Nordstrand

Støttumveien 3 A

Prisantydning

9 500 000 kr

Omkostninger: 239 722 krTotalpris: 9 739 722 kr
Etasje
1
Byggeår
1900
Soverom
5
Areal (P-ROM)
202 m²
Tomteareal
1175 m²
Fasiliteter
Veranda
Fellesutgifter
3 820 kr

Romslig utsiktsleilighet (på hele 206 bra) med utleiedel og trappefri adkomst. Noe moderniseringsbehov

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Attraktivt og populært beliggende i Nordstrandskråningen, med fantastisk utsikt over fjorden og øyene. Dette anses som et av Oslos flotteste bo- og utsiktsområder. Vestvendt og solrik terrasse med utsikt. Trappefri adkomst til boligen. Seksjon 1 består av en romslig leilighet i første etasje samt en mindre leilighet i underetasjen som er perfekt for utleie. Leiligheten i underetasjen har egen inngang fra solrik veranda på ca. 11 kvm. og består av entré, spisekjøkken, stue og soverom. Hovedleiligheten består av romslig vindfang og hall, 4 soverom, 2 stuer og romslig kjøkken. I tillegg er det 2 bad. Fra stuen er det utgang til veranda på ca 11 kvm, meget gode solforhold og flott utsikt. I hagen er det terrasseplatting på ca 20 kvm.

Eiendommen

Støttumveien 3 A, 1170 Oslo
Gnr. 182, bnr. 133, snr. 1, i Oslo kommune.

Områdebeskrivelse

Attraktivt og populært beliggende i Nordstrandskråningen, med fantastisk utsikt over fjorden og øyene. Dette anses som et av Oslos flotteste bo- og utsiktsområder. Leiligheten ligger i 1.etasje, høyt og fritt uten gjenboere, med vestvendt og solrik veranda med utsikt. Trafikkskjermet villaområde i blindvei. Gangavstand til offentlig kommunikasjon, skoler og servicetilbud.

På Bråten ligger nærmeste matbutikk, Matkroken. Det er også kort vei til Sæter handelssenter med Meny, spisesteder og forretninger, samt til Holtet med bl.a. Åpent Bakeri, Lofthus pizzarestaurant og delikatesseforretningen Jacobs`s. En kort kjøretur unna finner man også Lambertseter senter med et bredt utvalg butikker og spisesteder, samt bibliotek, Vinmonopolet og Symra kino.

Kort vei til Nordstrand togstasjon, samt nærhet til Bråten og Kastellet trikkeholdeplass med rute 18 og 19 til hhv. Majorstuen o/Briskeby og Rikshospitalet - begge via Oslo sentrum. 
Bussholdeplass langs Mosseveien med bussforbindelse til Oslo sentrum.
(Vennligst se www.ruter.no for rutetider).

Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. kort vei til badeplass (Nordstrand Bad) og turavstand til småbåthavn i Paddehavet og flere lokale badeplasser, samt store friområder langs Ekebergskrenten, Ekebergsletta og Brannfjell. Nærhet også til Østmarka, med flotte tur- og rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Ekebergsletta kan bl.a. by på flotte turområder, skulpturpark, lysløype, idrettsanlegg, tennisbaner, minigolfbane, ridesenter, store friområder, Ekebergrestauranten m.m.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Nordstrand IF på Niffen med håndballhall og fotballbane. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre. Hallen er i dag revet og bygging av ny hall er påbegynt.
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Bekkelaget sportsklubb(BSK) - håndball, fotball m.m. Anlegg på Sportsplassen samt Ekeberghallen.
Kort avstand til områdets lokale alpinbakke - Sloreåsen.
Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner på Lambertseter - svømmehall i tilknytning til Lambertseter skole samt lokal lysløype på Bergkrystallen.
Treningsstudio: BestHelse på Holtet, Evo på Sæter og ELIXIA på Lambertseter.

Veibeskrivelse

Støttumveien er en blindvei som strekker seg fra Vikingveien til Vingolfveien, nedenfor Solveien. Adkomst fra Nordstrandveien via Vingolfveien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Flere private og kommunale barnehager i nærområdet. I følge utdanningsetaten sogner Støttumveien 3 til Nordstrand skole. Steinerskole i krysset Nordstrandveien og Solveien.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 229 kvm
Totalt bruksareal: 206 kvm
Totalt primærrom: 202 kvm

Primærrom:
U. Etg.: Vindfang, stue, kjøkken, bad, soverom.: 57 kvm

1. Etg.: Vindfang, hall, dusjbad, 4 soverom, bad, kjøkken,spisestue, stue.: 145 kvm

Sekundærrom:
1. Etg.: Bod og kott.: 4 kvm

I tillegg disponerer boligen tilleggsdel i bakkant av U. etasjen
som har et BRA på 33 kvm og kun utvendig atkomst. Arealet består av trappegang/bod og 2 boder.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 19.09.2018 utført av Taksator ved Finn Halvor Bjørntvedt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 1.175 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.
Tomten skråner noe mot vest og er opparbeidet og beplantet. Det er lagt varmekabel i gangsporet ned til inngangspartiet.

Parkering

Nåværende eier leier en biloppstillingsplass av Oslo Kommune. For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. boligsalgsrapport, datert 19.09.2018 oppført med antatt støpt såle/plate på faste masser/fjell. Drenering fra byggeår. Oppgradert drenering ved syd-og østveggen til drensrør av plast. Det er synlig grunnmursplast i bakkant av bygningen og det er redrenert langs syd- og østveggen + at det i følge eier har blitt redrenert innvendig i U. etasjen og at avløpet er ledet til kloakktunnel. Grunnmur av spekkmurt naturstein og betong. Yttervegger i laftet tømmer som utvendig er kledd med liggende kledning.
Ved inngangsdøren er det forblendet med Mexi-stein. I U. etasje er det pussede flater som er malt og teglstein samt at det noe fasade-plater. Vinduer og verandadør med isolerglass.
Vinduer i vindfang, kjøkken og soverom i tilleggsdel har koblet glass. Vinduer har isolerglass av forskjellig alder, det ble ved befaringen registrert vindusglass fra 1977 og 1986.
Verandadør har isolerglass er stemplet produksjonsår 1986. Vinduer med koblet glass, som er av eldre dato. Saltak i trekonstruksjoner som er tekket med plater samt papp/shingel over inngangsdør/veranda i U. etasje.
Opprinnelig bolig ble ferdigstillet rundt 1900 og senere ombygget til slik den står i dag.

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Nåværende eier tok over leiligheten i 1974. Da han overtok gjorde han flere oppgraderinger av huset, innvendig og utvendig. Leiligheten bærer preg av godt vedlikehold, men henger etter på standard. Det som bør undersøkes nøyere i henhold til tilstandsrapporten er badet i 1. etg. og vinduer. utvendig drenering bør ettersees på deler av huset.

Boligsalgsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Ferdigattest

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. 
Eiendommen har vært brukt til boligformål siden starten av 1900 tallet. Det eneste som ble funnet i byggesaksmappen var et tilsynsomslag, hvor det ble opplyst at saken henlegges inntill anmodning om ferdigattest måtte komme. Omslaget er datert 05.09.1973

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. 
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Utleieenheten er godkjent som separat boenhet, og kan lovlig leies ut. 

Det gjøres oppmerksom på at er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Standard

Romslig og innholdsrik eierseksjon i flermannsbolig. Leiligheten ligger i 1. etasje og har trappefri adkomst. Flott utsikt over indre Oslofjord og deler av Indre by.
Fra stuen er det utgang til veranda på ca 11 kvm, meget gode solforhold og flott utsikt. 

I hagen er det terrasseplatting på ca 20 kvm. Sentral og attraktiv beliggenhet med kort vei til barnehager, skoler alle trinn, service-tilbud, offentlig
kommunikasjon og forretninger på Sæter. 


Kort avstand til rekreasjonsområder ved fjorden.

Nåværende eier overtok seksjonen i 1974 og renvoerte seksjonen da. I tillegg har følgende oppgraderinger blitt utført.
I 2000 ble det montert ny kjøkkeninnredning med integrert koketopp og stekeovn og kjølehjørne i 1. etasje. I 2005 ble det montert ny kledning på sydveggen. 

Romslig seksjon med smart planløsning. Oppgradering bør påregnes.
Seksjonen inneholder følgende: 

1. Etg.: 
Bod på ca. 5 kvm. med utvendig adkomst ved inngangspartiet.
Vindfang, Romslig hall med en praktisk bod. Det er i tilknyttning til hallen et gjestebad med dusj. 4 romslig soverom. Det ene soverommet tilfredstiller ikke dagens krav til varig opphold, men er innredet og har blitt brukt som et soverom. Stuen er romslig og har store vindusflater mot vest, utgang til sydvestvendt veranda på ca. 11 kvm. med mye sol og flott utsikt. Spisestuen ligger i naturlig tilknytning til kjøkkenet. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Nedfelt kjøkkenbeslag i laminat benkeplate.
Avtrekksvifte og opplegg for oppvaskmaskin. Integrert koketopp og stekeovn samt kjølehjørne, i 2000 ble det montert ny kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer. Bak kjøkkenet kommer man til bad med separat wc, samt nok en praktisk bod. I hagen disponerer seksjonen en terrasseplatting på ca. 20 kvm. mot sydvest.

U. Etg.: 
Leiligheten har adkomst via en veranda på ca. 7 kvm. Praktisk vindfang. Videre inn i en romslig stue. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Nedfelt kjøkkenbeslag i laminat benkeplate.
Avtrekksvifte og opplegg for oppvaskmaskin. Nisje for kjøleskap. Kjøkkeninnredning fra 2010. I bakkant av stuen ligger soverommet. Dusjbad med med servant, underskap, speil, veggmontert wc og dusjhjørne.
Opplegg for vaskemaskin. I 2010 ble badet modernisert/flissatt. Arbeidet omfattet skifte av sluk og legging av membran.
Videre er det bodareal med adkomst utenfra.

Oppvarming

Varmekabler i flislagte gulv i vindfang, hall og begge badene i 1. etasje samt i badegulvet i U. etasjen, panelovner ellers. Reflektorovn i badet i 1. etasje.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G-

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Støttumveien 3 sameie, med sameiebrøk 191/523.
Sameiet består av 7 leiligheter.
Sameiet ved styret holder selv kontroll på økonomi og forretningsførsel.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er tillatt. 
Foretatt påkostninger de senere år: Utvendig maling av huset, diverse vedlikeholdsoppgaver
Planlagte påkostninger: Generelt vedlikehold.
Seksjonen består i dag av hovddel og tilleggsdel som benyttes som utleie. 
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.


Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr. 38901, tinglyst 09.12.1983 - erklæring / avtale:
Panterett til sameiet som sikkerhet for fellesutgifter for kr 10.000,-.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. 
Dagboknr. 954017, tinglyst 05.06.1891 - bestemmesle om veg
Best. om veg og benyttelse. Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen.


Dagboknr. 900200, tinglyst 04.08.1905 - bestemmesle om vannledning.
Best. om vannledn. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger mv. Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen.
Dagboknr. 2081, tinglyst 26.02.1947 -erklæring / avtale
Best. om kloakkledn., med flere bestemmelser. Servitutten er ikke funnet i arkivet, men hefter i eiendommen.

Dagboknr. 11507, tinglyst 20.06.1975 - bestemmelse om vann / kloakkledning.
Best. om vann/kloakkledn. Rett for fremtidig utskilte parseller til å føre vann-, overvann- og spillvannsledninger over hverandres parseller om nødvendig, samt tilgang til nødvendig reparasjon og ettersyn av ledningene. De ledninger som anlegges felles, er eierne solidarisk ansvarlig å vedlikeholde i fellesskap. Oslo vann og kloakkvesen har rett il når som helst å stenge og forsegle den felles hovedstoppekran når dette ansees nødvendig eller ønskelig enten av tekniske grunner eller for å få gjeldende reglement og gitte pålegg respektert.
Dagboknr. 75814, tinglyst 03.11.1988 - erklæring / avtale.
Best. om adkomstrett. Bnr. 133 skal ha bruksrett til kjørbar adkomstvei (4 m. bred) fra Støttumveien over bnr. 54. Bnr. 1368 og 1369 skal ha bruksrett til kjørbar adkomstvei (4 m. bred) fra Støttumveien over bnr. 133. Bnr. 1368 og 1369 skla ha samme rettigheter og plikter til fellesarealet på bnr. 54.

Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser S-4644 datert 11.06.2012.
Follobanen er regulert til å gå i fjellgrunnen under området. Konferer gjerne med megler.
Nordre del av sameiets tomt er regulert til turvei.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR4418150

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.820,- pr. mnd. og inkluderer: kommunale avgifter, forsikring og generell vedlikehold.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.07 2018.

Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2018 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen, men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca 2.851,- for 2018. 

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 20 000 kwh. pr. år. for hovedleiligheten.


Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2016 var kr 1.734.516,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 6.244.257,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2016. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 1.000,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 9.739.722,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Planskisse 1. etg.
Planskisse u. etg.
Sydvestvendt veranda
Flott utsikt og utgang til veranda fra stuen
Hyggelig utsikt
Se alle bilder i galleriet
Støttumveien 3 A

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. 
Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. 

Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.


Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 0,8 %av salgssummen
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Eksklusiv salgsoppgave: kr 2.500,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Trond Ødegård
Eiendomsmegler

Trond Ødegård

Telefon 23 16 52 04

Lurer du på noe

Trond svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...