Blindheim

Tinusvegen 5

Prisantydning

3 500 000 kr

Omkostninger: 88 722 krTotalpris: 3 588 722 kr
Byggeår
1905
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
158 m² / 244 m²
Tomteareal
1491 m²
Fasiliteter
Veranda

Sykkylven - Hererskaplig bolig fra 1905| Unik mulighet| 3 soverom| Stor hage| Må sees

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Tinusvegen 5!

Eiendommen ligger i Tinusvegen ved Vik barneskole nederst i Helledalen i Sykkylven kommune.

Dette er et lekkert Schmidt-hus beliggende i Sykkylven med stor tomt og flott fjellutsikt. Schmidt-hus er en hustype i Møre og Romsdal utformet og bygget av den tysk-danske arkitekten og byggmesteren Heinrich Wilhelm Schmidt.

Et gjennomgående trekk ved hustypen er høy sokkel med sentralt plassert inngangsparti, dekorativ bruk av fortanning med murstein i hjørner og rundt åpninger, gjennomgående malt i mursteinsfarge. Hustypen varierer stort sett over dette tema og er spredt over store deler av Sunnmøre og utgjør mange steder et markant trekk i landskap og bygningsmiljø.

Boligen er fra 1905 og har beholdt det gamle og sjarmerende med huset. 

Eiendommen

Tinusvegen 5, 6230 Sykkylven
Gnr. 18, bnr. 146 i Sykkylven kommune. 

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger i Tinusvegen ved Vik barneskole nederst i Helledalen i Sykkylven kommune. Eiendommmen ligger sentralt til med en skjermet og flott tomt.

Veibeskrivelse

Ta av fra hovedvegen mot Kyrkjevegen og følg denne til avkjørselen mot Tinusvegen. Du finner boligen på din høyre side og ballbingen til barneskolen på venstre siden. Se forøvrig vedlagte kart og nabolagsprofil.

Barnehager og skoler

1-7 kl. Vik skule 0.1 km
1-7 kl. Jarnes skule 2.5 km
1-7 kl. Aure skule 2.9 km
Sykkylven Ungdomsskule 2.6 km
Sykkylven vidaregåande skule 2.6 km
Vik barnehage (0-5 år) 0.2 km
Vikedalen barnehage 1.1 km
Tryggheim barnehage (2-5 år) 1.6 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med skoleadministrasjonen. 

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 283 kvm
Totalt bruksareal: 244 kvm
Totalt primærrom: 158 kvm

Primærrom:
2. etg. (85 kvm): Hall/gang m/trapp, stue 1, kjøkken, spisestue og stue.

3. etg. (73 kvm): Hall/gang m/trapp, bad og 3 soverom.

Sekundærrom:
1 etg. (86 kvm): Kjeller rom/boder/lager.

Hele 1.etg er satt som sekundærrom grunnet lav standard. 1.etasjen  er imidlertid registrert som en egen boenhet iflg matrikkelen.

I tillegg har boligen 2 raftekott og et loft (gulvareal på ca 22 kvm) som ikke har målbart areal.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.08.2018 utført av Boligverdi AS v/Stig Håvard Vatne. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Stor flott eiet tomt på 1491 kvm som er opparbeidet med plen/mark, beplantning, frukttrær, trær og gruset parkering.

Parkering

Parkering på tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i mur.

Bygningen er oppført etter den byggeskikk som var vanlig på oppføringstidspunktet, og det vil normalt alltid kunne registreres enkelte symtomer på avvik
fra normal tilstand, som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Det er viktig å huske at bygningen er oppført i henhold til de
forskrifter/regler som var på oppføringstidspunktet. Dagens forskriftskrav til isolasjon, klima og innemiljø er strengere enn de som var da bygningen ble oppført.

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:

TG3:
Drenering- Det er synlige fuktmerker stedvis på mur i u.etg/kjeller. Det ble også målt forhøyet fuktverdi i treverk mot grunnmur, men dette er heller ikke uvanlig når man ser på alder. Her må man uansett utbedre fuktsikring og drenering rundt boligen om u.etg skal tas i bruk. I det påbegynte rommet ( tiltenkt bad ) og rommet mot sørvest har varmekabler i gulv.

TG2:
Vindu- Både eldre og nyere vinduer med isolerglass. Isolerglassene er fra 1994 og ellers eldre ( antatt byggeår ) som er enkeltglass. Takvindu- 2 stk takvinduer fra 1994. Normal slitasjegrad.

TG2:
Ytterdør- Her er ting eldre. Råten dør til kjeller. Utenfor kjellerdøra går også terrenget høyt, så her kan vann komme inn.

TG2:
Tak- Ny taktekking etter nyttårsstormen i 1991/92. Noe stein skiftet i ettertid - dette er også synlig grunnet fargeforskjeller. Det er bratt
takvinkel så steinen må festes godt. Noe mose på tak. Ellers normalt standard registrert ut fra alder.

TG2:
Renner, nedløp og beslag - Oppgraderinger av en del ting på 1990-tallet og ellers er også en del eldre. Pipehatt fra 2014.
Skiftet takrenner og nedløp antatt på 1990-tallet, men her går ikke alle nedløp til tett rør i bakken. Anbefalt å føre alt overvann bort fra huset.

TG2:
Balkong- Ikke god tetting mellom husvegg og balkong. Noe sprekker.

TG2:
Etasjeskiller- Målt stedvis forhøyet fukt i bjelker mot yttervegger i u.etg. Også noe spor etter tidligere mott
her. Ikke uvanlig sett alder i betraktning.

TG2:
Bad- Ikke riktig fall mot sluk på gulv - laveste punkt er ikke ved sluk. Hevet dørstokk, så dette hindrer vannleksje skal gå av rommet.

Boligsalgsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1906.

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. 

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. 
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Utleieenheten er godkjent som separat boenhet, og kan lovlig leies ut. Det er ikke kjøkken eller bad i boenheten i dag, men det er lagt opp til å kunne montere dette. Standard bør heves før utleie.

Det gjøres oppmerksom på at er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Standard

Lekkert  Schmidt-hus beliggende i Sykkylven med stor tomt og flott fjellutsikt. Schmidt-hus er en hustype i Møre og Romsdal utformet og bygget av den tysk-danske arkitekten og byggmesteren Heinrich Wilhelm Schmidt.

Et gjennomgående trekk ved hustypen er høy sokkel med sentralt plassert inngangsparti, dekorativ bruk av fortanning med murstein i hjørner og rundt åpninger, gjennomgående malt i mursteinsfarge. Hustypen varierer stort sett over dette tema og er spredt over store deler av Sunnmøre og utgjør mange steder et markant trekk i landskap og bygningsmiljø.

Overflater:
- Det er mye eldre tregulv samt vinylfliser i hall/gang og kjøkken i 2. etg. På det ene soverommet i 3.etg er det lagt nyere tregulv.

- Huntonittplater med tapeter/malte overflater og noe innslag av gips i hall og kjøkken i 2. etg. I 3. etg av pussa og malt mur og huntonittplater med tapeter/malt.

-I 2.etg er det mye innslag av gips, men på stue som er under oppussing er det panel på vegg. i 3.etg er det montert takessplater, samt huntonittplater og malte pussede eldre overflater.

Kjøkken:
Lekker kjøkkeninnredning fra Ikea. Hvite lyse profilerte fronter med stålhåndtak og heltre benkeplate. Det er integrert platetopp, komfyr, micro og oppvaskmaskin. Det er lagt fliser på vegg over benk.

Bad:
Pent flislagt bad med varmekabler sist oppussa/fornyet i 2006/07 av fagfolk - Uri og sønn AS. Badet inneholder blandt annet badekar, vegghengt toalett, dusjkabinett, baderomsinnredning fra Ikea med servant og underskap samt spotter i tak. Det er mekanisk avtrekk på bad. Det er felt i vegg med glassbyggerstein mot gang.
Ikke riktig fall mot sluk på gulv - laveste punkt er ikke ved sluk. Hevet dørstokk, så dette hindrer vannleksje skal gå av rommet.

Tekniske installasjoner:
- Peis 
- Varmtvannstank fra 2003.
- Naturlig lufting
- Vannmåler.
- Alle veggmontert skap medfølger. Dette gjelder også seksjon på stue, garderobeskap m.m. ihht takst. 

Oppvarming

Elektrisk oppvarming samt vedfyrt peis på stue. 

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Forøvrig ingen tinglyste rettigheter eller servitutter.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan avsatt til LNF-OMRÅDE. Kommunedelplan for utvida sentrumsområde (Aursnes-Tynes og Ikornnes) er vedtatt i kommunestyret 28.06.10.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Schmidt-husene er tillagt kultur- og bevaringsverd. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting. Kontakt megler for mer informasjon.

Overtagelse

Etter nærmere avtale med selger. 

Oppdragets KR-kode

KR711897

Økonomiske forhold

Formuesverdi

Formuesverdi for 2016 var kr 547.995,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 1.972.782,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2016.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3 588 722,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning 3D 3. etasje
Herskapelig jugenstilbolig
Velkommen til Tinusvegen 5
Innbydende inngangsparti med dobbel trapp
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger.  Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. 
 
Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: kr 40.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Even Roth
Fagansvarlig/Eiendomsmegler

Even Roth

Telefon 70 30 07 59

Lurer du på noe

Even svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.