Abildsø

Svaneveien 21 A

Prisantydning

5 500 000 kr

Omkostninger: 138 722 krTotalpris: 5 638 722 kr
Etasje
3
Byggeår
1959
Soverom
2
Areal (P-ROM/BRA)
106 m² / 114 m²
Tomteareal
115 m²
Fasiliteter
Garasje
Fellesutgifter
2 192 kr

Rekkehus med moderniseringsbehov - Barnevennlig beliggenhet i blindvei - Garasje - Østensjøvannet som nabo - Fin utsikt

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Høydepunkter:

 • Rekkehus over tre plan med stort potensial, hage og garasjeplass.
 • Moderniseringsbehov.
 • Stue med god plass til sofagruppe. Storevindusflater med utsikt mot Østensjøvannet.
 • Kjøkken med god skap- og benkeplass.
 • 2 soverom i 2.etg. Muligheter for å lage 3 soverom.
 • Peis i stue og kjellerstue.
 • Terrasse med ettermiddagssol ved inngangspartiet på ca. 13,5m².
 • Kjellerstue med utgang til hage opparbeidet med gressplen.
 • Direkte adkomst til Østensjøvannet fra hage.
 • Praktisk vaskerom i underetasjen.
 • God lagrinsplass.
 • Attraktiv beliggenhet i svært barnevennlig boligområde.
 • Kort vei til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon.
 • Eiendommen

  Svaneveien 21 A, 1187 Oslo.
  Gnr. 161, bnr. 214 i Oslo kommune.

  Områdebeskrivelse

  Solrikt og barnevennlig beliggende rekkehus i blindvei med store omkringliggende friarealer. Sol fra morgen på baksiden samt ettermiddags- og kveldssol på fremsiden av huset.
  
  Rett ved Østensjøvannet med et flott dyre- og fugleliv og turvei videre inn i Østmarka. Stier, lysløyper og turveier som er fine til turgåing, sykling og løping. Om vinteren blir det kjørt opp skispor i lysløypene i tillegg til et stort nettverk av løyper. I Østmarka finner du bl.a. Nøklevann og Ulsrudvann med flotte badeplasser.
  
  Det er muligheter for en gåtur til markastuene Rustadsaga, Skullerudstua og Mariholtet hvor du kan få kjøpt diverse bakst, varmretter m.m. hele året.
  
  200 meter til Abildsø skole.
  
  Et par minnutters gange til Abildsø idrettskart med kunstgressbane og store gressplener. Aktive idrettslag i bydelen, med blant skigruppe i Rustad IF og ishockey i Manglerud Star. Flott treningssenter på Skullerud - Skullerud Sport Senter.
  
  Nærbutikk på Skullerud (Extra og Rema 1000) og Abildsø (Matkroken).
  
  Kort vei til Lambertseter senter med et mangfold av butikker og populære Symra Kino. Manglerud senter og Bryn senter er også i nærheten med et godt utvalg av butikker og servicetilbud.
  
  Kort vei til offentlig kommunikasjon. Gode bussforbindelser. Linje 70 (rett til sentrum) i Enebakkveien, 79 og 78 i Østensjøveien . Gangavstand til T-bane på Bogerud (linje 3). 

  Veibeskrivelse

  Ta inn Svaneveien fra Enebakkveien og følg helt inn til Svaneveien 21 A på høyre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager og skoler

  Svaneveien 21 A sokner til Abildsø skole (1.-10. trinn). Det er flere barnehager i området som Abildsø menighetsbarnehage, Lille Langerud barnehage og Havnehagan friluftsbarnehage. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Areal og innholdsbeskrivelse

  Totalt bruttoareal: 129 kvm
  Totalt bruksareal: 114 kvm
  Totalt primærrom: 106 kvm
  
  Primærrom:
  Underetasje 30 kvm: kjellerstue og vaskerom.
  
  Første etasje 39 kvm: Entré, kjøkken, stue.
  
  Andre etasje 37 kvm: Trapperom, bad, 2 soverom.
  
  Sekundærrom:
  Underetasje 6 kvm: Boder.
  
  Andre etasje 2 kvm: Bod.
  
  Boligen disponerer en bod i andre etasje på det ene soverommet og to boder i kjeller.
  
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.09.2019 utført av Takstpartner v/ Kjetil Nilsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Tomten

  Festet tomt på 115,2 kvm.
  
  Festeavgiften er kr 335.266,- pr. år.
  Festeavgiften ble sist regulert 01.07.2010, og denne kan reguleres hvert 10 år iht konsumprisindeksen. Festeavgiften vil bli regulert på nytt 01.07.2020.
  Festeavtalen utløper 01.02.2028.
  Grunneier: Oslo kommune
  
  Ett år før festetidens utløp skal Oslo kommune gi festeren beskjed om de på nytt ønsker å bortfeste tomten. Hvis dette er tilfellet er den tidligere fester berettiget til å fornye festet og kommunen berettiget til å fastsette avgiften på grunnlag av tomtens daværende verdi og rentefot etter vanlig rentenivå.
  
  Når festet utløper skal festeren stille grunnen til kommunens rådighet. Kommunen skal ha rett til å overta bygningene etter den verdi bygningene har på denne tid.
  
  Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke.
  
  Oslo kommune har bortfestet eiendommene til Lille Langerud sambyggelag som fremfester til hver bolig med egen kontrakt.
  
  Festeavgiften er inkludert i fellesutgiftene.
  
  Eiendommen er medlem i Lilleskogen Huseierlag og OBOS er engasjert som forretningsfører.
  I forbindelse med at huseierlaget i 2001 kjøpte et fellesareal fra kommunen festet av Lille Langerud Sameielag V ble dette nektet tinglyst som følge av manglende dokumentasjon av styremedlemmer i Lille Langerud Sameielag V. Saken er fortsatt ikke løst og tidligere engasjert advokat er sagt opp. Huseierlaget forsøker å løse saken selv i dialog med LLSV og kommunen. 
  
  Det foreligger tvist mellom fremfester av garasjetomt og huseierlaget pga manglende betaling av festeavgift og manglende godkjenning av salg av eiendommen fra Lille Langerud Sameielag V. Det er klaget til Kartverket i regi av SSLV/huseierlaget og advokat er engasjert. 

  Parkering

  Boligen disponerer egen garasjeplass i garasjerekke. 
  
  Styret utreder muligheten for å etablere 8 ladepunkter for EL-Bil med mulighet for utvidelse. Detaljert plan med forslag til budsjett legges frem for ekstraordinært årsmøte for vedtak.
  
  Gateparkering etter områdets bestemmelser.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Bebyggelse

  Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i betong- og trekonstruksjoner. Yttervegger i underetasjen er oppført i betongkonstruksjoner som er malt. Bærende bindingsverkvegger i trekonstruksjoner kledd med liggende panel. Boligen antas står på støpt armert betongsåle mot grunn. Ukjent byggegrunn. Bygningsmassen er trolig fundamentert på komprimerte masser og grunnmur trolig i betong. Saltakkonstruksjon i trekonstruksjon fra byggeår.
  
  Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, angitt som tilstandsgrad 2 eller 3 (TG2/TG3). Boligen er å anse som et oppussingsobjekt hvor det er behov for oppgraderinger og overflatebehandling.
  I approbasjon av 1952 er det gitt forbud mot varig opphold i noe rom i kjeller. Kjellerstue er følgelig ikke godkjent for varig opphold.
  
  Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Ferdigattest

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 16.01.1959 og på vinduer datert 27.03.1981. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
  
  Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Eventuell adgang til utleie

  Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

  Standard

  Rekkehus med svært god beliggenhet i barnevennlig bomiljø rett ved Østensjøvannet. Moderniseringsbehov og stort potensial.
  
  Inneholder:
  Første etasje:
  Entré, kjøkken, stue.
  
  Andre etasje:
  Trappegang, bad/wc, 2 soverom, bod.
  
  Underetasje:
  Kjellerstue, vaskerom, 2 inneboder.
  
  Første etasje:
  Entré: God plass til garderobeskap og oppheng av yttertøy og sko.
  
  Stue: Romslig stue med god plass til sofagruppe. Store vindusflater som gir godt med naturlig lys. Flott utsikt mot Østensjøvannet. Peis for oppvarming.
  
  Kjøkken: Kjøkkeninredning med hvite profilerte fronter. Fliser over benkeplate med oppvaskkum. Integrert komfyr med koketopp. God skap- og benkeplass. Hvitevarer medfølger, komfyr og kjøleskap/fryser.
  
  Terrasse: Ny terrasse på fremsiden av huset med skjerming til naboen. Ettermiddagssol. God plass til utemøbler. 
  
  Andre etasje:
  Trapperom.
  
  Soverom: To romslige soverom. Hovedsoverom har blitt benyttet som stue, men har god plass til dobbeltseng og garderobeskap. Utsikt mot Østensjøvannet. Soverom to har god plass til seng, garderobeskap og skrivebord. Egner seg flott som barne rom. Inngang til bod/kott som fint kan benyttet som garderobeskap. Det kan enkelt settes opp en vegg for å få et tredje soverom hvor det største soverommet er i dag. Se alternativ plantegning. 
  
  Bad: Eldre bad med badekar, wc og servant i skapinnredning. Innvendige vegger med tapet og gulvkonstruksjon med belegg. Det ble registrert sprekker i flere tapetskjøter.
  
  Underetasje:
  Kjellerstue: God plass til sofagruppe med tilhørende møblement. Peis for oppvarming. Utgang til hage opparbeidet med gressplen. Direkte adkomst til Østensjøvannet.
   
  Vaskerom og bodareal: 
  
  Praktisk vaskerom med 200 liters varmtvannsbereder fra 1996. Opplegg for vaskemaskin. Vaskemaskin medfølger.
  
  God lagringsplass med to kjellerboder.

  Oppvarming

  Elektrisk oppvarming med panelovner. Peis i stue og kjellerstue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Energimerke Energimerket G4

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
   
  Det er tinglyst fire servitutter på eiendommen. Disse omhandler blant annet tinglyst panterett til sameiet på kr 10.000,- til dekning av fellesutgifter og annet ansvar de enkelte huseiere måtte komme i overfor Lille Langerud sameielag. Festekontakt og fremfestekontrakt med vilkår. Pliktig medlemskap i Lille Langerud sameielag. Varig opphold i kjeller er ikke tillatt.
  
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Regulering

  Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan datert 21.08.2019 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-441 datert 18.06.1952.
  
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtagelse

  Etter nærmere avtale.

  Oppdragets KR-kode

  KR45.1999

  Økonomiske forhold

  Eiendommens utgifter

  Kommunale avgifter er kr 6.394,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
  
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 1.700,- måned. / 9.925 kwh. pr. år.
  Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
  
  Eiendomsskatt for 2019 antas å være ca kr 1.800,-
  
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2017 var kr 1.419.940,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
   
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 5.111.784,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 
  
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
  
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.638.722,-.
  
  I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
  Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
  minusVis mindre

  Plantegninger

  Plantegning 1.etg
  Plantegning 2.etg
  Plantegning u.etg
  Alternativ plantegning 2.etg
  Hyggelig inngangsparti solrik terrasse.
  Terrasse på fremsiden av huset med ettermiddagssol. God plass til utemøbler.
  Egen hage med morgensol opparbeidet med gressplen.
  Se alle bilder i galleriet

  Om nabolaget

  Nabolaget rundt Svaneveien 21 A er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 68 lokalkjente.

  Transport

  Transport

  Abildsøwalk
  3 min
  Bogerudwalk
  16 min
  Skulleruddrive
  5 min
  Skoler

  Skoler

  Abildsø skole (1-10 kl.)walk
  4 min
  Rustad skole (1-7 kl.)walk
  17 min
  Ulsrud videregående skolewalk
  22 min
  Varer/tjenester

  Varer/tjenester

  Bunnpris Lambertseterwalk
  14 min
  Kiwi Bogerud Senterwalk
  15 min
  Vitusapotek Bogerudwalk
  17 min
  TilbakeSteder i nærheten
  TilbakeTransport
  TilbakeSport
  TilbakeSkoler
  TilbakeBarnehager
  TilbakeVarer/tjenester
  TilbakeUniversiteter og høyskoler

  Nabolagets aldersfordeling

  Viktig informasjon

  Budregler

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, som ikke er fylt ut da boligen selges ved fullmektig som ikke har bebodd eiendommen og derfor ikke har kunnskap om eiendommens tilstand. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  
  Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

  Avhendingsloven

  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 
  
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Provisjon: 1% av salgssum.
  Grunnhonorar: kr 12.500,-
  Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
  SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-
  Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
  Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.
  minusVis mindre
  Laster objekter...
  Charlotte Lunde
  Eiendomsmeglerfullmektig

  Charlotte Lunde

  Telefon 23 12 65 08

  Lurer du på noe

  Charlotte svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.