Vesterøya/Tangenlia

Tangenlia 29

Prisantydning

5 350 000 kr

Omkostninger: 134 972 krTotalpris: 5 484 972 kr
Byggeår
1962
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
196 m² / 265 m²
Tomteareal
1112 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda

Stor enebolig med flotte solforhold og flere uteplasser - utsikt til sjøen - 3 soverom - 2 garasjer - 2 stuer - båtplass

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

I Tangenlia 29 bor du så nære sjøen at du ikke vil trenge fritidsbolig. Her kan du gå ned til båten og putre rett ut til fjordens nydelig holmer og svaberg

- Kjøkken fra 2018
- Stor terrasse med flotte solforhold
- Sjøutsikt
- 3 soverom
- Moderne fargevalg
- Båtplass

Velkommen til en hyggelig visning

Eiendommen

Tangenlia 29, 3234 Sandefjord
Gnr. 108, bnr. 237, i Sandefjord kommune.

Områdebeskrivelse

Eiendommen har en flott utsikt og båtplassen i Tangenbukta ligger kun en liten gåtur unna. Variert turterreng finnes i umiddelbar nærhet med flotte friområder, gressletter, stupebrett og svaberg, herlig lysløype i skog og mark til Vesterøya idrettspark, samt kyststien som leder deg ut til Vesterøyas flotte naturperler. Vesterøya er kjent for sine flotte badestrender (Langeby & Vøra) der en finner en langgrunn og barnevennlig badestrand samt slette fjell og fine stupeplasser. Med båt når du raskt fjordens praktfulle holmer og skjær med godt fiske og yrende liv. I nærområdet, ved Asnes, ligger det storkiosk med lange åpningstider og søndagsåpent. I Tangenlia 29 bor du så nære sjøen at du ikke vil trenge fritidsbolig. Her kan du gå ned til båten og putre rett ut til fjordens nydelig holmer og svaberg. Velkommen til en hyggelig visning!

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter til alle annonserte visninger. Det er satt opp til-salgs-skilter på boligen. Eventuelt se vedlagt kartskisse nederst i FINN annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle visningsboligen.

Barnehager og skoler

Vesterøya barneskole (ligger ca.1.4  km unna eiendommen) og Varden ungdomsskole. På Vesterøya ligger også Skagerak International School med bl.a. IB linje. Det er også flere barnehager i området. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 265 kvm
Totalt bruksareal: 265 kvm
Totalt primærrom: 196 kvm

Bruksareal:
Hus: 202 kvm
Dobbel garasje: 45 kvm
Enkel garasje: 18 kvm

Primærrom:
Underetasje: 20 kvm: Gang, bad/vaskerom, wc.
1. etasje: 112 kvm: Gang, kjøkken, stue, 2 soverom.
2. etasje: 64 kvm: 1 Soverom, gang, loftstue, bad.

Sekundærrom:
Underetasje hus: 6 kvm: Bod med kjølehjørne, garderobe, kryperom.
Dobbel garasje: 45 kvm
Enkel garasje: 18 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.02.2019 utført av Hans Petter Olaussen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 1.112 kvm. Stor, sjønær tomt som for det meste består av opparbeidet naturtomt. Det er flotte solforhold på flere av tomtens uteplasser. Fra stuen er det utgang til stor terrasse mot syd/vest. Her er det også montert varmeovner og markiser. Alt ligger til rette for og nyte sommeren. Gårdsplassen er fint opparbeidet med belegningsstein. 

Parkering

Parkering i egen hellelagt gårdsplass eller i en av to garasjer.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Kostnadene vedrørende vedlikehold fordeles mellom beboerne/brukerne av veien. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med bindingsverk over grunnmurer av sementblokker og leca. Boligen har utvendig stående tre kledning og saltak som er tekket med dobbelkrum betongstein. Det er stor terrasse med tilgang fra stue. Det er frittliggende dobbel garasje som er oppført ca. 1987 og en frittliggende garasje av eldre årgang.

Boligen har fått innvendige oppgraderinger i 2018 ved at ny plassbygget kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer er montert, og ny eikeparkett er lagt i stue og i soverom (det opplyses om at selve kjøkkeninnredningen ikke fra 2018). Øvrige gulver er også oppgradert, men dette er noe tid tilbake. Innvendige vegger og himlinger er vedlikeholdt i 2018. Boligen fremstår uten vesentlige feil eller skader, men som det fremkommer i rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand som følge av påløpt alder, bruk og forventet levetid på bygningsdeler. 

Borstett fra aldersrelaterte forhold gir boligen et normalt godt inntrykk. Takstmann bemerker spesielt krypkjelleren under huset. Denne type rom er på generelt grunnlag en risikokonstruksjon. Det er oppservert fuktskade i en plate i nedkant mot takfot på loft. Leca ved uteplass på fjell er for lav og har sprekker. Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Renovert/oppusset

Boligen ble opprinnelig oppført som hytte ca 1962. Den ble tilbygget og vesentlig oppgradert og modernisert i 1975 og 1989 slik at det nå kun er mindre deler som er fra opprinnelig byggeår.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 03.09.1990 gjelder for boligen og 02.11.1990 gjelder for tilbygg/påbygg. Disse kan fås ved henvendelse til megler. Ferdigattesten omfatter ikke garasjene.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Standard

Boligen holder en god standard med moderne og tidsriktige fargevalg. Det meste av boligens gulvflater består av fliser, parkett og noe tepper. I 2018 ble hele første etasje av boligen oppgradert. På kjøkken er det eksklusiv en-stavs parkett av eik. Det er også lagt ny eikeparkett i stue og soverom i 1. etasje. Alle vegger og tak ble malt. Fra stuen er det utgang til solrik terrasse, her får du også litt utsikt til sjøen og det er montert elektriske markiser. I toppetasjen er det en stor stue med tilhørende balkong hvor den nydelige utsikten kan nytes.

Flott plassbebygget kjøkken ble montert i 2018 (selve innredningen er av eldre dato). Benkeplater av laminat og heltre eik. Integrert platetopp og komfyr fra Miele medfølger.
Kjøkkenet er godt utnyttet og det rikelig med benkeplass og god plass til egen spiseplass. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. 

I underetasjen er det flislagt gulv med varmekabler i de fleste rom og eget praktisk vaskerom med dusj og baderomsinnredning. Wc i eget flislagt toalettrom.
Badet i 2. etasje har belegg med varmekabler på gulv og malt våtromstapet på vegger. Av utsyr er det montert badekar, toalett og baderomsinnredning.

Boligen har rikelig med lagringsplass.

Oppvarming

Peis i stuen og varmepumpe i underetasjen ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med. Feier har bemerket at plate foran ovn er for kort og at det må monteres trinn på tak. Kjøper overtar ansvaret for å utbedre dette.

Energimerke Energimerket G3

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 

Eiendommen har tinglyst rett til bruk av veien over gnr.108 bnr.1, "Tangenlia og frem til eiendommen mot og delta i det alminnlige veivedlikeholdet.  Eiendommen har også rett til båtplass etter grunneieres anvisning. Rettighetene er tinglyst på gnr. 108, bnr. 1,255 og 256 med dagboknr 903218, tinglyst 07.11.2007

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 22.05.2014 avsatt til: boligbebyggelse.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR22.18383

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 8.877,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 37.387 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7.993,-
Kostnader knyttet til veien deles på alle med brukersrett.
Eventuelle utgifter til brygge deles på de 19 som har båtplass på den aktuelle bryggen.
Utgifter til vei og båtplass for fjoråret var ca. kr 1.000, dette vil variere.
Boligen er tilknyttet Sandefjord Bredbånd som leverandør av tv og internett og har avgift på  kr 1.025 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 959.485,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2017 kr 3.454.146,-

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.484.972,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning 1. Etasje
Plantegning 2. Etasje
Plantegning - 3. Etasje
Velkommen inn!
Flott plassbebygget kjøkken med benkeplater av laminat og heltre eik.
Integrert platetopp og komfyr fra Miele medfølger
Se alle bilder i galleriet
Tangenlia 29

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 0,8% av salgssummen
Minimumsprovisjon: kr 40.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Andreas S. Bjønnes
Eiendomsmegler

Andreas S. Bjønnes

Telefon 33 50 01 08

Lurer du på noe

Andreas svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...