Solgt: 3 500 000 kr
Nøtterøy/Strengsdal

Strengsdalveien 147

Prisantydning

3 900 000 kr

Omkostninger: 98 722 krTotalpris: 3 998 722 kr
Byggeår
1976
Soverom
4
Areal (P-ROM/BRA)
182 m² / 265 m²
Tomteareal
1592.4 m²

En fantastisk beliggenhet ved Vrengensundet

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Nesten nederst i blindveien og få meter fra sjøsiden i Vrengensundet ligger denne flotte beliggenheten. De nydelige og maritime omgivelsene kan nytes både ute og inne. Med sjøen på nedsiden og flotte turterreng i skog og mark i nærheten, bor man svært idyllisk og naturskjønt på dette stedet i Strengsdal. Huset har behov for total renovering samt drenering og nødvendige tiltak vedrørende synlige setninger i boligen og terrenget må stabiliseres med støttemurer. Det er ingen boplikt på Nøtterøy.

Eiendommen

Strengsdalveien 147, 3135 Torød
Gnr. 77, bnr. 3,112 i Færder kommune.

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger praktfullt til i enden av en blindvei uten trafikk i solrike og meget attraktive omgivelser syd på Nøtterøy med flott sjøutsikt mot Vrengensundet. Et barnevennlig og fredelig område med få meter ned til sjøsiden og bademuligheter. Det er barnehage, skole og idrettsanlegg på Torød.  Et flott nærmiljøanlegg med mange aktiviteter for barna er det også her.  Supre tur- og rekreasjonsområde om man velger turer i skog og mark eller tar båt ut til øyer og skjær. Kort kjørevei til dagligvareforretning på Torød ellers ca. 6 km til Borgheim handelssentrum og 11 km til Tønsberg sentrum med alt av fasiliteter.

Veibeskrivelse

Fra Tønsberg kjører du RV308 over Kanalbroen til Nøtterøy og følger Kirkeveien retning Tjøme. Ta Strengsdalveien til venstre på Engås ca. 1 km etter Skjerve. Følg Strengsdalveien, som er en blindvei, rett frem nesten ned til sjøen. Eiendommen ligger i en stikk vei opp til høyre. 

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Det er barneskole på Torød og på Oserød. Borgheim ungdomsskole og Nøtterøy videregående skole. Det er barnehager i nærheten. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 290 kvm +  garasje på 38 kvm
Totalt bruksareal: 265 kvm
Totalt primærrom: 182 kvm

Bruksareal:
Enebolig 265 kvm

Primærrom:
Enebolig: 
Kjeller: 44 kvm: Kjellerstue og wc
1. etasje 138 kvm: Vindfang, kjøkken, stue, 2 gang, 4 soverom, bad/wc/vaskerom og bad/wc

Sekundærrom:
Enebolig: 
Kjeller: 83 kvm: Gang, boder og kjølerom

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 26.03.2019 utført av Boligtakst Vestfold AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 1.592,4 kvm fordelt på 2 bruksnumre. Den sjø nære og solrike tomten er opparbeidet med plen. Det skrånende terrenget er opparbeidet med støttemurer av betongblokker. Disse er dels rast ut og har tydelige skjevheter og det er far for ytterligere utglidninger. Rivning/utbedring/sikring må påregnes.

Parkering

Parkering i garasje og på egen gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Eiendommen er tilknyttet kommunal vannledning via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. 

Eiendommen har privat septiktank. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Kontakt megler for ytterligere informasjon. 

Kommunen har informert om at det vil komme pålegg om utbedring/omkopling av avløp.

Bebyggelse

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1976 i flg. opplysninger i tidligere boligsalgsrapport. Boligen er oppført i en etasje samt kjeller og loft. Frittliggende dobbel garasje oppført i tre i 1986 i flg. opplysninger i tidligere boligsalgsrapport, iht. vedlagte tilstandsrapport.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder gulv på gulv har ikke tilfredsstillende fall til sluk. Det forutsettes bruk av dusjkabinett/badekar så lenge rommet har sin nåværende utførelse. Riss i servant på bad/wc betraktes ikke som våtrom etter dagens standard og krav til utførelse. Rommet har ikke sluk. Ventilator på kjøkken har bruksslitasje/elde. Innvendige vannledninger i kobber (fra 1976). Innvendige avløpsledninger i plast/PVC (fra 1976). Utvendig ledningsnett ukjent. Boligen har tydelige skjevheter/setninger som også gir betydelige skjevheter i bjelkelag. Diverse sprekker/setninger. Brudd i del av mur over kjellervindu. Det bør/må påregnes utbedring av hele eller deler av boligens utvendige drenering/fuktsikring. Generell bruksslitasje/elde i innvendige overflater. Værslitasje/elde i utvendige overflater. Utvendig kjellerdør er fukt-/råteskadet. Innvendige dører bør justeres og har bruksslitasje/elde. Vinduer har diverse punkterte glass. Vanlig værslitasje/elde på ytterdører. Trapper og terrasser har slitasje/elde. Det henvises også til rapportens enkelte konstruksjonsdeler. I terrenget har støttemur/terreng mur har dels rast ut. Ytterligere utglidning og fare for ras. Utbedring/sikring må utføres. I flg. opplysninger i tidligere boligsalgsrapport ble taktekkingen samt deler av renner/beslag ble skiftet ca. 2010, men har generell værslitasje/elde.

Følgende opplysninger har blitt gitt av deleier(e) og hentet fra tidligere boligsalgsrapport: Det er tidvis innsig av vann i kjeller. Det har vært lekkasje fra tak. Utbedret ca. 2010. Det har vært fukt fra tidligere luftekanal på loft. Utbedret ca. 2010. Var lekkasje i tak ca. 1997/-98. Det er tidvis "sukkermaur" i boligen.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 3. juni 1976.  Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Ferdigattesten omfatter ikke garasjen. Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, kjeller er trolig innredet etter at ferdigattesten ble utstedt.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Standard

Boligen er oppført 1976 over et plan samt full kjeller og lagringsloft. Den inneholder bl.a. entré, kjøkken med spiseplass, stor stue med peisovn og utgang til terrasse/hage, 4 soverom og 2 bad/wc. Kjeller innehar peisestue, wc og flere bodrom m.m. Parkering i frittstående dobbelgarasje. Boligen har en enkel standard med behov for gjennomgående renovering, samt drenering og nødvendige tiltak vedrørende synlige setninger m.m. Kun oppvaskmaskin og ventilator på kjøkkenet følger av hvitevarer i boligen. Det er ikke dekoder til parabol.

Oppvarming

Panelovner. Varmepumpe. Ved. Varmekabler i bad.

Det var ingen tilstede når det var varslet tilsyn der den 16.02.16. Feierapport foreligger således ikke.

Energimerke Energimerket F4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. Dagboknr 900462, tinglyst 17.03.1931, type heftelse: Utskifting.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eiendommen har tinglyst rett til veg med bestemmelser, rettigheten er tinglyst på gnr. 77 bnr. 1, dagboknr 907024, tinglyst 17.10.1872. Med en diverse påtegning; Vedrører ikke gnr. 77 bnr. 66 med dagboknr 3224 tinglyst 1710.1938.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 17.06.2015 er avsatt til: Boligbebyggelse - nåværende.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR21.1923

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.Kommunale avgifter er kr 14.357,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6.485,-.
Det er brøytekostnader på + - kr 4.000,- for brøyting, avhengig av snømengde.

Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 892.454,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.212.834,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.998.722,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning kjelleretasje
Fasade
Stue
Stue
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Strengsdalveien 147 er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 23 lokalkjente.

Transport

Transport

Strengsdalwalk
2 min
Tønsberg stasjondrive
18 min
Sandefjord lufthavn Torpdrive
38 min
Skoler

Skoler

Torød skole (1-7 kl.)drive
7 min
Brattås skole (1-7 kl.)drive
7 min
Oserød skole (1-7 kl.)drive
10 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Joker Torøddrive
6 min
Joker Torøddrive
6 min
Kiwi Kjøpmannskjærdrive
9 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Strengsdalveien 147
A
B
C
C
D
D
D
E
E
F
F
F
F

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,5% av salgssummen
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 16.500,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning hvor 1. visning er inkludert
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Jørgen Erland Pettersson
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF

Jørgen Erland Pettersson

Telefon 33 30 91 05

Lurer du på noe

Jørgen svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...