Sørenga/Bjørvika

Sørengkaia 9

Prisantydning

4 690 000 kr

Omkostninger: 124 222 krTotalpris: 4 814 222 kr
Etasje
7
Byggeår
2016
Soverom
1
Areal (P-ROM)
43 m²
Tomteareal
6363 m²
Fasiliteter
Veranda Heis
Fellesutgifter
1 921 kr

Meget delikat 2-roms toppleilighet med flott utsikt | Vannbåren fjernvarme inkl i felleskost. | Takterrasse

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Sørenga, Bjørvika og det gode liv ved sjøen. Sørenga har på kort tid rukket å bli et av de mest populære boområdene i Oslo. Her har du gode rekreasjonsmuligheter hele året, fine naturopplevelser og solnedgangen over fjorden. Bjørvika vokser frem som Oslos nye sentrum, med umiddelbar nærhet til Oslo S og byen. Med leilighet på Sørenga får du førsteklasses byliv, badeliv, uteliv og kulturliv rett utenfor døren. Dette er virkelig et lite boligparadis på vannet. 

Eiendommen

Sørengkaia 9, 0194 Oslo
Gnr. 234, bnr. 102, snr. 211 i Oslo kommune.

Områdebeskrivelse

Velkommen til Sørenga, Bjørvika og det gode liv ved sjøen. Sørenga har på kort tid rukket å bli et av de mest populære boområdene i Oslo. Her har du gode rekreasjonsmuligheter hele året, fine naturopplevelser og solnedgangen over fjorden. Bjørvika vokser frem som Oslos nye sentrum, med umiddelbar nærhet til Oslo S og byen. Med leilighet på Sørenga får du førsteklasses byliv, badeliv, uteliv og kulturliv rett utenfor døren. Dette er virkelig et lite boligparadis på vannet. 

Sørenga har byens mest populære badeanlegg med stupetårn, svømmelengder og badestrand samt flere hyggelige restauranter. Her kan du bade året rundt eller ta deg en tur på fjorden før jobb. Flere badestrender i Bjørvikaområdet kommer. Det vil bli anlagt en badestrand ved siden av Operaen i fremtiden samt badeplass ved Kongsbakkeallmenningen. Fra promenaden kan du nyte fantastisk utsikt mot Hovedøya, Akershus festning, Oslos nye skyline og fjorden.

Det er to barnehager på Sørenga, og innen kort tid så vil en ny barne- og ungdomsskole med flerbrukshall bygges her.
Når Follobaneprosjektet er ferdig vil også Middelalderparken bli dobbelt så stor - faktisk så vil 40 % av arealet i Bjørvika være grøntområder, møteplasser og allmenninger, 20 % veier og fortau og 20 % bygninger. Alt dette vil gjøre området til et meget attraktivt område å bosette seg i for mennesker i alle aldre. Sørenga har et også eget forum med over 1000 medlemmer.

Det vil bli anlagt båtplasser på Sørenga i fremtiden, men det er fortsatt usikkert hvordan disse blir organisert. Det er foreslått at plassene vil disponeres av ulike foreninger som vil kunne gi beboere mulighet for å leie båter ved ønske. DNT Friluftshus på Sørenga tilbyr kajakkurs, utlån av kajakker, yoga og egen buldrevegg inne. 

Fra boligen er det ca. 12 min gange til flytoget, Oslo Sentralbanestasjon, Oslo City, Karl-Johans gate (hovedhandlegaten i Oslo), Operahuset, T-bane- og bussnett. 
Østbanehallen er nylig oppusset med flere spesialbutikker og restauranter. 

Tilbud på Sørenga: 
Matvareforretninger: 
Rema 1000 med post i butikk og parkeringskjeller. Åpent 07-23 mandag til lørdag
Coop Prix søndagsåpen butikk. Åpent 07-23 mandag til søndag
2 nye matvareforretninger vil åpne i Bjørvika de neste årene. Kiwi har allerede etablert seg i Barcode

Restauranter og barer:
Buns Burger, Cargo (Italiensk), Sea Port (middelhavskjøkken), Mirabel (middelhavskjøkken), Coyo (Meksikansk), HakkaIza (Asiatisk fusion) og Sørenga Sjømat. I tillegg er det Wright Corner Pub som også fungerer som en sportsbar. Dock Espressobar åpnet i 2018 og vi også kunne tilby brød og bakervarer til områdets beboere. Åpent Bakeri har også åpnet i Bjørvika. 

Det er gode tur- og rekreasjonsmuligheter i nærområdet. Havnepromenaden, som åpnet sommeren 2015, knytter byens befolkning til fjorden i mye større grad. Den går fra Bygdøy i vest, via Tjuvholmen/Aker Brygge, Akershus festning, Vippetangen, Operaen og forbi Sørenga til Kongshavn. Langs denne promenaden finner man også den nye mathallen Vippa på Vippetangen hvor man kan oppleve god mat og drikke - samt Salt med matservering, sauna og konserter om sommeren. Det er også kort vei til Middelalderparken med vannspeilet. I tillegg er det gode tur- og joggemuligheter opp til Ekeberg med fine turstier og skogområder. Skulpturparken og Ekebergrestauranten har fantastisk utsikt over Sørenga og byen. For den treningsglade har Sats og Barrys Bootcamp etablert seg i Bjørvika.

Bjørvika er i ferd med å vokse seg til å bli en ny bydel som inneholder noe av det ypperste Oslo og Norden har å by på. Bjørvika blir Norges og Oslos nye kulturelle bydel med nye Deichmanske hovedbibliotek, Operaen, Munch-museet og fotografisk museum på Sukkerbiten. Barcode (engelsk for strekkode) består som en rekke av forskjellige bygninger med sikt og lysinnslipp imellom. Nyskapende og spennende arkitektur i et av Oslos sentrale business-områder. Når Bispekilen, i tillegg til tilliggende bebyggelse står klart om noen å, vil området befeste sin posisjon i enda større grad som Oslos og landets mest trendy og spennende bydel å bo i! Her kommer det åpne kanaler, vannspeil mellom byggene og området har av mange allerede blitt omtalt som et mini Venezia. Store aktører som TV2, KPMG, PWC, Visma, KLP, DNB og Microsoft har allerede etablert seg her. 

Mere om området kan du lese her: 
http://www.bjorvikautvikling.no
https://boibjorvika.no/

Se video fra hvordan området vil se ut om noen få år: 
http://www.nrk.no/kultur/se-det-nye-munch-museet-innenfra-1.11612078
http://www.osloby.no/nyheter/byutvikling/Se-video-av-fremtidens-Bjorvika-7504398.html
https://www.youtube.com/watch?v=tflNYxWdqp4
https://www.youtube.com/watch?v=ukZsFAyGc-s

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 51 kvm
Totalt bruksareal: 46 kvm
Totalt primærrom: 43 kvm

Bruksareal:
Leilighet 46 kvm

Primærrom:
7. etg.: Entré, stue, kjøkken, bad og soverom: 43 kvm

Sekundærrom:
7. etg.: Bod: 3 kvm

I tillegg disponerer boligen 1 sportsbod på ca 5 kvm i fellesareal i kjeller.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.09.2019 utført av Agenda Taksering. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 6.363 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Mulighet for kjøp og leie av garasjeplass i lukket anlegg når ledig. Sameiet har en egen Facebookside hvor det leies ut og selges plasser. Heisadkomst fra etasjen til garasjeanlegget. Sameiet har også flere gjesteparkeringsplasser som kan benyttes utenfor Rema 1000 åpningstider. I tillegg er det P-hus på Sørenga med mulighet for å parkere om man har gjester. Sameiet har også egne motorsykkelplasser som kan leies når det er ledig.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong.

Bygningen antas oppført med støpt plate på komprimerte masser. Grunnmuren er plass-støpt betong med kjellergulv i betong/puss. Yttervegger er oppført av betongkonstruksjoner og felter av utfyllende bindingsverk. Fasader utvendig av teglstein-forblending. Flatt tak som antas tekket med papp/membran. Taktekking av takfolie/membran. Etasjeskiller av betongelementer med v-fuge. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Leiligheten er oppført i 2016 og har gjennomgående TG1(tilstandsgrad 1).

Selges opplyser videre:
- Vi har byttet benkeplate og skap under benk på bad. Har også lagt til et veggskap. Tørkeskap er demontert.
- Vi brukte insektsfeller etter overtakelsen i ca. 14 dager uten funn.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 14.11.2018.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: 

Vilkår for ferdigattest
1. ferdigattest i sak 201805355 – Sørengkaia 25 B – Gulating bar
2. oppdaterte plantegninger i inneværende sak som viser det godkjente tiltaket i sak 201805355 – Sørengkaia 25 B – Gulating bar
3. oppdatert gjennomføringsplan
4. dokumentasjon på at rekkefølgekrav i reguleringsplanen er etterkommet
5. bekreftelse på at sluttdokumentasjon er sendt til Vann- og avløpsetaten (VAV)
6. sluttrapport med avfallsplan for håndteringen av bygg- og anleggsavfallet
7. sluttrapport for forurenset grunn. Ferdigattest kan ikke gis før sluttrapport for avfallshåndtering er behandlet.

Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette. 
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at midlertidig brukstillatelse ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid. 

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Standard

Velkommen til Sørengkaia 9!

En tiltalende, lys og gjennomført 2-roms eierleilighet fra 2016 med flott beliggenhet på Sørenga. Leiligheten ligger til i toppetasjen av boligblokk med førsteklasses byliv, badeliv, uteliv og kulturliv rett utenfor døren. Leiligheten blir oppvarmet med vannbåren fjernvarme via radiatorer som bidrar til god varme og jevn komfort.

Entré
Meget tiltalende entré med tidsriktige farger på veggene, mattlakkert eikeparkett på gulv og downlights i himling. Entreen har dør inn til flislagt bad, praktisk bod og inn mot stuen.

Stue
Pen stue i nøytrale og tidsriktige farger som gir en meget god romtilværelse. Stuen har gode vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys og luftighet samt utgang til flott balkong. Den åpne planløsningen mellom stue og kjøkken er både innbydende og praktisk. Det er godt med rom til sofaløsning og spisebord med tilhørende stoler.

Kjøkken
Pent HTH-kjøkken med innredning i høyglans fronter, laminat benkeplate med nedfelt stålvask og ettgreps blandebatteri. Det er integrerte hvitevarer og avtrekk over platetopp til sentralt anlegg.

Bad
Lekkert bad med flislagte overflater og varmekabler i gulv. Det er innredet med vegghengt toalett, dusjhjørne med hengslede dører og baderomsmøbel med helstøpt vask og skapinnredning. Det er opplegg for vaskemaskin og mekanisk avtrekk.

Soverom
Leiligheten har et romslig og lyst soverom med adkomst fra 2 dører. Rommet har godt med plass til dobbeltseng og garderobeløsning.

Oppvarming

Leiligheten blir oppvarmet med vannbåren fjernvarme via radiatorer. Det er varmekabler i gulv på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket C2

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sørengstranda sameie, med sameiebrøk 47/18867.
Sameiet består av 222 seksjoner, herav er 215 av seksjonene bolig og 7 seksjoner er næring.
Forretningsfører er USBL, tlf. 22 98 38 00. 
Forsikringsselskap Gjensidige Forsikring - polise nummer 86073607.
Sameiet har vaktmestertjeneste gjennom USBL Boservice.
Reiduns Renhold sørger for renhold av fellesarealer.
Det er anledning for å bruke elektrisk- og gassgrill på balkong. 

Kontaktinfo til styret: Styret.sorengstranda@gmail.com
Nettside: https://sorengstrandasameie.no/ og har egen gruppe på Facebook med navn «Sørengstranda».
Kajakklubben: kajakk@sorengstrandasameie.no 

Planlagte påkostninger: 
Ingen store planlagte påkostninger pt.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 

Eiendommen har tinglyst rett til bruk av regulert fellesområde(lek/opphold).

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig, forretning, kontor og bevertning i henhold til reguleringsplan/beb. plan 187/09 S-4099 datert 17.10.2016 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 26.08.2009, og til boligformål iht. Kommuneplan Oslo mot 2030: smart, trygg og grønn vedtatt 23.09.2015. Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Havneområdet i vest er tegnet inn til offentlig trafikkområde i sjø (kai for passasjerbåter).
Havneområdet på østsiden er regulert til småbåthavn.
Området er i stor vekst og store deler av Bjørvika er under utbygging.

Plan og byggesaker i området: 
201610265 - Reguleringssak: Lohavn felt D2 - Skole og flerbrukshall - Bestilling av oppstartsmøte.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR63.19205

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 1.921,- pr. mnd. og inkluderer: A-konto fjernvarme og varmtvann, kabel-tv og bredbånd fra Get (grunnpakke), bygningsforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold av eiendommen m.m.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 2.355,- pr. år. / 3.000 kwh. pr. år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 963.754,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.469.514,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.750,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.814.222,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Floorplan letterhead - Sørengkaia 9 - 1 plan - 2D Floor Plan
Fasade
Flere restauranter et par minutters gange fra leiligheten
Område
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Sørengkaia 9 er spesielt anbefalt for enslige og godt voksne. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 73 lokalkjente.

Transport

Transport

Sørengawalk
3 min
Bjørvikawalk
10 min
Oslo Swalk
14 min
Skoler

Skoler

Gamlebyen skole (1-7 kl.)walk
15 min
Heltberg gymnaswalk
23 min
Jordal ungdomsskole (8-10 ...walk
23 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Coop Prix Sørengawalk
3 min
Vitusapotek Barcode - Bjør...walk
11 min
Boots apotek Oslo Swalk
17 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 15.150,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Trude Stensby
Eiendomsmegler

Trude Stensby

Telefon 63 94 07 03

Lurer du på noe

Trude svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.