Solgt: 14 290 000 kr
Grefsen

Thorleifs Allé 3 D

Prisantydning

13 250 000 kr

Omkostninger: 332 472 krTotalpris: 13 582 472 kr
Byggeår
1980
Soverom
4
Areal (P-ROM/BRA)
187 m² / 207 m²
Tomteareal
244 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda

Pent oppusset familiebolig i meget attraktiv og rolig gate. Kjeller med egen inngang. Hage. Garasje

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

  Velkommen til Thorleifs Allé 3 D. Meget fin familiebolig med 4/5 soverom, store sosiale rom, spennende kjellerstue med ekstra lydisolering, solrik hage og kjeller med egen utvendig inngang. Huset er i hovedsak pusset opp i 2013 og all oppussing er utført ved fagfolk. Godt med lagringsplass i gode boder og boligen har garasje klar for elbillader. Boligen ligger veldig fint til i rolig gate med nærhet til skole, barnehager, matbutikk, offentlig kommunikasjon og marka. * God standard. Gulvvarme i hele 1.etasje. * Luft-til-luft varmepumpe. * Utvendig malt to strøk, samt skiftet dårlige bord i 2017. * Drenert på inngangssiden i forbindelse med etablering av kjellernedgang i 2015/16. * 2 bad og totalt 3 toaletter. * Plass til trampoline * Takpapp skiftet 2004.

Eiendommen

Thorleifs Allé 3 D, 0489 Oslo
Gnr. 73, bnr. 881, + ideell andel 1/16 i realsameie gnr. 73, bnr. 870 i Oslo kommune.

Områdebeskrivelse

Rekkehus fra 1980 beliggende i et attraktivt og veletablert boligområde på Grefsen. Området byr på flotte turområder sommer, som vinter. Flotte skiløyper fra Akebakken. Ellers er det kun få minutters kjøretur til løypenettet som går ut i Nordmarka fra Midtodden/Langsetløkka. I bydelen er det også familievennlige badeplasser på Frysja/Stilla, og tursti langs Akerselva som tar deg fra Maridalsvannet og helt ned til Oslo sentrum. Grefsenkollen skisenter med flere nedfarter og skitrekk er en noen få minutters biltur unna eiendommen.

Barnehager og skoler

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 230 kvm
Totalt bruksareal: 207 kvm
Totalt primærrom: 187 kvm

Primærrom:

1.etasje: Entré, gang m/trapp, stue, kjøkken, wc: 81 kvm

2.etasje: Bad, gang m/trapp wc, 4 soverom: 51 kvm

Kjeller: Bad/vaskerom, kjellerstue, gang m/trapp: 55 kvm

Sekundærrom:
Bod 1 og bod 2 i kjeller: 20 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.04.2019 utført av Jo Henrik Stigen.

Tomten

Eiet tomt på 244 kvm. Eier har utført betydelig oppgradering av tomten på inngangssiden i 2015. Terrassen med utgang fra stuen er bygget ny i nyere tid.

Parkering

Det medfølger en garasjeplass i felles garasjerekke. Det er investert i infrastruktur for lading av el-bil i garasjen, slik at ny eier kun behøver å montere ladeboks for å ha privat ladestasjon. Utover dette er det gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport datert 10.04.2019 oppført med flat takkonstruksjon tekket med antatt takpapp(ikke inspisert). Yttervegger er i trebindingsverk utvendig kledd med panel. Etasjeskiller i tre. Boligen er fundamentert med såle til antatt fast grunn. Bygget er antatt fundamentert med lettklinker/betong og støpte kjellergulv til fast masse eller stabile masser og eventuell fungerende drenering antas fra angjeldende byggeår. Vinduer med trekarmer og med 2 og 3 -lags energiglass. Produksjonsår 2005/12 og 1979.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
- Tilstandsgrad 2 er gitt vinduer stemplet 1979 med bakgrunn i bygningsdelens generelle tilstand, alder og bruksslitasje. Øvrige vinduer stemplet 2005/12 gis Tg1.
- Tilstandsgrad 2 gis terrassedører fra 1979 grunnet alder/slitasje. Ytterdør gis Tg1.
- Renner, nedløp og beslag er gitt tilstandsgrad 2 med tanke på alder og normal forventet levetid.
- Innvendig tretrapper er gitt tilstandsgrad 2 med tanke på alder og normal forventet levetid.
- Baderom har fått tilstandsgrad 2 på grunn av at halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.
- Eier opplyser at du har hatt noe maur i kjellergangen og de har noen tilfeller av sølvkre på badet i kjeller.
- Ved drenering på inngangssiden i 2015 ble det foretatt utgraving av masser, forskalet trapp med innfesting jern, drenering av vegg med isolering, gårdsplass med isolasjon, steinheller, kantsten satt i betong til bed, lyspunkter med trekkrør, asfaltering. Utført
av anleggsgartner.
- Ny taktekking på garasjetakene i 2018.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 29.11.82 og for fasadeendring (etablering av utvendig trapp) 14.01.2016. Disse kan fås ved henvendelse til megler.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Standard

Eiendommen holder normal god standard og det der foretatt flere viktige oppgraderinger siden forrige eierskifte.

Det ble lagt ny takpapp mai 2004 og i 2017 ble huset utvendig malt to strøk og dårlige bord ble skiftet. Eier har også byttet ut enkelte vinduer slik at det nå gjenstår kun få originale vinduer. Øvrige vinduer er fra 2005/2016

I 2015/2016 ble det i forbindelse med etablering av utvendig kjellertrapp (med varmekabler), drenert mot utgangspartiet, lagt nye steinheller og markisolasjon. Samme år ble inngansparti kjeller samt gang og toalettrom i 1.etasje pusset opp.

Hele 1.etasje ble pusset opp i 2013. Det er lagt gulvvarme i hele etasjen og fin enstavs eikeparkett i oppholdsrommene. Downlights i de fleste himlinger.
Moderne kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer og masse skap-og benkeplass.
Det aller meste av det elektriske ble oppgradert med sikringsskap, varmekabler/matter, downlights etc. Ny peisovn ble montert og i desember 2016 ble det installert luft-til-luft varmepumpe.

2.etasje, foruten badet fra 2000, er også pusset opp i 2013. Etasjen har 4 soverom og bad + separat toalettrom.
 
Kjelleren er innholdsrik med masse bodplass, vaskerom/bad og en super kjellerstue. I kjellerstuen ble det lagt nytt tak med lydisolasjon mot stuen i 1.etasje i 2016. Lydisoleringen fungerer meget bra ifølge eier.

I forbindelse med etablering av utvendig kjellernedgang ble tidligere innvendig bod omgjort til en fin kjellergang og en vegg ble flyttet for å få lagringsplass i gangen. Gulvet i kjellerstuen er bruksslitt.

Eier har benyttet interiørarkitekt ved oppussing for veiledning til materiel-/fargevalg. Alt i alt er Thorleifs Allé 3 D en familiebolig de aller fleste kan se for seg å flytte rett inn i uten å gjøre store forandringer med mindre man har andre preferanser på farge- og materialvalg.

Velkommen på visning! 

Oppvarming

Gulvvarme på badene og hele 1. etasje samt hvor det er fliser. I tillegg fyring med ved og varmepumper. Varmekabler i utvendig nedgang til kjeller. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. Dagboknr. 25282, tinglyst: 15.11.78: Best. om vann/kloakkledn: A)Gnr. 73 og bnr. 870-886 har rett til å føre ledninger for vann, kloakk, overvann, elektrisitet, telefon og tv over hverandres eiendom og har rett/plikt til vedlikehold av dette. B)Gjerde eller hekk skal ikke være høyere enn 60 cm. For øvrig gjelder gjerdelovens bestemmelser. C)Utvendig arbeid på bygninger skal utføres slik at karakteren av én bygning bevares.
Dagboknr. 25283, tinglyst: 15.11.78: Erklæring/avtale: Eiendommene på gnr. 73, bnr. 871-886 har alle en forpliktelse på 1/16 av kostnader for vedlikehold/drift av fellesarealet (lekeplass/veier/parkeringsplass og felles garasjebygg, samt strøm og forsikring på felles garasje. Eier skal dog den enkelte eier vedlikeholde sin garasjeplass for skader han selv har forvoldt. Dersom det dannes en huseierforening med formål å forestå drift av fellesarealet+garasjeanlegget er eierne forpliktet til å være medlemmer av denne.
Dagboknr. 25279, tinglyst: 15.11.78: Bestemmelse om gjerde: Avtale mellom bnr. 308 og bnr. 870 om at det i grenselinjen mellom disse to eiendommer ikke skal settes opp gjerde eller noen form for beplantning.

Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformåli henhold til reguleringsplan S-2237 datert 28.6.77. Gjeldende kommuneplan: 2015 - Oslo mot 2030, vedtatt 23.09.2015.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Angi ønsket dato for overtagelse i budskjema ved inngivelse av bud. Selger foretrekker en dato rundt 01.08.19 men er åpne for å diskutere tidligere og senere dato. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtagelsesdato i budskjema ved innsendelse av bud.

Oppdragets KR-kode

KR41.1954

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 18.082,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Eiendomsskatten er kr 13.666,- for 2019.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 22.500,- pr. år. / 23.400 kWh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6.540,-.
Velavgift er kr 5.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Viken Fiber Altibox som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 86,- pr. md og internett med kostnad kr 973,- pr. md. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 2.861.095,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 10.299.942,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 13.582.472,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Planskisse 1. etasje
Planskisse 2.etasje
Planskisse kjeller
Planskisse kjeller
2.etasje
ThorleifsAlle3D_ Kjeller_2DFloorPlan
T3
ThorleifsAlle3D_ 1etg_2DFloorPlan
Kjeller
1.etasje
t32
t33
ThorleifsAlle3D_ 2etg_2DFloorPlan
Solrik hage av akkurat passe størrelse. Ikke for stor, men allikevel mer enn stor nok for familier som ønsker fin tumleplass for barn
Pent opparbeidet uteområde på inngangssiden med morgensol. Utvendig trapp til kjeller etablert i 2015/2016
Vindfang med knaggrekke for yttertøy og skolesekker
Se alle bilder i galleriet
Thorleifs Allé 3 D

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 0,8% av salgssummen
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.250,-
Visningshonorar: kr 2.000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Tommy Løvli
Daglig leder/ Eiendomsmegler MNEF

Tommy Løvli

Telefon 22 79 75 83

Lurer du på noe

Tommy svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...