Skafjellåsen

Syenittveien 2

Prisantydning

4 290 000 kr

Omkostninger: 108 472 krTotalpris: 4 398 472 kr
Byggeår
1987
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
158 m² / 169 m²
Tomteareal
620 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda

Pen enebolig m/dobbelgarasje. God beliggenhet - Kveldssol - Utsikt.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Skafjellåsen og Syenittveien 2!

Denne eneboligen er godt beliggende i et populært og veletablert nabolag. Området huser mange barnefamilier og har kort vei til matbutikk, skoler og sentrum med togstasjon. Umiddelbar nærhet til flotte turområder i marka og kort vei til Sandebukta med bademuligheter.

Boligen inneholder bl.a. stor stue, tv-stue, 3 soverom, to bad og separat vaskerom. Huset holder normalt god standard, er lyst og hyggelig innredet og generelt godt vedlikeholdt. 

Eiendommen

Syenittveien 2, 3076 Sande i Vestfold
Gnr. 114, bnr. 335 i Sande kommune.

Områdebeskrivelse

Boligen har en fin beliggenhet i populært og veletablert nabolag. Skafjellåsen består i hoedsak av eneboliger og noen mindre enheter, og passer godt for barnefamilier. Området har gode solforhold. 

Det er kort vei ned til bade- og fiskemuligheter i Sandebukta. Flotte badeplasser og bryggeanlegg på både Kverntangen og Nordre Jarlsberg Brygge, som begge er innenfor rimelig avstand fra leiligheten. Gang og sykkelsti både mot NJB og til til Sande sentrum. Dagligvarebutikk på Lersbrygga.

Egen idrettshall og idrettsplass i Skafjellåsen. ligger i gangavstand. Flott turterreng med lysløype i nærmiljøet. Sande kommunale fritidsklubb, og idrettslag i Sande som er aktive innen forskjellige idretter.

Kort vei til bussholdeplassen i Sandebuktveien, med forbindelse til Sande og Svelvik. I Sande sentrum er det tog- og busstasjon med forbindelse til Tønsberg, Drammen og Oslo.
5 minutters kjøring til Sande sentrum. 20 minutters kjøring til Drammen. 50 minutters kjøring til Oslo.

Veibeskrivelse

Fra Oslo og Drammen: Følg E-18 mot Sande. Ta av ved skilt mot Sande N. Følg da Gamle E-18, og denne veien følges forbi innkjøringen til Sande sentrum. Ta til venstre v/skilt til Svelvik/Hurum (RV319) ved YX- stasjon (Sandebuktveien.).

Denne veien følges et lite stykke før man tartil venstre in Hans K. Evensensvei mot skolene. Vis-avis innkjøringen til Sande vgs. ligger Syenittveien. Eiendommen ligger på høyre hånd et stykke opp i bakken. 


Barnehager og skoler

Det er 6 private og 3 kommunale barnehager i Sande kommune. 

Haga barneskole med SFO. Sande ungdomsskole og Sande videreågende skole i umiddelbar gangavstand. For flere detaljer rundt skoler og barnehager se www.sande-ve.kommune.no 

Flere videregående skoler i Drammen sentrum og Papirbredden i Drammen med bla. Høgskolen Sørøst Norge, se www.usn.no.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 190 kvm
Totalt bruksareal: 169 kvm

Totalt primærrom: 158 kvm
P-rom hovedetasje: 89 kvm. herunder: Entré, gang, bad, hovedsoverom med utgang til balkong, kjøkken og stor vinkelstue med utgang til veranda. 
P-rom underetasje: 69 kvm.herunder: Vindfang, hall m/trapp, kontor, bad, vaskerom, 2 soverom og kjellerstue.

Huset har 11 kvm. bod i underetasjen, godt lagringsloft og div. uteboder med mulighet for oppbevaring. 

I tillegg medfølger dyp dobbelgarasje med BRA 37 kvm. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Grelland taskt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 620,4 kvm. 

Tomten er skrånet og meget pent opparbeidet med terrengtilpasning. Tomten er bebygget med enebolig og dobbelgarasje. 

Tomten er sørvestvendt med fin utsikt og har meget gode solforhold, også med sen kveldssol. 

Renslig og lettstelt gårdsplass med beleggingsstein. Pene barkbed med beplanting mot vei. Forøvrig gressplen, bed og busker. I skråning mot nedre del av tomten er det bygget grønnsakskasser. 

I hagen er det opparbeidet en meget hyggelig og skjermet uteplass, som er overbygget og har vindskjerming.

Parkering

Det er god plass til to biler i garasjen. I tillegg plass til parkering i foran garasje og på gårdsplass. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på murkonstruksjon av multimur og boligens vegger er oppført i bindingsverk over grunnmur. Eier opplyser at det er 6" fullisolertreisverk som er plateslått utvendig, og kledd med panel. Valmtak med Icopal takstein. Vinduer med isolerglass, fra byggeår. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen. Takstmann har ved sin befaring konkludert med at huset holder en gjennomgående god standard. Takstmann har ikke trukket frem større feil eller mangler, men en del bygningsdeler og innredninger stammer fra byggeår og har fått TG2. Disse kan påregnes oppgradert på sikt. 

Ved befaringen er det foretatt fuktsøk på yttervegger mot grunn, samt på normalt utsatte steder på bad, våtrom og kjøkken uten at man har funnet forhøyede verdier. Badene er fra hhv. 2004 og 2009 og fremstår uten skader, men også uten dokumentasjon. 

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 18.02.1988. 
Tillatelsen er gitt med anmerkining om at gjenstående murpussarbeider må sluttføres, og at trappearbeider utendørs skal bringes i orden. Arbeidene er utført. 

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Boligens underetasje er innredet med avvik fra opprinnelige byggetgninger. Det ene soverommet og deler av kjellerstuen er opprinnelig tegnet som bod og hobbyrom, og det er ikke søkt bruksendring for innredningen. 

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Det ble utført radonmåling med sporfilm i boligens underetasje i 2016, og det ble ikke funnet forhøyede verdier som gir grunnlag for tiltak. 
Standard

Syenittveien 2 er en pen og velholdt enebolig. Huset har kun hatt en eier fra oppføring i 1987 og er løpende fornyet og vedlikeholdt. 

Huset er oppført over to etasjer, med hovedinngang i øverste plan. 

Entré er pent oppusset medflislagt gulv med varmekabler, panelte vegger og panelt tak.

Videre har etasjen et pent og romslig bad, som ble oppgradert med nye fliser og ny innredning i 2009. Meget romslig baderomsinnredning, med mye skapplass. Toalett. Flisarbeidet er nedlagt før innflising av badekar, slik at dette kan fjernes om ønskelig. Rommet har adkomst fra gang, og mulighet til adkomst fra hovedsoverommet. 

Kjøkkenet ble pusset opp i 2012, med en innholdsrik innrededning fra Epoq. Gode arbeidsbenker, spisebar og integrerte hvitevarer som vil medfølge. I tillegg følger "side by side" kjøleskap som er tilkoblet vann. Kjøkkenet har godt lys og flott utsikt fra to store vinduer. Vegghengt bokhylle vil ikke medfølge ved overtakelse.  

Etasjen har til sist en stor vinkelstue med plass til flere møbelgrupper. Rommet har godt gjennomlys og effektiv peisovn. Utgang til sørvent, overbygget veranda. 

Underetasjen er romslig og velinnredet. Det er adkomst via trapp fra hovedetasjen og/eller inngangsdør på bakkeplan på husets fremside. 

Etasjen har et pent vindfang og en romslig hall med garderobe. Lite panelt kontorrom, som huser boligens sikringsskap med automatkurser. 

Stor tv-stue med parkettgulv, panelte vegger og malt himling. To gode vinduer og pipestokk med mulighet for tilkobling av ildsted. Rommet er egnet for evt. avdeling til et fjerde soverom. 

Videre har etasjen to gode soverom, med laminat/parkett på gulv, smartpanel på vegger og malt himling.

Pent bad med varmekabler, oppusset 2004. Innredet med toalett, servant og dusjkabinett. 

Meget pent og praktisk vaskerom, med god strykebenk, utslagsvask, god skapinnredning og klessorteringsseksjoner. 

Huset har en god bod med skapinnredning/arbeidsbenk og muligheter for oppbevaring. 

I tillegg har huset et stort loft med lagringsmuligheter. 

Alt i alt gir huset et godt inntrykk. 

Oppvarming

Varmekabler i de fleste rom. Unntak er ett soverom og bod i underetasjen, samt kjøkken og soverom i hovedetasjen.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

I stuen er det peisovn med mulighet for vedfyring. Pipen gir også mulighet for tilkobling av ildsted i underetasjen. 
Trappehalsen huser boligens varmepumpe. 

Det ble sist avholdt tilsyn med boligens fyringsanlegg i 2012 og i 2017. Det ble i 2012 påpekt småfeil som er utbedret og innmeldt, og anlegget er nå i orden.

Energimerke Energimerket E3

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst en servitutt på eiendommen, dokumentnummer 1889 fra 1987. Dokumentet er en avtale med forskjellige bestemmelser, inngått i forbindelse med kjøp av tomten. Avtalen bestemmer bl.a. at eiendommen har pliktig medlemskap i velforening, og at det må påregnes anlegging av vann-, avløp og strømledninger som over tomten. Slike ledninger må ikke overbygges. 

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i hht.reguleringsplan for Skafjellåsen IV.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås hos megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 


Oppdragets KR-kode

KR20.19206

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Det betales 8.340,- for vann- og avløp i 2019. 
Årlige kostnader til renovasjon 3.353,- pr. år på dagens løsning. I tillegg må det påregnes gebyr for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen. 
Eiendomsskatten er 7.112,- pr år.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 20.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på ca. 6000,-.
Boligen er tilknyttet Altibox for levering av fibersignaler til tv- og internett, med månedlig kostnad ca. 1000,- 

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 889.081,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.200.691,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: 4.398.472,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning 1.etg
Plantegning u.etg
Denne boligen har en solrik og attraktiv beliggenhet i Skafjellåsen
Eiendommen er pent opparbeidet, med hensyn på enkelt vedlikehold.
Fra huset er det fantastisk utsikt over fremforliggende bebyggelse, landbruksarealer og ut mot Sandebukta
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Syenittveien 2 er spesielt anbefalt for familier med barn og godt voksne. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 77 lokalkjente.

Transport

Transport

Sande vgs.walk
3 min
Sande stasjondrive
8 min
Sandefjord lufthavn Torpdrive
48 min
Skoler

Skoler

Sande videregående skolewalk
5 min
Haga skole (1-7 kl.)drive
6 min
Selvik skole (1-7 kl.)drive
6 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Coop Prix Lersbryggenwalk
21 min
Kiwi Nordre Jarlsberg Bryg...drive
4 min
Boots apotek Sandedrive
7 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Syenittveien 2
A
B
B
C
C
C
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1%
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-/kr 16.000,-
Visningshonorar: 2500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Marielle K. Ryberg
Eiendomsmegler MNEF

Marielle K. Ryberg

Telefon 32 80 79 12

Lurer du på noe

Marielle svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...