består av betongpilarer. Yttervegger er bindingsverk, isolert med 10 cm isolasjon i hulrom. Utvendig fasader er tekket med stående tømmermannskledning. Saltak er tekket med stålplater i A-profil. Takrenne lakkert stål. Fra ildsted i hytta er det stålpipe. Kobla vinduer fra byggeår. Innvendige flater består stort sett av lakkerte gulvbord på gulvflater. Panel på vegg og himlingsflater. Alle bygningselementer er fra byggeår. Frittstående, enkel bod på er oppført i 2015. Hytta er normalt vedlikeholdt siden byggeår.

Følgende merknader 
* Koblede vinduer med merknad pga. elde/slitasje.
* De fleste rom mangler ventiler i yttervegg.

Kjøpere må være klar over boligens alder og svakheter i henhold til normale slitasje/elde og datidens byggemåte. 

HELE tilstandsrapporten bør leses av interessenter.

Utdrag fra selgers egenerklæring:
* tidligere eier har rettet opp skjevheter som følge av ustabile pilarer.
* det er sett maur i hytta om våren, men ikke på flere år nå.
* det har kommet inn fukt fra rundt pipen én gang under kraftig fyring med mye snø på taket. Ellers ingen utetthet.
* selger har selv lagt opp noen stikkontakter

HELE egenerklæringen bør leses av interessenter.

Renovert/oppusset

Selger har selv bygget uteboden, samt også byttet platting på uteplass under tak i inngangsparti.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til fritidsformål siden byggeår. Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. 

Hytta er større enn det som framkommer av bygningstegningene som foreligger, men ikke større enn tillatt utnyttelse per hytte som er 100 m² BYA + 20 m² BYA anneks/uthus.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Standard

Trivelig hytte på fin tomt. Enkel standard og godt utnyttet plass. Hytta har fullt ut elektrisk installasjon. Stor vedovn av eldre modell. Åpen løsning stue/kjøkken med god plass for matlaging, spiseplass og opphold. Vann hentes fra vannpost. Fra vaskerom og kjøkken er det gråvannsavløp ut til terreng. Funksjonelt innredet med benker langs vegg i stua og ekstra soveplasser med køye opp under himling på ett soverom og en lite hems bygget i bakkant av hytta med ekstra sengeplasser eller som en skjermet plass for avslapping. To av soverommene har dobbeltseng. Bodrom er funksjonelt innredet for klestørk med skohylle, tørkeovn og praktisk opphengsplass for klær. Inngangpartiet består av overbygget og lun uteplass. Under hytta er det delvis tildekket og skjermet plass for oppbevaring av materialer ved, akebrett og annet uteutstyr. Frittstående bod med god plass for skiutstyr og redskap. 

Oppvarming

Panelovner på alle rom unntatt i gangen bak i hytta. Stor vedovn i stua.

Energimerke Energimerket G4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Regulering

Området er regulert til fritidsbebyggelse.
Reguleringsplanen heter:
"Detaljregulering Suistog Trovatn" Plan ID 20050007. Rev. mai-13

I revidert plan er det tatt høyde for nødvendig infrastruktur til håndtering av avløp fra hyttene. Revidert plan inneholder nye hyttetomter sør for hytta. Ingen av disse tomtene ligger i synlig fra hytta.

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig. På grunn av boplikt i Vinje kommune må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet før eiendommen kan overskjøtes. Erklæringen attesterer at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

Overtagelse

Eiendommen overleveres til kjøper på dato som avtales med megler på tidspunkt for budaksept. Eiendommen overleveres slik den er framvist hva gjelder ren og ryddiggjøring. Møbler medfølger ikke ut over det selger lar stå igjen.

Oppdragets KR-kode

KR27.1936

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter 2019 er kr 2 825,- I dette inngår gebyr for renovasjon og feiing/tilsyn.

Det innkreves p.t. ikke eiendomsskatt i Vinje kommune.

Selges el.forbruk tilsvarer ca. kr 7 500,-/år Dvs ca 3.500 kWh. per år.
Bygningsforsikring 2019 kr 2.200,-.
Velavgift 2019 til hytteforeningen kr 1.250,-.
Vei- og brøyteavgift 2019 kr 1.850,- + 4.500,-

Utgiftene er basert på selgers bruk/forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var ifølge skatteetaten kr 39.192,- .

Omkostninger

Kjøper betaler kjøpesummen og: 
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tingl.gebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,-/stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter ved kjøp til prisantydning: kr 1.405.472,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,- eller ordinær Boligkjøperforsikring kr 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

3D romløsning
Fra Raudsinut
Fugleperspektiv_a (1)
Fugleperspektiv_a (2)
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Søndre Grasbekkveg 92 er spesielt anbefalt for og . Kvaliteten på nabolaget er vurdert til av lokalkjente.

Transport

Transport

Trovassli kryssdrive
5 min
Vasslausdrive
6 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Matkroken Trovatndrive
6 min
Joker Høydalsmodrive
15 min
Circle K Høydalsmodrive
16 min
TilbakeAvstand til byer
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeFritid
TilbakeVarer/tjenester
Søndre Grasbekkveg 92
C
C
D
E

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt salgsoppgaven. Se også www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må gis skriftlig. Legitimasjon må fremlegges sammen med signatur fra byder. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da blir samtlige vilkår oppfylt. Forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes per sms eller e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler per telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For å kunne behandlet og videreformidlet bud skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha tilstrekkelig akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på min. 30 min.Budøkning må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger skal fremlegge gyldig ID slik at megler iht. loven kan gjennomføre kundekontroll.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Det er rettshjelpforsikringer som gir profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler fem år etter kjøp. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring og i tillegg fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Det innebærer at det først er mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning eiendommens alder og bruk. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i HELE salgsoppgaven med vedlagte dokumenter før bud gis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Selger betaler meglers vederlag som er:
Provisjon: 54.350,- 
Grunnhonorar: kr 15.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-
Visningshonorar: kr 1.875,- 
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,-/utlegg
Megler skal ha dekket alle utlegg. 
minusVis mindre
Torbjørn Meli
Eiendomsmegler MNEF

Torbjørn Meli

Telefon 35 93 24 07

Lurer du på noe

Torbjørn svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...