Sentrum

Storgata 17

Prisantydning

2 700 000 kr

Fellesgjeld: 6 500 krOmkostninger: 80 384 krTotalpris: 2 786 884 kr
Etasje
3
Byggeår
1916
Soverom
2
Areal (P-ROM)
76 m²
Tomteareal
443 m²
Fellesutgifter
2 675 kr

Selveierleilighet i sentrum med 2 soverom og parkeringsplass . Hele leiligheten ble renovert i 2012

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Sjarmerende og ærverdig eierleilighet med et mangfold av eksklusive detaljer. Megler er imponert over den gode takhøyden i leiligheten, samt den store vindusflaten som sørger for godt med lysinnslipp. Leiligheten holder en gjennomgående moderne og stilfull standard som er perfekt tilasset et urbant og innovativt bomiljø i sentrum. Her kan en flytte rett inn! 

Med leiligheten følger en liten luftebalkong ( iflg. seksjonering), samt parkeringsplass i bakgården. 

Leiligheten ligger i et attraktitv og godt etablert sentrumsområde midt i Sandefjord sentrum. Umiddelbar nærhet til alle sentrumsfunksjoner, skole og fine frilufts- og turområder på Preståsen.

Eiendommen

Storgata 17 , 3210 Sandefjord
Gnr. 173, bnr. 146, snr. 10 i Sandefjord kommune.

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger i et attraktitv og godt etablert sentrumsområde midt i Sandefjord sentrum. Umiddelbar nærhet til alle sentrumsfunksjoner, skole og fine frilufts- og turområder på Preståsen. Sandefjord fremstår som en idyllisk sommerby med gode restauranter, fjorden, skulpturpark, og et utvalg av idylliske badeplasser. Byen er et eldorado for vannsport med flere klubber, blant annet Sandefjord Brettseilerklubb.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved flere matbutikker i nærområdet. I Sandefjord finner du også et rikt utvalg av spesialforretninger i et meget kundevennlig sentrum, samt Hvaltorvet kjøpesenter med over 60 butikker. Fra Sandefjord går det også daglige avganger med båt til Strømstad, noe som gir mulighet for hyggelig grensehandel. 

For pendlere eller de som reiser mye, gir området mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog, hvor både togstasjon og busstasjon ligger få minutters gange fra leiligheten.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Byskolen barneskole og Ranvik ungdomsskole. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 88 kvm
Totalt bruksareal: 76 kvm
Totalt primærrom: 76 kvm

Primærrom:
Leilighet: 
3. etasje 76 kvm: Gang, stue m/ kjøkken, 2 soverom og bad

I tillegg disponerer boligen 1 bod i kjelleren. Ta kontakt med megler for opplysninger om lokasjon. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.09.2019 utført av Teisbekk Takst og Eiendom AS . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 443 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Styreleder i sameiet og selger har informert om at leiligheten disponerer 1 parkeringsplass på sameiets tomt i bakgården. Det foreligger ingen tgl. rett eller annen dokumentasjon på at denne plassen tilhører denne seksjonen. Megler opplyser at det kan være noe vanskelig fremkomlighet i bakgården, når alle plasser er i bruk.

Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Sandefjord kommune opplyser at det er en septiktank på eiendommen. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Konklusjon og sammendrag iflg. vedlagte tilstandsrapport utført av Teisbekk Takst og Eiendom AS den 09.09.2019: Bygård fra 1916 oppført i teglstein og mur i 3 etg. Forretningslokaler i 1 etg og leiligheter forøvrig. Bygget får nytt yttertak nå i 2019, arbeidene er ikke helt ferdige.
Vinduer er skiftet på begynnelsen av 1990-tallet. Leiligheten er beliggende i 3 etg. og ble renovert i 2012. Kjøkkeninnredning er fra 2011.
Leiligheten er beholdt i gammel stil med god takhøyde og stukkatur, lister og rosetter. Overflater er malt opp på nytt i 2017 til 2019. Fliselagt bad med varmekabler i gulv. Innredning med 2 vasker, vegghengt toalett og dusjnisje med dør og dusjstang på vegg. Opplegg for vaskemaskin.
Kjøkken med slette fronter, som er lakkert i 2019. Laminat benkplate. Ventilator med utblåsing ut. Integrerte hvitevarer. Platetopp og stekeovn er nye i 2019, øvrige fra 2011. Sikringsskap med nye automatsikringer i 2012. Utgang fra felles baktrapp til balkong som disponeres av denne leiligheten. Egen bod i kjeller. Forøvrig henvises til rapportens enkelte punkter med tilhørende tilstandsgrad.

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder: 

Yttervegger er i normalt god stand, men har noe riss og løs puss. Noe vedlikehold må påregens på sikt.

Vindu i tre begynner å få noe alder = TG 2.

Balkong er i normalt god stand, men eldre. En knust rute i balkongdør. Bod i kjeller holder en enkel standard. 

En flis er sprukket og en løs i gang. Eier opplyser at dette var slik da leiligheten ble kjøpt i 2017. Skjøter på laminat er litt fuktsvellet. Et sår i stue = TG 2.


Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på leiligheten datert 09.10.2013 ( deling av snr. 6 til 2 boenheter) Det foreligger også ferdigattest på eiendommen datert 07.10.11 som gjelder branntekninsk oppgradering. 

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Standard

Sjarmerende og ærverdig eierleilighet med et mangfold av eksklusive detaljer. Megler er imponert over den gode takhøyden i leiligheten, samt den store vindusflaten som sørger for godt med lysinnslipp. Leiligheten holder en gjennomgående moderne og stilfull standard som er perfekt tilasset et urbant og innovativt bomiljø i sentrum. Her kan en flytte rett inn! 

Med leiligheten følger en liten luftebalkong ( iflg. seksjonering), samt parkeringsplass i bakgården. 

Følgende oppgraderinger er bekostet av nåværende eier: 

Overflater ble malt i 2017 og soverom ble malt i 2018. Lister og karmer malt i 2019.

Oppgradert kjøkken med ny ovn og platetopp, samt lakkert kjøkkenfronter

Gulv i dusjsonen oppgradert av fagkyndige 2019. 

Selger har betalt kr. 175.000,- ifbm. nytt skifertak på sameiets eiendom. Arbeider pågår i disse dager og her vil det troligens komme en tilleggsregning ( se kommentar under informasjon om sameiet). 

Oppvarming

Oppvarming via radiator( i stue) som er inkludert i fellesutgifter. 

Varme i gulv på bad/wc. 

Energimerke Energimerket F5

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Storgaten 17, med sameiebrøk 82/1032.

Sameiet består av 6 leiligheter og 4 næringsseksjoner.

Forretningsfører er Per Erik Holm. 

Dugnad, samt trappevask må påregnes.

I følge styreleder er det tillatt med dyrehold, men hensyn må tas til de andre beboerne i sameiet. 

Foretatt påkostninger de senere år: Tak er under oppgradering. 

Forretningsfører opplyser at det vil komme kostnader ifbm. pågående arbeider på tak. Dette vil enten føre til innbetaling av engangsbeløp pr.seksjon eller økning av fellesgjeld. Ved økning av fellesgjeld vil mnd. fellesutgifter øke. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon. 

Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. De andre sameierne har panterett i seksjonene for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet er samsvarende med folketrygdens grunnbeløp, slik denne er på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført. 

Sameiet er ikke tilknyttet sikringsfond. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

Det er tinglyst følgende servitutt på sameiets eiendom:
Dagboknr 900096, tinglyst 13.10.1933, type heftelse: Erklæring/avtale
Storgt 17 har fri innkjørsel gjennom den nye eiensoms innkjørselsport og gårdsplass mfl. best.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 22.5.2014 er avsatt til: Sentrumsformål.

Kommentar Sandefjord kommune: Det er igangsatt reguleringsarbeid for utvikling av kvartalet som ligger ca. 20 meter nord for den aktuelle eiendommen ("Sperre-kvartalet" syd for Hvidtgården). Hensikten med planarbeidet er å legge til rette for en høyere utnyttelse enn i dag med forretning/næring, boliger og parkeringsanlegg. Storgaten 23 forutsettes revet. Riving av Storgaten 21 vil bli vurdert i planprosessen.
Verdensteateret og Napergården videreføres med dagens funksjoner.Dette iflg kommunen.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR22.19165

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 2.675,- pr. mnd. og inkluderer: Oppvarming( radiator i stue), felles bygningsforsikring og kommunale avgifter.Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 9.105 kwh. pr.år. 

Nåværende eier har benyttet seg av Homenett som internettleverandør( kr. 408,- pr.mnd.) Avtale kan overtas og da medfølger ruter. Mulighet for Canal Digital, ta kontakt med megler for nærmere informasjon. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 562.525,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.025.090,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Opplysninger om fellesgjeld

Sameiet har ett felles lån i Handelsbanken:
Opprinnelige lånebeløp: kr 200 000, restsaldo: kr 93 312 , Serielån
Rentesats: 5,25%, Effektiv rente: 7,33%, Renteberegning: Etterskudd Kapitalisering: Ved forfall
Utbetalingsdato: 24.04.2014, Løpetid: 4 år 8 mnd, Innfrielses dato: 03.04.2024, Første forfall: 03.09.2019
Terminlengde: 1 mnd, Terminbeløp: 1 667, Terminomk.: 75

Leilighetens andel av fellesgjeld er ca.kr. 6.500,- 

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.000,-.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 2.780.384,- Av dette beløpet utgjør kr 6.500,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning 3.etg.
Velkommen til visning!
Oppvarming (radiator i stue) er inkludert i fellesutgiftene
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: kr 35.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 9.250,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Håkon Marcus Tappeluf
Eiendomsmegler

Håkon Marcus Tappeluf

Telefon 33 50 01 04

Lurer du på noe

Håkon svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.