Solgt: 4 100 000 kr
Helgeroa - Store Arøya

Store Arøya H309

Prisantydning

3 950 000 kr

Omkostninger: 99 972 krTotalpris: 4 049 972 kr
Byggeår
1986
Soverom
5
Areal (P-ROM/BRA)
89 m² / 95 m²
Tomteareal
1656 m²
Fasiliteter
Veranda

Fritidsbolig med fantastisk utsikt, helt usjenert og med meget gode solforhold

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

 • Høyt, fritt og solrikt men likevel lun plassering i terrenget.
 • Fantastisk utsikt og nærhet til skjærgården.
 • Båtplass i lun bukt med enkel adkomst opp til hytta.
 • Store terrasser, overbygd utestue, utekjøkken og jacuzzi.
 • Åpen løsning med skråhimling og store vindusflater gir en lys og funksjonell hytte med moderne særpreg.
 • Rett nedenfor hytta ligger en fantastisk sandstrand.
 • Eiendommen

  Store Arøya H309, 3295 Helgeroa
  Gnr. 4083, bnr. 229 i Larvik kommune.

  Områdebeskrivelse

  Store Arøya ligger helt syd i Vestfold skjærgården som grenser til Telemark, et fantastisk område som strekker seg inn mot Brevik og sydover mot Langesund. Her er det over 100 øyer og holmer i den nære skjærgården. "Hovedstaden" på Telemarkskysten er Kragerø og dit er det under en times båttur over fjorden. Til sommerstedene Helgeroa, Brevik og Langesund er det kun en liten svipptur. Hytta ligger høyt og fritt på et av de gamle utsiktspunktene på øya. Usjenert og med sol fra tidlig morgen til sen kveld. Den har en fantastisk utsikt mot Stråholmen og Jomfruland i sør, skjærgården i vest og Lifjell i nord. Rett mot vest er det utsikt mot Arøyaholmene, Dypingen, Gjeterøya og mot Skjærgården hotel og badepark i Langesund. Hytta har store vindusflater i stua, og det er fin utsikt både fra stue og kjøkken. Det er flere sandstrender på øya, den nærmeste er ligger rett nedenfor og heter Fredriksens strand. Den ligger skjermet mellom svaberg som danner en lagune. Den er kjent i området som en av de beste strendene med krittvit sand og turkisblått vann. Det er flotte turområder og gode fiskemuligheter på øya. Det er korte båtturer både til sommerbyene Helgeroa, Langesund og Brevik. Om sommeren er det et yrende liv med konserter og festivaler i disse sommerbyene. I Langesund er Wrightegaarden kjent for sine mange stemningsskapende konserter gjennom hele sommeren. Helgeroa fergene setter ofte opp ekstra fergeruter til og fra øya på de mest populære konsertene. Ellers er mulighetene mange i en variert og vakker skjærgård.

  Veibeskrivelse

  Med båt fra Helgeroa, Langesund, Brevik eller andre fastlandsforbindelser i området. Øya har fergeforbindelse til både Helgeroa og Langesund.
  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Areal og innholdsbeskrivelse

  Totalt bruksareal: 95 kvm
  Totalt primærrom: 79 kvm
  
  Bruksareal:
  Hovedhytte 79 kvm
  Uthus 16 kvm
  
  Primærrom:
  Hovedhytte: 
  1. etasje 72 kvm: Gang, stue, kjøkken, soverom, bad og toalettrom.
  2. etasje 7 kvm: 3 soverom.
  
  Uthus: 
  1. etasje 10 kvm: Soverom
  
  Sekundærrom:
  Uthus: 
  1. etasje 6 kvm: Bod
  
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.04.2019 utført av takstingeniør Øyvind Eriksen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Tomten

  Eiet tomt på 1.656 kvm. som hovedsaklig består av naturtomt med fjellknauser med flere flate partier og noe spredt vegetasjon. Rundt hytta er det anlagt terrasser i trevirke på alle sider.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via sjøveien. Båtplassen ligger på en felles brygge i en lun vik rett nedenfor hytta. Stien herfra og opp til hytta er tilrettelagt med klopp, trapper og broer. Dersom du velger å ta fergen ut er det bare å følge hovedstien over øya som blir kalt skoleveien og ta opp til venstre før hytta og følge stien opp dit.
  
  I dag har eiendommen vann fra eget borehull og biologisk toalett. Vannforsyningen er ikke godkjent og det er heller ikke søkt om å føre vann inn fra det etablerte borehullet. Det er nylig etablert et vann- og avløpslag i området som har igangsatt fremføring av offentlig vann og avløp til hver hytte som ønsker å tilknytte seg dette. Selger har betalt alle tilknytningsavgifter og halvparten av tilleggspakken. Arbeidet med fremføringen til denne hytta er beregnet ferdigstilt i løpet av høsten 2019. Ved tilknytning vil det etableres en septik/kvernpumpe som også inngår i leveransen som er delbetalt av selger. Kjøper forplikter seg til å betale siste innbetaling som er stipulert til kr. 24.000,-. Kjøper må selv vurdere det tekniske anlegget i forhold til bruk av kvernpumpe. Tilknytningen skjer via denne og private stikkledninger, som eier av eiendommen er ansvarlig for å vedlikeholde i ettertid.

  Bebyggelse

  Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på søyler av lecablokker fundamentert på fjell. Bindingsverk med liggende og stående kledning og vegger isolert med 10 cm mineralull. Pulttak med 10 cm. isolasjon tekket med shingel. Underrtak av rupanel. Vinduer i tre med isolerglass.
  
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at hytta ligger på et værutsatt sted, hvor tak, utvendig kledning, dører og vinduer bør vedlikeholdes jevnlig. Selger oppfordrer til å sjekke årlig for eventuelle sprekkdannelser rundt pipe og vinduer, særlig gjelder dette vinduer på sydveggen. Tidligere lekkasjer er utbedret. 
  
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Ferdigattest

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 22.05.1986. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
  
  Ferdigattest omfatter ikke uthuset. Det foreligger godkjent byggesøknad på uthuset datert 01.02.1992. Uthuset er søkt om som uthus med boder. Innredet rom i senere tid er således ikke omsøkt.
  
  Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
  
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Standard

  Fritidsboligen og terrassene er tilpasset tomten, og setter et moderne preg på landskapet. Arkitekturen åpner opp hytta mot skjærgården med store vindusflater som gir lys og utsikt. Åpen løsning mellom stue og kjøkken gir et sosialt rom og like god utsikt i begge rommene. Gulv med parkett i stue, kjøkken, gang og toalettrom. Soverom med parkettgulv og bad med belegg. Soverommene i 2. etasje har tepper. Gjennomført materialbruk med panelte vegger og himlinger i alle rom. Kjøkkeninnredning med hvitlakkerte fronter, stålvask og benkeplate i eik. Integrert komfyr, induksjonstopp og ventilator. Det er også installert oppvaskmaskin og kombi, kjøl-/fryseskap. Badet er enkelt med servant i seksjon. Snurredass med toalettskål i porselen.

  Oppvarming

  Peisovn i stua. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Energimerke Energimerket F4

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
  
  Eiendommen har tinglyst rett til båtplass, adkomst og ekslusiv bruksrett til borehull for vann og fremføring av vann til hytta. Det er satt betingelser slik at fremføringen ikke er til hinder for grunneier m.v. Rettigheten er tinglyst den 05,02.2009 på gnr. 4083, bnr. 9 med dagboknr 86369.

  Regulering

  Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplanens arealdel for 2015-2027 er eiendommen er avsatt til nåværende grønnstruktur og hensynsone for bevaring av naturmiljø.
  
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtagelse

  Etter nærmere avtale. 

  Oppdragets KR-kode

  KR28.1933

  Økonomiske forhold

  Eiendommens utgifter

  Kommunale avgifter er kr 1.168,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for hytterenovasjon.
  I forbindelse med tilkobling til offentlig vann- og avløpsnett vil det påløpe offentlige gebyrer for drift og vannforsyning.
  
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 7.400,- pr. år. / 3.600 kwh. pr. år. (Dette inkluderer 1000 kwh for varme som står på i vinterhalvåret.)
  Fritidsboligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.622,-.
  Fritidsboligen har TV-signaler via digitalt bakkenett/Riks-TV. Pris avhenger av kanalvalg.
  Fritidsboligen har alarm med 4G abonnement som koster kr 348,- pr. år.
  
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2017 var kr 133.100,- ifølge skatteetaten.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
  
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.049.972,-.
  
  I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
  Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-.
  

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
  minusVis mindre
  Fasade mot syd med flat tomt
  Flyfoto. I bakgrunn skimtes båtplass i Værvågen som evt. kan overtas av kjøper
  Flyfoto med skjærgården i bakgrunn. Innerst i fjorden ligger Brevik
  Se alle bilder i galleriet

  Om nabolaget

  Nabolaget rundt Hyttesone H 309 er spesielt anbefalt for og . Kvaliteten på nabolaget er vurdert til av lokalkjente.

  Transport

  Transport

  Kristiansand Kjevikair
  NaN min
  Sandefjord lufthavn Torpair
  NaN min
  Larvik stasjonair
  NaN min
  Varer/tjenester

  Varer/tjenester

  Brotorvet Senterair
  NaN min
  Fritzøe Bryggeair
  NaN min
  Bøkestredetair
  NaN min
  TilbakeAvstand til byer
  TilbakeSteder i nærheten
  TilbakeTransport
  TilbakeFritid
  TilbakeVarer/tjenester

  Nabolagets aldersfordeling

  Viktig informasjon

  Budregler

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Låneformidling

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  
  Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

  Avhendingsloven

  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 
  
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Provisjon: 3,75% av salgssummen.
  Minimumsprovisjon: kr 45.000,-
  Grunnhonorar: kr 12.500,-
  Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
  SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
  Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
  
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
  minusVis mindre
  Henrik Tangen
  Daglig leder / fagansvarlig / eiendomsmegler MNEF

  Henrik Tangen

  Telefon 35 96 48 75

  Lurer du på noe

  Henrik svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
  Laster objekter...