Solgt: 2 580 000 kr
Landås

Strimmelen 34

Prisantydning

2 590 000 kr

Fellesgjeld: 182 317 krOmkostninger: 9 020 krTotalpris: 2 781 337 kr
Etasje
2
Byggeår
1956
Soverom
2
Areal (P-ROM)
66 m²
Tomteareal
41767 m²
Fasiliteter
Veranda
Fellesutgifter
4 859 kr

Pen 3-roms med solrik altan og nydelig utsikt over Bergen! Boligen har blitt oppusset senere tid, fremstår som moderne og innflyttingsklar.

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Leilighet med stor vestvendt balkong og fantastisk utsikt helt fra Løvstakken, mot sentrum og Byfjorden. Meget gode solforhold - sen kveldssol på sommerstid. Veletablert og barnevennlig boligområde med flere idrettsanlegg og skoler like ved. Få minutters gange til Sletten senter med de fleste servicetilbud og fasiliteter. Rema dagligvareforretning like i nærheten av leiligheten. For øvrig meget gode kollektivtilbud og kort avstand til Bergen sentrum.

Høydepunkter:
-	Høy og fri beliggenhet med nydelig utsikt
-	Svært gode solforhold
-	Usjenert beliggenhet i 2. etasje
-	Kjøkken oppusset 2010
-	De fleste overflater oppusset senere tid
-	Sikringsskap oppgradert med automatsikringer

Arealbeskrivelse:
Entré, to soverom, baderom med opplegg for vaskemaskin, kjøkken og stue.

Eiendommen

Strimmelen 34, 5097 Bergen
Gnr. 161, bnr. 1038 i Bergen kommune.
Andelsnr. 268 i Strimmelen borettslag, org.nr. 953 008 378

Områdebeskrivelse

Leilighet med stor vestvendt balkong og fantastisk utsikt over Bergensdalen og mot Byfjorden. Meget gode solforhold - sen kveldssol sommerstid. 

Turmulighetene er mange med Nattlandsfjellet, Ulriken og Tveitevannet i like i nærheten. 

Veletablert og barnevennlig boligområde med flere idrettsanlegg og skoler like ved, herav Haukelandshallen, Nymarkanlegget, Gimle stadion og Brann stadion. Landås skole, Storetveit skole, samt Langhaugen og Lærehøgskolen ligger også alle innenfor rimelig rekkevidde. Få minutters gange til Sletten senter med de fleste servicetilbud og fasiliteter. Rema dagligvareforretning like i nærheten av leiligheten. For øvrig meget gode kollektivtilbud og kort avstand til Bergen sentrum.

Veibeskrivelse

Enkel adkomst fra Nattlandsveien.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Kidsa Erleveien
Sletten barnehage

1-7 kl. Landås skole
1-7 kl. Slettebakken skole
1-10 kl. International School of Bergen
1-10 kl. Bjørgvin Montessoriskole
8-10 kl. Gimle skole
8-10 kl. Storetveit skole
8-10 kl. Hop skole

Vgs. Langhaugen videregående skole
Vgs. Rudolf Steinerskolen vgs.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 73 kvm
Totalt bruksareal: 66 kvm
Totalt primærrom: 66 kvm

Primærrom:
Bolig: 
2. etasje 66 kvm: Entré, to soverom, baderom, kjøkken og stue

I tillegg disponerer boligen to boder i byggets underetasje.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.03.2019 utført av Frøyen Takst v/ Thomas Frøyen.

Tomten

Festet tomt på 41.767 kvm.

Parkering

Felles biloppstillingsplasser, garasje og parkeringsplasser tildeles etter venteliste. Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført på fundament/grunnmur av betong/murkonsruksjoner. Yttervegger av murkonstruksjoner og trekonstruksjoner. Utvendig fasade av pusset/ malt mur og trekledning. Etasjeskillere i betong. Flat takkonstruksjon tekket med papp/belegg.

Det gjøres spesielt oppmerksom på bygningsdeler med Tilstandsgrad 2:
- Vinduer i stue og altandør pga. alder
- Baderom pga. alder og slitesje
- Tettesjikt på baderom tilfredstiller ikke dagens krav til våtrom

Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

Ferdigattest

Det foreligger innflyttingsløyve på boligen datert 27.02.1960. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Fantastisk beliggenhet med nydelig utsikt og svært gode solforhold. 

Leiligheten er praktisk innredet med to soverom, ett hovedsoverom og ett barnerom. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng og er innredet med stor skyvedørsgarderobe. Det andre rommet er mindre, men har god plass til barneseng og garderobeløsning. Badet er helfliset og innredet med toalett, dusjhjørne samt opplegg for vaskemaskin. Flott kjøkkeninnredning med slette fronter, laminert benkeplate samt integrert komfyr og platetopp. Plass til oppvaskemaskin og kjøleskap. Kun integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Stuen er romslig med god plass til å møblere flere sittegrupper. Store vindusflater som slipper inn godt med dagslys. Utgang til balkong på 9 kvm med storslått utsikt over Bergensdalen og mot Byfjorden. Svært gode solforhold fra formiddag til sen kveld. 

Oppvarming

Sentralvarme via radiator (felles for borettsalget), varmekabler i gulv på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E5

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Strimmelen borettslag.
Forretningsfører er BOB.
Styreleder: Marit Aase, tlf: 90689862
Dugnad må påregnes.
Dyrehold må søkes om.

Planlagte påkostninger: 
Styret er i ferd med å innhente tilbud på opparbeiding av utvidelse av parkeringsplass mellom Strimmelen 8 og 20. Det vil bli etablert 27 nye plasser og det etableres infrastruktur som muliggjør fremtidig oppgradering til ladeplass for el-biler. Prosjektet startet opp med godkjenning av 20 stk midlertidige parkeringsplasser som senere ble omgjort til permanente plasser. Prosjektet videreføres nå med ytterligere 27 plasser, det vil si totalt 47 plasser. Utvidelse av parkeringsplassen har oppdatert kalkyle pålydende kr 3.000.000,- eksklusive inkl og installering av el-ladestasjoner. Det vedtas å utføre arbeidene med utvidelse av parkeringsplassen innenfor en kostnadsramme pålydende kr 3.000.000,- inklusive mva og eksklusive etablering av ladepunkter for el-bil. Kostnadene med etablering av ladepunkt vil bli avklart etter at antall slike utleieplasser er avklart.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. XXXX har meldt sin interesse. / Ingen har meldt seg på forkjøpsrett.

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte. 

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet festekontrakt, bestemmelser om bebyggelse, vann og avløpsledninger m.m..

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommunelplan datert er avsatt til: bebyggelse og anlegg. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Oppdragets KR-kode

KR74.1934

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 4.859,- pr. mnd. og inkluderer: Grunnpakke kabel-tv og bredbånd, betjening av fellesgjeld, kommunale avgifter, eiendomsskatt, avsetning til vedliekhold, a-konto brensel, dugnad m.m..

Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 239,-
Avdrag kr 678,-
Driftsutgifter kr 3.069,-

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og bredbånd. Grunnpakke er inkludert i felleskostnader. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 671.795,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.418.462,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 23.666,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 182.317,- pr. 14.03.2019

Total fellesgjeld for boligselskapet er 53.393.731,- pr. 14.03.2019 og lånevilkårene er:
Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 14.03.2019: 1.50% pa.
Antall terminer til innfrielse: .98
Saldo per 14.03.2019: kr 752.190,-
Andel av saldo: kr 2.568,-
Første termin/første avdrag: 30.06.1993 (siste termin 31.05.2019)
Flytende rente

Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 14.03.2019: 1.50% pa.
Antall terminer til innfrielse: 13.88
Saldo per 14.03.2019: kr1.825.586,-
Andel av saldo: kr 6.234,-
Første termin/første avdrag: 30.12.2000 (siste termin 30.11.2025)
Flytende renteHandelsbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 14.03.2019: 2.12% pa.
Antall terminer til innfrielse: 41
Saldo per 14.03.2019: kr 50.815.954,-
Andel av saldo: kr 173.515,-
Første termin/første avdrag: 30.06.2018 (siste termin 30.06.2039)

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.188,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 800,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.781.337,-. Av dette beløpet utgjør kr 182.317,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Leiligheten har god planløsning
Pen og moderne leilighet med god standard
Lys og fin stue med laminat på gulv og veggflater malt i behagelige farger
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Strimmelen 34 er spesielt anbefalt for enslige og studenter. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig bra av 131 lokalkjente.

Transport

Transport

Strimmelen 20walk
1 min
Sletten senterwalk
14 min
Bergendrive
13 min
Skoler

Skoler

Landås skole (1-7 kl.)walk
12 min
Slettebakken skole (1-7 kl...walk
15 min
International School of Be...walk
15 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Rema 1000 Landåswalk
7 min
Apotek 1 Nattlandwalk
8 min
Matkroken Landåstorgetwalk
11 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: kr 35.900,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 12.750,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Kommunale opplysninger: kr 5.000,-
Fotografering kr 5.900,-
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Mats-Eirik Misje
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF

Mats-Eirik Misje

Telefon 55 61 01 02

Lurer du på noe

Mats-Eirik svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...